Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 januari 2013, 10:36 uur | Bericht #381869
Beijng verborgen onder zware smog

De Chinese hoofdstad Beijing heeft last van zware smog. De stad is gehuld in een grijze nevel waardoor het zicht zeer slecht is. Lokale overheden hebben inwoners opgeroepen zoveel mogelijk binnen te blijven.

De autoriteiten verwachten dat de smog nog zeker tot maandag aanhoudt. In grote delen van de stad werd op de smogindex een niveau van tussen de 301 en 500 gemeten. Dat houdt in dat de lucht zo gevaarlijk is dat mensen beter binnen kunnen blijven.

Ook andere Chinese steden hebben last van de smog. Zo hangt er onder meer boven Tianjin en Wuhan een dikke nevel van verontreinigende lucht door een gebrek aan wind. Smog is al jaren een probleem in China door de snelheid van de industrialisatie en de explosieve groei van het aantal auto's. In het land worden bovendien maar weinig milieumaatregelen genomen.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 januari 2013, 09:05 uur | Bericht #386071
Beijing weer in dikke smog gehuld

De smog boven Beijing is dinsdag zo dik, dat luchtvaartmaatschappijen sommige vluchten naar of van de Chinese hoofdstad hebben geschrapt en het stadsbestuur de inwoners aanraadt zo veel mogelijk binnenshuis te blijven. De Amerikaanse ambassade gaf metingen aan die 'buiten de index' vielen. Het stadsbestuur sprak van 'ernstige' luchtvervuiling. Omdat er weinig wind is, zal de smog waarschijnlijk niet snel verdwijnen.

In sommige delen van het oosten van China was het zicht minder dan honderd meter, meldde het staatspersbureau Xinhua. Air China schrapte veertien binnenlandse vluchten van of naar Beijing en het vliegveld van de oostelijke stad Qingdao ging zelfs helemaal dicht. Deze week is juist een periode aangebroken waarin tientallen miljoenen Chinezen op reis gaan om het Chinese Nieuwjaar te vieren, dat op 10 februari begint.

Het is de tweede keer binnen twee weken dat Beijing met buitengewoon zware luchtvervuiling te maken heeft. De bekende Chinese projectontwikkelaar Pan Shiyi, die er al enige tijd op aandringt dat steden gedetailleerdere informatie over de vervuiling openbaar maken, riep dinsdag op tot wettelijke maatregelen. Hij kondigde aan zijn positie als lid van het Nationale Volkscongres te zullen gebruiken om wetgeving voor te stellen. Hij kreeg op Chinese internetfora bijna unaniem bijval.

Bron: nieuws.nl
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 februari 2013, 09:53 uur | Bericht #388713
Verstikkende smog draait weg- en luchtverkeer in de soep rond Peking

Deze foto is niet meer beschikbaar
© reuters.

Een verstikkende laag smog boven Peking en zijn hinterland brengt het vluchtverkeer van en naar de Chinese hoofdstad danig in de war. De lokale autoriteiten zagen zich ook genoodzaakt stukken expressweg richting steden als Kaifeng en Shanghai tijdelijk af te sluiten. Op de internationale luchthaven van Peking zou de zichtbaarheid teruggevallen zijn tot vijf à tien meter. De luchtkwaliteitsmeter van de Amerikaanse ambassade staat intussen op "ongezond". Het is niet ongewoon dat de smog verergert in de winter, wanneer er meer nood is aan verwarming. Die extra uitstoot komt dan bovenop de steenkooldampen door de snelle industrialisering en de uitstoot van het groeiende aantal personenwagens in China.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 februari 2013, 18:57 uur | Bericht #389492
Zandstorm duwt smogniveau torenhoog

Beijing en andere delen van het noorden van China hebben donderdag te maken gekregen met een extreem hoog en gevaarlijk smogniveau, doordat er een zandstorm door de regio trok. De lucht in de hoofdstad kreeg een bleke, geelachtige tint door het zand uit het dorre noordwesten van China. De hemel werd een schadelijk mengelmoes van smog en stof. Om 6 am (lokale tijd) noteerde de the U.S. Embassy's air quality index een lezing van 516 foor deeltjes minder dan 2,5 micrometer in diameters. Deze deeltjes - bekend als PM2.5 - worden als aanzienlijk gevaarlijk beschouwd, daar zij zich diep in de longen kunnen nestelen. De luchtkwaliteit was volgens de American air pollution index een tijdje niet in de bestaande grafiek te plaatsen. De ontwikkelaars van het waarnemingsstation hadden gepland, dat de index nooit boven de 500 zou uitkomen. 

  


De gemeenteraad van Beijing riep woensdag al de gele alarmfase uit. Burgers werden dringend verzocht binnen te blijven en/of beschermende gezichtsmaskers te dragen als men toch naar buiten moest. In het noorden van China in de provincies Hebei, Hubei, Jiangsu en Mongolië werden op meetstations eveneens metingen van boven de 500 gedaan. Het zicht in de gehele regio was slecht. Hierdoor werden (delen van) snelwegen afgesloten, de hoge snelheidstrein werd stilgelegd en op het Beijing International vliegveld kwamen er vluchten te vervallen. 

Tegen de middag daalde het vervuilingsniveau doordat een krachtige wind, de wolken en stof wegblies. Beijing en andere noordelijk gelegen steden liggen geografisch dichtbij de Gobi woestijn en zijn kwetsbaar voor zandstormen. De zandstormen komen vooral voor aan het einde van de winter en in het begin van de lente. 

© onweer-online
Bron: NBC | Gewijzigd: 28 februari 2013, 18:59 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 februari 2013, 19:08 uur | Bericht #389494

Bron: Reuters
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 mei 2013, 17:14 uur | Bericht #394517
Peking legt barbecue aan banden voor luchtkwaliteit

Traditioneel is mei de barbecuemaand bij uitstek in de Chinese hoofdstad Peking. De luchtkwaliteit laat er echter te wensen over, waardoor het stadsbestuur zich genoodzaakt ziet om hard op te treden tegen illegale barbecues in de stad. In de loop van de maand mei verbetert het weer in Peking meestal, waardoor overal in de Chinese hoofdstad illegale eetstalletjes met barbecues opduiken. Dang Xuefeng van het stadsbestuur vindt echter dat die tot teveel luchtvervuiling en geluidshinder leiden. Bovendien ondervindt ook het verkeer er veel hinder van.

Vooral mensen met hart- of longaandoeningen hebben veel last van de illegale barbecuekraampjes, die grote hoeveelheden stof de lucht in blazen. Daar komt nog eens bij dat het er niet altijd even hygiënisch aan toe gaat, en dat vormt een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid. Het stadsbestuur heeft daarom besloten om meer controles uit te voeren en de wetten strikter toe te passen. Zo zullen er boetes van 5.000 yuan (626 euro) uitgevaardigd worden aan illegale eetstalletjes en barbecues. De inwoners van de Chinese hoofdstad zien de stalletjes niet graag verdwijnen. Voor hen is de barbecue op straat onvermijdelijk verbonden met de zomermaanden.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 230 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 230, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden