Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 14:59:48

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 14:59:45

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 14:00:28

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 14:00:28

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 14:00:27

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 12:00:03

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 12:00:02

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 12:00:02

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 12:00:01

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 10:59:57

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 10:59:57

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 10:59:56

De kaart Groningen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 10:59:56

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 10:59:55

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jun 2023 10:59:54
Actueel
1 / 4

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

Stormkansen 13-14 maart

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2012, 20:04 uur | Bericht #379821
Zware winterstorm verwacht in Midwesten van USA

Een krachtig stormsysteem zal in de tweede helft van deze week de pijlen richten op het Midwesten van de USA. Dit kan gepaard gaan met een verkeerschaos, schade en stroomuitval. Steden, die in de lijn van het systeem liggen zijn onder andere Kansas City, Omaha, St. Louis, Des Moines, Chicago, Milwaukee, Indianapolis, Louisville, Detroit, Cincinnati en Cleveland. Het grootste probleem zullen de zware windstoten zijn. Windstoten van 80-100 km/h zijn mogelijk vanaf de oostelijke Plains tot in de Appalachten. In de nabijheid van de Grote Meren kunnen de windstoten zelfs orkaankracht bereiken. Windstoten van dit kaliber kunnen bomen makkelijk ontwortelen, het vliegverkeer ontregelen, grote vrachtwagens omver blazen en grote stroomuitval veroorzaken. 

 

De storm gaat gepaard met een dramatische verandering naar een koud weerbeeld. Hoewel deze verandering maar van korte duur zal zijn in het midden van de Plains en in de Tennessee Valley, zal het noordelijk deel van het Midwesten snel veranderen in een vrieskist en te maken krijgen met een grote "lake-effect" sneeuwval. Zelfs een dun sneeuwlaagje - voorafgegaan door regen - zal makkelijk kunnen bevriezen. Dit gaat voor de forenzen op donderdag rond Chicago, Detroit en Milwaukee voor een nachtmerrie zorgen. 

In grote delen van Kansas tot in Michigan moeten de bewoners rekening houden met een serieuze sneeuwstorm ("blizzard"). Banden van zware lake-effect sneeuw en sneeuw squalls worden vergezeld door zware windstoten. Hierdoor zal het rond de Great Lakes op vrijdag/zaterdag wit zien. Het stormsysteem zal ook het weerbeeld zwaar beïnvleden in het Zuiden en Noordoosten. In het Zuiden is een uitbraak van "severe weather" mogelijk. De storm trekt warme lucht richting het noorden voorafgaande aan een krachtig koufront en krachtige wind in de bovenste niveaus van de atmosfeer. Desctructieve windstoten en onweersbuien zullen de frontale passage in het Midwesten en Noordoosten vergezellen. 

De krachtige zuid tot zuidoostelijke winden voorafgaande aan het front kunnen overstromingen aan de kust veroorzaken in New England. De storm heeft ook het potentieel in zich om donderdag en vrijdag overstromingen te veroorzaken. Ook zal het verkeerd hinder ondervinden langs de Oostkust. De krachtige wind in de nasleep van het front zal vrijdag en zaterdag eveneens voor problemen kunnen gaan zorgen aan de Oostkust. Zware sneeuwval behoort ook tot de mogelijkheden voor het noorden van upstate New York tot het noorden van Maine.

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2012, 20:45 uur | Bericht #379823
"Draco" laat al sneeuwen aan de westkust USA

De verwachte zware winterstorm, die in het oosten van de USA verwacht wordt, heeft inmiddels zijn opwachting al gemaakt in het westen van de USA. The Weather Channel heeft deze storm de naam Draco gegeven. Op de hoger gelegen delen wordt een flink pak sneeuw verwacht. In de Cascades is 60-90 cm sneeuw gevallen boven de 2100 meter. In de Bitterroots en oostwaarts richting de Tetons gaat er 30cm vallen. De sneeuwgrens zal door de koudere temperaturen aanzienlijk lager komen te liggen. Maandagavond trekt het systeem richting het zuiden, waardoor er in de noordelijke Sierra eveneens veel sneeuw gaat vallen. Het oosten van Nevada en in de westelijke Colorado Rockies zal Draco samen met een tweede systeem (zoals in het bovenstaande artikel staat beschreven) voor 30-60cm sneeuw zorgen. Een lagedrukgebied voor de kust zal de vochtige lucht vanaf de Atlantische oceaan over Maine sturen. De lucht is koud genoeg om het oook hier te laten sneeuwen.

 


© onweer-online
Bron: The Weather Channel

| Gewijzigd: 17 december 2012, 20:46 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 december 2012, 21:53 uur | Bericht #379828
Chris Warren ‏@TWCChrisWarren

Snowy travel this afternoon in WA and OR
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 december 2012, 18:26 uur | Bericht #379894
Blizzard op koers naar Omaha en Green Bay, Marquette

Een zware sneeuwstorm / blizzard zal zich woensdag aan de grens tussen Colorado en Kansas aandienen. Vervolgens rolt het systeem naar Michigan en het midden van Ontario. De storm brengt zware windstoten met zich meer over de Plains, in het Midwesten en uiteindelijk in het Oosten. In de Plains en de Upper Midwest moet men ernstig rekening houden met sneeuwdrift en gevaarlijke omstandigheden op de weg. Experts verwachten, dat in de lijn van de storm vliegvelden problemen gaan krijgen met het verwerken van de vluchten. Dit zal eveneens effect hebben in de rest van de USA en misschien zelfs wereldwijd. De storm zal onder andere Chicago, Detroit en Minneapolis direct gaan treffen. Het verkeer op de  I-35, I-39, I-43, I-70, I-75, I-80, I-90 en I-196 zal zeer veel hinder gaan ondervinden en misschien zelfs tot stilstand komen. De volgende steden liggen eveneens in het pad van deze winterstorm: Russell, Kan., Omaha, Neb., Des Moines, Iowa, Green Bay, Wis., en Marquette, Mich.
 © onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 december 2012, 18:39 uur | Bericht #379899
Lake-effect sneeuw volgt Midwest blizzard op de voet.

Aan het staartje van de Midwest blizzard zal het rond de Grote Meren hard gaan sneeuwen. Er is hier sprake van het zogenaamde Lake-effect. Donderdag krijgt die regio te maken met de meeste sneeuw van het seizoen tot nu toe. Alhoewel de lucht achter de storm niet extreem koud is, is het koud genoeg om de Great Lakes sneeuwmachine in gang te zetten. De intensiteit van de sneeuw zal van plaats tot plaats variëren. Op sommige plaatsen wordt er meer dan 60cm sneeuw verwacht. De krachtige wind tijdens de buien en banden van sneeuwval zorgt ervoor, dat er snel een deken van sneeuw ligt en er gevaar bestaat voor sneeuwdrift en voor de vorming van sneeuwduinen. 

Tijdens het eerste gedeelte van de lake-effect sneeuw krijgen de oostelijke kustlijn van Lake Michigan en een deel van de zuidelijke kust van Lake Superior het het zwaarst. Op sommige plaatsen langs de oostelijke oevers van Lake Michigan kunnen de windstoten zelfs orkaankracht bereiken. De golven in het meer kunnen 6-15 meter hoog worden. 

De temperaturen zakken snel en ver genoeg om de wegen in ijsbanen te laen veranderen vooral in de zuidelijke regio van Lake Michigan tot in delen van Ohio. De koude lucht, de wind en de golven verplaatsen zich vrijdag richting het oosten. Op dit tijdstip worden de lake-effect sneeuwmachines boven Lake Huron. Lake Erie en Ontario aangezet. 

Het verkeer op de  I-90, die parallel loopt aan de zuidelijke oevers van vele meren, zoals die in Ohio, New York en Indiana, krijgt te maken met zware omstandigheden. Ook het rijden over de I-196 en het noordelijke deel van de I-75 in Michigan wordt afgeraden dit weekeind. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 december 2012, 18:43 uur | Bericht #379901
Fotogalerij: De Pacific Noordwester storm


Heavy snow and strong wind gusts make for slow travel over Snoqualmie Pass.
Bron: I-90 Snoqualmie Pass@SnoqualmiePass


KIRO7Seattle live truck stuck in side street snow @SnoqualmiePass I-90 is bare and wet but side streets are DEEP


Really makes me thankful that I got to Seattle safely with weather conditions like this. That prayer was much needed.

Bron: Accuweather

  | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:08 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2012, 07:32 uur | Bericht #379949
Vanavond zeer felle squall line verwacht Oklahoma en Arkansas

In de late middag,avond en nacht ontstaat er in de staten Oklahoma en Arkansas, een snelle en felle squall line en zal zich zeer snel verplaatsen oostelijke richting. De low level shear is heel hoog en de kans op nachtelijke tornado's is aanzienlijk aanwezig.

Shear rond avond eten us tijd hier rond middernacht

Tornado risk


Bron: Spc.noaa | Gewijzigd: 19 december 2012, 07:34 uur, door Tatanka
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2012, 10:26 uur | Bericht #379965
Today's TOR:CON in the Plains. Heads up! Be safe.
Tornado hunt
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2012, 10:50 uur | Bericht #379968
Mike Bettes

Here comes the #snow! Blizzard & Winter Storm Warnings from UT to MI. Draco
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 december 2012, 16:07 uur | Bericht #379999
Zwaar weer in het Zuiden aan warme kant van winterstorm

Terwijl de sneeuwstorm zich ontwikkelt in delen van het Midwesten, ontstaan er aan de warme zijde van het stormsysteem zware onweersbuien in het Zuiden. Volgens de meteoroloog van accuweather wordt de grootste dreiging gevormd door destructieve windstoten en overstromingen. Het is zelfs mogelijk, dat er enkele tornado's gaan ontstaan. Het zwaar weer ontstaat in het noorden van de kust van Texas en trekt richting het westen van Arkansas doordat het koudefront nadert. Vanaf hier zullen het front en de buien verplaatsen richting het oosten over het zuidelijke deel van de Mississippi vallei. Donderdag bereiken de buien het noordoosten van de Golfkust tot aan de Carolina's. De buien kunnen ook een deel van de Ohio vallei bereiken.Er wordt verwacht, dat het onstuimige weer uitgroeit tot een lijn van zware buien. Als het systeem over de grote steden trekt, zal ook het vliegverkeer van en naar de vliegvelden bij de grote steden zoals New Orleans, Memphis, Cincinnati, Altanta en Charlotte hinder zal ondervinden van het weer. Ook de weggebruikers op de I-10, I-20, I-30 en andere grote snelwegen moeten rekening houden met zware stortbuien, die het zicht ernstig kunnen belemmeren. De onweersbuien worden gevoed door een stroom van vochtige en warme lucht vanaf de Golf van Mexico en het naderende koufront. Als het front richting het oosten trekt, kunnen de buien steeds zwaarder worden voordat het systeem de Atlantische oceaan op trek. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 december 2012, 16:10 uur | Bericht #380000
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 december 2012, 16:11 uur | Bericht #380002
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2012, 06:22 uur | Bericht #380075
Op het moment een steeds sterker wordende squall line met taloze sever thunderstorm watches stuk of tien, en een tornado watch tot 9uur/severe storm tot 10 uur met zwaartepunt op Arkansas daar ook de tornado watch.

Texas Storm Chasers ‏@TxStormChasers

Line of strong to #severe storms continues to move through East Texas. Moving east at 50 MPH

Breaking News Storm ‏@breakingstorm
More than 10,000 customers without power in Dallas, Texas, area due to severe weather - @CBSDFW

Ondertussen gaat de winterstorm ook lekker door


morattWX 19dec 2012 | Gewijzigd: 20 december 2012, 06:39 uur, door Tatanka
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2012, 06:45 uur | Bericht #380076
Reed Timmer: Meteorologist and Extreme Storm Chaser


TornadoVideosdotnet·
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2012, 07:36 uur | Bericht #380077
Update na eerdere melding van 10.000 huishoudens zonder stroom

Texas Storm Chasers ‏@TxStormChasers
Oncor Power Map showing at least 35,000 customers without power in D/FW. #txwx #duststorm #dfwwx
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2012, 08:58 uur | Bericht #380081
Brett Adair ‏@brettadair

Possible debris signature near Pine Bluff, AR! Take your tornado precautions in that area NOW! #arwx pic.twitter.com/MUsI3dlL
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2012, 10:30 uur | Bericht #380089bnvn1 Gepubliceerd op 20 dec 2012

Blizzard like winter storm impacting Omaha Nebraska on December 20,2012. Numerous cars slid into ditches, snow trucks plowing roads, hazardous travel conditions. This has been dubbed
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5250
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2012, 10:55 uur | Bericht #380093
NWSDesMoines NWS Des Moines
As of 10pm, 4.9" of #snow so far here at the #NWSDMX office in Johnston | Gewijzigd: 24 februari 2017, 10:08 uur, door Joyce.s
there can be only one
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2012, 11:17 uur | Bericht #380098
Momenteel zijn er 3 tornado warnings tot 11:14, 11:30 en 12:15


Kaart: Chasertv
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2012, 11:40 uur | Bericht #380102
Dr is een tornado watch nu in het zuiden van de VS tot 7 uur vanavond (Onze tijd)


Kaart: Chasertv
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.724 topics, welke bij elkaar 447.698 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.511 leden.
Het nieuwste lid is daan7611.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 103 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 103, lezen 17 mensen het topic "Welke camera gebruik je?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Stormkansen 13-14 maart

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden