Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Okmulgee, OK.

22 May 2024 01:32:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, IA; Iowa, IA.

22 May 2024 01:32:54

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Benton, IA; Buchanan, IA.

22 May 2024 01:32:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sauk, WI.

22 May 2024 01:30:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dubuque, IA.

22 May 2024 01:30:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allamakee, IA; Winneshiek, IA; Fillmore, MN; Houston, MN; Winona, MN.

22 May 2024 01:30:21

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Buffalo, WI; Trempealeau, WI.

22 May 2024 01:30:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jo Daviess, IL; Dubuque, IA.

22 May 2024 01:30:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Delaware, OK; Mayes, OK.

22 May 2024 01:30:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, IA; Buchanan, IA; Delaware, IA; Linn, IA.

22 May 2024 01:26:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Wagoner, OK.

22 May 2024 01:24:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Des Moines, IA; Henry, IA; Louisa, IA.

22 May 2024 01:24:41

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Winona, MN; Buffalo, WI; Trempealeau, WI.

22 May 2024 01:24:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iowa, WI.

22 May 2024 01:24:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Black Hawk, IA; Tama, IA.

22 May 2024 01:24:40
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 januari 2013, 16:40 uur | Bericht #380888
Hitte in Australië

In Australië is het momenteel zomer, maar in sommige gebieden is het (te) warm voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen van rond 40 graden of meer. Aan veel kusten is het in de regel koeler. 


Maximumtemperaturen Australië van 1 januari 2013.

In sommige regio's is het zo heet en droog dat er sinds het begin van 2013 bos- en natuurbranden zijn uitgebroken en het gevaar voor nieuwe branden is in sommige gebieden erg groot. Mede vanwege de harde wind die er her en der waait. Neem de regio Albury, waar sinds gisteren bewoonde gebieden in gevaar zijn en meer dan 50 brandweermensen zijn ingezet. En op het platteland van Sydney staat bijna 10 hectare natuurgebied in brand. Helikopters en blusvliegtuigen proberen te branden te blussen, omdat het gebied in het Nationaal Park Sydney moeilijk bereikbaar voor de brandweer is. Voor grote delen van New South Wales is een vuurverbod van kracht.


Verwachting maxima Australië op vrijdag 4 januari.

Geen neerslag in zicht
De eerstkomende dagen valt er geen neerslag in de gebieden waar deze zo hard nodig is. Bovendien blijft het in grote lijnen heet met maximumtemperaturen zo tussen 30 en 45 graden. Aangename middagtemperaturen met waarden onder de 30 graden zijn in veel kustplaatsen te vinden.

La Niña
De hitte en droogte in Australië van dit moment worden toegeschreven aan het fenomeen La Niña. Door sterke passaatwinden en door de grootschalige oceaanstromingen wordt erg warm oppervlaktewater naar het oosten en noordoosten van Australië getransporteerd. Tijdens een La Niña periode zijn daardoor vooral in het zuidoosten van Azië en aan de noordoostkust van Australië grote hoeveelheden regen uit geclusterde, zware onweersbuien mogelijk.


De Blue Mountains in de staat New South Wales, west van Sydney, een van de natuurgebieden waar het brandgevaar groot is, mede vanwege de harde wind. Foto: Alfred Snoek.

Melbourne en Sydney
De gemiddelde maximumtemperatuur in januari in Melbourne is 26 graden. Het maandrecord is er 45,6 graden gemeten op 13 januari 1939. En in de andere zomermaand februari is het wel eens 46,4 graden geweest, dat was op 7 februari 2009. Aanstaande vrijdag wordt daar 40 graden verwacht, dus van een record zal geen sprake zijn. Maar heet is het natuurlijk wel. Sydney, aan de zuidoostkust van het continent, heeft minder hoge temperaturen, het wordt daar de eerstkomende dagen veelal 27 graden met veel zonneschijn. Overigens, 27 graden is normaal voor januari en het absolute temperatuurrecord voor de stad in januari bedraagt 45,3 graden, gemeten op 14 januari 1939.


Melbourne. Foto: Alfred Snoek. Daar werd het op Nieuwjaarsdag maximaal 28,9 graden, vandaag 2 januari was het er minder warm met 22 graden.

Nederland: zacht voor de tijd van het jaar, later iets frisser
Bij ons blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Vanaf maandag 7 januari wordt het wel iets frisser met mogelijk (enkele keren) lichte vorst in de nachten. Overigens was het vannacht en vanochtend vroeg op een paar plekken kouder dan verwacht. In Volkel werd het 0,5 graden met op 10cm -0,5 graden dus vorst aan de grond. 

Bron: Meteo Consult,
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 januari 2013, 14:39 uur | Bericht #380940
Australië kreunt onder grootste hittegolf sinds 2001

Australië gaat gebukt onder de grootste hittegolf in de laatste decade. Meer dan 80% van het land heeft te maken met temperaturen boven de 40 °C, zegt het Bureau of Meteorologie (BoM). Door de hitte is er een groot gevaar voor natuurbranden, welke ook percelen zouden kunnen bedreigen. De elektriciteitsmaatschappijen bereiden zich voor op een grote toename van stroomverbruik. De extreme hitte wordt veroorzakt door een grote massa van hete lucht, die zich uitstrekt van Western Australia richting het oosten. Volgende week zijn de staten Victoria en New South Wales aan de beurt. 

"Het is een zeer wijdverspreide hittegolf," zegt Blair Trewin, klimatoloog bij BoM. De laatste keer, dat het land gebukt ging onder zo'n grote hittegolf was 2001. De gewassen zullen misschien de dans ontspringen. De oogst van de wintergewassen zoals tarwe, gerst en koolzaad (Canola) is bijna voltooid in het zuiden van New South Wales en in Victoria. De hitte kan invloed hebben op katoen, maar daar wordt dit jaar weinig van verbouwd. Record temperaturen
De thermometers kunnen in South Australia zo'n 47 °C aan gaan geven. Het nationale record staat op 50,7°C uit 1960. De neerslaghoeveelheid is ver beneden het gemiddelde sinds afgelopen april in de zuidelijke helft van het vasteland. Het zuidwesten van Southwest Australia heeft de droogste juli ooit meegemaakt. Ook de maand oktober verbrak het droogte record voor het zuiden van Australië. In 8 districten geldt een extreem gevaar voor bosbranden. Indien er een brand uitbreekt zal deze moeilijk controleerbaar zijn, meldt Country Fire Service in South Australia. Het hete en droge klimaat maakt natuurbranden tot een groot gevaar in de zomermaanden. Eén van de ergste branden in de geschiedenis van Australië woedde in de afgelegen delen van Victoria in februari 2009 en heeft de bijnaam Black Saturday blazes gekregen. 

Outback
De hittegolf zal een groot deel van Victoria, het westen van New South Wales, het westen van Queensland, het grootste deel van South Australia, de zuidelijke helft van de Northern Territory en delen van Western Australia gaan treffen. De generatoren worden in gereedheid gebracht om de grote vraag naar stroom aan te kunnen. Er zal genoeg capaciteit zijn, omdat vele fabrieken sluiten voor de vakantieperiode. 

© onweer-online
Bron: Bloomberg
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 januari 2013, 08:46 uur | Bericht #380958
Natuurbranden in Australië door extreme hitte

Het zuiden van Australië wordt geteisterd door hevige natuurbranden. Het land heeft te kampen met de grootste hittegolf sinds 2001, waarbij de temperaturen stijgen tot ver boven de 40 graden Celsius. In de getroffen regio en op het eiland Tasmanië is een verbod op het stoken van vuur van kracht. Daarnaast heeft de overheid de bevolking opgeroepen uit te kijken naar kleine brandjes en die te melden, voor ze zich kunnen uitbreiden. Naar verwachting houdt de hittegolf vooralsnog aan.

Bron: HLN


Bron: BoM, Geoscience Australia
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 januari 2013, 10:03 uur | Bericht #380962
Fotospecial

Bron: Bordermail
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 januari 2013, 13:19 uur | Bericht #380971
Natuurbranden beschadigden minstens 65 gebouwen in Tasmanië

Brandweerlieden in Australië proberen een serie van natuurbranden onder controle te krijgen. Echter de hoge temperaturen en de droogte werken de brandweer tegen.  Door natuurbranden op Tasmanië zijn al tientallen huizen beschadigd of verwoest. De brandweer meldt, dat nabij een kleine stad Dunalley ten oosten van de hoofdstad Hobart, er vermoedelijk 65 gebouwen zijn verwoest. Ook gaan er geruchten, dat één persoon is omgekomen bij deze brand. Dit is nog niet bevestigd. De temperatuur in Hobart behaalde een zinderende hoogte van 42°C. 

© onweer-online
Bron: Belfast Telegraph
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 januari 2013, 13:24 uur | Bericht #380973
Drie boerderijen in South Australia worden bedreigd door een bushfire

Drie farms op het Fleurieu schiereiland in South Australia worden bedreigd door een natuurbrand. De brand woedt oncontroleerbaar in het grasland. Ook struiken gaan in vlammen op en geven energie aan de brand. De brandweer heeft grondtroepen, een blusvliegtuig en een helicopter ingezet om de brand te bestrijden. In Clare Valley woedt een brand binnen de controle grenzen. In Truro, ten noorden van Adelaide, is een brand ontstaan door een vonk van een auto. Er wordt verwacht, dat de temperaturen iets gaan zakken in de kustgebieden, maar daarmee draait ook de wind met alle gevolgen van dien. 

© onweer-online
Bron: Adelaide now
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 januari 2013, 08:55 uur | Bericht #381011
Honderden op de vlucht voor natuurbranden

Honderden bewoners en toeristen zijn zaterdag de natuurbranden op het Australische eiland Tasmanië ontvlucht. Zij zochten hun veiligheid onder meer op stranden en in boten op het water. Zeker honderd gebouwen, waaronder woningen, op het eiland werden door brand verwoest. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Zwaar getroffen werd de kuststad Dunaley in het zuiden van Tasmanië, waar onder meer het politiebureau en een tankstation in vlammen opgingen en waarvandaan honderden mensen moesten worden geëvacueerd.

Bron: Nu.nl
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 januari 2013, 09:04 uur | Bericht #381012


Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
6 januari 2013, 09:54 uur | Bericht #381075
Heel wat vermisten tijdens bosbranden op TasmaniëVerschillende personen zijn op het eiland Tasmanië, dat met felle bosbranden te kampen heeft, als vermist opgegeven. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Een honderdtal woningen werd door de vlammen volledig in de as gelegd. De branden op het eiland ten zuiden van Australië ontstonden vrijdag. Het land wordt getroffen door een hittegolf, die het kwik tot meer dan 40 graden deed stijgen op Tasmanië. De regio heeft doorgaans een koeler klimaat dan de rest van Australië. Volgens de autoriteiten zijn de temperaturen gedaald in vergelijking met de piek van 41,8 graden die vrijdag werd opgemeten. Dat was overigens een record in Hobart sinds 1880.

Nog enkele dagen
Dat betekent niet dat de branden intussen zijn uitgeroeid, wel integendeel. De brandweer bestreed vandaag "honderden kilometers ongecontroleerde branden". "Het zal nog enkele dagen duren", voorspelde brandweerchef Mike Brown. De politie trok in de dorpen Dunnaley en Boomer Bay van deur tot deur om vermiste personen terug te vinden. Meer dan 3.000 mensen moesten hun woning ontvluchten.

Februari 2009
In andere regio's in Australië, die eveneens met een hittegolf kampen, ontstonden tal van branden. In februari 2009 viel de regio rond Melbourne ten prooi aan vernietigende branden. Daarbij vielen toen 173 doden, meer dan 400 gewonden en werden zowat 2.000 woningen vernield.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 14:36 uur, door Joyce.s
BartS
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 januari 2013, 07:39 uur | Bericht #381191
Hitte zorgt voor natuurbranden en breekt records

Tasmanië gaat gebukt onder grote natuurbranden, die mede ontstaan zijn door de hitte. In vier van de zeven staten in Australië zijn warmterecords verbroken en steed het kwik tot ver boven de 37°C en zelfs tot ver boven de 40°C. Ook deze week zal de hitte aanhouden. Meer dan 100 mensen worden vermist en meer dan 100 gebuowen zijn verwoest in Tasmanië. Op het eiland woedden meer dan 40 bushfires. Ook het "vasteland" van Australië heeft te maken met grote natuurbranden. Door de hitte en harde wind zijn vele branden oncontroleerbaar. Records
Vele recordboeken moeten herschreven worden. Tijdens deze hittegolf worden er temperaturen behaald, die in 100 jaar nog nooit zo hoog zijn geweest. Op vrijdag wezen de thermometers in Hobart 41,8°C aan. Hiermee werd het record van 4 januari 1976 van 40,8°C verbroken. De weerdata worden sinds 1882 bijgehouden in Hobart. Ook op het vliegveld werd een recordtemperatuur behaald. De gemiddelde temperatuur bedraagt 21,6°C. Nu kwam het kwik tot 40,3°C. De temperatuurrecords van  Orford en Bushy Park werden eveneens verbroken. 

De zuidelijke steden Melbourne en Adelaide kregen een adempauze door een landinwaartse luchtstroom. Op vrijdag werd het 45°C in Adelaide. Elders in South Australia stegen de temperaturen tot 48,3°C. De hoogste temperatuur werd gemeten in Marree. Oodnadatta, de houder van Australische hitterecord van 50,7°C, kreeg "slechts" 47,8°C op de thermometers. In de regio Melbourne in Victoria werd het voor de weersomslag op zondag nog temperatuern van 40-42°C. 

Western Australia, een grote staat, die bijna de hele westelijke helft van het continent beslaat, was de bakermat voor een enorme massa hete lucht. De hitte trok aan het begin van het jaar richting het oosten. Nieuwe records werden behaald in Eyre (47,7°C) en Eucla (47,9°) volgens het BoM. Op zondag trok de hitte richting het binnenland. Maar daarmee is het niet gedaan. Ook vandaag krijgen steden zoals Adelaide en Melbourne te maken met zinderende temperaturen. Echter zal het niet zo warm worden als afgelopen vrijdag.

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 januari 2013, 07:40 uur | Bericht #381192
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 januari 2013, 16:38 uur | Bericht #381230
Natuurbranden teisteren zuiden AustraliëDikke rookwolken bij het plaatsje Forcett op Tasmanië. Tientallen huizen werden er vrijdag door bosbrand verwoest. Mogelijk is er een dode gevallen. Ook elders in het zuiden van Australië woeden natuurbranden. Het land kampt met de grootste hittegolf sinds 2001, met temperaturen die soms ver boven de 40 graden Celsius uitkomen. Het risico op bosbranden is de afgelopen dagen vergroot door harde wind. Premier Julia Gillard adviseerde haar landgenoten op Twitter: 'Zorg voor jezelf en breng jezelf in veiligheid.' In 2009 kwamen bij bosbranden in de deelstaat Victoria 173 personen om het leven. Meer dan 2.000 huizen werden toen door het vuur verzwolgen.

Bron: AD | Gewijzigd: 24 februari 2017, 14:37 uur, door Joyce.s
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 januari 2013, 20:06 uur | Bericht #381257
Bosbranden in Australië blijven onrust veroorzaken

Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.
De bosbranden in Australië hebben wellicht nog geen dodelijke slachtoffers geëist, maar het brandgevaar in het land blijft wel voor onrust zorgen. In de stad Sydney wordt een temperatuur van meer dan 42 graden verwacht en ook op andere plaatsen Down Under moet worden afgerekend met hoge temperaturen.
De recordtemperaturen aan de andere kant van de wereld zorgen vooral voor gevaarlijke bosbranden in de Australische staat Tasmanië, het eiland ten zuidoosten van het vasteland. Daar zijn afgelopen weekend honderd huizen afgebrand. Maar de zowat honderd mensen die aanvankelijk als vermist waren opgegeven, bleken zich bij familieleden in veiligheid te hebben gebracht, meldt de politie. Tot nu toe is er op het eiland 30.000 hectare land in vlammen opgegaan.

Aangestoken?
In Sydney zal het met 42 graden of meer de op twee na heetste dag van de voorbije 150 jaar worden. Het brandgevaar was nog nooit zo groot, zegt Barry O'Farrell, premier van de deelstaat New South Wales. In het gebied zijn er ondertussen meer dan negentig bosbranden gemeld. De meeste ervan werden vermoedelijk veroorzaakt door een blikseminslag, al sluit de overheid niet uit dat er in enkele gevallen ook sprake is van brandstichting. O'Farrell heeft vuurtjes verboden op campings en heeft de nationale parken laten sluiten. Duizenden brandweermannen en zeventig blusvliegtuigen worden paraat gehouden.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2013, 08:09 uur | Bericht #381299
Bosbranden Australië breiden zich uit

Deze foto is niet meer beschikbaar
Verwoeste auto's na de bosbranden in Boomer Bay. © epa.


De bosbranden die woeden in het zuiden van Australië, breiden zich uit. Duizenden mensen hebben hun huis moeten verlaten. Premier Julia Gillard sprak dinsdag op de televisie van een 'catastrofe'. De branden woeden vooral in de staten South Australia, New South Wales en Victoria, waar temperaturen worden gemeten van boven 40 graden en een harde wind staat. Gillard bezocht maandag het eiland Tasmanië, waar honderden huizen zijn verwoest en meer dan 3000 mensen zijn geëvacueerd.

In New South Wales is een verbod op het stoken van vuur afgekondigd. Nationale parken en campings zijn gesloten en kampeerders en vakantiegangers wordt dringend verzocht veiliger gebieden op te zoeken.Verpleeghuizenen kwetsbare mensen in zwaar getroffen gebieden worden geëvacueerd. De branden worden vergeleken met die van Zwarte Zaterdag in 2009, toen 173 mensen de dood vonden.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2013, 08:17 uur | Bericht #381300
Recordtemperaturen in Australië houden aan

In Australië wijst de thermometer al dagenlang 42 graden en meer aan, een record volgens de nationale weerkundige dienst. In verschillende deelstaten woeden felle bosbranden. Hittegolven in Australië zijn geen uitzonderlijk fenomeen deze tijd van het jaar, het is er immers volop zomer. Maar nu is het zelfs voor de Australiërs al een tijdje extreem warm. Voor vandaag zijn temperaturen tot 45 graden voorspeld. In Sydney, in New South Wales, zou het met 42 graden of meer de op twee na heetste dag van de voorbije 150 jaar worden. De recordtemperaturen, in combinatie met krachtige wind, veroorzaken in verschillende deelstaten zware bosbranden. Het zwaarst getroffen is het eiland Tasmanië, voor de zuidkust van het Australische vasteland. Daar zijn het afgelopen weekend honderd huizen afgebrand. Verschillende mensen waren een tijdje vermist, maar bleken onderdak gevonden te hebben bij familie of vrienden. Op Tasmanië is al 30.000 hectare land in de as gelegd.

Ook in New South Wales woeden meer dan 100 branden. Deelstaatpremier Barry O'Farrell waarschuwt dat het brandgevaar nog nooit zo groot geweest is. Verschillende gebieden hebben een "catastrofale" alarmfase bereikt: als er brand uitbreekt, zal die erg snel en oncontroleerbaar om zich heen grijpen. Inwoners wordt verzocht veiliger oorden op te zoeken. Er zijn nog andere voorzorgsmaatregelen: vuurtjes op campings zijn verboden en de nationale parken zijn gesloten. Duizenden brandweermannen en tientallen blusvliegtuigen staan klaar om in te grijpen. De Australische weerkundige dienst heeft intussen gemeld dat de eerste zes dagen van 2013 met hun gemiddelde landelijke temperatuur in de top 20 van warmste dagen ooit gemeten beland zijn. Het is ook de eerste keer dat 5 dagen na elkaar een gemiddelde landelijke temperatuur van meer dan 39 graden opgemeten is.

Bron: Deredactie | Gewijzigd: 8 januari 2013, 08:17 uur, door Tatanka
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 januari 2013, 09:42 uur | Bericht #381306
Extreme hitte is niets nieuws voor het westen van Australië

De verwachte 43°C in Sydney is ongewoon voor de oostelijke voorsteden, maar de bewoners van het westen krijgen ieder jaar te maken met deze temperaturen. Julie Evans van het BoM zegt, dat er gemiddeld 3 dagen boven de 40°C zijn in Parramatta en de westelijke voorsteden. "De temperatuur van vandaag is niet ongewoone voor de westelijke voorsteden, maar voor de stad is het wel bijzonder. In de stad waait er meestal een verkoelende zeewind op de hete dagen." Deze zeewind waait momenteel niet en de stad smelt. Sinds 1939 zijn er in het westen ongeveer 16 dagen bovenn de 35°C geweest. Er zullen vandaag geen records verbroken worden. 

© onweer-online
Bron: Sun


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 januari 2013, 09:43 uur | Bericht #381307
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2013, 11:41 uur | Bericht #381319
FOTOSPECIAL. Hevige bosbranden in AustraliëBron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 24 februari 2017, 14:37 uur, door Joyce.s
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 januari 2013, 14:46 uur | Bericht #381344
Brandweer krijgt bosbranden niet onder controle

De brandweer en de premier van Australië waarschuwen voor een zeer gevaarlijke dag voor de bosbranden. In sommige streken is het zogenaamde rampenalarm van kracht. Dat wil zeggen dat als er branden ontstaan in die regio, ze dan niet meer te bedwingen zullen zijn. In het zuidoosten van Australië en op het eiland Tasmanië woeden momenteel zo'n 130 bosbranden.
Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 8 januari 2013, 14:47 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
driver01
Lid
Woonplaats: DROGEHAM
Berichten: 107
Lid sinds: 29 nov. 2011
8 januari 2013, 17:58 uur | Bericht #381375
de wereld is enorm aan het opwarmen maar als je australie ziet gaat het in de afgelopen jaren qua tems heel snel omhoog, en mijn vraag is komt dit ook mede door de vulkanen die weer achtief zijn daar?
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.859 topics, welke bij elkaar 448.384 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 102 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 102, lezen 3 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 4".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden