Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 17:59:49

De kaart De Bilt - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 17:59:47

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:55

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:55

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:54

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:54

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:51

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:50

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:49

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:49

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:48

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:48

De kaart De Bilt - Windrichting
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:47

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:47

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Feb 2023 15:59:47
Actueel
1 / 4

Winterdiscussietopic

Droog en rustig weekend, volgende week bij vlagen guur weer

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Veel slachtoffers in Syrie en Turkije

ESSL: Jaaroverzicht 2022

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 Jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 december 2012, 22:54 uur | Bericht #380759
Boorplatform Shell op drift in de Golf van Alaska

In de Golf van Alaska is een boorplatform van de Brits-Nederlandse oliereus Shell op drift geslagen tijdens een storm. Er zijn achttien bemanningsleden aan boord. Het boorplatform heeft geen eigen aandrijfsysteem en werd daarom voortgestuwd door een sleepboot. Toen die motorpech kreeg, begon het platform te dobberen. Intussen heeft de bemanning één van de twee motoren opnieuw aan de praat gekregen, waardoor het platform minder snel afdrijft.

Er werd een poging ondernomen om de achttien bemanningsleden aan boord te evacueren met een helikopter, maar die mislukte door de hoge golven. Er worden windsnelheden tot honderd kilometer per uur gemeten. Voorlopig is er geen gevaar voor het milieu, maar bij een eventuele botsing bestaat het gevaar dat het platform kan breken.

Bron: destandaard
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 Aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 december 2012, 10:10 uur | Bericht #380768
Boorplatform dobbert rond voor kust Alaska

 Voor de kust van de Amerikaanse staat Alaska is een boorplatform tijdens een storm op drift geraakt. Momenteel drijft het af naar enkele eilanden ten zuiden van de staat, maar de autoriteiten proberen te voorkomen dat het platform met land in aanraking komt.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Archiefbeeld van een boorplatform van Shell. © reuters.

Het Kulluk-olieplatform van de Nederlandse maatschappij Shell werd voorgesleept door een sleepboot omdat het zelf geen voortstuwingssysteem heeft. Die sleepboot kreeg echter motorpech, waarna het platform op drift sloeg.

Op het platform bevinden zich 18 bemanningsleden. De kustwacht heeft al geprobeerd om hen met een helikopter te evacueren, maar door windsnelheden van 100 kilometer per uur moest de poging gestaakt worden.

Voorlopig is er geen gevaar voor het milieu, stellen de autoriteiten. Het platform dobbert echter in de richting van de Trinity-eilanden, en dus wordt alles in het werk gesteld om een botsing te voorkomen. De sleepboot, die nog steeds aan het platform hangt, beschikt intussen opnieuw over één motor, waardoor het platform al minder snel afdrijft. Het blijft voorlopig wachten tot een tweede schip bij het platform aankomt.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 Jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 januari 2013, 14:02 uur | Bericht #380858
Boorplatform Shell slaat op rotsen van Kodiak Island

Een boorplatform van de oliemaatschappij Shell is afgelopen nacht tegen de rotsen geslagen van Kodiak Eiland ten zuiden van het vasteland van Alaska. De Amerikaanse kustwacht heeft de 18-koppige bemanning van de Kulluk van boord gehaald. Het vaartuig van 28.000 ton was losgeslagen en liep tijdens een storm snel vast op de kust van het eiland dat ongeveer 400 kilometer ten zuiden van de grootste stad van Alaska, Anchorage, ligt.


© ap.

Het vaartuig heeft 585.000 liter brandstof aan boord. Er is voor zover bekend geen brandstof uit het schip gelekt. Het verlies van de Kulluk zou een klap betekenen voor de oliewinning van Shell voor de kust van Alaska.

De Amerikaanse kustwacht heeft een iets andere versie dan Shell over de mogelijk schade: ze zeggen dat gewoonweg niemand momenteel weet of er olie lekt omdat er nog niemand is kunnen gaan kijken op de plaats waar het platform op de rotsen is geslagen.

Er waren al sinds vrijdag problemen met het platform. Het platform werd voorgesleept door een sleepboot omdat het zelf geen voortstuwingssysteem heeft. Eén van de kabels van die sleepboot, de Aiviq, begaf het echter vrijdag, waarna het platform op drift sloeg. Sindsdien zijn er vijf pogingen geweest om het platform onder controle te krijgen, er werd zelfs een twee sleepboot ingezet, maar telkens sloeg het platform weer los.

De kustwacht ondernam gisteren verwoede pogingen om het platform vlot te krijgen, maar die mislukten, onder meer door de omstuimige zee en de hevige wind tot 100 kilometer per uur. Het platform heeft een diameter van ongeveer 85 meter en kostte Shell 290 miljoen.

De Aiviq, niet zomaar een sleepboot, maar een schip van 100 meter lang (kostprijs: 200 miljoen), dat Shell speciaal liet bouwen voor de condities in de Beaufort Sea, is daar duidelijk niet tegen opgewassen. Niet alleen ging het sleepmechanisme stuk, op een gegeven moment waren alle vier de motoren uitgevallen.

Het boren naar olie van Shell in de Beaufort Sea is erg omstreden. Er waren al eerder twee incidenten: een ander, gelijkaardig platform bleek niet sterk genoeg te zijn voor stresstests en op een derde brank brand uit.

Bron: HLN
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5247
Lid sinds: 4 Jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 januari 2013, 09:00 uur | Bericht #380876
Nog geen inspectie mogelijk op losgeslagen boorplatform

Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

Ruige weersomstandigheden staan een inspectie van Shells boorplatform Kulluk in de weg. Het platform sloeg in de nacht van maandag op dinsdag op de rotsen bij het dorp Kodiak in de Amerikaanse staat Alaska nadat het was losgeslagen van zijn sleepkabels. Uit inspecties met vliegtuigen blijkt dat de Kulluk stabiel is en dat het geen olie lekt. Het platform heeft 585.000 liter brandstof aan boord, waarvan het merendeel laagzwavelige diesel is. De kust rond Kodiak wordt geteisterd door windstoten van meer dan 110 kilometer per uur en golven van twaalf meter hoog.

Milieugroeperingen hebben altijd al veel kritiek gehad op de plannen van Shell om te boren in het poolgebied. Het incident met de Kulluk werd aangegrepen om de oproep aan het olieconcern nog eens kracht bij te zetten. "Shell en zijn aannemers zijn geen partij voor de weersomstandigheden in Alaska. Het boorprogramma moet worden stopgezet door de overheid of door het bedrijf zelf omdat de risico's voor mens en milieu onacceptabel groot zijn'', aldus The Wilderness Society.

Bron: HLN
 
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
2 januari 2013, 19:58 uur | Bericht #380904

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 Jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 januari 2013, 09:54 uur | Bericht #380922
Bergingsexperts aan boord gestrand boorschip Shell

Een team van vijf bergingsexperts is woensdag aan boord geweest van het gestrande boorschip Kulluk van Shell in de wateren bij Alaska. Zij hebben onderzocht hoe het schip kan worden geborgen.

De experts werden door een helikopter van de Amerikaanse kustwacht aan boord gebracht. De inspectie duurde 3 uur, waarna het team met een helikopter van boord werd gehaald. Ook werd een bergingssysteem aan boord gebracht.

Poging
Een eerdere poging om de Kulluk te inspecteren, werd afgeblazen vanwege de ruige weersomstandigheden. De berging wordt geleid door het Nederlandse Smit Salvage.

Het schip sloeg in de nacht van maandag op dinsdag op de rotsen bij het dorp Kodiak in de Amerikaanse staat Alaska nadat het was losgeslagen van zijn sleepkabels.

Uit inspecties met vliegtuigen blijkt dat de Kulluk stabiel is en dat het schip geen olie lekt. Het vaartuig heeft 585.000 liter brandstof aan boord, waarvan het merendeel laagzwavelige diesel is.

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 3 januari 2013, 09:55 uur, door Bronk
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
4 januari 2013, 09:01 uur | Bericht #380960
Voorlopig geen milieuschade door gestrand boorschip Shell


© ap.
Shell onderzoekt de schade aan het gestrande boorschip Kulluk in de wateren bij Alaska. Dat heeft het olieconcern vandaag laten weten. Shell heeft nog geen tijdschema voor de berging van de Kulluk. Een team van zes experts is aan boord om de schade te bepalen aan het schip dat in de nacht van maandag op dinsdag op de rotsen sloeg bij het dorp Kodiak in de Amerikaanse staat Alaska. Dit gebeurde nadat het was losgeslagen van zijn sleepkabels. Volgens de kustwacht is de Kulluk nog altijd stabiel en is er vooralsnog geen sprake van schade voor het milieu

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 Jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 januari 2013, 10:25 uur | Bericht #381080
Boorschip Shell mag worden weggesleept

Shell heeft toestemming gekregen van de autoriteiten van de Amerikaanse staat Alaska om het gestrande boorschip Kulluk weg te slepen. Zodra de weersomstandigheden het toelaten wordt het gevaarte naar een veilige baai versleept (Kiliuda Bay), zo'n 38 kilometer verderop.

De Kulluk liep in de nacht van maandag op dinsdag aan de grond in de wateren van Alaska, met meer dan 500.000 liter aan diesel aan boord en 45.000 liter aan andere olieproducten. De tanks waar de brandstof inzit, zijn intact gebleven.

Bron: NU.nl
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5247
Lid sinds: 4 Jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 januari 2013, 11:10 uur | Bericht #381208
Boorschip Shell weer vlotgetrokken

Het bij Alaska gestrande boorschip Kulluk van Shell is een week nadat het vastliep weer vlotgetrokken. Dat meldt het Amerikaanse persbureau AP. Shell kreeg zondag toestemming van de autoriteiten van Alaska om het schip weg te slepen. Het vaartuig heeft meer dan 500.000 liter aan diesel aan boord en 45.000 liter aan andere olieproducten. De Kulluk werd naar de Amerikaanse stad Seattle gesleept voor onderhoud. Het schip sloeg een week geleden op de rotsen bij het dorp Kodiak, nadat het was losgeslagen van zijn sleepkabels. De Kulluk wordt nu door een sleepboot naar het 50 kilometer verderop gelegen Kiliuda Bay getrokken. Daar wordt onderzocht of het boorschip schade heeft opgelopen. Vooralsnog lijkt er geen sprake van lekkage, meldt de Kustwacht.

Geen partij
Het stranden van de Kulluk was voor milieugroeperingen bewijs dat het onverstandig is van Shell om naar olie te boren in het poolgebied. Shell en zijn aannemers zijn geen partij voor de weersomstandigheden in Alaska", liet The Wilderness Society eerder weten. "Het boorprogramma moet worden stopgezet door de overheid of door het bedrijf zelf omdat de risico's voor mens en milieu onacceptabel groot zijn".

Bron: Nu.nl
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 Aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2013, 10:21 uur | Bericht #381314
Boorplatform Shell in baai onderzocht

Het boorplatform Kulluk van Shell is maandag naar een baai van het eiland Kodiak in de Amerikaanse staat Alaska gesleept. Daar zal een uitvoerige veiligheidscontrole worden verricht, deelde de oliemaatschappij mee. Als het platform zeewaardig wordt bevonden wordt het naar zijn winterhaven gesleept voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden.

Eerder maandag slaagde het commandocentrum van hulpdiensten van de Amerikaanse kustwacht er al in de Kulluk vlot te trekken. Er waren geen aanwijzingen dat de romp beschadigd was of dat er olie lekte.

Het vaartuig, dat niet over eigen voortstuwing beschikt en in feite een drijvend boorplatform is, was op sleeptouw genomen voor onderhoudswerkzaamheden, toen de sleepkabel op oudejaarsavond brak en de Kulluk aan de grond liep.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.697 topics, welke bij elkaar 447.580 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.498 leden.
Het nieuwste lid is royalwing.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 357 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 357, lezen 5 mensen het topic "Algemeen onweerskansen topic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winterdiscussietopic

Droog en rustig weekend, volgende week bij vlagen guur weer

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Zware aardbevingen zuiden Turkije

Veel slachtoffers in Syrie en Turkije

ESSL: Jaaroverzicht 2022

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden