Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 05:00:04

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 03:00:00

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:59:59

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:00:10

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:00:08

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:00:08

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 02:00:06

De kaart De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 01:59:56

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

29 Mar 2023 01:59:41

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 23:59:56

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 23:59:55

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 23:59:39

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 20:59:41

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 18:00:03

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Mar 2023 18:00:03
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Kans op sneeuw

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Stormkansen 13-14 maart

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Meer dan 50.000 mensen overleden in Syrie en Turkije

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 oktober 2012, 09:57 uur | Bericht #372785
Verrast door snel stijgend water

Bij een dramatisch ongeval tijdens een canyoningtocht in het Zwitserse bergdorpje Amden is Jonathan De Block (24) om het leven gekomen. De Vlaming gidste een groep door een rivier langs rotsen en kloven. Maar het liep fout toen het snel stijgende waterpeil hen plots verraste. ‘Jonathan was nochtans erg ervaren. Hij deed niets liever’, zegt zijn familie aangeslagen.


IMAGEGLOBE

Dat het ongeval uitgerekend op de allerlaatste dag van het canyoning-seizoen gebeurde, maakt het drama nog tragischer. Jonathan De Block (24) verhuisde enkele jaren geleden na zijn studies naar Zwitserland, in de omgeving van het bergdorpje Amden. Hij was erg gepassioneerd door canyoning, een avontuurlijke sport waarbij je in groep al klimmend, zwemmend en glijdend de loop van een rivier door een bergkloof of canyon volgt.

‘Jonathan kreeg drie jaar geleden de mogelijkheid om daar in Zwitserland een opleiding voor te volgen. Intussen was hij al heel erg ervaren in de sport. Hij had er zelfs zijn job van gemaakt door als gids groepen te begeleiden. Eigenlijk deed hij niets liever, daarom is dit zo vreselijk’, zegt zijn zus Eva-Maria (26).

Evacuatie met helikopters
Zondagmiddag was Jonathan, voor de allerlaatste keer dit seizoen, met een groep toeristen op tocht vertrokken. Enkel voorzien van wat touwen, een klimgordel en een helm daalden ze de rivierkloof af, gevolgd door een tweede groep. Maar toen begon het plots hevig te regenen en liep het mis. ‘Beide groepen werden verrast door het slechte weer en het opkomende water’, zegt Hanspeter Krüsi van de Zwitserse politie.

‘Het water kwam ongelooflijk snel. Dat hadden we nooit zien aankomen’, getuigt de ervaren Stefan Fischer, die met de tweede groep mee was. ‘Ik doe al jaren aan canyoning maar zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt. Ik snap niet hoe dit kon gebeuren. Misschien stond er wel ergens een watersluis open.’

De twee groepen kwamen zwaar in de problemen. Door de sterke stroming op het water raakten Jonathan De Block en een Duitse toeriste vermist. ‘Met helikopters hebben we de groep in veiligheid gebracht’, zegt Hanspeter Krüsi. ‘Maar de twee vermisten vonden we pas zeven uur later terug. Jammer genoeg kon de arts alleen nog hun dood vaststellen.’

Bij Alpineschule Tödi, de organisatie die de canyoningtochten organiseert en waar Jonathan voor werkte, reageerden ze gisteren aangeslagen. Kort voor het drama hadden ze nog een sms naar Jonathan gestuurd. ‘Om te vragen of alles oké was, ondanks de regen. En of hij niet beter zou terugkeren. Maar Jonathan antwoordde niet meer. Daarom zijn we er zeker van dat het waterpeil écht heel onverwacht steeg, anders had hij ons wel gewaarschuwd.’

Gevaarlijke sport
Het Zwitserse gerecht opent een onderzoek naar het ongeval. Het wil nagaan of het wel verantwoord was om aan de tocht te beginnen, gezien de slechte weersomstandigheden. De omgeving van Amden is bekend bij de liefhebbers van canyoning. Het is pas het eerste dodelijke ongeval in de regio, maar ervaren instructeurs waarschuwen toch dat het een gevaarlijke sport is. Ze verwijzen naar het dramatische ongeval dertien jaar geleden in het Zwitserse plaatsje Saxetenbach. Bij die afdaling kwamen 21 jonge mensen om toen het water na hevige regenval plots enorm hoog kwam te staan.

‘Bij nat weer kan je soms heel moeilijk uit die smalle kloven geraken. En dan zit je als ratten in de val’, zegt Daniel Buvens van Canyon Team Vlaanderen. ‘Om ongelukken te vermijden, is het vooral belangrijk om vooraf goed de weerberichten te checken. Zo kan je onnodige risico’s vermijden.’

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.716 topics, welke bij elkaar 447.659 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.503 leden.
Het nieuwste lid is Anneke Piette.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 81 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 81, lezen 3 mensen het topic "Must See: De Bihucourt tornado, het verhaal ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Meer dan 50.000 mensen overleden in Syrie en Turkije

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Lente discussietopic

Kans op sneeuw

Stormkansen 13-14 maart

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden