Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, NC; Nash, NC; Vance, NC.

23 May 2022 22:56:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, FL; Suwannee, FL.

23 May 2022 22:53:59

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Anderson, SC; Greenville, SC; Pickens, SC.

23 May 2022 22:48:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bryan, GA; Bulloch, GA; Candler, GA; Evans, GA; Jenkins, GA; Liberty, GA; Long, GA; Screven, GA; Tattnall, GA.

23 May 2022 22:47:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Newberry, SC; Saluda, SC.

23 May 2022 22:37:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, NC; Granville, NC; Nash, NC; Vance, NC.

23 May 2022 22:36:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Anderson, SC.

23 May 2022 22:36:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Hart, GA; Anderson, SC.

23 May 2022 22:24:20

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Granville, NC; Vance, NC.

23 May 2022 22:23:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Franklin, NC; Granville, NC; Wake, NC.

23 May 2022 22:22:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plymouth, IA; Sioux, IA; Woodbury, IA; Dakota, NE; Dixon, NE; Clay, SD; Lincoln, SD; Union, SD; Yankton, SD.

23 May 2022 22:15:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Faulk, SD; Hand, SD; Spink, SD.

23 May 2022 22:15:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Choctaw, AL; Washington, AL.

23 May 2022 22:15:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bon Homme, SD; Charles Mix, SD; Clay, SD; Davison, SD; Douglas, SD; Hanson, SD; Hutchinson, SD; Turner, SD; Yankton, SD.

23 May 2022 22:15:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, NE; Knox, NE; Pierce, NE; Stanton, NE; Wayne, NE.

23 May 2022 22:15:53
Actueel
1 / 4

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 oktober 2012, 09:37 uur | Bericht #372321
Bangkok houdt adem in voor overstromingen door Gaemi

Tropische storm Gaemi in de Zuid Chinese zee zal dit weekeind Thailand bereiken. Het noordoosten en net midden (waaronder de hoofdstad Bangkok) krijgen te maken met zware regenval. "Als onze verwachting correct is, is dit de eerste tropische storm dit jaar voor Thailand," zegt Prawit Jampanya, directeur van de meteorologische dienst van Thailand. 

De tropische storm waarschuwing heeft ervoor gezorgd, dat de inwoners van Bangkok zich ernstige zorgen maken over de mogelijke overstromingen. De tropische storm ligt op ongeveer 833 km ten oosten van Hue (Vietnam). Het systeem trekt nu nog naar het zuiden, maar zal in de komende dagen een draai naar het westen maken. De windsnelheden bedragen 65 km/h met windstoten tot 83 km/h. Vietnam, Laos, Thailand en Myanmar zullen getroffen worden door de storm. Vooral de mensen, stroomafwaarts van dammen wonen moeten zich voorbereiden voor overstromingen. Volgens dhr Prawit zal de storm niet lang aanhouden. Volgens hem zal Gaemi maar een dag of 2-3 over Thailand trekken. 

Bangkok bereidt zich al voor op de komst van de storm. Het waterniveau in de Chao Phraya Rivier wordt gereguleerd en ligt nu zo'n 2 meter het niveau van de oevers. Op deze manier kan het verwachte extra regenwater worden opgevangen. Ook in het centrum van Bangkok worden de kanalen naar een lager waterniveau gebracht. De buitenste wijken zoals Klong Sam Wa, Min Buri, Nong Chok en Lat Krabang blijven echter kwetsbaar voor overstromingen, Deze districten liggen buiten de waterkering van de stad. © onweer-online
Bron: Wunderground, Bangkok Post
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 oktober 2012, 20:48 uur | Bericht #372447
Gaemi heeft bijna de tyfoonstatus bereikt.

Tropische storm Gaemi doolt boven de Zuid Chinese zee. Tegen het einde van de week bouwt een hogedrukgebied zich op ten noorden van Gaemi. Hierdoor wordt het systeem richting het westen geduwd. Vietnam en de grote delen van het Indochinese schiereiland lopen gevaar op overstromingen en destructieve wind. Voordat Gaemi Vietnam bereikt, zal deze de tyfoonstatus bereiken. © onweer-online
Bron: Wunderground. TWC
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 oktober 2012, 22:23 uur | Bericht #372455
NASA legt Gaemi vast

Tropische storm Gaemi verzamelt veel kracht rond het centrum en aan één zijde van de storm. De NASA Terra satelliet passeerde over Gaemi op 3 oktober om 03.00 UTC. Het beeld toont een helder wit rond gebied rond het centrum. Dit is een teken van hogere en krachtigere onweersbuien. Dit soort buien liggen eveneens rond het circulatiecentrum gedraaid in een wijde band, die zich uitstrekt van het noorden tot het westen en zuidwesten ten opzichte van het centrum. © onweer-online
Bron: NASA


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 oktober 2012, 23:30 uur | Bericht #372460
Gaemi eist dodelijke slachtoffers

Tropische storm Gaemi (of Marce zoals het systeem op de Filipijnen wordt genoemd) heeft de eerste dodelijke slachtoffers geëist. Tijdens een tocht van Boracay eiland naar Crocodile eiland sloeg een boot om door een harde windstoot (squall) in combinatie met de hoge golven. De dertig opvarenden en zes bemanningsleden belandden in het water. Hierbij kwamen drie mensen om het leven: twee mannen van 71 en 49 en een twee jaar oud meisje. Volgens de Nationale politie van de Filipijnen zagen ooggetuigen vanaf het land de boot omslaan. Er werd onmiddelijk een reddingsoperatie op touw gezet. De kustwacht onderzoekt waarom het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. De overlevenden werden naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. De opvarenden hadden allen de Taiwanese nationaliteit. De bemanningsleden zijn bewoners van het Filipijnse eiland. 

Eerder vandaag vond er eveneens een dodelijk ongeluk plaats in de stormachtige omstandigheden op Boracay Island. Een 20 jarige student verdronk samen met een reddingswerker in een zogenaamde "rip current / mui-stroom". Drie anderen mannen konden uit zee gered worden. De vier jonge mannen waren op een excursie, toen ze besloten om een duik in de zee te nemen. Ze zouden diezelfde dag terugkeren naar Manilla. 

© onweer-online
Bron: WesternPacificWeather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 oktober 2012, 14:10 uur | Bericht #372567
Gaemi zorgt voor overstromingen in de Filipijnen en trekt nu naar Indochina

Tropische storm Gaemi is op 29 september ontstaan in de Zuid Chinese zee. Het systeem dwarrelde net ten westen van de Filipijnen en trekt nu richting Vietnam. Terwijl het systeem bijna stationair draaide ontstonden er overstromingen in het noorden en westen van de Filipijnen. Wederom werd de hoofdstad Manila getroffen. De overstromingen waren ernstig genoeg om de scholen te sluiten en enkele internationale vluchten te annuleren. Gaemi heeft nu de pijlen gericht op Indochina. Dit weekeind zal het systeem bij Tuy Hoa en Qui Hhon in het midden van Vietnam aan land komen. Hoewel de storm niet extreem krachtig is, zorgen de windstoten tot 100 km/h voor problemen aan de kust. Gaemi zal na het aan land komen snel in kracht toenemen. De grootste problemen zullen veroorzaakt worden door de stortregens en minder door de wind. Het systeem trekt vervolgens door Vietnam naar het zuiden van Laos, Cambodja en Thailand. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 oktober 2012, 14:11 uur | Bericht #372568


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 oktober 2012, 12:24 uur | Bericht #372613
Laos waarschuwt bewoners van zuidelijke en centrale provincies voor Gaemi

De regering van Laos waarschuwt de bewoners en de lokale autoriteiten in de zuidelijke en de middelste provincies voor de komst van Gaemi. De tropische storm zal overstromingen, storm en landverschuivingen veroorzaken. Vandaag trekt het systeem over Vietnam en zal in de loopt van zaterdag tot zeker maandag over de Xekong, Attapeu en Champassak provincies trekken. 

© onweer-online
Bron: Vientiane Times
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 oktober 2012, 18:43 uur | Bericht #372636
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 oktober 2012, 08:47 uur | Bericht #372649
Gaemi treft Vietnam. koffie-oogst loopt risico

Tropische storm Gaemi is inmiddels aan land gekomen in Vietnam. Zware regenval en hevige windstoten trekken over de koffieplantages in de centraal gelegen hooglanden. De regen zal de koffiebesjes niet beschadigen, maar de wind kan ervoor zorgen, dat de jonge besjes op de grond vallen, zegt een koffiehandelaar uit Daktak, de grootste koffieverbouwende provincie en één van de vijf provincies in het midden van Vietnam. De andere provincies zijn: Kontum, Gia Lai, Lam Dong en Dak Nong. 


Koffie in Vietnam

Ongeveer 80% van de koffie in Vietnam komt it deze regio. Het binnenhalen van de nieuwe oogst staat over zo'n 10 dagen gepland. De verwachte opbrengst ligt 7-10% lager dan de record oogt uit 2011/2012 met 1.6 miljoen ton koffie. Als de oogst door de storm nog kleiner wordt, zal de hoeveelheid robusta bonen op de markt schaarser worden, waardoor de prijs gaat stijgen. De vraag naar robusta bonen is groot. Vooral in Europa is er veel vraag naar bonen. 

© onweer-online
Bron: Reuters

Deze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaar | Gewijzigd: 20 februari 2017, 12:26 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 oktober 2012, 13:56 uur | Bericht #372717
Gaemi neemt in kracht af, maar maatregelen tegen overstromingen blijven doorgaan

Thaise minister Plodprasop Suraswadi van Wetenschap en Technologie heeft gister gewaarschuwd voor een stormvloed vooral in Phetchaburi als Gaemi veel neerslag brengt in sommige oostelijke provincies van Thailand. De voorspelling van Mr Plodprasop werd gister teruggeroepen door het meteorologisch departement en door een natuurrampen expert, die beiden melden, dat een stormvloed niet waarschijnlijk is. 

De tegenstrijdige berichten kwamen op het moment, dat Gaemi als een tropische depresie de oostelijke regio van Thailand bereikte en het begon te regenen in de provincies Sa Kaeo, Trat en Chantaburi. Mr Plodprasop adviseert tevens vissers om de komende dagen niet de zee op te gaan. Volgens hem kunnen de golven zeker 4 meter hoog worden. Vooral in Phetchaburi worden giantische golven ( echter niet zo groot als een tsunami) verwacht, zegt hij tijdens een video conferentie met de lokale bewindvoerders van de kustprovincies van Thailand. Plodprasop is tevens hoofd van de commissie voor water en overstromingsmanagement van de regering (Water and Flood Management Commission/WFMC). 

Thanawat Jarupongsakul, hoofd van de afdeling natuurrampen van de universiteit van Chulalongkorn, meldt dat de route van de storm waarschijnlijk niet over zee gaat lopen. Volgens hem veroorzaakte de depressie golven van ongeveer 30cm hoogte en niet de 4-5meters, die de WFMC voorspelt. Volgens Somchai Baimuang, plaatsvervangend directeur generaal van het ministerie van Meteorologie, zal de tropische storm niet de Golf van Thailand intrekken. Daarom zal er geen extreem weer verwacht worden in de provincie Phetchaburi. Volgens Somchai zal het in 90% van Bangkok vandaag hevig regenen. 


Opbouw van een waterwering in Aranyaprathet

In Sa Kaeo is het gisteren begonnen met regenen. De lokale bewoners en autoriteiten maken haast met het aanbrengen van beschermde dijken van zand en cement. In het Aranyaprathet district zijn 6.000 zandzakken gearriveerd en zullen onder de bevolking worden gedistribueerd als er een overstroming plaatsvindt. 

Volgens het ministerie van Meteorologie zal de depressie over de centrale regio trekken en tegelijkertijd afzwakken tot een lagedrukgebied. Volgens de gouverneur van Bangkok moeten de inwoners van de stad alert blijven voor overstromingen in de komende dagen. Het leger staat paraat om ingezet te worden. 

© onweer-online
Bron: Bangkok post | Gewijzigd: 20 februari 2017, 12:26 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 oktober 2012, 13:58 uur | Bericht #372718

Bron: Naval Research Centre
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 oktober 2012, 08:22 uur | Bericht #372777
Geen overstromingen in BangkokDe 50 districten in Bangkok hebben momenteel te maken met het lagedrukgebied wat overgebleven is van de tropische storm Gaemi. De hele dag regent het in de hoofdstad van Thailand, maar er zijn geen problemen gemeld. Het water wordt snel afgevoerd. De meeste regen is gevallen in het Yannawa district. Hier viel op maandag zo'n 29mm neerslag. Volgens de meteorologische dienst zal het regenachtige weer nog twee dagen aanhouden voordat het op gaat klaren. 

© onweer-online
Bron; Pattaya News


  | Gewijzigd: 20 februari 2017, 12:26 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 oktober 2012, 08:31 uur | Bericht #372839
Overstromingen in Thailand tijdens doortocht GaemiNa meerdere uren van hevige regenval zijn er in drie districten van het centraal geleden deel van de provincie Kanchanaburi overstromingen ontstaan. De stad Tambon Nong Phai in het Dan Makhamtei district is het zwaarst getroffen. Het water steeg hier 1 - 2 meter. Ook Huay Krachao enLao Kwan districten hebben te maken met overstromingen. Meerdere (doorgaande) wegen zijn gestremd en reizigers zijn gestrand. De autoriteiten van de getroffen districten hebben verschillende gebieden geëvacueerd. 

Meer dan 2.000 inwoners van 500 huishoudens zijn getroffen door de overstromingen. Meer dan 10.000 rai akkerland is beschadigd. In Ratchaburi zijn de vier bruggen, die de inwoners van Suan Phung met de buitenwereld verbinden onder gelopen. De genietroepen zijn gisteren naar het gebied gestuurd om tijdelijke bruggen te bouwen. Vele bruggen staan op instorten door de overstromingen.

© onweer-online
Bron: Bangkok Post  | Gewijzigd: 20 februari 2017, 12:26 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.518 topics, welke bij elkaar 446.931 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.419 leden.
Het nieuwste lid is r.sambros@chello.nl.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2562 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2562, lezen 7 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden