Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:19

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:18

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:17

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:16

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:15

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:14

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:12

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:11

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:10

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:08

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 23:00:07
Actueel
1 / 4

Het regent niet vaker, wel harder

OnweerOnline LIVE

Woensdag 5 oktober, 20:00u op YouTube! Kijk je mee?

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 maart 2013, 08:54 uur | Bericht #390060
Nieuw-Zeeland kampt met droogte

Het noorden van Nieuw-Zeeland kampt met de ergste droogte in 70 jaar. De New Zealand Herald citeerde zondag klimaatdeskundige Jim Salinger, die vreest dat dit geen tijdelijke zaak is. Het klimaat verandert volgens hem en het groene Nieuw-Zeeland moet zich voorbereiden op een soort Middellandse Zeeklimaat.
Dat betekent voor Nieuw-Zeeland meer maanden zonder neerslag. ''Als het hier straks minstens 4 maanden per jaar niet regent, dan moeten we het water ergens anders vandaan gaan halen'', waarschuwde Salinger.

Bron: NU.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 maart 2013, 12:57 uur | Bericht #390750
Boeren en economie getroffen door droogte in Nieuw Zeeland

Melkveehouder John Rose heeft in de afgelopen weken al meer dan 100 van zijn koeien naar het slachthuis gebracht als gevolg van de ernstige droogte op het normaal zo groene Noord-eiland. De graslanden liggen er bruin en uitgedroogd bij. Rose zegt, dat het nodig is om zijn kudde uit te dunnen om genoeg eten te hebben voor zijn resterende 550 koeien. "We doen er alles aan om de dieren genoeg water en schaduw te geven gedurende de dag. Het is lang geleden, dat het geregend heeft." De droogte kost de boeren miljoenen dollars per dag en begint een wissel te trekken op de economie van het land. Delen van het Noordeiland zijn in 70 jaar nog nooit zo droog geweest. Er is weinig significante neerslag gevallen sinds oktober. Maar sommigen vinden het droge, zonovergoten weer een zegen. De wijnboeren zeggen, dat de huidige omstandigheden perfect voor hun zijn. Stedeligen genieten van het leven buitenshuis en brengen veel tijd door op de stranden. Er lijkt geen einde aan de zomer te komen. Boeren schatten de schade door de droogte tot nu toe op zo'n 1 miljard Nieuw-Zeelandse dollars. Door de verliezen in de export stijgt de schade dagelijks. De kuddes worden gereduceerd, waardoor er ook minder melk geproduceerd wordt. Landbouw en melkveehouderij in het bijzonder, sturen de economie van het land. Door de droogte krimpt de economie met een procentpunt. De laatste grote droogteperiode was 5 jaar geleden en kostte de boeren toen biljoenen dollars.

 Bruce Wills, voorzitter van de vereniging federatieve boeren, meldt, dat de slachthuizen op het Noordeiland 40% meer koeien en schapen te verwerken krijgen. De verhoogde aantallen en het verminderde gewicht zorgt voor een keldering van de prijzen. De boeren zenden ook voorraden naar het Zuid-eiland, welke nog niet door de droogte getroffen is. Volgens Willis zijn er 1,5 miljoen lammeren en ander vee per veerboot naar het Zuid-eiland gebracht om daar te grazen of geslacht te worden. "Eén van de uitdagingen van de droogte is, dat het effect nog jarenlang kan aanhouden. We hebben een lager percentage lammeren volgend jaar, omdat er dit jaar niet genoeg gevoerd is. Minder voer heeft effect op de vruchtbaarheid van de dieren." Bill English, minister van Financiën, zegt, dat ondanks de economische problemen de regering nog steeds als doel stelt om de nationale begroting aan het begin van de 2014 positief te hebben. Het land kwam in het rood te staan na de globale financiële crisis in 2008. 

"Het weer voor ons is verbluffend goed," zegt Philip Gregan, voorzitter van de vereniging van druiventelers en wijnboeren. "We krijgen warmte, droogte en koelere nachten. Dit is het perfecte recept voor de volledige rijping van het fruit met fantastische smaken."  Gregan meldt, dat de jaarlijkse wijnoogst  volgens de wijnboeren fenomenaal zal zijn. Nieuw-Zeeland's sauvignon blanc heeft internationaal een goed aanzien, maar de industrie blijft in vergelijking met de landbouw klein. Wijnbouw is goed voor ongeveer 1,2 miljard Nieuw-Zeelandse dollar ($ 1 miljard)  aan export terwijl voor de landbouw dit bedrag op ongeveer 25 miljard Nieuw-Zeelandse dollar ($ 20,6 miljard) ligt.

© onweer-online
Bron: Boston.com | Gewijzigd: 24 februari 2017, 14:36 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 maart 2013, 17:11 uur | Bericht #390906
Kurkdroog Nieuw-Zeeland smacht naar regen

Nieuw-Zeeland kampt met de ergste droogte in zeker dertig jaar. Op sommige plaatsen in het land viel sinds oktober geen druppel water meer uit de lucht. Dat leidt tot waterschaarste en bosbranden, en heeft een serieuze impact op de landbouw.

De regering kondigde vrijdag aan dat het om de grootste droogte gaat in dertig jaar. Het is zoeken naar een stukje groen in het noordelijke deel van het land, waar zo'n 75 procent van de bevolking woont. Daar is het zelfs nog nooit droger geweest in zeventig jaar waardoor het werd uitgeroepen tot rampgebied en boeren extra steun krijgen.

De economie van Nieuw-Zeeland wordt voor een belangrijk deel draaiende gehouden door de landbouwsector en de veehouders, maar de schade voor hen zou elke dag oplopen tot miljoenen dollars. Tot nu toe is de schade officieel begroot op 500 miljoen Amerikaanse dollar, maar de veeboeren schatten dat getal bijna dubbel zo hoog. De boeren worden geadviseerd om de seizoensproductie te vergeten en zich te richten op het volgende seizoen.


Deze foto is niet meer beschikbaar
@AP

Deze foto is niet meer beschikbaar
@REUTERS

Deze foto is niet meer beschikbaar
@AP

Bron: Nieuwsblad
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.251 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4810 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4810, lezen 12 mensen het topic "Onweerskansen week 30".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Het regent niet vaker, wel harder

OnweerOnline LIVE

Woensdag 5 oktober, 20:00u op YouTube! Kijk je mee?

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden