Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:49

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:49

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:48

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:48

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:48

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:47

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:47

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:47

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:46

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:46

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:46

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:46

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:45

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:45

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 May 2020 18:59:45
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Lente

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Lente discussietopic

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: Gouda
Berichten: 903
Lid sinds: 25 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 oktober 2012, 13:56 uur | Bericht #373660
Bron: http://www.112goverwelle.nl/?p=5403 (Mijn site dus)


[b]Open Dag Brandweerkazerne / Politiebureau Delft (Haaglanden)[/b]
Posted on 20 oktober 2012 by 112goverwelle

Op 20 oktober 2012 was er de landelijke Politiedag in regio Haaglanden en Hollands Midden. Hierbij ons verslag van dit evenement bij het bureau in Delft.

Deze dag welke van 10 tot 4 uur duurde werd door zeer veel mensen bezocht welke met zijn allen hebben genoten, ook al werkte het weer op een gegeven moment niet mee.

De dag draaide over het algemeen over de politie. Echter was er veel meer te zien.

[u]Demonstraties[/u]

Als eerst waren er meerdere demonstraties van politie, brandweer en de GGD.

Deze waren de hele dag te zien op het terrein tussen de kazerne en bureau. En mocht men ook van boven beschouwen met de hoogwerker als men het geduld had.

De demonstraties trokken elke keer zeer veel aandacht, zoveel zelfs dat er eigenlijk te weinig ruimte was om al die mensen alles te kunnen laten zien, waardoor sommige demonstraties dubbel werden uitgevoerd zodat men deze toch kon zien.

Wij hebben enkele demonstraties niet kunnen zien, hierbij welke we wel hebben gezien:

[i]Politiebikers[/i]

Vandaag stonden een aantal keer de zogenaamde “Politiebikers” in de spotlight. Dit zijn agenten welke in plaats van lopende of met een auto proberen alles in de gaten te houden of iemand te arresteren, de fiets gebruiken. Deze zijn soms ook velen malen effectiever omdat je met de fiets soms sneller ter plaatse kan komen en ook omdat obstakels als trappen geen hinder vormen voor de getrainde agent op die ene fiets.

Men liet zien bij de demonstratie hoe iemand normaliter gearresteerd wordt. De ene keer zonder geweld en problemen. De andere keer met zelfs een knuppel erbij. Men kon zien hoe dit alles professioneel afgehandeld werd. Ondertussen was er natuurlijk een spreker die aan het publiek alles uitlegde wat ze zagen. De arrestante in dit geval was n vrouw.

[i]Grote Gezamenlijke Demonstratie Politie, GGD en Brandweer[/i]

Bij de gezamenlijke demonstratie was er een zogenaamde Beknelling gaande. Hierbij was een vrouwelijke slachtoffer in haar kleine auto bekneld komen te zitten na een aanrijding.

De brandweer had als taak het slachtoffer te bevrijden uit het voertuig. Dit deden ze doormiddel van het slachtoffer eerst te stabiliseren en te bevrijden van de airbag. Daarna werd het tijd om te knippen waarbij de schade aan de auto alleen aanzienlijker werd. Vervolgens was het de taak aan de ambulance om de persoon mee te nemen naar het ziekenhuis. Echter moest deze eerst op een wervelplank veilig naar het brancard overgebracht worden waar deze eerst goed stevig vastgemaakt moest worden. De politie was ook aanwezig met een kogelvrij vest, indien er mogelijk wapens in het spel zou kunnen zitten. Dit was echter niet het geval. Men had ook voor de zekerheid een AED apparaat meegenomen indien men moest gaan reanimeren, ook dit was niet het geval.

[u]Activiteiten & Voertuigen[/u]

Voor mij was de reden om naar Delft te gaan het feit dat er velen voertuigen zullen staan welke ik nog niet op foto heb. Het bleken er zelfs meer te worden dan ik had gedacht.

Naast dat er diverse demonstraties waren van politie/brandweer/ambulance. Waren er ook diverse activiteiten gaande voor jong en oud. Zelfs voor mensen die in feite niet geïnteresseerd waren in de hulpdiensten was er meer dan genoeg te doen die dag.

Men kon in een tram zitten waar men mocht toeteren en spreken. Deze was eigenlijk het eerste wat je zag als je bij het evenement aankwam. Velen kinderen hebben zich hier een tijdje kunnen vermaken. Bij deze tram was er op een gegeven moment ook een arrestatie van iemand die zogenaamd met de tram mee wou maar zich verdacht gedroeg. (Gespeeld natuurlijk, niet echt!)

Vervolgens kon men een van de enigste Brandweer-hijskraan-voertuigen van Nederland zien. Bij een zogenaamd ongeluk was een persoon (dummy) onder een bus terrecht gekomen en bijna de hele dag kon men hier zien hoe de kraan deze bus optilde zodat er net genoeg vrijheid was om de dummy te bevrijden. Echter verder gebeurde hier niks mee. Het werd pas echt interessant toen men na het opruimen klaar was en besloot toch een demonstratie te geven. Als eerst een showtje voor ons aanwezige spotters. En vervolgens schoof men de kraan tot zijn maximale, 51 meter, hoogte.

Toen men dan eindelijk bij het terrein aankwam werd men eerst verwelkomt, bijna de hele dag, door een rij aan Amerikaanse voertuigen. Deze kwamen aan en gingen weg met begeleiding van een hedendaagse Nederlandse politie-motor met zwaailichten-sirenes. Men kon de voertuigen van buiten en van binnen bekijken. (Al deze voertuigen zijn (zover ik heb begrepen) van de Stichting Politie Voertuigen Groep Nederland.

Daarna zag men behoorlijk wat markt-kraampjes. Hier kon men voor een schappelijke prijs bijvoorbeeld kettingen/ringen/gedroogd fruit en ga zo maar door kopen. Als men rechtdoor liep kon men nog meer kraampjes zien. Maar de meesten mensen sloegen rechtsaf. Want hier was het terrein waar het allemaal gebeurde.

Men kreeg weer een aantal kraampjes te zien. Echter waren deze allemaal van goede doelen of hulpverleningsgerelateerde diensten. Men kon doneren en kreeg een aapje, men kreeg een tas met spullen van Omroep West, District 8 was aanwezig om foto’s te maken van jou bij de Maserati Quattroporte. Er was eten en drinken. Men kon foto’s zien en ga zo maar door. Van alles was te zien en verkrijgen.

Daarnaast kon men rechtdoor of weer rechtsaf. Ging men rechtsaf kwam men terrecht bij de plek waar alle demonstraties gegeven zouden worden. Ook kon men hier in de hoogwerker op enige hoogte. Een stukje terug was er tevens een rondleiding door het politie-bureau zelf. Daarnaast kon men de voertuigen van de GGD/SIGMA en AMBU-Team zien. Er stond tevens een SIGMA tent waar kinderen konden ervaren hoe het was om verbonden te worden. Verder rechtdoor was er een plek ingericht waar kinderen konden spuiten tegen een paar platen die zogenaamd huizen of andere gebouwen moesten voorstellen die in brand stonden. Aan de andere kant stonden enkele oldtimers. En in de kazerne zelf mocht men ook even zitten in de Tankautospuit.

Aangezien Delft een gecombineerde post is. Brandweer-Ambulance zitten in 1 gebouw. Kon men ook gelijk nog enkele voertuigen zien. Deze waren echter uitruk-gereed, dus als er een melding was gingen ze rijden. Er waren vandaag 3 meldingen in Delft. Weinig vergeleken met normaal, niet op het terrein zelf gelukkig.

Terug na dat ene punt waar we rechts zijn gegaan lopen we nu rechtdoor. Paar kraampje, een speelkussen, wat te eten/drinken en ga zo maar door. Ook was er een demonstratie van een bergingsmaatschappij en kon men foto’s uit het verleden zien.

Verder gelopen kon men in een gebouw naar boven gaan waar men kon ervaren hoe het is om agent te zijn. Ook kon men schieten (met verfballetjes natuurlijk).

Over het algemeen was het een leuke en zeer druk bezochte dag waar echt meer dan genoeg te doen was in de korte tijd die je had. Op een gegeven moment ging het wel even regenen echter hield men dit niet tegen om gewoon te genieten.

Als afsluiter was er een concert van de Koninklijke Politie Kapel Nederland in de kazerne.

Waarna het evenement werd afgesloten en iedereen weer retour naar huis kon.

Video's zie op me site:) | Gewijzigd: 21 oktober 2012, 13:59 uur, door Herdervriend
Mijn website: http://www.rfgfotografie.nl. Hier vind u alle foto's die ik maakt omtrent incidenten. Maar ook soms omtrent slecht weer of vliegtuigen terug.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.991 topics, welke bij elkaar 442.547 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.068 leden.
Het nieuwste lid is 3lcotillo.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3822 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3822, lezen 7 mensen het topic "Winter 2011 discussietopic deel 4".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Lente

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden