Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Oct 2022 00:00:03

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:59:49

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:19

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:18

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:17

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:15

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:14

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:12

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:11

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:10
Actueel
1 / 4

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Het regent niet vaker, wel harder

OnweerOnline LIVE

Woensdag 5 oktober, 20:00u op YouTube! Kijk je mee?

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2012, 18:33 uur | Bericht #355421
De zomer begint in het oosten van de USA met een hittegolf

De zomer begint woensdag officieel om 19.09 EDT. Voor grote delen van het oosten van de USA begint de zomer gelijk met een hittegolf. Een rug (van hogedruk) bouwt zich dinsdag - de laatste dag van de lente - op boven de Great Lakes. Het resultaat hiervan is ongebruikelijk hoge temperaturen van 32-35°C in een gebied wat zich uitstrekt van Mikwaukee en Detroit tot Indianapolis, Cincinnati en Louisville. Hitte is echter dit jaar niets nieuws voor deze regio. In alle eerder genoemde steden werd dit jaar al op minimaal twee dagen de grens van 90F (32,2°C ) bereikt. Op woensdag schuift de rug verder naar het oosten en brengt de hitte naar plaatsen, die veel minder gewend zijn aan hoge temperaturen. Steden zoals Boston en Syracuse zullen de 90F grens bereiken op woensdag. Pittsburg, New York City, Philadelphia, Baltimore en andere steden in de I-95 corridor moeten zich ook opmaken voor een krachtige aanvang van de zomer. Op woensdag zal in vele steden voor het eerst dit jaar de 90F grens worden behaald. Dit zal een opmerkelijke verandering zijn van het koele lenteweer van de afgelopen weken. Ook op donderdag blijven de warme temperaturen aanhouden. 

Helaas gaan de hoge temperaturen in de Mid-Atlantic en het Noordoosten gepaard met een hoge relatieve luchtvochtigheid. Hierdoor zal het veel warmer aanvoelen. De plaatselijke warmte onweersbuien, die ontstaan in de late middag, zullen een welkome afwisseling gaan vormen. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 juni 2012, 16:34 uur | Bericht #356399
"Zoek ruimtes met airco op en drink veel water"

Terwijl de Belgen naar zomer snakken, heeft New York zijn voorlopig warmste dag van het jaar al achter de rug. Gisteren was het meer dan 30° Celsius in de Amerikaanse stad en vandaag kan de temperatuur er tot boven 35° Celsius oplopen.Burgemeester Michael R. Bloomberg heeft zijn stadsgenoten opgeroepen ruimtes met airco op te zoeken, veel water te drinken en zich te bekommeren om hun kinderen, vrienden en buren. "Het is cruciaal dat de New Yorkers alle voorzorgen nemen om zichzelf en hun families te beschermen tegen de hitte", zegt Bloomberg.

De onderwijsinstellingen vragen om buiten spelen en oefenen te beperken tijdens de warmste momenten. Op verschillende plaatsen in de stad (onder meer in gemeenschapscentra en openbare bibliotheken) zijn er in totaal 455 door airco gekoelde ruimtes geopend voor het publiek. Vorig jaar was er in augustus in New York een hittegolf die minstens 31 levens geëist heeft.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:00 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 juni 2012, 17:19 uur | Bericht #357205
Hittegolf oostkust VS

Gisteren, donderdag 21 juni, begon op het noordelijk halfrond officieel de zomer. In ons land ging dat gepaard met een stevig zomers onweer en plaatselijk veel regen, maar aan de Amerikaanse oostkust is dat wel anders. De zomer begon daar regionaal met veel zon en middagtemperaturen die lokaal opliepen tot bijna 100 graden Fahrenheit, ofwel bijna 38 graden Celsius met bovendien een erg hoge luchtvochtigheid. De airconditioners staan overal op de hoogste stand en de mensen die geen airco hebben, verzamelen zich hier en daar in bijvoorbeeld bibliotheken om even af te koelen, wat de stroomvoorziening in die delen van de VS overigens niet ten goede komt.


In het noordoosten van de Verenigde Staten heerst momenteel een hittegolf. De temperatuur ligt in diverse staten dagelijks ruim boven 30 graden met bovendien een zeer hoge luchtvochtigheid. Bron: NOAA.

Voor een koufront uit, dat vanuit het Midwesten van de Verenigde Staten naar het oosten trekt, wordt al een tijdlang warme lucht vanuit het zuiden langs de oostkust noordwaarts gestuwd. Net als in het oosten van Europa ligt er ook boven de oostkust van de Verenigde Staten al een behoorlijke tijd een rug van hoge luchtdruk en deze komt nauwelijks van zijn plaats. De warmte hoopt zich daardoor al flink op in staten als Vermont, New York, Delaware en Philadelphia met daar overdag temperaturen van 30 tot soms bijna 40 graden.


Voor een naderent koufront vanuit het westen uit, hoopt zich warme lucht op boven de noordoostkust van de VS. Bron: NOAA.

Normaal
In deze tijd van het jaar is 80 graden Fahrenheit in een staat als New York normaal en dat is omgerekend in graden Celsius ongeveer 27 graden. Daar zitten ze nu dus al een flinke tijd ruim boven met bovendien dus een erg hoge luchtvochtigheid. Temperaturen van 35 graden voelen daardoor als 40 graden aan, maar zodra het koufront dit weekend gaat overtrekken, zal het kwik geleidelijk weer iets dalen met dan temperaturen net boven normaal.


Op allerlei manieren proberen mensen af te koelen. Foto: Christian Science Monitor.

Warm is het niet alleen in het noordoosten van de VS, ook in de staat Utah en omringende staten is het al lange tijd droog en erg warm en daar staat momenteel een zogeheten ‘rode vlag’ waarschuwing uit voor bosbranden.

Oosten van Europa
Ook in Europa zien we zo’n zelfde situatie terug. Al een hele tijd ligt er boven het zuidoosten en oosten van het continent een hogedrukgebied en dit weet van geen wijken. Het is er al weken erg warm met op veel plaatsen ruim 30 graden en lokaal zelfs bijna 40 graden. De zon schijnt er de hele dag volop, terwijl het zomerweer bij ons in de regio eigenlijk niet echt op gang wil komen. De reden daarvoor is simpel. Het hogedrukgebied boven Oost-Europa werpt een blokkade op, waardoor lagedrukgebieden vanaf de Atlantische Oceaan opnieuw boven onze regio blijven uitkomen en blijven liggen.


Ook boven Europa vinden we zo'n zelfde soort rug terug, en wel boven het oosten. Ook daar is het al wekenlang bloedheet.

Straalstroom
We bevinden ons daardoor keer op keer tussen het hogedrukgebied boven Oost-Europa en lagedrukgebieden ten noordwesten van ons, met daar tussen in de straalstroom die boven ons land ligt. Hiermee worden om de haverklap slechtweergebieden bij ons aangevoerd, met tussendoor soms een paar droge en zonnige dagen; als het tegenzit slechts één mooie dag.
De grote vraag is nu dus of dat hogedrukgebied boven Oost-Europa binnenkort eens van plaats gaat veranderen, waarna de straalstroom ten opzichte van ons land noordelijker komt te liggen en of die rug boven de oostkust van de Verenigde Staten vervolgens onze kant op zal gaan bewegen. Het is allemaal nog lastig te zeggen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat er maar weinig verandering in het luchtdrukpatroon gaat komen, met als resultaat dat wij ook de komende dagen wisselvallig weer blijven houden.


De temperatuur ligt ook in die hoek van Europa dagelijks ruim boven 30 graden. Dit tegenover 'slechts' 20 tot 22 graden bij ons. Vandaag was het zelfs nog iets minder warm.

Bron: Meteo Consult
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 juni 2012, 09:38 uur | Bericht #357271
New York kreunt onder hittegolf

 

New York kampt opnieuw met een hittegolf. Dat komt er steeds vaker voor nu de gemiddelde temperatuur in de stad op veertig jaar met 1,3 graden Celsius is gestegen. Op de eerste dag van de zomer werden recordtemperaturen verwacht tot 36 graden, maar door de hoge luchtvochtigheidsgraad en windstilte lag de gevoelstemperatuur veel hoger: tot 41 graden Celsius. De Nationale Meteorologische Dienst waarschuwde voor "uitzonderlijke warmte". Burgemeester Michael Bloomberg noemt de hittegolf een ernstige zaak en raadt New Yorkers aan om binnen te blijven. De openluchtzwembaden in de stad openen pas over een week. Enkel publieke stranden en fonteinen bieden wat verkoeling.

Roltrappen en liften uitschakelen
Hoewel er nog geen stroompannes gemeld zijn, doet de hoge stroomvraag voor airconditioning het stroomnet in zijn voegen kraken. De Metropolitan Transportation Authority heeft al aangekondigd roltrappen en liften uit te zullen schakelen om de elektriciteitsvraag te verminderen. Elektriciteitsaanbieder Consolidated Edison heeft zich grondig voorbereid op een warme zomer en 1,2 miljard dollar (0,94 miljard euro) geïnvesteerd in verbeteringen aan het stroomnet. Maar woensdag werd de voltage in verschillende wijken van Brooklyn en Queens verlaagd nadat apparatuur het liet afweten. Inwoners van de getroffen wijken werd gevraagd om alle niet-noodzakelijke apparatuur uit te schakelen.

Waterpeil 30 cm gestegen
De terugkerende hittegolven in New York wijzen erop dat de klimaatverandering in New York sneller verloopt dan elders. Vorig jaar bleek uit een rapport van de New York State Energy Research and Development Authority dat het kwik in de voorbije veertig jaar gemiddeld met 1,3 graden Celsius is gestegen. De dienst verwacht een bijkomende stijging van 1,6 tot 2,7 graden tegen 2050 en zelfs tot 4 graden tegen 2080. De temperatuur is niet het enige wat de grootstad zorgen baart. Het waterpeil is 30 centimeter gestegen in de laatste honderd jaar, en de klimaatverandering kan dat proces nog versnellen. Vooral het lager gelegen Manhattan komt dan ernstig in de problemen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:00 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.251 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4784 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4784, lezen 15 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

OnweerOnline LIVE

Woensdag 5 oktober, 20:00u op YouTube! Kijk je mee?

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden