Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Macoupin, IL.

19 Apr 2024 01:04:31

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Monroe, IL; St. Clair, IL.

19 Apr 2024 01:04:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Christian, IL.

19 Apr 2024 00:59:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Macoupin, IL; Montgomery, IL.

19 Apr 2024 00:59:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, IL.

19 Apr 2024 00:59:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Monroe, IL; St. Clair, IL; St. Louis City, MO.

19 Apr 2024 00:59:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lampasas, TX; Mills, TX.

19 Apr 2024 00:59:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Macoupin, IL; Madison, IL.

19 Apr 2024 00:59:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Massac, IL.

19 Apr 2024 00:59:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, MS; Yazoo, MS.

19 Apr 2024 00:59:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, IL; Monroe, IL; St. Clair, IL; Jefferson, MO; St. Charles, MO; St. Louis, MO; St. Louis City, MO.

19 Apr 2024 00:40:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monroe, IL; Crawford, MO; Franklin, MO; Iron, MO; Jefferson, MO; St. Francois, MO; Washington, MO.

19 Apr 2024 00:39:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dent, MO.

19 Apr 2024 00:36:52

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Jefferson, MO; St. Louis, MO.

19 Apr 2024 00:35:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Massac, IL; Pulaski, IL; Ballard, KY; McCracken, KY.

19 Apr 2024 00:35:06
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 september 2012, 10:48 uur | Bericht #371096
Krachtige storm bij Anchorage, Alaska



Een zeldzaam en krachtig stormsysteem treft dit weekeind het zuid-midden van Alaska, waaronder de stad Anchorage. Een krachtig lagedruksysteem in het westelijke deel va de golf van Alaska neemt verder in kracht toe. Het systeem trekt verder naar het noorde en zal hierbij een golf van zware regenval en zware windstoten over het zuid midden van de staat storten. De krachtige zuidelijke winden kunnen genoeg vochtigheid opnemen uit de Golf van Alaska. De baai van Turnagain Arm zal nog een extra dimensie toevoegen: een tunneleffect, waardoor het daar nog harder kan gaan waaien. De wind zal krachtig genoeg zijn om bomen en elektriciteitspalen omver te werpen en schade toe te brengen aan huizen. Ook kunnen er overstormingen ontstaan door de zware regenval. 

© onweer-online
Bron: Accuweather



Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 september 2012, 19:13 uur | Bericht #371343
Stormentrein bij zuid Alaska blijft aanhouden

Meer stormen hebben hun pijlen gericht op Anchorage en de zuidkust van Alaska. In september is het gewoon, dat de stormen krachtiger en frequenter worden boven Alaska en vooral nabij de zuidkust. De stormentrein migreert van de noordelijke gebieden naar de zuidkust in deze tijd van het jaar. Ze worden momenteel versterkt door de jetstream. Het hoog amplitude (met veel bochten) patroon, verantwoordelijk voor de warme en droge omstandigheden in het noordwesten van de USA en het westen van Canada, zorgt ervoor dat het boven Alaska heel stevig waait. 

 

Volgens weerexpert Jim Andrews komt de windstroming aan de oppervlakte op één lijn te liggen met de jetstream. Hierdoor ontstaan er zware windstoten langs de zuidelijke kustlijn van Alaska en in de nabijgelegen bergenkam. Door het weerpatroon wordt er ook extra vochtige lucht vanaf de Stille Oceaan het gebied ingevoerd. De een na de andere storm zal het gebied van Prince William Sound en het zuid-midden van Alaska bereiken. Tegen het einde van de maand zullen de stormen minder intens worden. De jetstream zal iets gaan afvlakken (rechter gaan lopen) waardoor de stormen langs het meer typische west-oost traject gaan lopen. Het extra warme water in het zuidwesten, welke zich uitstrekt tot het oosten van Japan, geeft nog wat extra energie aan de huidige stormen. 



© onweer-online
Bron; Accuweather
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 september 2012, 22:16 uur | Bericht #371390
Storm bereikt kracht van 144 km/h, rivier record hoog

De derde krachtige storm van deze maand heeft het zuiden van Alaska getroffen met extreme wind en zware neerslag. In Seward viel er een hoeveelheid neerslag van meer dan 20cm en zorgde voor een record overstroming. De rivier de Resurrection bij Glacier brug steeg tot een record van 608 cm. Het vorige record stond op 605cm uit oktober 2006. Het is momenteel erg nat aan de zuidkust van Alaska. Normaal regent het niet zoveel in Seward. De wind komt normaal uit het oosten en noordoosten vanaf de Golf van Alaska tijdens het stormseizoen. De lucht is vrij droog.

Gedurende deze storm kwam de wind uit het zuid-zuidwesten en stonden recht op de baai en de stad. De stroom kwam over de Kenai bergen heen. De combinatie van aanlandige wind en een stroom tegen de bergen op zorgde voor excessieve regenval. Bovendien was de bron van de vochtigheid in de storm van subtropische aard.  Door de stom werden trucks omvergeblazen. De zwaarste wind trof het Kenai schiereiland en het gebied rond Anchorage.

 Foto van Michael Pereira

 Foto van Scott Campbell JR

 Foto van Channel 2

Foto van Channel 2
 Foto van Alexis

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 20 september 2012, 22:16 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 september 2012, 23:31 uur | Bericht #371396

MooseAK62


AssociatedPress


alaskadennis
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 september 2012, 09:11 uur | Bericht #371434
Evacuaties wegens overstromingen

De bewoners van de buitenwijk van de  touristische stad Talkeetna zijn vrijdag gevraagd het gebied te verlaten wegens het aanhoudende stijgen van de nabijgelegen rivier. Het gebied wordt geteisterd door zware regenval. Gouverneur Sean Parnell heeft het gebied per helicopter geïnspecteerd en heeft met een aantal evacuees gesproken. "Het begint steeds meer op een eiland te lijken," zegt bewoner Renamary Rauchenstein. "De rivier stijgt echt heel snel". de rivier Talkeetna staat 1,22m boven overstromingsniveau en is een 30cm verwijderd van de recordhoogte. De dijk ten westen van de stad is op twee of drie plaatsen gebroken. Vrijdagmiddag stond 35% van de stad onder water. Overal worden zandzakken geplaatst. Talkeetna is de laatste stop voor bergbeklimmers, die de Mt. McKinley, de hoogste berg van Noord Amerika, willen beklimmen. 

Overstromingen zorgen voor vele problemen n een breed gebied van Alaska, van Talkeetna nabij de voet van Mt McKinley tot de havenstad Seward, 281km naar het zuiden. De gouverneur heeft voor de twee zwaarst getroffen gebieden de noodtoestand afgekondigd. Hierdoor kan er makkelijke hulpgoederen en geld naar het gebied gestuurd worden. 

De hele maand is het al onstuimig in Alaska: Anchorage heeft al drie grote stormen over zich heen gekregen met windstoten tot 177 km/h. Alhoewel de volle omvang van de schade nog onbekend is, is het duidelijk dat de bewoners hulp nodig hebben bij het herstel na de stormen en de zware overstromingen. Vele wegen zijn gesloten en weggespoeld. Landverschuivingen zorgen voor blokkades. 

De storm en de overstromingen hinderen het goederen- en passagierverkeer vanad dinsdag. Treinen ten noorden van Wasilla, een voorstad van Wasilla, rijden zeker tot maandag niet. Op het traject naar het noorden is de rails en een brug beschadigd. Eerder deze week werd de stad Seward in het zuiden van Alaska al getroffen door overstromingen. Ook hier is de noodtoestand van kracht. 

© onweer-online
Bron: kfvs


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 september 2012, 09:29 uur | Bericht #371436
Fotogalerij

Talkeetna
Foto's door Lorien Nettleton, KTNA


Buiten de oevers getreden Campbell Creek
Foto's Loren Holmes





Opruimwerkzaamheden na overstromingen in Seward.




Een overstroming trof een buurtgemeenschap net buiten Wasilla. De 10 bewoners werden in de nacht van donderdag op vrijdag in veiligheid gebracht
Foto's van Jon Burns / Manauska-Susitna Borough




Bron: Alaska Dispatch
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 september 2012, 09:31 uur | Bericht #371437


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 september 2012, 19:57 uur | Bericht #372048
Storm "uit het boekje" nabij Alaska



In de Golf van Alaska is een storm ontploft als een bom. Gisteren daalde de druk met 42 mb in slechts 24 uur, waarvan 26 mb binnen 12 uur. In de lessen meteorologie wordt verteld, dat een 24 mb daling in 24 uur tot de criteria behoort van "snelle versterking" en wordt in de wandelgangen ook wel "bombogenesis" genoemd. Deze storm behaald deze criteria gemakkelijk.

Tijdens de nachtelijke uren lag de druk van het systeem rond de 956 mb. Dit is lager dan de "piek" van orkaan Isaac (968mb). Wegens het feit, dat de storm uit de kust verwijderd is, zal het vasteland niet zo gegeseld worden als tijdens de eerdere stormen deze maand. Volgens Anchorage Daily news zal de storm niet zulke grote hoeveelheden water en wind over de bergen heen brengen naar het Midzuiden van Alaska, zoals de eerdere stormen wel hebben gedaan. Desondanks moeten de bewoners van de midzuid kust rekening houden met noodweer. 



Volgens de Alaska Dispatch krijgen Seward, Valdez en Cordova te maken met wind, die gaat versnellen in de passen van de bergen. Er zijn waarschuwingen voor overstromingen afgegeven voor het oostelijk deel van het Kenai schiereiland en het Copper River bassin. 

© onweer-online
Bron: Washington Post

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 september 2012, 18:49 uur | Bericht #372180
Een mooi plaatje: De storm bij Alaska vs Jelawat


Bron: Kathryn Prociv via The Weather Channel
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 207 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 207, lezen 2 mensen het topic "Waarnemingentopic Lente 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden