Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 19:09:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 08:26:02

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 maart 2013, 08:04 uur | Bericht #390923
Winterse Primavera start met regen bij 3 graden in Milaan; mogelijk sneeuw op Turchino


Gilbert en co zullen dik ingeduffeld van start gaan. © photo news.

Met Milaan-Sanremo wordt vanmorgen rond 10 uur de eerste echte lenteklassieker op gang geschoten. 'Lente' is wel heel relatief, want deze Primavera zal grotendeels winters verlopen. Bij de start aan de Piazza del Duomo zal het over enkele uren amper 3 graden zijn met tot overmaat van ramp ook nog motregen. De gevoelstemperatuur zal -1 bedragen, zodat de renners dik ingeduffeld zullen vertrekken. Onderweg wordt zelfs (natte) sneeuw verwacht op de Turchino, met zijn 532 meter het hoogste punt van deze openingsklassieker. Langs de anders zonovergoten Riviera zal het ook regenen en kil blijven, wat de koers heel selectief maar ook heel gevaarlijk zal maken. De forse rugwind in de finale naar Sanremo zal slechts een magere troost zijn.

Is het dan toch té riskant om aan tradities te raken bij wielermonumenten. De voorbije decennia werd Milaan-Sanremo (hier LIVE te volgen vanaf 10u) altijd op een zaterdag gereden. Als dat ook nu weer het geval zou geweest zijn, dan was de renners gisteren een weliswaar koud maar zonnig weertje voorgeschoteld geweest. Helaas wordt de Primavera (Italiaans voor lente) dit jaar voor het eerst niet op zaterdag maar op zondag gereden en dat stemde de weergoden blijkbaar niet gunstig.

Hele dag regen en kil
De voorspellingen zijn ronduit onheilspellend: 3 graden aan de start in Milaan, waar vanmorgen vroeg zelfs enkele verdwaalde sneeuwvlokken vielen. De gevoelstemperatuur aan de Dom in Milaan zal rond 10 uur zels helemaal de dieperik ingaan: tot -1. Onderweg langs het parcours van 298 km zal het nauwelijks beteren. Integendeel: rond halfkoers staat na 140 km de Turchino op het programma. Daar verwachten de Italiaanse weerdiensten op de top zelfs (natte) sneeuw. Er zou in die regio boven de 490 meter sneeuw vallen en de Turchino steekt 532 meter boven de zeespiegel. Het wordt dus een randgeval, maar de neerslag staat vast.

Gevaarlijke afdalingen
De lange afdaling van de Turchino richting kust wordt dan ook zeer gevaarlijk. Langs de Ligurische kust wordt dan een iets hogere temperatuur verwacht, maar helaas nog meer regen en veel wind, die wel in de rug zal blazen. Op 95 km van de streep volgt de lastige klim naar Le Manie, weer in de regen. De anders al gevaarlijke afzink, waar valpartijen zelfs op droge wegen legio zijn, wordt nu heel link. Ook in de finale blijft het regenen met een stevige rugwind. Ook de afdalingen van de Cipressa en de Poggio zullen er dus nat bijliggen. Kortom: typisch Flandriens-weer waar Boonen en Gilbert zich goed moeten in voelen en ook een harde koers kan in hun voordeel spelen. Maar ook topfavoriet Peter Sagan bewees in de voorbije Tirreno dat hij zich in dat rotweer als een vis in het water voelt.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 maart 2013, 11:40 uur | Bericht #390939
Winterse Primavera start met regen bij 3 graden in Milaan; Turchino geschrapt

Met Milaan-Sanremo is iets na 10 uur de eerste echte lenteklassieker op gang geschoten. 'Lente' is wel heel relatief, want deze Primavera zal grotendeels winters verlopen. Bij de start aan de Piazza del Duomo was het amper 3 graden met tot overmaat van ramp ook nog motregen. De gevoelstemperatuur bedroeg -1, zodat de renners dik ingeduffeld vertrokken. De passage op de met sneeuw bedekte Turchino, met zijn 532 meter het hoogste punt van deze openingsklassieker, wordt geschrapt. Langs de anders zonovergoten Riviera zal het ook regenen en kil blijven, wat de koers heel selectief maar ook heel gevaarlijk zal maken. De forse rugwind in de finale naar Sanremo zal slechts een magere troost zijn.


Campo Ligure, net voor de Turchino, ligt er bijzonder slecht bij

Is het dan toch té riskant om aan tradities te raken bij wielermonumenten. De voorbije decennia werd Milaan-Sanremo (hier LIVE te volgen) altijd op een zaterdag gereden. Als dat ook nu weer het geval zou geweest zijn, dan was de renners gisteren een weliswaar koud maar zonnig weertje voorgeschoteld geweest. Helaas wordt de Primavera (Italiaans voor lente) dit jaar voor het eerst niet op zaterdag maar op zondag gereden en dat stemde de weergoden blijkbaar niet gunstig.


Helse weersomstandigheden teisteren Milaan-Sanremo

Hele dag regen en kil
De voorspellingen zijn ronduit onheilspellend: 3 graden aan de start in Milaan, waar vanochtend zelfs enkele verdwaalde sneeuwvlokken vielen. De gevoelstemperatuur aan de Dom in Milaan zal rond 10 uur zels helemaal de dieperik ingaan: tot -1. Onderweg langs het parcours van 298 km zal het nauwelijks beteren. Integendeel: rond halfkoers stond na 140 km de Turchino op het programma. Door de sneeuw heeft de organisatie besloten om de eerste klim van de dag te schrappen. De renners zullen bij kilometerpaal 117 (Ovada) in de bus stappen om de koers te hervatten in La Colletta (163 km).


De snelweg onder de Turchino lag er vanmorgen spekglad bij

Gevaarlijke afdalingen
Langs de Ligurische kust wordt dan een iets hogere temperatuur verwacht, maar helaas nog meer regen en veel wind, die wel in de rug zal blazen. Op 95 km van de streep volgt de lastige klim naar Le Manie, weer in de regen. De anders al gevaarlijke afzink, waar valpartijen zelfs op droge wegen legio zijn, wordt nu heel link. Ook in de finale blijft het regenen met een stevige rugwind. Ook de afdalingen van de Cipressa en de Poggio zullen er dus nat bijliggen. Kortom: typisch Flandriens-weer waar Boonen en Gilbert zich goed moeten in voelen en ook een harde koers kan in hun voordeel spelen. Maar ook topfavoriet Peter Sagan bewees in de voorbije Tirreno dat hij zich in dat rotweer als een vis in het water voelt.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:20 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.058 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1471 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1471, lezen 8 mensen het topic "Aardbeving van M=9.0 treft Japan op 11-03-2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden