Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, AR; Crawford, AR; Franklin, AR; Madison, AR.

26 Apr 2024 16:35:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Le Flore, OK.

26 Apr 2024 16:21:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, AR; Crawford, AR; Franklin, AR; Madison, AR; Washington, AR.

26 Apr 2024 16:09:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sebastian, AR; Le Flore, OK.

26 Apr 2024 16:09:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:48:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sebastian, AR; Haskell, OK; Le Flore, OK.

26 Apr 2024 15:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR.

26 Apr 2024 15:43:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:23:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:12:50
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 februari 2013, 07:19 uur | Bericht #386980
NYC en de Mid-Atlantic krijgen te maken met een grote sneeuwstorm

New York City en het noordelijke gedeelte van de Mid-Atlantic krijgen vrijdag en het weekeind te maken met een grote sneeuwstorm. De situatie kan zich gaan voordoen, dat een Alberta Clipper vanuit het westen en een storm vanuit het zuiden samen gaan smelten. Dit zal een flinke sneeuwdump geven in New York City, het noorden van New Jersey, het zuidwesten van Connecticut, Long Island het noordoosten van Pennsylvania en upstate New York.

Volgens de winterexpert Rob Miller van accuweather heeft een storm een blokkerend gebied van hogedruk nodig in het zuidoosten om een sneeuwdump te veroorzaken. Zo'n hogedrukgebied vertraagt de voortgaande beweging van de storm lang genoeg om het gebied van lagedruk intens te verdiepen. 

Door de warme lucht boven New York city en Long Island kan de neerslag hier gaan vallen in de vorm van regen of een winterse mix. Dit kan op sommige plaatsen gladheid gaan veroorzaken. Later op de dag gaat de regen over in sneeuw en zal de toestand op de wegen verslechteren. Door de wind worden er ook vertragingen en annuleringen verwacht op de verschillende grote vliegvelden in en rond New York City. Verder naar het zuiden zal het stormsysteem de broodnodige regen brengen voor de door droogte geteisterde gebieden. Echter bestaat ook de kans op overstromingen in de bebouwde gebieden. 

 

© onweer-online
Bron: Accuweather


| Gewijzigd: 8 februari 2013, 19:06 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 februari 2013, 17:27 uur | Bericht #387048
Weather Channel: Nemo mogelijk historische blizzard

Winterstorm "Nemo" heeft volgens de meteorologen van The Weather Channel de potentie in zich om een krachtige, mogelijk zelfs historische blizzard te gaan worden. De intensiverende lagedruk zal richting de Noordoostkust trekken dichtbij het zogenaamde 40/70 markeerpunt. De 40° noorderbreedte en 70° westerlengte is de positie waar de meeste grote sneeuwstormen overheen passeren.

De zwaarste sneeuwval wordt zondagochtend verwacht in New England van de kust van Maine tot Connecticut. In bepaalde delen van New England wordt meer dan 60 cm sneeuw verwacht. Volgens de NWS (met gegevens, die teruggaan tot 1892) zijn er slecht 6 sneeuwstormen geweest, die een halve meter of meer sneeuw hebben gedumpt in de stad. De komende sneeuwstorm kan waarschijnlijk een plaatsje vinden tussen de zwaarste sneeuwstormen "ooit" in de stad Boston. Ook de steden  van het noorden van New Jersey en het noordoosten van Pennsylvania tot het westen van New York en het midden van Michigan (waaronder New York, Syracuse, Buffalo en Grand Rapids) krijgen te maken met zware sneeuwval. 



Het spoorboekje
Op donderdag verspreid zich lichte tot matige sneeuwval over het westelijk deel van de Great Lakes, waaronder Milwaukee, Chicago en Grand Raipids. Aan de zuidelijke grens van het sneeuwveld is ijsregen en ijzel mogelijk. Op donderdagnacht houdt het op met sneeuwen in Wisconsin/noordoosten van Illinois en vervolgt de sneeuwval zijn weg in Michigan en breidt zich uit naar het oostelijk deel van de Great Lakes, Upstate New York en delen van New England. De vrijdag begint met sneeuwval in het zuiden van New England (Boston, Hartford). Het stopt met sneeuwen in Michigan. In de staat New York sneeuwt het dan inmiddels hevig. Vervolgens gaat het zwaar sneeuwen lang vooral de oostkust van New England.







De wind
De combinatie tussen een lagedrukgebied op zee en een krachtig hogedrukgebied verankerd boven Quebec (Canada) kan stormachtige, zelfs destructieve wind veroorzaken in dleen van het Noordoosten en New England. De oostelijke wind intensiveert en breidt uit richting het noorden langs de noordoostkust. De windrichting draait hierbij van noordoost naar noord. Windstoten van 80 km/h zijn mogelijk in het oosten van Long Island, Nantucket, Martha's Vineyard en Cape Cod.  Er bestaat een kans op stroomstoringen in deze gebieden door omgevallen bomen. 



Overstromingsgevaar
De intense aanlandse wind kan rond hoogtij op vrijdagavond en zaterdagmorgen zorgen voor overstromingen aan de kust. De gebieden, die het meeste risico lopen, zijn de noordwaarts en oostwaarts gerichte kustlijnen van Bosten tot Cape Cod Bay. 







© onweer-online
Bron: The Weather Channel | Gewijzigd: 7 februari 2013, 17:28 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 07:22 uur | Bericht #387121
Noodweer op komst in New York: ruim tweeduizend vluchten geannuleerd

New York City maakt zich op voor een hevige sneeuwstorm van mogelijk historische omvang die richting het noord-oosten van de Verenigde Staten raast. De drie grote  vliegmaatschappijen hebben voor vrijdag in totaal al 2100 vluchten geannuleerd wegens het naderende noodweer. 

De weersvoorspellingen liegen er niet om. Naar verwachting zal New England, de regio in het uiterste noord-oosten van Amerika, onder een berg sneeuw van zo'n 60 centimeter terecht komen. In New York wordt meer dan 30 centimeter sneeuw verwacht.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2013, 08:52 uur | Bericht #387131
New York zet zich schrap voor supersneeuwstorm

New York City maakt zich op voor een hevige sneeuwstorm van mogelijk historische omvang die richting het noord-oosten van de Verenigde Staten raast. De drie grote  vliegmaatschappijen hebben voor vandaag in totaal al 2.200 vluchten geannuleerd wegens het naderende noodweer.

Deze foto is niet meer beschikbaar
60 cm sneeuw verwacht - Duizenden vluchten afgelast © epa.

De weersvoorspellingen liegen er niet om. Naar verwachting zal New England, de regio in het uiterste noord-oosten van Amerika, onder een berg sneeuw van zo'n 60 centimeter terecht komen. In New York wordt meer dan 30 centimeter sneeuw verwacht.

Boston zou de meeste sneeuw te verwerken krijgen. Daar heeft de burgemeester al beslist dat de scholen vandaag gesloten blijven. De ergste sneeuw wordt vanaf het spitsuur vanavond verwacht en ook de hele avond en nacht zal het nog hevig blijven sneeuwen.

Luchtvaart
Al meer dan 2.200 vluchten zijn door het noodweer uitgesteld. Vermoedelijk zullen er nog meer vertragingen bijkomen. Veel winkels zijn gisteren haast leeggekocht. Amerikanen sloegen massaal voedsel in om zich voor te bereiden op de storm. De energievoorziening is de grootste zorg in de steden. Door de sneeuw zouden de stroom kunnen uitvallen, waardoor inwoners zonder verwarming zouden komen te zitten.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© ap.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 08:58 uur | Bericht #387132
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2013, 09:07 uur | Bericht #387134
Looking for Nemo- You've found him


BDSfeitoprasdamas
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2013, 09:27 uur | Bericht #387138
Here we go. The Nor'easter is really starting to bomb out off the NC coast. Let the games begin

TimBuckleyWX

Toronto's gonna get hammered most recent model snowfall prediction for entire noreaster

Brian Banks via wunderground
| Gewijzigd: 8 februari 2013, 09:33 uur, door Tatanka
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 10:44 uur | Bericht #387143
BREAKING WEATHER: BLIZZARD IN HET NOORDOOSTEN VAN DE VS

‘Tremendous snow’ wordt de komende 24 uur verwacht in het noordoosten van de Verenigde Staten. Vooral in en rond New York maar nog meer in de hoofdstad van Massachusetts, Boston, en in Providence, Rhode Island kan 50-60 centimeter sneeuw vallen. Sommige streken zullen worden geconfronteerd met een ‘all-out blizzard’ met als gevolg enorme sneeuwduinen waardoor wegen volstrekt onbegaanbaar zullen zijn. Nu al ‘regent’ het vertragingen en annuleringen in het vliegverkeer.
De sneeuw gaat vallen met een intensiteit van zo’n 10 cm per uur!

De blizzard wordt ontketend door een tweetal depressies die voor de noordoostkust van de VS gaan samensmelten. In Boston kan het qua sneeuwval de zwaarste sneeuwstorm ooit worden. Recordhouder is de sneeuwstorm van 17-18 februari 2003 (Nederland beleefde in 2003 de zonnigste sprokkelmaand ooit!) toen er 27,5 inch, omgerekend 70 centimeter, viel.



Bron: Weerman Jan Visser
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2013, 11:30 uur | Bericht #387147
Kaarten voor de komende 48 uur met o.a. de sneeuwstorm er op, en voor zaterdag en nacht zaterdag op zondag in het Zuiden kans op onweer met hagel, zware windstoten en 1 of meerdere tornado's. In de loop van zaterdag op zondag nacht trekt de sneeuwstorm de zee op, tot die tijd blijft het sneeuwen in het Noord-Oosten van de VS. In het Oosten van Canada houd de sneeuw langer aan.



Vandaag




Morgen



Kaarten: SPC
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2013, 12:18 uur | Bericht #387154
Stilte voor de supersneeuwstorm in noordoosten VS

Bijna drieduizend vluchten van en naar de Verenigde Staten zijn geschrapt en scholen bleven vrijdag dicht in afwachting van een sneeuwstorm die volgens meteorologen wel eens in de recordboeken kan worden opgenomen. Na de duisternis van superstorm Sandy in oktober wacht de Amerikaanse noordoostkust nu het verblindende wit van meer dan een halve meter sneeuw.

"Deze komt niet iedere dag langs. Dit wordt een gevaarlijke winterstorm", zei Alan Dunham, meteoroloog van de National Weather Service in Massachusetts. De eerste sneeuw wordt vrijdag verwacht, de grootste hoeveelheid valt in de nacht van vrijdag op zaterdag en gaat gepaard met windsnelheden van meer dan honderd kilometer per uur. Er wordt gevreesd voor grootschalige stroomuitval, terwijl kustgebieden rekening houden met overstromingen.

In New York valt naar verwachting 25 tot dertig centimeter sneeuw. Burgemeester Michael Bloomberg liet weten dat sneeuwploegen en 250 duizend ton strooizout gereed staan. In Philadelphia valt met tien tot vijftien centimeter waarschijnlijk minder sneeuw. In New Jersey, New York, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New Hampshire en Maine wordt gewaarschuwd voor felle sneeuwstormen.

Spoorwegmaatschappij Amtrak houdt zijn treinen vanaf vrijdagmiddag in de stations. In veel staten zijn mensen aan het hamsteren geslagen. Reizigers wordt geadviseerd hun reis af te breken of uit te stellen.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 februari 2013, 12:59 uur | Bericht #387162
Vluchten naar New York en Boston geschrapt

Alle vluchten van Schiphol naar New York en Boston zijn vrijdag geschrapt vanwege de verwachte sneeuwstorm in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het gaat om vijf vluchten, zegt een woordvoerder van Schiphol. Passagiers en mensen die reizigers uit de VS komen ophalen, wordt aangeraden de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden. Of zaterdag weer kan worden gevlogen, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

In de Verenigde Staten zijn in totaal bijna drieduizend vluchten gecanceld. Op sommige plaatsen valt naar verwachting een halve meter sneeuw. De storm wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht en gaat gepaard met windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 18:04 uur | Bericht #387198
De blizzard vangt aan

Het begint al te sneeuwen in Boston. De sneeuwval zal in de komende uren dramatisch toenemen. 



Bron: ABC
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 18:07 uur | Bericht #387199
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 18:09 uur | Bericht #387201
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 18:12 uur | Bericht #387202


Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2013, 18:25 uur | Bericht #387206
Vluchten van en naar oostkust VS geschrapt

 De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben vrijdag hun vluchten naar het noordoosten van de Verenigde Staten geschrapt. Voor de nacht van vrijdag op zaterdag wordt een sneeuwstorm verwacht die volgens meteorologen wel eens in de recordboeken kan eindigen.

In totaal zijn 3400 vluchten afgelast. De luchtvaartmaatschappijen zien af van de gebruikelijke kosten die reizigers moeten betalen om hun ticket om te zetten. In Canada zijn 250 vluchten naar en van Toronto geannuleerd.

Luchtvaartmaatschappijen hopen zaterdag de vluchten te hervatten.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 18:25 uur | Bericht #387207
Zware sneeuwstorm treft Ontario


Satellietbeeld van NOAA van donderdag 7 februari 11.15h EST. 
Een zeer zware sneeuwstorm is Ontario ingetrokken en de politie waarschuwt voor zeer gevaarlijke omstandigheden om de weg. Volgens Enviroment Canada zal de storm een dikke witte deken achterlaten. De storm zal ook delen van Quebec treffen voordat deze in het weekeind richting New Brunswick en Nova Scotia trekt. Er wordt meer dan 30 cm sneeuw verwacht. Inwoners van Toronto moben 15-25cm verwachten. Het Pearson Internationaal Vliegveld van Toronto heeft een reisadvies vermeld op zijn website. Vele vluchten zijn inmiddels al geannuleerd. De annuleringen zijn het gevolg van niet alleen de sneeuwstorm, maar ook wegens de blizzard in delen van de USA. 

Verschillende scholen en universiteiten hebben inmiddels hun deuren gesloten. Bussen rijden niet meer. Het verkeer in Toronto rijdt langzaam en de voetgangers lopen diep weggedoken in hun jas over de besneeuwde trottoirs. Sinds 2008 heeft het niet zo erg gesneeuwd in Toronto. Het huidige weersysteem zal net zoveel sneeuw produceren als bijna de helft van de totale sneeuwval van vorig jaar. Door de windstoten van zeker 60 km/h voelt het koud en guur aan. 

© onweer-online
Bron: Vancouver Sun




Bishop Kearney HS, Rochester, NY 14617


West Irondequoit Central SD, Rochester, NY 14617


WHEC-TV, Rochester, NY 14604


Pittsford Sutherland HS, Pittsford, NY 14534 | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:45 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 18:31 uur | Bericht #387209
De wind neemt toe naarmate het lagedruk gebied de oostkust van de USA nadert

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 18:44 uur | Bericht #387213
Twitter: ExtremeStorms: Snowing pretty good at Boston airport

  | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:45 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2013, 18:51 uur | Bericht #387215
Meest recente satellietbeeld via 28storms.com:



Volgens WCBV TV is al het verkeer op de wegen in Massachusetts verbannen met uitzondering van hulpverleningsvoertuigen. Tevens heeft de gouveneur de noodtoestand uitgeroepen in Massachusetts. Governor Patrick: "I have signed an executive order banning vehicle traffic effective at 4pm today.Penalty for violating travel ban is: up to one yr in prison and fine" 

| Gewijzigd: 8 februari 2013, 18:52 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 218 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 218, lezen 2 mensen het topic "Tour de France 2013: weer + berichtgeving".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden