Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2012, 09:47 uur | Bericht #358549
Twee zonnebaders sterven door hitte op Italiaans strand

In het zuiden van Europa is het extreem heet. Spanje en Italië kreunen onder temperaturen tot 40 graden. Toeristen wordt aangeraden om voldoende te drinken en niet te lang in de zon te liggen. In de buurt van Pisa stierven gisteren al twee badgasten door een zonnesteek.



Aan het strand Bagno Maddalena in Tirrenia bij Pisa trof een redder gisterochtend het lichaam van een oudere man aan. Getuigen hadden Rino Morino (71) uit Livorno eerder op de dag nog zien wandelen. Zonder veel bescherming, in volle zon en bij temperaturen ver boven de 30 graden. Volgens de eerste vastellingen liep de lichaamstemperatuur van de man te snel en te hoog op zodat hij uiteindelijk ter plekke bezweek. Even later werd op het strand Mary een tweede lijk gevonden. Ook de 70-jarige Serenella Venturi uit Perugia overleed door een zonnesteek.

Ook op andere plaatsen in Italië waren gisteren meldingen van inwoners die onwel werden en uitdrogingsverschijnselen vertoonden. In zowat het hele land was er een hittealarm. In grootsteden zoals Rome gold zelfs rood alarm. Toeristen zochten vooral verkoeling bij de beroemde Trevifontein. Net als de Italianen werd hen aangeraden regelmatig water te drinken en niet te lang in volle zon te wandelen.

De komende dagen blijft het overigens bloedheet in de Laars. Weermannen voorspellen al een 'helleweekend', met temperaturen zondagmiddag van 40 graden in Pescara, 40,5 graden in Ferrara tot zelfs 41 graden in Apulia. Die tropische hitte werd de voorbije dagen al in Spanje gehaald.

Bron: HLN | Gewijzigd: 27 februari 2017, 09:59 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2012, 13:02 uur | Bericht #358592
Hitte-alarm vakantiegangers Zuid-Europa: al 2 doden

Voor 800.000 Nederlanders uit het zuiden van het land begint vandaag de zomervakantie. Mensen die vertrekken richting het zuiden van Europa worden gewaarschuwd voor de hittegolf: in Italië kostte de hoge temperaturen al aan twee mensen het leven. In Nederland merken we dit weekend niets van die hitte, het weer is hier wisselvallig. Wel geldt dat er kans is op extra verkeersdrukte. De verkeersdrukte wordt niet vanwege de vakantie, maar vanwege werkzaamheden en evenementen verwacht, zo meldt de ANWB op zijn website. Zo vindt Concert at Sea plaats in Zeeland, wordt morgen de TT Assen in Drenthe gereden en wordt verwacht dat veel mensen die dag ook richting het Belgische Luik afreizen voor de start van de Tour de France. Door werkzaamheden in de buurt van Maastricht kunnen daar files ontstaan.



Hittegolf
Vakantiegangers die richting het zuiden van Europa vertrekken komen midden in een hittegolf terecht. De afgelopen dagen is het met name in Italië en Spanje extreem heet. De inwoners kreunen onder temperaturen tot 40 graden. Toeristen worden aangeraden om voldoende te drinken en niet te lang in de zon te liggen. In de buurt van Pisa stierven gisteren twee badgasten aan de gevolgen van een zonnesteek.

Ook op andere plaatsen in Italië waren gisteren meldingen van inwoners die onwel werden en uitdrogingsverschijnselen vertoonden. De subtropische anticycloon 'Caronte' bereikte vanuit Afrika over de Middellandse Zee het land. In zowat het hele land was er een hittealarm. In grote steden zoals Rome gold zelfs een rood alarm.

Verkoeling
Toeristen zochten vooral verkoeling bij de beroemde Trevifontein. Net als de Italianen werd hen aangeraden regelmatig water te drinken en niet te lang in de volle zon te wandelen. Op een camping nabij Florence is het zelfs het water bij het zwembad voor de toeristen warm. 'Het is bij het zwembad erg heet en het werken buiten is bijna ongezond', aldus een medewerkster van vakantieorganisatie Canvas.

Ook de dagen na het weekend blijft het bloedheet, met name in Italië. Volgens de weerbureaus wordt de 40 graden in Pescara, 40,5 graden in Ferrara tot zelfs 41 graden in Apulia gehaald. Die tropische hitte werd de afgelopen dagen al in Spanje gehaald, naar verwachting zullen de temperaturen daar iets dalen volgende week.

In de fontein met EK-finale
Naast de temperaturen zullen in Italië en Spanje ook de gemoederen hoog oplopen als zondag de EK-finale tussen beide landen plaatsvindt. Verwacht wordt dat inwoners uit blijdschap (en misschien ook wel bij verlies) massaal het water zullen opzoeken, onder andere van fonteinen.

Hun nationale helden zullen onder zomerse weersomstandigheden moeten presteren. De laatste dag van het EK voorspelt Weerplaza op zijn website voor Kiev een zonnige feestdag. Het is daar wel erg warm; 's middags 32 graden. De kans op een onweersbui is in de namiddag 20%. Ook tijdens de wedstrijd is het nog zeer warm: 25 tot 30 graden.

Wisselvallig weer in Nederland
In Nederland wisselen wolken en zon elkaar af. Vanuit het zuiden trekken vandaag enkele buien over het land met de zwaarste over het zuidoosten en oosten, lokaal met onweer. Daar wordt het 24 graden, aan zee 19 tot 21 graden. De zuidwestenwind waait aan zee met 4 tot 5 Bft en langs de oostgrens met 2 tot 3 Bft. Morgen wordt het opnieuw 19 tot 24 graden. De zon schijnt geregeld en voornamelijk in de middag en avond valt er een enkele bui. Zondag is het 's middags 18 tot 21 graden en ook dan kan er later op de dag een bui vallen.

Bron: AD
  | Gewijzigd: 27 februari 2017, 09:59 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 178 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 178, lezen 2 mensen het topic "Foto van de weekwedstrijd (week 35)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden