Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK.

26 Apr 2024 14:13:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Sequoyah, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 14:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK.

26 Apr 2024 13:48:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:40:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 13:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 13:29:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Creek, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Pawnee, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:18:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK; Pontotoc, OK.

26 Apr 2024 13:14:00

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Creek, OK; Okmulgee, OK.

26 Apr 2024 13:10:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK; Pontotoc, OK; Seminole, OK.

26 Apr 2024 13:09:21
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 september 2012, 09:13 uur | Bericht #371824
2 Australische toeristen zwaargewond door vallende rotsen op 'Via dell'Amore'


Vrouw over reling geslingerd op smalle richel van steile kliffen: "Mirakel dat we nog leven"

Een tocht langs het adembenemende wandelpad 'Via dell'Amore' aan het wereldberoemde nationale park van Cinque Terre nabij Genua langs de Ligurische kust, is dramatisch afgelopen voor vier Australische toeristen. Ze werden door vallende rotsen verpletterd. Twee Australische vrouwen zijn zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, de twee anderen zijn lichtgewond. Eén van hen werd over de reling geslingerd en belandde ernstig gewond op een smalle richel van de steile kliffen. Ze moest met een reddingshelikopter uit haar bijzonder hachelijke positie bevrijd worden. De andere wandelaars van de groep konden tijdig wegspringen en bleven ongedeerd. Het gebied wordt wel vaker geteisterd door aardverschuivingen, die dus ook vallende rotsen kunnen ontketenen.

Cinque Terre is een van de grootste toeristische trekpleisters in de regio en behoort tot het UNESCO-Werelderfgoed. De vijf idyllische dorpjes langs de prachtige rotskust van Ligurië zijn moeilijk bereikbaar met de auto, maar er loopt ook een spoorweg. En een wandelpad verbindt de vijf dorpjes: de Via dell'Amore ('het Liefdespad'). Het adembenemende wandelpad met onvergetelijke kustpanorama's is een ode aan de liefde, wat langs de route blijkt uit de graffiti en de hangsloten aan de balustraden als symbool van de oneindige en onbreekbare liefde.

  
Een zwaargewond slachtoffer belandde op een smalle richel. 

Twee meter groot
Het wandelpad lokt massa's toeristen uit alle uithoeken van de wereld, zelfs van Down Under dus. Vier wandelaars uit de deelstaat Victoria maakten deel uit van een groep die verrast werd door loodzware vallende rotsen. De grootste rots was zo'n twee meter in diameter en verbrijzelde de veiligheidsreling die in de steile kliffen stond. Een van de zwaargewonde Austraische vrouwen werd over de reling geslingerd en belandde op een smalle richel op de steile rotsen en moest per helikopter bevrijd worden. Ze heeft twee gebroken benen en een gebroken bekken, ernstige verwondingen aan haar hoofd en borst, maar het is duidelijk dat ze maar nipt aan een gewisse dood is ontsnapt.



Milt verwijderd
Ook de andere zwaargewonde is een Austrlaische vrouw: de 61-jarige Judy Greig die voor de universiteit van Melbourne werkt. Ook zij werd deels verpletterd door de vallende rotsen. Haar milt moest verwijderd worden en ze had ook zware letsels aan haar borst en hoofd. Ze zou tegen de reddingswerkers gepreveld hebben: "Het is een wonder dat ik nog leef... Het was een echte nachtmerrie."

"Hallucinant beeld"
De reddingswerken werden bemoeilijkt door het slechte weer en het ontoegankelijke gebied. Speciale alpinisten-redders en een helikopter werden ingezet. Een dokter getuigt: "Het was een hallucinant beeld. Een slachoffer was over de reling geworpen. Anderen grepen zich ternauwernood vast aan die reling. Nog anderen konden gelukkig net op tijd wegspringen."

"In shock"
Patrick Scarpellini, de directeur van het nationale park van Cinque Terre, was in shock. "Ik mag er niet aan denken wat er was gebeurd als de aardverschuiving 's middags was gebeurd, toen er veel meer volk op het pad was. De rotspartij kwam van vrij hoog naar beneden gedonderd en botste nog in stukken uit elkaar voor de rotsen op het pad stortten. Het wandelpad is nu gesloten. Er komt zeker een grondig onderzoek naar dit incident."

Bron: HLN | Gewijzigd: 22 februari 2017, 14:34 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 231 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 231, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden