Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Shelby, IA.

1 May 2024 23:39:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nemaha, NE; Richardson, NE.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Custer, OK; Dewey, OK.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carbon, PA; Monroe, PA.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Marshall, KS; Nemaha, KS.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Audubon, IA; Carroll, IA; Crawford, IA; Greene, IA; Guthrie, IA.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, IA; Adams, IA; Cass, IA; Union, IA.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harvey, KS.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washita, OK.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chouteau, MT; Hill, MT; Liberty, MT.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, IA; Crawford, IA; Sac, IA.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kiowa, OK; Washita, OK.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pecos, TX; Upton, TX.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Caddo, OK; Custer, OK; Washita, OK.

1 May 2024 23:39:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morris, KS.

1 May 2024 23:39:48
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 10:26 uur | Bericht #355605
Zwaar onweer veroorzaakt schade

Het zware onweer dat vanmorgen over ons land trok heeft op verschillende plaatsen schade veroorzaakt, en zorgde voor heel wat verkeersellende. Er stond even bijna 400 kilometer file op de wegen. Het treinverkeer van en naar Brussel kan met lichte vertragingen kampen door enkele blikseminslagen.

Vooral in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen hield het onweer, dat vanmorgen met hevige regenval en felle rukwinden over het land trok, lelijk huis. West-Vlaanderen bleef wat gespaard.

'In Ukkel werd 21 liter water per vierkante meter gemeten', aldus weerman Frank Deboosere op het VRT-radionieuws. Aangezien er zoveel regen viel in een beperkte tijdsperiode viel, wordt op verschillende plaatsen al wateroverlast gemeld.

Limburg
Het onweer richtte zware schade aan in vooral het westen en het oosten van Limburg. Op de Koerselsesteenweg in Heusden-Zolder ging een deel van een dak waaien. Daken gingen ook de lucht in op de Eindestraat en de Emiel Dorlaan in Dilsen-Stokkem en op de Diestersteenweg in Maaseik.

Op de 100-centrale in Hasselt was het razend druk: om alle oproepen te kunnen beantwoorden werden extra personeelsleden opgetrommeld. Bomen versperden de Vrevijverstraat en de Schrikheidestraat in Beringen. De zware regenval tijdens het onweer deed ook straten onderlopen.

Zaventem en Puurs
Ook in Vlaams-Brabant veroorzaakte het onweer schade. De brandweerkazerne van Zaventem werd rond 7.15 uur getroffen door een blikseminslag. Daardoor ontstond een kleine brand die de brandweer zelf snel onder controle kreeg. Door de blikseminslag is de brandweer voorlopig telefonisch niet bereikbaar op het gewone telefoonnummer.

Beroep doen op de brandweer van Zaventem kan momenteel enkel door de dienst 100 te bellen. Dat zal vermoedelijk tot dinsdag 8 uur zo blijven. De tussenkomsten zelf kunnen wel degelijk verzorgd worden.

Voorts ontving de brandweer van Halle een tiental oproepen voor ondergelopen kelders op lager gelegen plaatsen in Lembeek en de Beerselse deelgemeenten Lot en Dworp. De wateroverlast was het gevolg van het feit dat riolen het water niet konden slikken. Ook in Puurs, in de provincie Antwerpen, sloeg de bliksem in op een huis.

Brussel
Rond 7.30 uur veroorzaakte een blikseminslag een dakbrand in de Waversesteenweg in Etterbeek. De brandweer kon het vuur snel blussen en de schade bleef beperkt tot het dak. Daarnaast kreeg de alarmcentrale van de Brusselse brandweer oproepen voor het leegpompen van kelders in Etterbeek, Ukkel en Elsene.

Door de hevige regen raakte ook het tram- en busverkeer in de war tijdens de ochtendspits. Tramsporen kwamen onder water te staan aan Sainctelette in Sint-Jans-Molenbeek, Bascule in Ukkel en de Thomastunnel in Schaarbeek. Het busverkeer ondervond vooral problemen in Ukkel.

Auto- en treinverkeer
Het onweer is intussen voorbij. 'Via het noordoosten van het land heeft de regenzone het land verlaten.' De komende uren zou het droog blijven.

Er stond rond 8 uur ongeveer 400 kilometer file, om 9 uur staat er nog een dikke 250 kilometer. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is dat dubbel zoveel file als op een gemiddelde normale dag, maar geen abnormale filelengte voor een regendag.

Het treinverkeer van en naar Brussel kan met lichte vertragingen kampen door de gevolgen van enkele blikseminslagen, onder meer aan het station Brussel-Zuid. Dat werd vernomen bij spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Een blikseminslag leidde tot een seinstoring in Sint-Joris-Weert en de bliksem sloeg ook in op het rijtuigendepot in Vorst. Door het onweer pasten heel wat treinbestuurders ook hun snelheid aan, legt Infrabel de mogelijke vertragingen uit. Er waren op het spoor geen grote incidenten door het onweer.

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 18 juni 2012, 12:26 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 juni 2012, 10:31 uur | Bericht #355607
Treinverkeer na reparatie weer opgestart

Het treinverkeer rond Utrecht dat te maken had met een storing door blikseminslag, wordt weer opgestart. Reparateurs hebben om 9.45 uur het defect verholpen, meldde een woordvoerster van ProRail. De verwachting is dat het treinverkeer rond 12.00 uur weer normaal is.
Het treinverkeer tussen Utrecht en Amersfoort, Amsterdam en Woerden (Rotterdam en Den Haag) lag sinds 8.00 uur stil. Aan de zuid- en oostkant van het Centraal Station reden treinen volgens een aangepaste dienstregeling.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Maurice82
Lid
Woonplaats: Dtc
Berichten: 182
Lid sinds: 29 jun. 2011
18 juni 2012, 11:40 uur | Bericht #355624

Onweerswolk als een boomerang boven Maartricht vanochtend

Bron: Nu.nl fotograaf : Theatman

| Gewijzigd: 18 juni 2012, 15:38 uur, door Sanwa
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 12:13 uur | Bericht #355627
Treinen staan stil na blikseminslag


Archief foto

Het onweer dat vanmorgen in korte tijd over Overijssel trok, heeft ook het treinverkeer in de provincie getroffen.
BliksemTussen Almelo en Deventer rijden na een blikseminslag geen treinen, maar bussen. Hetzelfde geld voor de lijn tussen Nijverdal en Hengelo. In beide gevallen kunnen reizigers rekenen op een vertraging van een half uur. De NS hoopt de problemen voor 13.00 uur op te hebben gelost.

Update:De problemen met de treinen in Overijssel zijn opgelost. Dat laat een woordvoerder van de NS weten.
NS treinOp de lijn tussen Nijverdal en Hengelo en de lijn tussen Almelo en Deventer was na een blikseminslag vanochtend tijdelijk geen treinverkeer mogelijk. De NS heeft bussen ingezet.

Bron: Rtvoost

there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 12:20 uur | Bericht #355629
Woningbrand in Borne door blikseminslag


Brand aan Mercuriusplein in Borne

Door blikseminslag is vanmorgen brand uitgebroken in een woning aan het Mercuriusplein in Borne.De bovenverdieping van het huis heeft vlam gevat. De brandweer heeft een deel van het dak moeten slopen om  het vuur te kunnen blussen. De brand is inmiddels onder controle. De bliksem sloeg in in een tussenwoning. Vooral de zolder van het huis heeft schade opgelopen door de brand.  De naastgelegen woningen hebben geen schade opgelopen.

Bron: Rtvoost | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:59 uur, door Joyce.s
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 12:27 uur | Bericht #355630
Zwaar onweer veroorzaakt schade

Rijvakken Brusselse ring afgesloten
De brandweer van Vilvoorde moest tussenkomen bij enkele ondergelopen kelders in Vilvoorde, Grimbergen, Machelen en Diegem. De brandweer sloot wegens wateroverlast op enkele plaatsen op de ring rond Brussel tijdelijk ook enkele rijvakken af. Dat was onder meer het geval in Strombeek en Diegem. In Wemmel moest de brandweer van Asse tussenkomen wegens wateroverlast op parking C.

Ook de brandweer van Overijse moest optreden wegens wateroverlast op de binnenring ter hoogte van Groenendaal. Ook op enkele andere plaatsen in Overijse liepen wegen onder water. In Meise werd een woning aan de Platanenlaan getroffen door een blikseminslag.

Ook in het Leuvense liepen enkele straten onder water. De brandweer van Leuven moest tussenkomen in onder meer de Borstelstraat in Kessel-Lo, de Waversebaan in Oud-Heverlee en de Molekensstraat in Kampenhout. In deze regio bleven de huizen evenwel gespaard van wateroverlast.

Bus- en tramverkeer in Brussel
Rond 7.30 uur veroorzaakte een blikseminslag een dakbrand in de Waversesteenweg in Etterbeek. De brandweer kon het vuur snel blussen en de schade bleef beperkt tot het dak.

Daarnaast kreeg de alarmcentrale van de Brusselse brandweer oproepen voor het leegpompen van kelders in Etterbeek, Ukkel en Elsene.

Door de hevige regen raakte ook het tram- en busverkeer in de war tijdens de ochtendspits. Tramsporen kwamen onder water te staan aan Sainctelette in Sint-Jans-Molenbeek, Bascule in Ukkel en de Thomastunnel in Schaarbeek. Het busverkeer ondervond vooral problemen in Ukkel.

Auto- en treinverkeer
Het onweer is intussen voorbij. 'Via het noordoosten van het land heeft de regenzone het land verlaten.' De komende uren zou het droog blijven.

Er stond rond 8 uur ongeveer 400 kilometer file. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is dat dubbel zoveel file als op een gemiddelde normale dag, maar geen abnormale filelengte voor een regendag.

Het treinverkeer van en naar Brussel kan met lichte vertragingen kampen door de gevolgen van enkele blikseminslagen, onder meer aan het station Brussel-Zuid. Dat werd vernomen bij spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Een blikseminslag leidde tot een seinstoring in Sint-Joris-Weert en de bliksem sloeg ook in op het rijtuigendepot in Vorst. Door het onweer pasten heel wat treinbestuurders ook hun snelheid aan, legt Infrabel de mogelijke vertragingen uit. Er waren op het spoor geen grote incidenten door het onweer.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 12:53 uur | Bericht #355633
Gemeentehuis Slochteren door bliksem getroffen

Het gemeentehuis van Slochteren is maandagochtend getroffen door de bliksem. Niemand is gewond geraakt. Wel is er veel schade. Door de blikseminslag is het gemeentehuis vooralsnog telefonisch onbereikbaar. Er is daarom een noodnummer opengesteld: 06-54238758.

Bron: RtvNoord
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 12:55 uur | Bericht #355636
Weer gooit roet in het eten bij zweefvliegwedstrijd Eindhoven

De zware regenbuien van maandagmorgen zorgen er in Eindhoven voor dat tientallen zweefvliegtuigjes aan de grond moeten blijven. De vliegtuigen doen mee aan de Euroglide 2012 die eigenlijk rond het middaguur vanaf Vliegbasis Eindhoven zou beginnen. Vanwege de buien was het weer niet stabiel genoeg om op te stijgen.


Druk overleg over het weer

De zweefvliegrace gaat over 2500 km dwars door Europa. 54 teams uit ondermeer Engeland, Slowakije, Nieuw-Zeeland, België en Nederland doen eraan mee. Wie het eerst de 2500 km heeft afgelegd en als eerste weer aankomt in Eindhoven wint.

Valse start
De wedstrijd wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden. Het was vanmorgen door het slechte weer een beetje een valse start, maar de organisatie heeft goede hoop dat er maandagmiddag of uiterlijk morgen wel opgestegen kan worden.

Bron: Omroep Brabant | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:59 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 15:30 uur | Bericht #355645
Overlast door onweer en regen

Onweer en hevige regenval hebben deze maandagochtend voor overlast gezorgd. Het meest heftige weer trok over de zuidoostelijke helft van het land. Donderdag gaan we mogelijk weer op herhaling, de buien pakken dan wellicht zelfs nog wat heftiger uit.


Shelfcloud boven Maastricht voorafgaand aan het onweer. Foto: André Pieper.

Het slechte weer van deze maandag bereikte vanochtend vroeg als eerste Zeeland en breidde zich vervolgens snel uit over de rest van het land. Rond 10.00 werden de laatste plaatsen in het noordoosten van Groningen nat. Het regende soms flink door. Op een paar plekken is meer dan 20 millimeter (20 liter regen per vierkante meter) gemeten, maar gezien de radarbeelden zal plaatselijk nog meer zijn gevallen uit lokale wolkbreuken.

Hoe groot de verschillen over korte afstand bij dit soort buiensituaties kunnen zijn, bewezen de weersomstandigheden in Wageningen. Terwijl in de regenmeter bij Meteo Consult aan de rand van Wageningen een beperkte 8 millimeter werd opgevangen, kwam in het centrum van die plaats een winkel blank te staan. Verder sloeg op diverse plaatsen in Nederland de bliksem in. Het treinverkeer ondervond daarbij grote overlast.


De bliksemontladingen deze maandagochtend. De actiefste buien trokken over de zuidoostelijke helft van het land.

Grens tussen warme en koele lucht en windschering
De storing was ontstaan op de grens tussen warme en een stuk koelere lucht. De warme lucht werd met een forse zuidwestelijke bovenstroming onze kant op geblazen. Dat gebeurde aan de voorzijde van lagedrukgebieden voor de Europese westkust. Tegelijkertijd was koelere lucht alweer aan het opdringen. Het was lucht die met de noordelijke stroming aan de westzijde van de lagedrukgebieden van bij de poolcirkel naar het zuiden was afgezakt om vervolgens rond de zuidelijkste van de depressies (bij de Britse eilanden) richting West-Europa af te buigen. De scherpe grens tussen de verschillende luchtsoorten in combinatie met de grote verschillen in windsnelheid en –richting (windschering) gaven voeding aan de flinke storing.


Radarbeeld van 6 uur Nederlandse tijd, de eerste regen heeft Zeeland bereikt.

Tornado aan de grens?
Het meest actieve deel van de storing trok over de zuidoostelijke helft van het land. Daar wist eerst nog even een vleugje van de warme lucht binnen te dringen alvorens de frisse weer zijn intrede deed en was de voeding voor de buien het grootst. Op de radar waren de actiefste buienlijn te herkennen aan een boogvormige radarecho. Bij passage bestond risico op plaatselijke zware windstoten. Uiteindelijk lijkt het voor wat wind betreft in Nederland mee te zijn gevallen. Op de officiële waarnemingsstations kwam niet verder dan 23 knopen (43 kilometer per uur) in het Limburgse Arcen. Enkele waarnemers van Hetweeractueel.nl waar Meteo Consult een samenwerkingsverband mee heeft, kwamen de windstoten nog wat hoger uit al werden geen zware windstoten (75 kilometer per uur of meer) gemeten. Ook hier gold weer dat over korte afstand grote verschillen zijn opgetreden. De aan Nederland grenzende plaats Maaseik kreeg volgens de Belgische krant ‘Het Belang van Limburg’ een windhoos te verwerken. De brandweer werd er in korte tijd 20 keer gebeld. Gezien de atmosferische opbouw van vanochtend in de zuidoostelijke helften van Nederland en België en de radarbeelden van dat moment is het zeer wel mogelijk dat daar inderdaad een tornado langs is getrokken.


De neerslag breidde zich snel verder uit. De meest actieve onweersbuien (de buienlijn in boogvorm, op dit radarbeeld van 8 uur boven Brabant en Limburg) trokken over de zuidoostelijke helft van het land. Op veel plaatsen werden deze buien voorafgegaan door een shelfcloud.

Duitsland groter risico op tornado’s
In buurland Duitsland is het risico op tornado’s deze maandag overigens een stuk groter. In een groot deel van Duitsland loopt het kwik vandaag op naar zomerse of tropische waarden. Daardoor ontstaan daar regionaal nog wat zwaardere buien dan bij ons het geval was.

Weerbericht komende dagen: donderdag wellicht nog forser onweer
West-Europa blijft de komende dagen te maken houden met een vaak forse zuidwestelijke bovenluchtstroming aan de voorzijde van lagedrukgebieden voor de kust van ons continent. De grens tussen warme en minder warme lucht blijft daarmee boven ons deel van Europa zwabberen. Dinsdag en woensdag bevinden de meest actieve buien zich boven delen van Frankrijk, de Alpen en Duitsland, al krijgen delen van ons land soms ook een zwieper met regen mee (slechtste papieren dus voor het zuidoosten, de beste voor het noordwesten).


Radarbeeld van 10.00 uur. De buien hebben ook Noordoost-Nederland bereikt.

Donderdag schuift opnieuw een potentieel zeer actieve onweersstoring over Nederland met daarbij flink wat windschering. Vooralsnog lijkt het systeem pas in de middag het land in te schuiven. Dat zou betekenen dat het eerst nog warm wordt, voordat de buien binnenschuiven. De storing is daardoor wellicht nog actiever dan het systeem dat deze maandagochtend over het land trok. Het weerbericht voor de komende tijd behelst dan ook zeker geen langdurig stabiel zomerweer.


Bliksem te Molenhoek (Noord-Limburg), Wouter van Bernebeek.

Bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 15:51 uur | Bericht #355648
Windhozen treffen Limburg een tweede keer



In Limburg hebben opnieuw enkele windhozen veel schade veroorzaakt, net zoals tien dagen geleden in de regio rond Tongeren. Nu was de toestand vooral in Maaseik erg. Daar waaiden daken en bomen weg. De brandweer zal nog de hele dag mensen moeten helpen bij het opruimen van de schade.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 15:57 uur | Bericht #355650
Brandweer Oost-Nederland druk door onweer

De brandweerkorpsen in Gelderland en Overijssel zijn maandag veelvuldig uitgerukt na blikseminslagen. Onder meer in Hattem en Borne ontstonden branden in woningen.

De brand aan de Geldersedijk in Hattem ontstond rond half tien in de ochtend. Diverse korpsen uit de regio rukten uit. Het vuur kon zich door het rieten dak snel verspreiden. Niemand raakte gewond.

In het Twentse Borne rukte de brandweer uit voor brand na een blikseminslag op de zolderverdieping van een tussenwoning. De zolderverdieping brandde uit.

Een kledingwinkel in Geldermalsen (Gelderland) liep onder water. De brandweer pompte de zaak leeg. Het water kwam via de riolering binnen nadat een dop van de afvoer was gesprongen.

Ook in Dalfsen (Overijssel) ontstond brand tijdens het onweer. In Zwolle kwamen enkele woningen door een inslag zonder stroom te zitten.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 16:02 uur | Bericht #355651

Door blikseminslag rijden er maandagochtend van en naar Utrecht amper treinen. De vertraging kan oplopen tot een uur. Foto Cris Hake


Op het drukste moment, rond 08.45 uur, stond er ongeveer 220 kilometer file, meldde de ANWB. Volgens een woordvoerder is dat ongeveer 30 kilometer meer dan normaal.


Zware onweersbuien trekken maandagochtend over het land, zoals hier in Enschede. Foto: Olaf Greve


Dreigende wolken boven Geldrop. Foto: Rob Engelaar

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:59 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 16:14 uur | Bericht #355653
Beersel opnieuw getroffen door wateroverlast



Zware ochtendspits door hevig onweer



Bron: De Standaard
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 16:51 uur | Bericht #355663
Bliksem treft schaapje Jul in schuur Koewacht

Danny van Oost uit Koewacht wilde zich deze ochtend rond half acht nog eens lekker omdraaien, toen een felle lichtflits en harde knal hem uit zijn slaap haalde. Een paar minuten later stond het huilen hem nader dan het lachen, toen hij zijn schaapjes Jut en Jul zag. Jut was in paniek, omdat Jul plots dood was neergevallen.

paaltje met ijzerdraad
Het dier was door een blikseminslag in de schuur in de Klapstraat voor een groot deel verbrand. Van Oost ontdekte na het nodige speurwerk de geleider van de inslag: een paaltje met ijzerdraad vlakbij de ingang van de schuur. "Jut en Jul, allebei 5,5 jaar oud, lagen in hun hok. Het zijn superlieve beestjes, waar we ontzettend veel plezier van hebben. We houden ze als hobby, om het gras kort te houden", aldus Van Oost. Hij ontfermde zich daarna over Jut. " Zij is enorm gestresst. Natuurlijk omdat Jul dood is, maar vast ook omdat de klap zo hard was. Echt, na een enorme lichtflits leek het wel of er een vliegtuig neerstortte, zoveel lawaai maakte de donderslag."

Bron: PZC | Gewijzigd: 18 juni 2012, 16:56 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 17:02 uur | Bericht #355667
Windhoos trekt spoor van vernieling door straat in Maaseik

Tijdens het onweer dat maandagochtend over Limburg trok ontstond een windhoos, die lelijk huis hield in de Diestersteenweg in Maaseik. Over een afstand van een driehonderd meter liepen quasi alle huizen schade op. Een bloemenverkoper zag zijn serre vernield worden en raamt de schade voorlopig op 40.000 euro. Daken werden vernield en bomen gingen tegen de grond. Tuinmeubilair en trampolines verhuisden van de ene tuin naar de andere. Maandagmorgen hadden de brandweerkorpsen van Maaseik en Maasmechelen de handen vol met het puin ruimen en het herstellen of dichtmaken van daken. Ze kregen ook versterking van de korpsen uit Bree en Genk.



Bron: HBVL | Gewijzigd: 18 juni 2012, 17:05 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 18:45 uur | Bericht #355680
Lezersfoto: spetters

ingezonden door: Ton ten Brinke, Lelystad
De regenval van maandagmorgen veroorzaakte hier en daar wat plassen.Hier op de Viasarenddreef in Lelystad. Door het opspattende water was de auto zelf nauwelijks nog te zien.



Bron: destentor | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:00 uur, door Joyce.s
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 22:16 uur | Bericht #355719
Hevig onweer trok over ons land



Vlaanderen is vanmorgen wakker geworden met gekletter en gedonder. Een hevig onweer kwam vanuit Frankrijk de grens over rond 5 uur en verliet ons land weer om 9 uur. Het KMI had alarmniveau oranje afgekondigd, het op één na hoogste niveau. Op veel plaatsen zorgde de hevige regen voor overstromingen.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juni 2012, 08:03 uur | Bericht #355757
Bliksem velt boerderij in Hattem

Een waar drama voltrok zich maandagochtend aan de Geldersedijk waar de familie Henniphof in de stromende regen verslagen stond te kijken naar hun boerderij die tot de grond toe afbrandde. Ook de twee Duitse herders van de familie leken mee te treuren met hun bazen en bazinnen die, de armen om elkaar heen geslagen, sommigen huilend, anderen ogenschijnlijk gedachtelooos starend, troost zochten bij elkaar.



Geldersedijk 85 was natuurlijk ook niet zomaar een Veluwse hoeve. De boerderij is een gemeentelijk monument met een geschiedenis die teruggaat tot het bouwjaar 1861. En altijd bewoond door de (boeren)families Henniphof, van geslacht op geslacht. Ruim anderhalve eeuw bleef de T-boerderij met hallenhuis gespaard voor de gevolgen van het ruwe natuurgeweld. Maar gisterochtend maakte tijdens het korte maar hevige onweer blikseminslag een abrupt en onverbiddelijk einde aan een monumentaal agrarisch bedrijf aan de Geldersedijk. Het echtpaar Henniphof was op dat moment niet thuis. Buren zagen na de mega electrische ontlading al snel de vlammen uit het rieten dak slaan. Zij alarmeerden de hulpdiensten die snel ter plekke waren, maar weinig meer restte dan alles op alles te zetten om de woning naast de boerderij te behouden. Daar woonde de moeder van de boerderijbewoners die op tijd haar woonhuis kon verlaten. In de hoeve zelf waren overigens geen dieren. In de schuur achter de boerderij bevond zich een schaap, maar ook dit dier kon het vege lijf redden. Brandweer-commandant G. ter Heide kon met zijn bluseenheden weinig meer uitrichten. „Er valt weinig eer meer aan te behalen”, verzucht Ter Heide terwijl hij toekijkt hoe de vlammen om zich heen grijpen en zich storten op het interieur. Diverse korpsen hebben het vuur bestreden. De brandweer kon tenslotte weinig anders meer doen dan de boerderij gecontroleerd laten uitbranden. De naastgelegen woning werd wel behouden.


Bron: de Stentor | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:00 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juni 2012, 09:01 uur | Bericht #355762
Donderdag mogelijk opnieuw noodweer

De meteorologen van Meteo Consult waarschuwen dat het donderdag opnieuw noodweer kan worden in Nederland.Ze zeggen dinsdag dat er opnieuw rekening gehouden moet worden met veel regen, overlast door blikseminslagen en hevige windstoten.Het noodweer van aanstaande donderdag kon nog wel eens heviger uitpakken dan dat van maandagochtend. Dat komt doordat het slechte weer vermoedelijk pas in de middag het land bereikt. In de ochtend kan het daardoor nog snel opwarmen naar ongeveer 25 graden in het oosten van Nederland, waardoor de buien flink uitgroeien.Volgens een woordvoerder van Meteo Consult zal het zwaartepunt van het slechte weer liggen in het zuidoosten en oosten van het land, omdat het daar het warmst is. De rest van het land zal echter ook last hebben van het weer. De avondspits kan er last van hebben.

Treinverkeer
Maandagochtend trok er ook al een actief neerslaggebied over Nederland. Lokaal kwam het tot wateroverlast, blikseminslagen zorgden voor branden en ontregelden urenlang het treinverkeer rond station Utrecht Centraal.

Bron: Nu.nl
there can be only one
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.855 topics, welke bij elkaar 448.370 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.582 leden.
Het nieuwste lid is Debduvi.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 333 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 333, lezen 10 mensen het topic "Wat was je heftigste onweer?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden