Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Creek, OK; Okfuskee, OK.

26 Apr 2024 12:26:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Johnston, OK; Love, OK; Marshall, OK.

26 Apr 2024 12:26:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, OK; Pottawatomie, OK; Seminole, OK.

26 Apr 2024 12:26:48

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lincoln, OK; Pottawatomie, OK.

26 Apr 2024 12:10:51

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; Lincoln, OK; Oklahoma, OK; Pottawatomie, OK.

26 Apr 2024 12:04:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Red Willow, NE.

26 Apr 2024 12:04:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Garvin, OK; Johnston, OK; Murray, OK; Pontotoc, OK.

26 Apr 2024 12:04:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK.

26 Apr 2024 11:55:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 11:51:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; McClain, OK; Pottawatomie, OK.

26 Apr 2024 11:51:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; Lincoln, OK; Oklahoma, OK; Pottawatomie, OK.

26 Apr 2024 11:46:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rawlins, KS; Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 11:31:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; McClain, OK.

26 Apr 2024 11:27:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cowley, KS; Sumner, KS.

26 Apr 2024 11:17:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harper, KS; Sumner, KS.

26 Apr 2024 10:43:44
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 augustus 2012, 17:06 uur | Bericht #365019
Hoosbuien zorgen lokaal voor wateroverlast

Friesland wordt de komende uren lokaal geteisterd door flinke hoosbuien. Eerder op de dag was het al raak in Noord-Holland. Onder meer de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam kreeg korte tijd te maken met forse neerslag, meldt weeronline.nl. RTV Noord-Holland meldt dat in Volendam na een wolkbreuk straten blank staan.

Volgens een zegsman van weeronline.nl viel zaterdag in Noord-Holland lokaal in ongeveer een halfuur tijd tien tot vijftien centimeter. "Op sommige plekken viel mogelijk zelfs nog meer. Dat kan de waterafvoer niet overal aan, waardoor straten blank komen te staan." De wateroverlast zal niet lang aanhouden, verwacht de woordvoerder. "Er is slechts sprake van hele smalle buienlijntjes."

Tot aan ongeveer de avond zal vooral in Friesland lokaal een fikse bui met soms wat onweer voorkomen. Daarna is het de beurt aan Noord-Brabant, Utrecht, Overijssel en Gelderland. In de tweede helft van de avond neemt de buienactiviteit in het binnenland af, maar kan aan de kust her en der nog wel wat regen vallen.

Zondag ziet het weerbeeld er naar verwachting hetzelfde uit als zaterdag, met aanvankelijk buien aan de kust, waarna in de loop van de middag in het binnenland de zwaarste buien vallen.

Bron: Nieuws.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 augustus 2012, 21:40 uur | Bericht #365065
Gewonden na instorten festivaltent

In Steenwijkerwold zijn zaterdag meerdere gewonden gevallen door het instorten van een feesttent op een festivalterrein. Dat meldde de politie. Na hevig noodweer stortte een feesttent op het festival Dicky Woodstock in. Daar zou vanavond onder andere Rowwen Hèze spelen. Hoeveel mensen er gewond zijn en hoe die er aan toe zijn, is niet bekend.

Bron: nu.nl
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 22:04 uur | Bericht #365071
Gewonden bij instorten festivaltent bij Steenwijk



In de gemeente Steenwijkerwold (kop van Overijssel) zijn meerdere gewonden gevallen door het instorten van een festivaltent. Dat meldt de politie. Het gaat om de hoofdtent van het festival Dicky Woodstock. De grote tent stortte in na hevig noodweer. Hoeveel mensen er gewond zijn en hoe die er aan toe zijn, is niet bekend. Op Twitter komen berichten voorbij over grote paniek onder de bezoekers.

Hevige bui met valwind
Volgens de meteorologen van Weeronline.nl kwam er 's avonds een actieve bui over het festivalterrein. Voorafgaand aan de bui werd het gebied getroffen door een valwind, een verschijnsel dat vaker voorkomt bij hevige buien. In de buurt van Steenwijkerwold werden windstoten van 76 kilometer per uur gemeten, maar in de omgeving kan het mogelijk nog wat harder hebben gewaaid.

Bron: RTL | Gewijzigd: 4 augustus 2012, 22:06 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 augustus 2012, 22:08 uur | Bericht #365073
Tent ingestort op Dicky Woodstock


Foto © Arcon v/d Schaaf

Op Dicky Woodstock, een festival in Steenwijkerwold is zaterdagavond een grote festivaltent ingestort door het noodweer. Rond 20.30 uur vanavond zou er een wolkbreuk boven het festival zijn uitgebarsten, waarna een van de festivaltenten het begaf. Volgens ooggetuigen rijden ambulances af en aan. De politie heeft inmiddels bevestigd dat er meerdere gewonden zijn gevallen. Hoe erg zij er aan toe zijn is nog niet bekend.Op het moment dat het noodweer lost barstte, stonden de mensen te wachten op een optreden van de Limburgse band Rowwen Hèze. Het driedaagse festival had de afgelopen dagen al optredens van Go Back To The Zoo, Arie Ribbens en Sick of it All gehad. Vanavond was de afsluitende avond.Bronnen hebben inmiddels ook geruchten verspreidt dat er mogelijk een dode is gevallen. Hulpdiensten hebben dit echter nog niet bevestigd. De organisatie heeft het festival overigens direct afgelast. Volgens de organisatie zijn inmiddels enkele tientallen gewonden bekend. Eerder op de dag zouden er zo’n 10.000 bezoekers op het festivalterrein aanwezig zijn geweest.Volgens festivalgangers waar HetNieuwsUit contact mee heeft gehad zouden op de festivalcamping, een eind verderop enkele tientallen tentjes met alles wat er in en om vast zat, enkele meters de lucht in zijn gegaan. Hulpverleners zijn met man en macht bezig alles en iedereen zo veilig mogelijk huiswaards te laten keren.

Bron: hetnieuwsuit.nl

there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 22:31 uur | Bericht #365083
Plaatje van buienradar


Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 22:36 uur | Bericht #365085
Veel gewonden door instorten feesttent

Tijdens het Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold (Overijssel) is een feesttent ingestort. Er zijn veel gewonden gevallen. Door het plotseling opzetten van noodweer stortte de tent ineen. Tientallen mensen die in de tent stonden zijn gewond geraakt.

Met groot materieel zijn de hulpdiensten te hulp geschoten. Het was de laatste avond van het festival. Rowen Heze zou het festival in de tent afsluiten. De tent was nog niet helemaal vol en Rowen Heze stond nog niet op te treden. Terwijl er al veel mensen stonden te wachten sloeg het weer helemaal om. Het begon te stormen en hagelen. De feesttent werd in zijn geheel opgetild.

Bron: BoN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 22:39 uur | Bericht #365086
Noodweer maakt slachtoffers op Dicky Woodstock

Het festival Dicky Woodstock in Steenwijkerwold is vanavond getroffen door hevig noodweer. De grote tent op het festivalterrein is ingestort. Vijftien mensen raakten licht gewond. Er zijn geen doden gevallen. Het festival is afgelast.

De gewonden zijn met nek- en rugletsel en lichte snij- en schaafwonden naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Het publiek is rustig naar huis gegaan. De politie roept mensen op niet naar het terrein te komen. Er volgt een persverklaring. Ook de gondelvaart in Dwarsgracht is vanwege het noodweer afgelast. Het zware noodweer dat vanavond toesloeg, ging gepaard met flinke regenbuien, onweer, hagel en windstoten.

Bron: Steenwijker courant
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 22:41 uur | Bericht #365087

Bron: NOS
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 22:58 uur | Bericht #365092

harleygooze


corjapin
| Gewijzigd: 4 augustus 2012, 23:01 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 23:22 uur | Bericht #365096
Politie: geen doden in Steenwijkerwold

In Steenwijkerwold zijn zaterdagavond tientallen mensen gewond geraakt door het instorten van een feesttent op een festivalterrein. Er zijn geen zwaargewonden of doden. Dat meldde de politie.

De hoofdtent van het festival Dicky Woodstock stortte in tijdens een hevige onweersbui. Tien tot vijftien mensen moesten naar het ziekenhuis, veel anderen konden ter plekke worden behandelt. Het festival was net geopend, er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Het festival is afgelast.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 23:26 uur | Bericht #365098
Festivalgangers gewond na instorten feesttent


’Metalen palen vlogen rond als luciferstokjes’ @anp

*Update*
In Steenwijkerwold zijn zaterdagavond tientallen mensen gewond geraakt door het instorten van een feesttent op een festivalterrein. Er zijn geen zwaargewonden of doden. Dat meldde de politie. Het festival is afgelast.

'Blij dat ik nog leef! Tent in Dicky Woodstock volledig ingestort... Metalen palen vlogen rond als luciferstokjes,' twittert een festivalganger op zijn account @FreakyFries.

Volgens ooggetuige Lisette Otte is het terrein compleet afgesloten en rijden de hulpdiensten af en aan. De politie ter plaatse wist te vertellen dat de hoofdtent van het festival is ingestort. Volgens de meteorologen van WeerOnline kwam er zaterdagavond een actieve bui over het festivalterrein.

Tien tot vijftien mensen moesten naar het ziekenhuis, veel anderen konden ter plekke worden behandeld. Op het terrein ligt veel hagel. Het festival was net geopend, er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Vanavond zou onder anderen Rowwen Hèze spelen. De leden van de band en hun medewerkers zijn ongedeerd.

Voorafgaand aan de bui werd het gebied mogelijk getroffen door een valwind, een lokaal verschijnsel dat vaker voorkomt bij hevig noodweer. In de buurt van Steenwijkerwold werden windstoten van 76 kilometer per uur gemeten, maar in de omgeving kan het mogelijk nog wat harder hebben gewaaid. De politie verzoekt mensen met klem om niet naar Steenwijkerwold te komen.

Bron: AD

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 augustus 2012, 23:59 uur | Bericht #365103
Gerrit Hiemstra ‏@GerritHiemstra
Hier een filmpje van noodweer #Steenwijkerwold: http://youtu.be/2z4SaOgsva4 Heeft veel weg van het voorstadium van een windhoos.


NatasCm | Gewijzigd: 5 augustus 2012, 00:01 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 augustus 2012, 00:34 uur | Bericht #365117
Tientallen gewonden na instorten festivaltent

In Steenwijkerwold zijn zaterdagavond door het instorten van een feesttent op een festivalterrein elf mensen dusdanig gewond geraakt, dat ze naar het ziekenhuis moesten. Er zijn geen zwaargewonden of doden onder de slachtoffers. Dat meldde de politie. Veel andere mensen konden ter plaatse behandeld worden.

De hoofdtent van het festival Dicky Woodstock stortte in tijdens een hevige onweersbui. Vermoedelijk is een valwind, een korte, hevige storm voorafgaand aan een zware bui, de oorzaak van het ongeluk. "Ik heb mensen door de tent zien vliegen. Kabels die de tent op zijn plek moesten houden, schoten los en zwiepten door de lucht", vertelt een ooggetuige aan NU.nl. "Er vloog van alles door de lucht. Het was maar gokken om niets te raken", aldus een ander.

Rowwen Hèze
Op het terrein ligt veel hagel. Aanvankelijk werd gevreesd dat de laag hagel de omgeving dusdanig zou afkoelen dat er mensen onderkoeld zouden raken, maar dat bleek mee te vallen. Het festival was net geopend, er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Het festival, waar duizenden mensen terecht kunnen, is afgelast. Zaterdagavond zou onder meer Rowwen Hèze spelen. De leden van de band en hun medewerkers zijn ongedeerd.

Goede handen
De burgemeester van Steenwijkerland, Marja van der Tas, prees voor de microfoon van RTV Oost de hulpverleners. ''Het belangrijkste is dat de hulpverlening heel snel ter plaatse was en dat iedereen snel hulp kreeg die dat nodig had."

"We zijn met elkaar op de camping, de wegen en het parkeerterrein gaan kijken. Iedereen is in goede handen. Ondanks dat er slachtoffers zijn, viel het met het aantal gewonden gelukkig mee.'' De politie verzoekt mensen met klem om niet naar Steenwijkerwold te komen.


In Steenwijkerwold zijn zaterdagavond tientallen mensen gewond geraakt door het instorten van een feesttent op een festivalterrein. Bron: ANP


Er zijn geen zwaargewonden of doden. Dat meldde de politie. Bron: ANP


Het festival, waar duizenden mensen terecht kunnen, is afgelast. Bron: ANP



"Ik heb mensen door de tent zien vliegen. Kabels die de tent op zijn plek moesten houden, schoten los en zwiepten door de lucht", vertelt een ooggetuige aan NU.nl. Bron: ANP


Tien tot vijftien mensen moesten naar het ziekenhuis, veel anderen konden ter plekke worden behandeld. Bron: ANP



De hoofdtent van het festival Dicky Woodstock stortte in tijdens een hevige onweersbui. Vermoedelijk is een valwind, een korte, hevige storm voorafgaand aan een zware bui, de oorzaak van het ongeluk. Bron: ANP



Op het terrein ligt veel hagel. Het festival was net geopend, er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Bron: René Hartkamp


"Er vloog van alles door de lucht. Het was maar gokken om niets te raken", aldus een ooggetuige. Bron: René Hartkamp



Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 augustus 2012, 00:52 uur | Bericht #365125
Rowwen Hèze wenst Steenwijkerwold sterkte



De bandleden en crew van Rowwen Hèze maakten zaterdagavond de angst en paniek op het festival Dicky Woodstock van dichtbij mee. Op hun website wensen ze de organisatie, bezoekers en vrijwilligers veel sterkte na het instorten van een festivaltent, waarbij elf menen dusdanig gewond raakten dat ze naar een ziekenhuis moesten.

De Limburgse band was zaterdag de hoofdact op het festival in het Overijsselse Steenwijkerwold. ,,De crew van Rowwen Hèze was aanwezig op het noodlottige moment, de band was in de buurt van het terrein. Ze hebben dus goed gevoeld wat er vanavond allemaal heeft plaatsgevonden. Daarom nogmaals: Organisatie, vrijwilligers, bezoekers en fans, heel veel sterkte Steenwijkerwold’’, meldt de site.

Bron: RTL | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:23 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 augustus 2012, 00:57 uur | Bericht #365128

Gepubliceerd op 4 aug 2012 door t3rz0r


Gepubliceerd op 4 aug 2012 door t3rz0r

Met dank aan NitroGenetics
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 augustus 2012, 01:09 uur | Bericht #365131
Tent ingestort, gewonden door noodweer bij Dicky Woodstock

Het festival Dicky Woodstock in Steenwijkerwold is vanavond getroffen door hevig noodweer. De grote tent op het festivalterrein is gevolg van hevige rukwinden ingestort. Elf mensen raakten licht gewond. Er zijn geen doden gevallen. Het festival is afgelast. De elf gewonden zijn met nek- en rugletsel en lichte snij- en schaafwonden naar ziekenhuizen in Meppel, Zwolle en Heerenveen gebracht. Een onbekend aantal mensen is ter plekke behandeld aan lichte verwondingen en onderkoeling. Ook zijn er mensen op eigen initiatief naar ziekenhuizen in de omgeving gegaan.

Door de hevige rukwinden zijn de zijkanten van de tent losgeraakt, hierdoor kreeg de wind vrij spel en stortte de tent in. Op dat moment waren er 150 mensen aanwezig in de tent, en 350 mensen op het hele festivalterrein. De hulpdiensten waren er snel. Na de eerste paniek, was de situatie al gauw onder controle. Het festivalterrein is afgezet. Het publiek is rustig naar huis gegaan. De politie riep mensen op niet naar het terrein te komen.

Zaterdagavond zou Rowwen Hèze optreden op Dicky Woodstock. De apparatuur en de instrumenten van de band zijn zwaar beschadigd, maar de bandleden zijn ongedeerd. Ook de gondelvaart in Dwarsgracht is vanwege het noodweer afgelast. Burgemeester Van der Tas, die in Dwarsgracht aanwezig was, spoedde zich daarna naar Steenwijkerwold om de situatie per plaatse op te nemen en de pers te woord te staan.

De organisatie van Dicky Woodstock reageert op Twitter: 'We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd. We wensen alle mensen die op het terrein aanwezig waren heel veel sterkte toe'. Zie ook: twitter.com De politie kijkt in een vooronderzoek of een verder onderzoek naar de oorzaak van de gebeurtenis nodig is.

Het zware noodweer dat vanavond toesloeg, ging gepaard met flinke regenbuien, onweer, hagel en windstoten.


Foto: Sieb van der Laan


Foto: Sieb van der Laan


(Foto: Twitterfoto @Breaking_NL)


Foto: Sieb van der Laan


Foto: Sieb van der Laan

Bron: Steenwijker courant
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 augustus 2012, 09:38 uur | Bericht #365146
Burgemeester Steenwijkerland prijst hulpverleners

 De burgemeester van Steenwijkerland Marja van der Tas is blij dat de hulpverlening na het instorten van een feesttent in Steenwijkerwold snel op gang kwam. Ook is ze opgelucht dat het aantal gewonden is meegevallen.Het belangrijkst is dat de hulpverlening heel snel ter plaatse is gekomen. Iedereen heeft snel hulp gehad", zei Van der Tas kort na het incident. Volgens haar is nu iedereen in goede handen. Van der Tas was zaterdag de hele avond aanwezig om slachtoffers en andere aanwezigen bij te staan en te steunen.Bij het incident begaf een grote tent het op het Dicky Woodstock Popfestival na plotseling noodweer. Op dat moment waren er zo'n 150 mensen in de tent. Vijftien mensen raakten gewond, waarvan er elf naar ziekenhuizen in de buurt zijn gebracht.

Volgens een ooggetuige begon het plots hard te regenen en hagelen. "Er lagen bergen hagelstenen. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt." Hij zag hoe een windvlaag de tent optilde, waarna de grote palen 'knapten als luciferstokjes'. "Er brak grote paniek uit", aldus de getuige.De tent was eerder zaterdagmiddag nog gevuld met zo'n zesduizend mensen. De band Rowwen Hèze zou later zaterdagavond een optreden verzorgen. Het feest werd na het incident afgelast.We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd. We wensen alle mensen die op het terrein aanwezig waren heel veel sterkte toe", laat de organisatie weten.Het festivalterrein is afgezet. Zondag wordt het terrein opgeruimd. De politie heeft geen onderzoek ingesteld. Wel is de Arbeidsinspectie op de hoogte gesteld.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 augustus 2012, 10:09 uur | Bericht #365152
Geen doden of zwaargewonden na instorten festivaltent



Door het instorten van een feesttent op een festivalterrein in Steenwijkerwold zijn gisteravond elf mensen dusdanig gewond geraakt, dat ze naar het ziekenhuis moesten. Er zijn geen zwaargewonden of doden onder de slachtoffers. Veel andere mensen konden ter plaatse behandeld worden.De hoofdtent van het festival Dicky Woodstock stortte in tijdens een hevige onweersbui. Vermoedelijk is een valwind - een korte, hevige storm voorafgaand aan een zware bui - de oorzaak van het ongeluk. Op het terrein ligt veel hagel. Aanvankelijk werd gevreesd dat de laag hagel de omgeving dusdanig zou afkoelen dat er mensen onderkoeld zouden raken, maar dat bleek mee te vallen.

Rowwen Hèze
Het festival was net geopend, er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Het festival, waar duizenden mensen terecht kunnen, is afgelast. Onder andere Rowwen Hèze zou spelen. De leden van de band en hun medewerkers zijn ongedeerd. Op hun website wensen ze de organisatie, bezoekers en vrijwilligers veel sterkte.

Hulpverlening snel ter plaatse
De burgemeester van Steenwijkerland, Marja van der Tas, prees voor de microfoon van RTV Oost de hulpverleners. "Het belangrijkste is dat de hulpverlening heel snel ter plaatse was en dat iedereen snel hulp kreeg die dat nodig had. We zijn met elkaar op de camping, de wegen en het parkeerterrein gaan kijken. Iedereen is in goede handen. Ondanks dat er slachtoffers zijn, viel het met het aantal gewonden gelukkig mee."

Bron: RTLnieuws
there can be only one
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 augustus 2012, 11:02 uur | Bericht #365158

NatasCm

| Gewijzigd: 5 augustus 2012, 15:18 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 augustus 2012, 11:38 uur | Bericht #365162
Onderzoek Steenwijkerwold nog bezig

Het onderzoek op het festivalterrein in Steenwijkerwold waar zaterdagavond een grote feesttent instortte, is zondagochtend nog in volle gang. Het terrein is afgesloten en verkeersregelaars houden belangstellenden op afstand. Dat heeft de gemeente Steenwijkerland laten weten.

Door het instorten van de tent belandden 11 mensen in het ziekenhuis. De hoofdtent van het festival Dicky Woodstock zeeg ineen tijdens een hevige onweersbui. Vermoedelijk was een valwind - een korte, hevige storm voorafgaand aan een zware bui - de oorzaak. Het is niet bekend hoe veel mensen nog in het ziekenhuis verblijven.

Het festival was zaterdag net geopend. Er waren 150 mensen in de tent en 350 op het terrein. Onder meer de band Rowwen Hèze zou zaterdagavond spelen. De gemeente Steenwijkerland geeft om half 1 een persconferentie.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 294 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 294, lezen 13 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden