Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 09:22:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 08:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 juli 2012, 16:29 uur | Bericht #360334
Kust boos op Meteo België na voorspelling kwakkelzomer


© belga.

Kan je of kan je niet weer op lange termijn voorspellen? Te oordelen aan het aantal voorspelde zomers en winters in de kranten schijnen veel mensen te denken van wel. Al zijn hun voorspellingen zelden juist,wat dan weer doet vermoeden van niet. Ook Frank Deboosere kant zich voor de zoveelste keer in De Standaard tegen lange termijnsvoorspellingen. Dat hield Meteo België niet tegen om de wereld in de sturen dat de kust een slechte zomer over zich krijgt, tot woede van de kustgemeenten.De kuststeden overwegen juridische stappen tegen het meteobedrijf omwille van voorbarige conclusies met zware financiële gevolgen voor de toeristische sector. Het kwakkelweer zorgde al voor minder boekingen en een dergelijke voorspelling heeft zijn invloed, op zowel boekingen als dagjestoeristen.

"Goed weer lokt al gauw 200.000 dagjestoeristen naar de kust. En elke dagjestoerist geeft gemiddeld 35 euro uit. Slecht weer voorspellen terwijl dat op dit ogenblik volkomen voorbarig is, kan ons dus handenvol geld kosten", zegt de kustmanager van Westtoer aan de krant.

"Voorspellen is als biljart"
Frank Deboosere, weerman bij het KMI en de VRT, is het daar al jaren volmondig mee eens: "Het weer voorspellen is als biljarten. Waar die eerste bal heen gaat, kan je nog heel precies weten. Waarheen die tweede stoot gaat, is al iets moeilijker. En wat met bal drie en vier gebeurt nog veel ingewikkelder. Daarom is het zo moeilijk om het weer op termijn te voorspellen", legt hij uit.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 juli 2012, 16:30 uur, door Tatanka
there can be only one
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
8 juli 2012, 20:11 uur | Bericht #360478
Ook in Nederland moeten weermannen het ontgelden



Ook in Nederland ontstaat wrevel over foutieve weersvoorspellingen. De PvdA-fractie in Hoek van Holland wil dat weermannen en -vrouwen worden afgerekend op foutieve weerberichten. Dat bericht NOS Nieuws. In eigen land dreigen de kustgemeenten met gerechtelijke stappen tegen Meteo België. De PvdA-fractie stelt dat ondernemers door "de miskleunen van weerinstituten" dagelijks zo'n 100.000 euro mislopen. Voor woensdag en donderdag was regen en onweer voorspeld in Hoek van Holland, maar volgens de PvdA scheen de zon en was het er 28,7 graden Celsius. Toeristen zouden door de slechte weersverwachting zijn weggebleven.

De ondernemers moeten worden gecompenseerd, vindt de PvdA. Volgens NOS-weerman Gerrit Hiemstra is het echter onmogelijk om voor elke plaats in Nederland een specifieke verwachting te maken. Bij ons zijn de kustgemeenten, met Knokke op kop, boos op Meteo België. Dat kondigt op zijn website slecht weer aan zee aan voor een groot deel van deze zomer. De gemeenten overwegen gerechtelijke stappen voor de inkomsten die ze op die manier mislopen.

Bron: HLN
BartS
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
9 juli 2012, 11:07 uur | Bericht #360507
Weermensen lachen om schadeclaim PvdA



Weermannen- en vrouwen reageren spottend op het plan van de PvdA in Hoek van Holland om hen een boete op te leggen voor foute weersverwachtingen. Te kort door de bocht, vinden zij. "Wat een onzin allemaal", twittert NOS-weerman Marco Verhoef. "Een verwachting is nooit fout! Hij komt hooguit niet uit! Stelletje politieke klunzen". De PvdA in Hoek van Holland liet gisteren weten dat het bestuur van de gemeente een schadeclaim zou moeten indienen voor verkeerde verwachtingen. De 'miskleunen van de weerinstituten' hebben volgens de partij 'een enorme inkomstenderving' voor de ondernemers van de kustplaatsen tot gevolg. Terwijl het weer in de gemeente vaak veel mooier is dan voorspeld, blijven toch veel mensen weg, stellen ze.

 
 RTL weervrouw Helga van Leur: "Mogen we dan de politiek ook aansprakelijk stellen voor hun uitspraken?!"

'Politiek aansprakelijk stellen voor uitspraken'
De weermensen hebben ondertussen niet stilgezeten. RTL-weervrouw Helga van Leur vindt het idee 'top', laat ze in een ironische bui weten. Op Twitter zegt ze: "Mogen we dan de politiek ook aansprakelijk stellen voor hun uitspraken?!" Waarop politiek commentator Frits Wester scherp opmerkt: "Dan lopen we helemaal binnen Helga."

NOS-weerman Gerrit Hiemstra legt de fractie van Hoek van Holland graag een keer uit wat weersverwachtingen zijn en hoe ze gemaakt worden. "Moet hier erg om lachen", twitterde hij gisteravond. "Ik kan er wel tien grappen over maken, maar moet me concentreren op de volgende miskleun."

'Geen honderd procent relatie'
Toch begrijpt de weerman goed waar het om gaat. Maar de voorgestelde maatregel lost niks op, stelt hij. "Er is geen honderd procent relatie tussen weerbericht en 'schade'". Vandaag klopt het weerbericht voor Hoek van Holland in ieder geval wel. Hiemstra: "Krijgen we nu ook een bonus van de PvdA?"

Bron: RTL
BartS
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2012, 14:41 uur | Bericht #360598
Ook pretparken niet te spreken over weersvoorspellingen

Na de kustgemeenten vallen nu ook de pretparken de weersvoorspellingen aan. Volgens hen zijn de berichten over een kwakkelzomer veel te pessimistisch. De manier van formuleren heeft ook een enorme impact op hun bezoekersaantallen. Zo gaat het te vaak over opklaringen in plaats van over het aantal uren zon.



Bron: nieuwsblad
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 juli 2012, 22:07 uur | Bericht #360641
Deboosere: 'Weerbericht is geen pessimistische boel'

'Het weerbericht is geen pessimistische boel', reageert weerman Frank Deboosere vandaag op zijn website op de oproep van de pretparken voor minder pessimistische weerberichten. Hij is verbaasd dat geen enkel pretpark hem heeft gecontacteerd om de 'problemen' te melden.

De pretparken willen dat de weerberichten naast de gebruikelijke informatie ook de drie volgende voorspellingen bevatten: het aantal uren zon, de waarschijnlijkheid op buien en de duur van deze laatste.

'Het aantal uren zonneschijn per dag is hetzelfde als de bewolkingsgraad', zegt Deboosere op zijn website. 'Als pretparkuitbaters écht naar het weerbericht zouden kijken, zouden ze weten dat we werken met verschillende pictogrammen die de bewolkingsgraad weergeven.'

Tendens
Volgens de VRT-weerman is de waarschijnlijkheid op buien niet voorspelbaar voor de verschillende pretparken in ons klein landje. 'We geven wel een tendens aan', aldus Deboosere. 'Gisteren bijvoorbeeld was de kans op buien kleiner aan de kust en in het westen van het land. Terwijl er meer en heviger buien zouden vallen in het oosten van het land. En zo was het ook in werkelijkheid.'

De duur van de buien aangeven is volgens hem 'helemaal onzinnig' en getuigt van 'een totaal gebrek aan meteorologische kennis'. 'Een bui is per definitie beperkt in de ruimte en de tijd. Iedereen weet dat een bui plaatselijk is en dat het op een bepaalde plaats water kan gieten terwijl er enkele kilometers verderop geen druppel valt.'

Mensentaal
Hij wil er niet van weten dat het weerbericht 'een pessimistische boel' zou zijn. 'We proberen in gewone mensentaal een realistische schets van het weer en de weersverwachting te geven.'

Deboosere betreurt dat geen enkel pretpark hem heeft gecontacteerd. 'Dat ze meteen naar de pers lopen om media-aandacht, spreekt boekdelen.' 'En nu zou ik me graag opnieuw concentreren op mijn weerwerk', klinkt het tot slot.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2012, 15:04 uur | Bericht #360727
Leeg terras? Geef KNMI niet de schuld



Een leeg terras terwijl het stralend weer is? Weinig bezoek in het pretpark, terwijl de voorspelde zware regen- en onweersbuien uitblijven? Heel vervelend voor ondernemers in de recreatiesector, maar het KNMI in De Bilt is er in elk geval niet de schuld van."Wij zijn als het ware de spa rood van het weerbericht. Iedereen moppert op het KNMI of 'De Bilt' als de weersverwachting niet deugt. Terwijl alle weerpraatjes op radio, televisie en in de kranten niet door ons, maar door commerciële weerstations worden verzorgd. Ze gebruiken daarvoor de ruwe data die ze van ons aangeleverd krijgen, maar hoe ze hun weerbericht in het vat gieten is hun zaak."

Dat zegt Cees Molenaars van het KNMI in een reactie op het pleidooi van de brancheorganisatie Recron voor een 'recreatieweerbericht'. Recron vindt net als Koninklijke Horeca Nederland, hotelketen Fletcher Hotels en de vereniging voor watersportindustrie Hiswa dat het weerbericht 'minder pessimistisch' moet. "Voor het zoveelste jaar lijdt de sector flinke schade, omdat mensen een voorgenomen dagje uit laten schieten op grond van een verkeerd weerbericht", stelde Recron-directeur Joep Thönissen.

Op maat gesneden per regio
De partijen willen dat er een op maat gesneden weerbericht per regio komt. "Een zware bui boven Hilversum betekent niet dat de rest van het land blank staat." Zij willen op korte termijn met de weervoorspellers om de tafel om de kwaliteit van de weervoorspellingen in Nederland "aanzienlijk te verbeteren."

'Accepteren dat het soms tegenzit'"
Het weerbericht in ons land is al van zeer hoogstaande kwaliteit", zegt Molenaars. "De weerbureaus doen het heel erg goed. Maar de mensen accepteren niet meer dat het soms tegenzit. Al is het natuurlijk zuur voor een ondernemer om tegen lege stoelen aan te kijken op een mooie zomerdag."Grote commerciële weervoorspellers als MeteoConsult en WeerOnline snijden hun verwachting op internet allang toe op de regio en zelfs op een plaats. Tot op het uur nauwkeurig kan een vakantieganger op smartphone en tablet zien hoe het weer op zijn beoogde bestemming is en wat het de rest van de dag gaat worden. "Iedereen kan zijn eigen weerbericht zoeken, aldus MeteoConsult.

Weer met bijpassende activiteiten
WeerOnline gaat op internet zelfs nog verder. Het station laat per bestemming zien voor welke activiteit het weer van die dag geschikt is. Zo is woensdag op veel plaatsen in het land sprake van 'slecht weer' voor de barbecue, golf, terrasjes en andere buitenpleziertjes en -sporten. Het bureau adviseert zelfs over het al dan niet dragen van korte rokjes. Woensdag maar beter niet.

Bron: Rtlnieuws
  | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:39 uur, door Joyce.s
there can be only one
orioner
Lid
Woonplaats: Kluisbergen
Berichten: 365
Lid sinds: 8 jul. 2010
17 juli 2012, 10:27 uur | Bericht #361424
De weermannen en weervrouwen kunnen toch niets doen. Ze vertellen gewoon de waarheid. Het heeft een ganse dag geregend gisteren, wat moeten ze zeggen: kans op drupjes regen missch?
ik vind het allemaal overtrokken, spijtig voor de kust maar het is nu eenmaal zo en daar zullen ze zich moeten bij neerleggen.

ah ja trouwens: als je 1200 euro betaald voor een week aan de zee in een 2 slp. appartement en je kan een last-minute boeken voor een ganse week volpension in een zuiders land voor de helft van de prijs, zou ik toch weten wat gekozen. ze moeten dan ook niet klagen dat er te weinig bezetting is.
Woonplaats: Halle
Berichten: 391
Lid sinds: 16 jul. 2012
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2012, 11:00 uur | Bericht #361426
Het weer voorspellen is heel moeilijk zelfs met supercomputer blijft het nog altijd moeilijk. De mensen denken dat de weermannen kunnen het weer perfect voorspellen maar dat is niet waar. In heden tijd is veel voortuitgang dan vroeger maar nog altijd kans op fout. Probleem is dat het weer verandert voortdurend onvoorspelbaar. 
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 244 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 244, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden