Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 augustus 2012, 15:49 uur | Bericht #367678
Veehouders op Hawaiï gaan gebukt onder droogte

Extreem droge omstandigheden in delen van Hawaiï dwingen veehouders om hun kudde te verkleinen, omdat er simpelweg niet genoeg vers gras is. Ook een invasie van herten op zoek naar voedsel en water is een aanslag op hun landerijen. Iets meer dan de helft van Hawaië heeft te maken met droogte, volgens de US Drought Monitor. De droogte veroorzaakt al jarenlang problemen voor de veehouders. Terwijl grote delen van het vasteland van de USA gebukt gaan onder de grootste droogte in decades, zijn de bewoners van Hawaiï gewend aan droogte. Het zeer gevarieerde weerbeeld op de eilanden kan aan de ene kant hevige regenval geven, terwijl aan de andere kant van het eiland sprake is van droogte. 



Ponoholo Ranch, gelegen op één van de drie grootste eilanden, maakt het achtste opeenvolgende jaar van droogte door. "Dit is onze grootste uitdaging momenteel," zegt Sabrina White, manager van de ranch in North Kohala. "We hebben geen gras om de koeien te voederen." De ranch heeft de kudde al terug moeten brengen met 2.000 dieren. Dr. Tim Richards, president van de Hawaii Cattlemen's Council, welke de veehouders in de staat representeert, zegt, dat de totale grootte van de kudde op Hawaii al met een derde is geslonken. De problemen met de droogte komen in een tijd, waar de vraag naar vlees van Hawaiaanse koeien groeit. 

Veehouders in andere delen van de staat melden hun problemen ook aan de National Weather Service in Honolulu. Er zijn meldingen van opgedroogde weiden op de zuidelijke punt van het Big Island. Inmiddels hebben de  veehouders al duizenden liters water moeten inslaan. Door de droge omstandigheden op Molokai zijn er veel gewassen aangevreten door herten. Aan de inwoners van Maui county is gevraagd om het waterverbruik tot een minimum te beperken. 


Archief Conquistador of Hawaii Lowline Cattle Co.

Volgens de US Drought Monitor is 54% van Hawaii droog. Een jaar geleden was dit nog maar 21%. Bijna 9% van de eilandengroep - voornamelijk het Big Island, Maui, Molokai - gaat gebukt onder extreme droogte. Eén van de grootste ranches van Hawaiï, Parker Ranch, ligt midden in een "rode plek", welke de extreme droogte markeert. De ranche is 130.000 acres groot en ligt voor het grootste deel in Kamuela. De veehouders hebben het vee moeten verplaatsen van de extreem droge gebieden op de flanken van Mauna Kea naar de meer natte gedeeltes aan de Waimea kant van de ranch. Er zitten grote verschillende in de droogte op de verschillende delen van de ranch. Op sommige delen van het gebied is al een jaar lang totaal geen gras gegroeid. De ranch heeft de koeien, die niet kalveren, moeten verkopen.

Maar de omstandigheden zijn (nog) niet zo slecht als in 2010. De droogte kwam toen meer wijdverspreid voor. De macadamia noten en koffie oogst kwam toen ook in gevaar. Sinds 2008 gaan sommige delen van de staat gebukt onder ernstige droogte of erger, zegt Kodama, hydroloog bij de NWS. "De droogte is lang en intense."  Ponoholo Ranch is een smalle strook land, dat zich uitstrekt van gebieden met een regenwoud klimaat tot aan de oceaan. Het gedeelte nabij de oceaan is een woestijn geworden. Ieder jaar wordt het erger. Zelfs het Garden Island Kauai heeft te maken met een gemiddelde droogte in de lager gelegen delen aan de oost en zuidoostkant van het eiland. Ook hier drogen weilanden uit en hebben veehouders vee moeten verkopen. De droogte is een belangrijk onderwerp voor de  Hawaii Cattlemen's Council. Scheepvaartmaatschappijen proberen te helpen door de prijs voor het vervoer van veevoer te reduceren. 

© onweer-online
Bron: savannahnow | Gewijzigd: 24 februari 2017, 14:45 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 augustus 2012, 11:37 uur | Bericht #367852
Hiitegolf komt ten einde voor Seattle, Portland en Eugene.

De zomer is zeker heet geweest in het grootste deel van het oosten van Washington en Oregon. Meer dan twee maanden lang haalde de temperaturen de 32°C niet in zowel Portland als Seattle. Dit kreeg een drastische wending toen de maand augustus begon. In beide steden lagen de temperaturen minimaal 4°F boven het gemiddelde. In de afgelopen dagen heeft een hittegolf de regio in zijn greep. In Portland is het kwik al twee keer boven de 37°C gestegen. De laatste keer, dat de temperaturen 2x in één maand boven de 37,7°C (100F) stegen was in july 2006. In Seattle kunnen ze inmiddels ook een eitje bakken op een motorkap van een auto. Het gemiddelde aantal dagen met temperaturen boven de 32°C is twee. In de maand augustus waren het er al drie. Naar verwachting zal ook vrijdag te temperatuur in de stad oplopen tot 32°C. 



De reden van deze hitte is de positie van de jetstream (straalstroom). Deze zomer zat het Noordwesten vast in een dip in de jetstream, waardoor het in die regio koud en onstuimig was. Verder naar het oosten, in het midden van de USA zorgde een sterke richel in de jetstream voor ernstige droogte en nietsontzeggende hitte. Dit patroon is aan het begin van augustus veranderd. De richel verplaatste zich meer naar het westen. De jetstream trok richting het noorden naar de Canadese grens en nam het hete weer met zich mee. In de regio zal aan het aan het begin van het weekeind iets gaan afkoelen, doordat een zeewind koelere lucht met zich meebrengt. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
ron12
Lid
Woonplaats: nijmegen
Berichten: 914
Lid sinds: 25 aug. 2011
17 augustus 2012, 13:59 uur | Bericht #367895
door de grote droogte in verschillende delen van wereld op dit moment,komt er een voedsel crisses aan,was net op rtl7.waarschijnlijk komen we in dit jaar op een nieuw record aantal natuurrampen wat het weer betreft
totale aantal onweersdagen in nijmegen vanaf januari tot nu dit jaar...33
dagen,waarvan...zwaar onweer op 0 dagen,onweer met hagel 4 dagen,onweer met windstoten 1 dagen.NOODWEER 0 DAGEN,alleen het weerlicht gezien verweg 3 dagen, alleen de donder gehoord 5 dagen van het onweer rondom nijmegen,onweer met veel regen 25 mm en meer 2 dagen
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2012, 18:53 uur | Bericht #369145
Amerikaanse droogte doet sojaprijs pieken



Soja was nooit zo duur als vandaag, toen de prijs op de beurs van Chicago boven 17 dollar voor een 'bushel' (35,23 liter) ging. De droogte in de Verenigde Staten en de aanhoudende sterke vraag stuwen de prijs de hoogte in.

De prijs van de soja wordt voornamelijk de hoogte ingestuwd door de eerste analyses van een gespecialiseerd bedrijf, dat in de nacht van zondag op maandag een veldonderzoek uitvoerde in de Amerikaanse landbouwstreken.

Uit de verzamelde stalen blijkt "dat de soja-opbrengsten lager zijn dan de eerste schattingen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw", zegt analist Rich Nelson van broker Allendale.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 14:45 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 augustus 2012, 19:07 uur | Bericht #369269
Mississippi dicht voor vrachtschepen

De rivier de Mississippi in de Verenigde Staten is woensdag gesloten voor vrachtschepen nadat een binnenschip aan de grond was geraakt. De aanhoudende droogte in de VS zorgt voor een lage waterstand in de rivier.

De Amerikaanse kustwacht zei dat er wordt gewerkt om het vastgelopen binnenschip weer los te krijgen en het vrachtverkeer weer gedeeltelijk op gang te brengen. Hoe lang dit gaat duren kon de kustwacht niet zeggen. De verwachting is het goederenvervoer over water nog tot oktober last zal hebben van de lage waterstand.

Bron: Nieuws.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 augustus 2012, 18:05 uur | Bericht #369954
Midwesten VS snakt naar Isaacs regens

Diverse staten in het stroomgebied van de Mississippi hopen later deze week de regenbuien te mogen ontvangen die tropische storm Isaac met zich meebrengt. Isaac bevindt zich momenteel voor de Amerikaanse zuidkust en is hard op weg de gedaante van een orkaan aan te nemen.

De Amerikaanse National Weather Service voorspelt regen in Arkansas, Missouri en Illinois, staten die alledrie zwaar getroffen zijn door de aanhoudende droogte die meer dan de helft van de Amerikaanse gemeentes in zijn greep houdt.

De getroffen gebieden zijn zo droog dat het niet waarschijnlijk is dat de regens van Isaac de problemen in een klap verhelpen, zei Mark Svoboda, klimatoloog van het National Drought Mitigation Center. Toch wordt reikhalzend uitgekeken naar de centimeters neerslag die de tropische storm meebrengt.

Bron: Nieuws.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 september 2012, 17:22 uur | Bericht #370851
BREAKING: VS HEBBEN DE OP TWEE NA WARMSTE ZOMER ACHTER DE RUG

De Verenigde Staten hebben de op twee na warmste zomer uit de meetreeks achter de rug. De gemiddelde temperatuur in de ‘lower 48’ (de 48 aaneengesloten staten) is uitgekomen op 23,6 tegen normaal 22,3º. Warmer waren alleen de zomers van 2011 (een jaar geleden dus!) en 1936. De verschillen waren echter zeer, zeer klein: de zomer van 2012 had een ‘nationwide’ gemiddelde van 23,55º (afgerond 23,6º), 2011 kwam uit op 23,61º (ook 23,6). De zomer van 1936 was met gemiddeld 23,7º net een fractie warmer. Nemen we de afzonderlijke staten in ogenschouw dan was de zomer van 2012 HISTORISCH WARM in Colorado en Wyoming.

Bron: Jan visser
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 november 2012, 13:01 uur | Bericht #375688
In VS komt einde aan lange reeks warmterecords

In de Verenigde Staten was de temperatuur in oktober koeler dan gemiddeld. Daarmee komt een einde aan de lange reeks warmterecords, maar 2012 gaat wellicht toch de geschiedenis als het warmste jaar sinds de metingen begonnen.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Zestien maanden na elkaar lagen de maandtemperaturen in de VS hoger dan gemiddeld, met enorme droogte en bosbranden als gevolg. Oktober 2012 maakte een einde aan die recordreeks. Volgens het nationale klimaatagentschap NOAA bedroeg de gemiddelde temperatuur vorige maand 12,2 graden Celsius, dat is net onder (0,2 graden) het langetermijngemiddelde voor oktober.

Warmste jaar ooit
Toch gaat 2012 wellicht de geschiedenis in als het warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1895, zegt de NOAA. Door de records in de eerste negen maanden van het jaar heeft 2012 zo'n voorsprong opgebouwd in deze rangschikking dat oktober, november en december daar bijna niets meer aan kunnen veranderen. Met de periode januari-oktober zit 2012 1,9 graden Celsius boven het gemiddelde van de 20ste eeuw. Het is ook nog altijd 0,3 graden boven het vorige warmterecord voor die periode, dat in 2000 werd gevestigd.

Al sinds juni 2011
De uitzonderlijke warmteperiode begon in juni 2011. Het ene na het andere warmterecord ging voor de bijl. Maart en juli 2012 waren de warmste maanden sinds het begin van de metingen. In september voorspelde de NOAA dat de uitzonderlijke droogte nog minstens tot het begin van de winter zou duren. In 64,8 procent van de VS heerste toen matige tot ernstige droogte, opnieuw een record. Eind oktober was het droogtegebied enigszins gekrompen, tot 60,2 procent.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.841 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 153 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 153, lezen 4 mensen het topic "Winterverwachting(en) 2014- 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden