Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 19:09:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 08:26:02

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2012, 09:45 uur | Bericht #355380
Zware ochtendspits verwacht door noodweer

Door slagregens, zware windstoten en onweer wordt maandag een zware ochtendspits verwacht. De ANWB rekent op een totale filelengte van 250 kilometer, terwijl de piek normaal op ongeveer honderdvijftig kilometer ligt. De felle buien trekken volgens Meteo Consult tussen 06.00 uur en 10.00 uur over Nederland. De buien zijn volgens de ANWB rond 08.00 uur, midden in de spits, het felst. "Vooral in de Randstad zal dat voor problemen zorgen", zegt een woordvoerder. "Daar wordt de meeste regen verwacht en daar is het ook het drukst."In de middag trekken de buien weg. "We verwachten dan ook een normale avondspits."

Bron: Nieuws.nl

| Gewijzigd: 17 juni 2012, 23:40 uur, door Sanwa
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Boskoop Zuid - Holland
Berichten: 5
Lid sinds: 26 mei. 2012
17 juni 2012, 10:02 uur | Bericht #355382
Tijdens de ochtendspits worden maandag slagregens, zware windstoten en onweer verwacht.
Daarvoor waarschuwt Meteo Consult zondag.


De felle buien trekken volgens de meteorologen tussen 06.00 uur en 10.00 uur over Nederland.

De ANWB verwacht dat dit invloed heeft op het verloop van de ochtendspits.
"Maar we moeten eerst met het KNMI overleggen voordat we een goede verwachting kunnen geven", zegt een woordvoerder.

| Gewijzigd: 17 juni 2012, 23:42 uur, door Sanwa
Greets
Waarom deze advertentie?
Raymond
Lid
Woonplaats: Midden Delfland
Berichten: 514
Lid sinds: 13 aug. 2008
17 juni 2012, 10:50 uur | Bericht #355383
Nu wordt het tamelijk onverwacht toch weer spannend. Ik ben heel benieuwd naar de ontwikkelingen en qwe hoeven er dit keer niet lang op te wachten!
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2012, 11:24 uur | Bericht #355386
Aangezien dit topic alleen voor berichtgeving is bedoeld en niet voor discussie verwijs ik jullie graag naar het discussietopic | Gewijzigd: 17 juni 2012, 11:25 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2012, 11:57 uur | Bericht #355391
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2012, 12:08 uur | Bericht #355393
Het KNMI waarschuwt:Voor Overijssel, Gelderland, Noord Brabant en Limburg geldt:
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juni 2012, 14:30 uur | Bericht #355397
Kortstondig noodweer op komst

Vandaag (zondag) komt een actieve depressie boven de Golf van Biskaje tot ontwikkeling, die naar verwachting maandagochtend via ons land naar Duitsland gaat trekken. Hoewel dat al gedurende de eerste ochtendhelft gebeurt, verwachten we toch in delen van het land een kortdurend, maar hevig noodweer, dat hinder en overlast, maar misschien zelfs schade zal gaan aanrichten. We leggen uit waarom.


De kleine, maar actieve storing ligt maandagmiddag om 14 uur al boven Noordwest-Duitsland. De heetste lucht zit dan boven de Oostenrijkse Alpen, met op rond 1500 meter hoogte temperaturen van rond 21 graden! Tegelijkertijd is het boven de Noordzee op die hoogte rond 2 graden. Bron: ECMWF.

Temperatuurtegenstellingen…
Boven het Europese continent zijn de temperatuursverschillen momenteel behoorlijk groot. Daar waar het maandagmiddag boven Noordwest-Frankrijk en de Britse eilanden koel is, weet het kwik in zuidelijk Duitsland tot rond 31 graden op te lopen. De koers van het lagedrukgebiedje dat zich op de grens van de koele en warme luchtmassa’s ontwikkeld is zo, dat ook in het uiterste zuidoosten van ons land het kwik tot ruim boven de 20 graden kan pieken. Er is echter een behoorlijk grote kans dat de écht warme lucht aan de grond net niet tot onze omgeving weet door te dringen, maar in ieder geval is er genoeg energie voorhanden om mee te werken.


De storing bevindt zich in een zogenaamde bovenluchttrog, die maandagmiddag om 14 uur ons land al vrijwel verlaten heeft, terwijl de meeste neerslag dan ook al gevallen is. Bron: ECMWF.

Sterke straalstroom en windschering
Uiteraard zijn er meer voorwaarden nodig om een noodweer te krijgen. Kijkend naar de bovenlucht, zien we een vrij sterke straalstroom vanuit het zuidwesten, waarin ook nog eens een zogenaamde bovenluchttrog meetrekt (zie hiernaast). Het is juist in deze trog waarin de storing tot ontwikkeling komt. De windsnelheden hogerop in de atmosfeer zijn fors, zeker gezien de tijd van het jaar. Vanaf ongeveer drie-en-een-halve kilometer hoogte staat er een windkracht negen tot tien, uit zuidzuidwest. Die sterke wind op hoogte zal de buien snel doen verplaatsen. ‘Mooi’, zult u wellicht denken, ‘dan zijn ze ook snel voorbij’! Dat klopt, maar er zijn legio voorbeelden te geven waarbij een noodweer van maar vijf tot tien minuten méér ellende veroorzaakte, dan een bui die onder rustige omstandigheden in bijvoorbeeld twee uur tijd, op één plek leegregent.


De verwachtte opbouw van de atmosfeer op maandagochtend 8 uur lokale tijd, voor regio Eindhoven. Duidelijk is de grondinversie te zien en de vochtige, onstabiele atmosfeer daarboven. De windvaantjes rechts tonen de sterke wind op hoogte, en de grote windschering in de onderste lagen van de atmosfeer.

Wat ook nog een rol speelt is dat de wind in de onderste lagen van de atmosfeer niet alleen sterk in kracht toeneemt met de hoogte, maar ook nog eens een sterke verandering in windrichting laat zien. Aan en nabij de grond waait er op nadering van de storing vanuit het zuiden, namelijk een oostzuidoostenwind, die matig is. Met andere woorden, er is sprake van een grote windschering, waardoor de lucht als het ware in een soort rotatie wordt gebracht.
En die is in potentie gevaarlijk. Onder bepaalde omstandigheden kan die draaiing zich in een bui concentreren en daar aanleiding geven tot de vorming van een windhoos. De sterke wind op hoogte en de snelle verplaatsing van de buien zorgt er sowieso voor dat het risico van zware windstoten groot is, maar mogelijke hoosvorming is dus nog een bijkomend risico.


Verwachte radarkaart van maandag 18 juni, om 7 uur lokale tijd van het WRF, een zeer fijnmazig model met een roosterpunt afstand van slechts 3 km. Te zien is dat er volgens dit model twee zeer actieve buienlijnen vanuit het zuidzuidwesten het land binnentrekken.

Infrarood afkoeling
Vaak komt het voor dat de zwaarste buien in de loop van de middag of avond vallen, als het sterk is opgewarmd. De buien worden dan als het ware vanaf de grond gevoed, als daar warme luchtbellen gaan opstijgen. Uiteraard werkt dat ’s nachts en in de vroege ochtend niet, de luchtlaag aan en nabij de grond is dan afgekoeld, zodat er een zogenaamde inversie ontstaat. Boven deze laag met afgekoelde lucht bevindt zich de warme onstabiele lucht en in de overgangszone tussen deze twee luchtlagen, stijgt de  temperatuur juist met hoogte; de inversie.


Wellicht dat de buien voorafgegaan worden door imposante en zeer dreigende wolkenluchten, zoals op deze foto. Foto: Tom van der Spek.

Eventuele buien worden dan niet vanaf de grond gevoed, maar kunnen ’s nachts toch in stand blijven. De toppen van deze buien gaan ’s nachts als het ware fungeren als een ‘oppervlak’ die gaat uitstralen, net als een ‘echt’ oppervlak onder heldere omstandigheden. Het luchtlaagje direct boven de wolkentop koelt hierdoor extra af, waarna de warmere lucht daar direct onder, meteen hoger kan doorstoten. Vaak zien we hierdoor de buien in de nanacht opleven en dat kan tot in de vroege ochtenduren zo doorgaan, waarna de hoger aan de hemel klimmende zon, dit effect teniet doet.


De windrichting en – kracht op maandag 18 juni, om 8 uur lokale tijd volgens het WRF model. In de buienlijn worden gemiddelde windsnelheden van 6 tot 7 Bft berekend (de lichtblauwe en gele kleuren). Dit houdt een duidelijke suggestie in dat de buien gepaard kunnen gaan met zware windstoten.

De eigenlijke verwachting
Kortom, heel wat omstandigheden werken maandagochtend gebroederlijk samen om in delen van ons land een kortstondig noodweer te veroorzaken. Komende nacht klaart het aanvankelijk op, maar op de nadering van de storing gaat de wind geleidelijk draaien naar oost tot zuidoost. In de nanacht neemt de bewolking vanuit het zuiden toe, waarna de eerste buien rond zes uur in het uiterste zuiden van het land arriveren. Wellicht gaan ze in een of meerder lijnen over het land koersen, waarbij de buien door rolwolken of buienkragen vooraf kunnen worden gegaan.


Verwachte radarkaart van maandag 18 juni, om 9 uur lokale tijd, volgens het WRF model. De zware buien beginnen dan al het noordoosten van ons land te verlaten.

De buien trekken zeer snel. Al voor 8 uur wordt Midden-Nederland aangedaan en rond 10 uur zullen ze het noordoosten van ons land al verlaten. Vooral in de oostelijke helft van het land kan het tot (flink) onweer komen en vrijwel overal leveren de buien zware windstoten op, tot rond 80 km per uur. Het is niet ondenkbaar (al blijft die kans klein, natuurlijk), dat zich aan de zuidoostkant van deze buiencomplexen windhozen weten te ontwikkelen. Het zal korte tijd zeer hard kunnen regenen, waarbij er in tien tot vijftien minuten evenveel (10-15 mm) neerslag kan vallen. Die vele neerslag in korte tijd kan aquaplaning op de wegen veroorzaken, waardoor de ochtendspits danig gehinderd wordt, ook al lijken de heftigste omstandigheden niet de Randstad te treffen, maar meer het midden en oosten van het land. Na passage van deze zware buien, regent het nog wat door, maar de middag verloopt droog, met ook opklaringen.


ECMWF kaart, geldig voor woensdag 20 juni, 14 uur lokale tijd. Het is niet ondenkbaar dat deze dag een herhaling gaat vormen van maandag de 18e! Opnieuw trekt er dan een kleine, maar venijnige storing vlak langs, of over ons land.

Kan het ook anders lopen?
Uiteraard is het bovenstaande een verwachting. Het kan dus anders lopen. De storing komt er, zoveel is nu wel zeker. Maar de precieze koers van het lagedrukgebiedje kan voor het weerbeeld heel veel uitmaken. Een wat westelijker koers, en de temperatuur kan in het oosten wat hoger oplopen. Meer gebieden krijgen dan met onweer en ‘zwaar weer’ te maken. Trekt de storing oostelijker, dan zal het op veel meer plaatsen een tijdje min of meer matig regenen, met een lagere intensiteit dus, terwijl de zware buien dan via de Ardennen, Duitsland intrekken. Er is dan weinig aan de hand. Alles samennemend, is de kans echter behoorlijk groot dat delen van ons land maandagochtend met een kortstondig noodweer te maken krijgen, dat hinder, overlast en misschien zelfs schade gaat aanrichten. Die kans was voor Meteo Consult in ieder geval groot genoeg om daar zondagochtend al waarschuwingen voor uit te geven, en een persbericht.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 08:35 uur | Bericht #355543
Zware regenval stuurt de ochtendspits in de war

Boven ons land zijn vanochtend vroeg zware onweders uitgebroken. Zowat het hele land heeft felle buien over zich heen gekregen. Het zware onweer heeft de ochtendspits in de war gestuurd.Tijdens een "normale" ochtendspits staat er op maandagochtend zo'n 220 kilometer file. Rond 8 uur was dat al 390 kilometer. De verkeershinder was het grootst van Lummen naar Heverlee en Brussel. Ook op de E19 van Antwerpen naar Machelen was het langzaam bumperrijden, net als op de Binnenring rond Brussel op de E19 van Bergen naar Anderlecht en de 313 van Hasselt naar Antwerpen.

Rond 7 uur is een dodelijk ongeluk gebeurd op de Luchthavenlaan in Machelen. Een vrachtwagen is er op een auto ingereden. De Luchthavenlaan is tijdelijk afgesloten in de richting van het centrum van Vilvoorde.

"Er is erg veel neerslag gevallen, in Melle en Sint-Katelijne-Waver is er 15 millimeter neerslag gevallen, in Ukkel zelfs 21 liter per vierkante meter. Dat is vooral op een heel korte tijd gevallen, dus er is overal wel wateroverlast geweest en hier en daar ook felle rukwinden", zegt weerman Frank Deboosere.

Ook het treinverkeer ondervindt hinder. Tussen het station Brussel-Zuid en Vorst-Zuid was het verkeer verstoord. Dat heeft ook vertragingen tot gevolg bij heel wat andere treinen van en naar Brussel.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:57 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 08:37 uur | Bericht #355546
Zwaar onweer zorgt voor verkeersellende (B)

Het zware onweer dat over ons land trok heeft voor heel wat verkeersellende gezorgd. Er staat momenteel bijna 400 kilometer file op de wegen. Vooral in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen hield het onweer vanmorgen lelijk huis.

'In Ukkel werd 21 liter water per vierkante meter gemeten', aldus weerman Frank Deboosere op het VRT-radionieuws. Aangezien er zoveel regen viel in een beperkte tijdsperiode viel, wordt op verschillende plaatsen al wateroverlast gemeld.

'Het onweer is wel bijna voorbij', zegt Deboosere. 'Via het noordoosten van het land, in Limburg, verlaat het intussen het land.' Door het slechte weer is het treinverkeer tussen Brussel-Zuid en Vorst verstoord, en staat er bijna 400 kilometer file op de wegen.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 08:42 uur | Bericht #355549
Blikseminslag verlamt treinverkeer UtrechtVanwege blikseminslag rijden rond Utrecht Centraal minder treinen. Dat leidt tot behoorlijke vertragingen in het treinverkeer. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. De storing is naar verwachting rond 13:00 uur verholpen.

Amsterdam-Utrecht
De blikseminslag deed zich voor tussen Amsterdam en Utrecht. Monteurs zijn bezig met reparatiewerk. ProRail adviseert reizigers de reisinformatie goed in de gaten te houden.

Bron: RTL | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:57 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 08:44 uur | Bericht #355551
Zware buien hinderen ochtendspitsHet verkeer heeft deze ochtend last van slecht weer. Er trekken flinke regen- en onweersbuien over het land, waardoor het extra druk is op de weg. Ook het treinverkeer heeft last van het onweer.

Vooral rond de grote steden in de Randstad zijn de files langer zijn dan gebruikelijk. Op het hoogtepunt rond 8.30 uur verwacht de organisatie 250 kilometer file, ruim 100 kilometer meer dan normaal. Bij Utrecht Centraal is de bliksem ingeslagen. Daardoor is het treinverkeer verstoord. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen.

Bron: RTL | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:58 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 08:55 uur | Bericht #355563
Twitter Jasper vd Beek:Rolwolk in venlo

there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 09:07 uur | Bericht #355575
Land ontwaakt met zwaar onweer en veel regen

Een regen- en onweerzone is vanochtend over het land getrokken. Dat had zware gevolgen voor de ochtendspits. Rond 8 uur stond er op de Belgische snelwegen net geen 400 kilometer file, aldus Touring Mobilis. Rond kwart voor negen stond er nog 335 km file.


Ochtendspits verstoord: meer dan 400 kilometer file

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is dat dubbel zoveel file als op een gemiddelde normale dag, maar geen abnormale filelengte voor een regendag. De regenzone heeft rond 8 uur het land in het noordoosten verlaten. De komende uren zou het droog blijven.

Ongevallen
Er waren ongevallen door watergladheid. Rond 7 uur is een dodelijk ongeluk gebeurd op de Luchthavenlaan in Machelen. Een vrachtwagen is er op een auto ingereden. De Luchthavenlaan is tijdelijk afgesloten in de richting van het centrum van Vilvoorde.

Op de E19 Antwerpen richting Brussel ter hoogte van de Craeybeckxtunnel richting Brussel. De rijbaan is er inmiddels vrij, het verkeer is genormaliseerd. Er was ook een ongeval op de Brusselse buitenring ter hoogte ven Ruisbroek, ter hoogte van Drongen op de E40 richting Gent en op de E17 ligt ter hoogte van Marke een pak tegels richting Antwerpen.

Wisselvallig
Vandaag is aanvankelijk zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. De regen trekt snel weg naar het noordoosten, nadien gevolgd door een korte periode met droog weer. Maar al snel volgen er een aantal buien, een enkele bui kan daarbij gepaard gaan met onweer. Vanaf halfweg de namiddag wordt het stilaan droger en klaart het ook meer uit. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden. Er staat een matige WZW-wind. De komende dagen blijven wisselvallig met af en toe een bui, de maxima liggen rond de 20 graden. Het blijft wachten op de zomer.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:58 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 juni 2012, 09:12 uur | Bericht #355577
NS: mijdt trein bij Utrecht

De Nederlandse Spoorwegen adviseren treinreizigers rond Utrecht een ander vervoermiddel te kiezen. Dat heeft een woordvoerster gezegd in het Radio 1 Journaal.
Van en naar Utrecht rijden amper treinen door een blikseminslag. De storing duurt naar verwachting tot minimaal 10.00 uur.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 09:21 uur | Bericht #355579
Treinverkeer rond Brussel vertraagd door blikseminslagen

Het treinverkeer van en naar Brussel kan met lichte vertragingen kampen door de gevolgen van enkele blikseminslagen, onder meer aan het station Brussel-Zuid. Een blikseminslag leidde ook tot een seinstoring in Sint-Joris-Weert en de bliksem sloeg ook in op het rijtuigendepot in Vorst. Door het onweer pasten heel wat treinbestuurders ook hun snelheid aan, zo legt Infrabel de mogelijke vertragingen uit.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 09:44 uur | Bericht #355592
Drukkere ochtendspits door slecht weer

Het slechte weer zorgde maandag voor een drukkere ochtendspits dan normaal. Rond 08.30 uur stond er 225 kilometer file. De ANWB liet eerder weten op het hoogtepunt 250 kilometer file te verwachten, bijna honderd kilometer meer dan tijdens de reguliere maandagochtendspits. Rond 09.00 uur was de ergste drukte weer voorbij en stond het verkeer nog stil over zo'n 140 kilometer.

De voorspelde neerslag bleek iets minder zwaar dan verwacht, meldt een woordvoerder van weeronline.nl. "In het oosten van Brabant en Limburg vielen rond 08.00 uur de zwaarste buien. Daar werden windstoten tot zeventig kilometer bereikt." De files in die regio vielen volgens de ANWB echter mee Vooral in de Randstad waren de dagelijkse files langer dan normaal.

Het neerslagfront trekt volgens weeronline.nl razendsnel over Nederland. Verwacht wordt dat de buien nog voor het middaguur het land hebben verlaten.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 09:48 uur | Bericht #355594
Blikseminslag onregelt treinverkeer Utrecht

Treinreizigers ondervinden maandagochtend forse hinder van het slechte weer. De NS raadt reizigers rond Utrecht aan niet met de trein te gaan. Van en naar Utrecht is de dienstregeling ernstig ontregeld vanwege blikseminslag. Sinds 08:00 uur rijden er op diverse trajecten in de provincie Utrecht geen treinen.

Prorail weet nog niet hoe lang het gaat duren voor het treinverkeer in Midden-Nederland weer op gang komt. Vooralsnog moeten reizigers rekening houden met een vertraging van 30 tot 60 minuten.

Op de trajecten tussen Utrecht Centraal en Amersfoort, Breukelen, Hilversum en Woerden rijden geen treinen. Op de overige trajecten van en naar Utrecht is de dienstregeling aangepast.

Bron: BoN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 10:19 uur | Bericht #355602
Zware regenval stuurt de ochtendspits in de war

Boven ons land zijn vanochtend vroeg zware onweders uitgebroken. Zowat het hele land heeft felle buien over zich heen gekregen. Het zware onweer heeft de ochtendspits in de war gestuurd. In Limburg is de schade na het onweer het grootst. Tijdens een "normale" ochtendspits staat er op maandagochtend zo'n 220 kilometer file. Rond 8 uur was dat 390 kilometer, de piek van de ochtendspits. Na 8 uur is het aantal kilometer file beginnen af te nemen. De verkeershinder was het grootst van Lummen naar Heverlee en Brussel. Ook op de E19 van Antwerpen naar Machelen was het langzaam bumperrijden, net als op de Binnenring rond Brussel op de E19 van Bergen naar Anderlecht en de 313 van Hasselt naar Antwerpen. Rond 7 uur is een dodelijk ongeluk gebeurd op de Luchthavenlaan in Machelen. Een vrachtwagen is er op een auto ingereden. De Luchthavenlaan is tijdelijk afgesloten in de richting van het centrum van Vilvoorde.Veel regen maar weinig hinder behalve in Limburg
"Er is erg veel neerslag gevallen, in Melle en Sint-Katelijne-Waver is er 15 millimeter neerslag gevallen, in Ukkel zelfs 21 liter per vierkante meter. Dat is vooral op een heel korte tijd gevallen, dus er is overal wel wateroverlast geweest en hier en daar ook felle rukwinden", zegt weerman Frank Deboosere. Ondanks de felle neerslag en de grote hoeveelheid water die overal op korte tijd is gevallen, valt de wateroverlast en de schade mee, behalve in Limburg. Heel wat straten zijn daar onder water gelopen. Vooral het westen en het oosten van de provincie kregen het zwaar te verduren. Op de Koerselsesteenweg in Heusden-Zolder ging een deel van een dak waaien.

In de Eindestraat en de Emiel Dorlaan in Dilsen-Stokkem is een windhoos gepasseerd waardoor verschillende daken beschadigd raakten. Ook op de Diestersteenweg in Maaseik zijn dakpannen weggewaaid. In Beringen raakten de Vrevijverstraat en de Schrikheidestraat versperd door omgevallen bomen.

In de andere provincies is de schade beperkt gebleven. De brandweerdienst van Zaventem was een tijdje niet bereikbaar omdat de bliksem was ingeslagen in de kazerne. Daarop is brand uitgebroken. De brandweer had de brand snel onder controle.

In Etterbeek is de bliksem ingeslagen op een dak op de Waversesteenweg. De brandweer kon het vuur snel blussen, alleen het dak raakte beschadigd. In Puurs is de bliksem ook ingeslagen op een huis.

Ook treinen vertraagd
Ook het treinverkeer ondervond hinder van de weersomstandigheden. Op drie verschillende plaatsen is de bliksem ingeslagen. Onder meer bij het station Brussel-Zuid waardoor de treinen van en naar Brussel hinder ondervinden en vertraging oplopen. Er was ook een blikseminslag op het rijtuigendepot in Vorst. In Sint-Joris-Weert raakte de seingeving verstoord na een blikseminslag.

Uit veiligheidsoverwegingen hebben de meeste treinbestuurders ook hun snelheid verlaagd tijdens het onweer, waardoor heel wat treinen lichte vertragingen hebben opgelopen.

Aan een overweg bij het station Sint-Agatha-Berchem is vanochtend een trein op een auto gebotst. Het treinverkeer op de lokale spoorlijn tussen Jette en Ternat is in beide richtingen onderbroken, meldt infrastructuurbeheerder Infrabel. Reizigers moeten een bus nemen tussen Ternat en Jette. Een persoon is gewond geraakt bij het ongeluk.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:58 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 10:22 uur | Bericht #355603
Slecht weer zorgt voor problemen op spoor en weg

Door blikseminslag rijden er maandagochtend van en naar Utrecht amper treinen. De vertraging kan oplopen tot een uur.  Monteurs van ProRail hebben de schade aan een relaiskast inmiddels gerepareerd. Het treinverkeer wordt langzaam weer op gang gebracht, zo meldt ProRail via Twitter.  De verwachting is dat het treinverkeer rond 12.00 uur weer normaal is. Tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Amersfoort reden om 10.00 uur nog helemaal geen treinen. Ook in de andere richtingen is het treinverkeer problematisch, aldus de woordvoerster. Het treinverkeer in het hele land heeft volgens haar last van de storing. De blikseminslag deed zich voor tussen Amsterdam en Utrecht. Daardoor was het tot de reparatie niet mogelijk de seinen en wissels te bedienen.Gestrande treinen
Door de sein- en wisselstoring waren zeven volle treinen gestrand. Vijf daarvan konden redelijk snel terugkeren naar het dichtsbijzijnde station. De twee andere, die vanuit Woerden kwamen, hadden meer tijd nodig. Rond 09.00 uur waren alle gestrande treinen binnen.

Ook tussen het Centraal Station in Amsterdam en luchthaven Schiphol lopen reizigers vertraging op. Door een defecte spoorbrug rijden er op dat traject minder treinen. Volgens ProRail duurt dat tot en met vrijdag.

Door blikseminslag rijden er ook geen treinen tussen Nijverdal en Almelo en Rijssen en Deventer.

Drukke ochtendspits
De ochtendspits op de snelwegen was maandag door flinke regen- en onweersbuien drukker dan normaal. Op het drukste moment, rond 08.45 uur, stond er ongeveer 220 kilometer file, meldde de ANWB. Volgens een woordvoerder is dat ongeveer 30 kilometer meer dan normaal.

Het verkeer kwam ook wat later op gang. De files stonden verspreid over het land. "Er was niet een file die er uit sprong."

Bron: NU | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:58 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 10:23 uur | Bericht #355604
Advies NS: niet met de trein van en naar Utrecht

De NS raadt reizigers rond Utrecht aan niet met de trein te gaan. Van en naar Utrecht rijden amper treinen door een blikseminslag. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. De storing is naar verwachting rond 13:00 uur verholpen.
Overal problemen

Tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Amersfoort rijden helemaal geen treinen meer. Ook in de andere richtingen is het treinverkeer problematisch, aldus de NS. Het treinverkeer in het hele land heeft last van de storing.
Volle treinen gestrand

Door de sein- en wisselstoring zijn zeven volle treinen gestrand. Vijf daarvan zijn teruggekeerd naar het dichtsbijzijnde station. De twee andere, die vanuit Woerden kwamen, staan nog stil.
Amsterdam-Utrecht

De blikseminslag deed zich voor tussen Amsterdam en Utrecht. Monteurs zijn bezig met reparatiewerk. ProRail adviseert reizigers de reisinformatie goed in de gaten te houden.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.058 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1249 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1249, lezen 17 mensen het topic "Waarnemingentopic Zomer 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden