Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK.

26 Apr 2024 14:13:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Sequoyah, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 14:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK.

26 Apr 2024 13:48:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:40:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 13:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 13:29:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Creek, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Pawnee, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:18:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK; Pontotoc, OK.

26 Apr 2024 13:14:00

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Creek, OK; Okmulgee, OK.

26 Apr 2024 13:10:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK; Pontotoc, OK; Seminole, OK.

26 Apr 2024 13:09:21
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 juni 2012, 11:36 uur | Bericht #355622
Berichtgeving tropisch systeem Talim

Tropische storm Talim ligt op 444km ten zuid-zuidwesten van Hong Kong. Satellietbeelden tonen banden met convectie langs de noordelijke periferi van het LLCC (low level circulation center). In de afgelopen zes uur heeft deze convectie zich ontwikkelt. Analyse van het upper-level toont, dat er een zwakke mesocale anticycloon zich vormt boven het LLCC. Samen met de geringe verticale windshear zorgt de anticycloon voor de versterking van de outflow. Een subtropische rug (van hogedruk) vormt zich in het oosten boven het zuiden van China en beweegt zich richting de Zuid Chinese Zee. Deze rug blokkeert de poolwaarts gerichte luchtstroom van de anticyclone. Talim beweegt zich op het low- en midlevel niveau. Terwijl  Guchol  verder naar het noorden trekt, wordt de subtropische rug de bepalende factor voor Talim. De zeewatertemperaturen zijn gunstig voor een verdere ontwikkeling van dit systeem. Talim zal in de komende 24 uur langzaam naar het oosten trekken richting Taiwan. Door de interactie met het land, neem het systeem daar in kracht af. 





© onweer-online
Bron: Wunderground
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 juni 2012, 19:26 uur | Bericht #355841


Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juni 2012, 11:10 uur | Bericht #355930
Update

Tropische storm Talim ligt op 444 km het zuidwesten van Taipei, Taiwan. In de afgelopen 6 uur is het systeem met een snelheid van 22 km/h richting het nooroosten getrokken. Het LLCC (low level circulation center) heeft zich afgescheiden van de diepe convectie. De regio van diepe conveactie bouwt zich op ten oosten van het LLCC. Een upper-level subtropische rug (van hogedruk) boven het zuidoosten van China, die een verticale windshear veroorzaakt, beweegt zich langzaam richting het zuidwesten. De verticale windshear begint iets af te nemen, waardoor de diepe convectie langs de zuidelijke periferie van de rug zich kan opbouwen. Door de atmosferische omgevingsfactoren zal het LLCC richting het noordoosten trekken richting de straat van Taiwan. In de nabije toekomst zal Talim moeite moeten doen om de intensiteit te behouden. 
   


© onweer-online
Bron: Wunderground

Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2012, 20:08 uur | Bericht #356023
Tropische storm raast over Taiwan

Meer dan tweeduizend mensen zijn in Taiwan geëvacueerd vanwege de tropische storm Talim. Op veel plekken veroorzaakte Talim overstromingen en aardverschuivingen. Veel lucht- en treinverkeer is verstoord geraakt en delen van snelwegen zijn met modder en water overspoeld. Er zijn vooralsnog geen berichten van slachtoffers.



Talim beweegt zich momenteel met een snelheid van 83 kilometer per uur richting het zuiden van Japan.

Bron: Nieuws.nl
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juni 2012, 20:29 uur | Bericht #356027
Taiwan zet zich schrap voor Talim

Het Central Weather Bureau (CWB) heeft een waarschuwing voor Taiwan en de omliggende eilanden afgegeven in afwachting van de storm Talim. Een student is gisteren verdronken in een rioleringsput in het  Liouguei District van Kaohsiung. De totale neerslag in Liouguei is opgelopen tot 173,5mm en het waterpeil in de rivieren en beken is aanzienlijk gestegen. De student is verdronken, toen hij zijn slippers uit een kreek wilde halen. Verschillende scholen zijn gesloten. De agriculturele verliezen door de zware regenval in Taiwan van de afgelopen weken wordt geschat op NT$624 miljoen. Dit bedrag zal nog verder gaan oplopen wegens de komende tropische storm.


Brandweerlieden controleren hun uitrusting

Experts vertellen,dat de meeste stormen uit het zuidoosten van Taiwan komen. Stormen, die uit het zuidwesten komen, net als Talim, kunnen  veel meer schade veroorzaken door de veel zwaardere regenval. Een bijkomend probleem is, dat Talim gevoed wordt door de sterke zuidwestelijke winden, die veroorzaakt worden door tyfoon Guchol. Er bestaat een groot gevaar voor landverschuivingen in de bergachtige gebieden. 


Het leger staat paraat om te helpen.

President Ma Ying-jeou roept de inwoners van het land op om zich goed voor te bereiden op de hevige regenval van Talim. Er wordt zo'n 1.500mm verwacht in de bergen. De rivieren staan onder verscherpt toezicht. Plaatstelijke autoriteiten delen waterpompen en zandzakken uit. Tevens worden alle goten en rioolbuizen schoongemaakt. Tevens moeten de lokale bestuurders zich volgens Ma Ying-jeou voorbereiden op mogelijke evacuaties. Er zijn momenteel nog zo'n 115 bergbeklimmers in de risicogebieden aanwezig. Zij moeten zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht. Duizenden mensen in het midden en zuiden van Taiwan zijn afgelopen dinsdag reeds geëvacueerd. 

In Linbian Township zijn 50 militairen ingezet om pompen te installeren ter voorbereiding op een nieuwe ramp. De stad werd in 2009 zwaar getroffen door tyfoon Morakot. Door regen, die reeds gevallen is, wordt het verkeer op de wegen in het midden en zuiden van Taiwan ernstig belemmerd. Dit stremt de evacuaties. Ondertussen zijn de prijzen van groenten met 32% om hoog gegaan in vergelijking tot 17 juni. De directeur van het bureau voor landbouw en voedsel (AFA)verklaart, dat er genoeg groentes zijn en dat de prijzen helemaal niet zo hoog hadden hoeven stijgen. De mensen hebben voorraden ingeslagen, omdat na een storm de prijs van groenten meestal heel snel omhoog schieten. De AFA is van plan om diepgevroren kolen te verkopen voor een klein prijsje. 

© onweer-online
Bron: chinapost | Gewijzigd: 20 februari 2017, 15:13 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 227 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 227, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden