Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO; Warren, MO.

19 Apr 2024 08:34:21
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2012, 07:13 uur | Bericht #376982
Minstens zeven vermisten na instorting tunnel in Japan


Zeker drie auto’s in brand gevlogen; overlevende moest meer dan uur lopen © ap.

In Japan wordt er gevreesd voor doden nadat een tunnel van 4,3 km lang op een belangrijke verbindingsweg gedeeltelijk is ingestort door een aardverzakking. Daarna brak een hevige brand uit nadat een wagen vuur vatte en ook andere wagens in brand vlogen. Het vuur is volgens de brandweer uren na het ongeval onder controle. Er zijn nog altijd minstens zeven vermisten. Eerst ontwikkelde zich veel zwarte rook, wat het werk van de brandweer sterk verhinderde (zie video onder dit artikel). Volgens de brandweer is de tunnel over een lengte van 100 meter ingestort. Heel wat gewonden moesten rennen voor hun leven. Een betrokkene vertelde dat hij meer dan een uur gelopen had voor hij de uitgang kon bereiken.



Het vreselijke ongeval gebeurde rond 8 uur 's morgens plaatselijke tijd in Otsuki op zo'n 80 kilometer ten westen van hoofstad Tokio. De Sasago-tunnel (4,3 km lang) in de richting van Tokio op de Chuo-snelweg stortte plots in. Een reporter van de staatszender NHK was getuige van het ongeval en kon nog net aan de instorting ontsnappen. "Ineens begon de tunnelwand in te storten. Ik slaagde er nog in om op het nippertje door te rijden, maar mijn auto geraakte wel zwaar beschadigd. Achter mij zijn er zeker voertuigen gekneld geraakt. Er steeg een pikzwarte rookpluim op uit de tunnel en er stonden ook auto's in brand."

Gewonde vrouw rent uit tunnel
Volgens de brandweer is de tunnel over een lengte van zo'n 100 meter ingestort. Een vrouw kwam luid schreeuwend uit de tunnel gerend. Ze was op eigen kracht kunnen ontsnappen uit de brandende tunnel. Ze vertelde de hulpdiensten dat ze in paniek uit een auto was kunnen ontsnappen met zes inzittenden. In de chaos had ze sindsdien de andere vijf slachtoffers niet meer gezien. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht.

Stuk beton
Later liepen nog andere betrokkenen op eigen kracht uit de tunnel. Zo getuigde een gewonde man dat hij een groot stuk beton van de tunnelwand zag vallen bij de instorting. Hij zag ook auto's in brand staan. De gehavende man moest meer dan een uur door de rook lopen voor hij de uitgang van de tunnel bereikte.

Rook
De reddingsoperatie verliep heel moeizaam, omdat de hulpdiensten door de dichte rook maar tot op 300 meter van de plaats van het ongeval konden naderen. Ondertussen is de brand in de tunnel onder controle. De oorzaak van het ongeval is wellicht een aardverzakking.

Bron: HLN | Gewijzigd: 22 februari 2017, 14:33 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2012, 07:14 uur | Bericht #376983

Gepubliceerd op 1 dec 2012 door AwesomeRob19791
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 december 2012, 10:07 uur | Bericht #377005
Verkoolde lichamen in ingestorte Japanse tunnel

Door het instorten van een deel van een Japanse autotunnel is een nog onbekend aantal slachtoffers gevallen. Auto's kwamen vast te zitten en er brak brand uit. De politie heeft verscheidene verkoolde lichamen gezien in een voertuig.

Japanse media meldden eerder dat 7 mensen werden vermist. Volgens het Japanse persbureau Jiji is het reddingswerk tijdelijk stilgelegd wegens instortingsgevaar. De brand zou inmiddels onder controle zijn.

De situatie in de tunnel is erg onoverzichtelijk. Reddingswerkers die de tunnel introkken werden gehinderd door dikke rook, die zich kon verspreiden doordat het ventilatiesysteem ermee stopte.

De 4 kilometer lange tunnel bevindt zich op circa 80 kilometer van Tokio. Over het aantal gewonden bestaat nog onduidelijkheid. Ook over de oorzaak van de instorting valt nog niets te zeggen. In Japan doen zich geregeld aardverschuivingen voor. Maar zover bekend hadden die zich in het gebied niet voorgedaan.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 december 2012, 11:32 uur | Bericht #377023
Minstens drie doden na instorting tunnel in Japan

In Japan wordt er gevreesd voor doden nadat een tunnel van 4,3 km lang op een belangrijke verbindingsweg gedeeltelijk is ingestort door een aardverzakking. Daarna brak een hevige brand uit nadat een wagen vuur vatte en ook andere wagens in brand vlogen. Het vuur is volgens de brandweer uren na het ongeval onder controle. De brandweer heeft intussen al zeker drie verkoolde lichamen gevonden, maar er zijn nog altijd minstens zeven vermisten. Eerst ontwikkelde zich veel zwarte rook, wat het werk van de brandweer sterk verhinderde (zie video onder dit artikel). Volgens de brandweer is de tunnel over een lengte van 100 meter ingestort. Heel wat gewonden moesten rennen voor hun leven. Een betrokkene vertelde dat hij meer dan een uur gelopen had voor hij de uitgang kon bereiken.


Een Japanse journalist ontsnapte nipt aan de tragedie, maar zijn auto raakte zwaar beschadigd.


© reuters.

Edit Sanwa: De rest van de info staat al

Bron: HLN
  | Gewijzigd: 22 februari 2017, 14:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 december 2012, 08:50 uur | Bericht #379603
Ernstige technische defecten in tunnel

Tijdens een inspectie van het plafond van de Sasago tunnel zijn 670 defecten en andere problemen gevonden, meldt de regering en de beheerder. De inspectie is uitgevoerd, nadat in november de tunnel instortte. Hierbij kwamen 9 mensen om het leven en raakten twee mensen gewond. Volgens het Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme kunnen 632 van de problemen herleid worden tot problemen met de verankeringsbouten, die gebruikt werden voor het beveiligen van de stalen structuur, die de betonnen plafondplaten aan de het plafond van de tunnen verbinden. Twee van deze bouten waren eraf gevallen, 608 bouten zaten los en 22 hadden gedeeltelijk losgelaten wegens roest. Ook in andere delen van de tunnel werden problemen met verankeringsbouten gevonden. Volgens de Central Nippon Expressway zijn er 12.000 van deze bouten gebruikt in de 4,7km lange tunnen. Tevens werden er 51.000 andere bouten gebruikt om het plafond te verankeren. Tussen het plafond en het dak van de tunnel zit een ruimte voor ventilatie. De bouten moeten deze ruimte overbruggen. 

© onweer-online
Bron: Japan Times
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1015 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1015, lezen 10 mensen het topic "Winter discussietopic 2022-2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden