Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Erie, NY; Niagara, NY.

30 Mar 2020 06:21:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Erie, NY; Orleans, NY; Genesee, NY; Wyoming, NY; Niagara, NY.

30 Mar 2020 06:21:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, NY.

30 Mar 2020 03:36:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Lawrence, NY.

30 Mar 2020 03:36:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Providence, RI; Bristol, MA; Norfolk, MA; Worcester, MA.

30 Mar 2020 03:32:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, MA; Hampshire, MA; Worcester, MA.

30 Mar 2020 02:57:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berkshire, MA.

30 Mar 2020 02:50:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, MA; Worcester, MA.

30 Mar 2020 02:50:52

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Mar 2020 01:59:44

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Mar 2020 01:02:07

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Mar 2020 01:02:07

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

30 Mar 2020 01:02:06

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Mar 2020 01:02:06

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Mar 2020 01:02:06

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Mar 2020 01:02:06
Actueel
1 / 4

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

Fotowedstrijd februari 2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 maart 2013, 17:05 uur | Bericht #392037
'Marktplaats-paasvuur' Heino gaat toch doorHet paasvuur in Heino dat op Marktplaats was gezet, mag toch aangestoken worden. Dat heeft de gemeente Raalte besloten. Eerder deze week trok de gemeente alle verleende stookontheffingen in wegens het risico op natuurbranden door de droogte. De gemeente staat nu toch in elke kern een paasvuur toe. De zes grote paasvuren, die aangestoken mogen worden, zijn vanochtend gecontroleerd. Voor alle andere paasvuren in de gemeente blijft het stookverbod wel van kracht. De bouwers van het paasvuur in Heino zette na het verbod de paasbult te koop op de website Marktplaats.nl. Zondag gaat brandstapel "alsnog in de hens'', aldus de vereniging.

De zes grote paasvuren in de gemeente Raalte
  •     Heeten aan de Spekschateweg
  •     Mariënheem aan de Wissinkweg
  •     Luttenberg aan de Vondervoortsweg
  •     Heino aan de Oude Dalfserweg
  •     Heino aan de Raalterstraat
  •     Laag Zuthem aan de Kolkweg
Bron: rtv-oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 maart 2013, 17:12 uur | Bericht #392042
Paasvuur in Odoorn is afgeblazen

Odoorn moet het dit jaar zonder paasvuur stellen. De Vereniging Dorpsbelangen Odoorn heeft in overleg met de gemeente Borger-Odoorn besloten om het paasvuur op tweede paasdag af te blazen. Door de zeer droge bossages nabij de paasbult is het risico op een natuurbrand te groot.

In Drenthe geldt de zogenoemde code geel, waardoor de andere paasvuren in Borger-Odoorn vooralsnog doorgaan. Wanneer de komende dagen code alsnog oranje wordt ingesteld, dan gaat er ook een streep door de paasvuren in 2e Exloërmond, Valthe, Klijndijk, Exloo en Westdorp.

Bron: dvhn
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 maart 2013, 17:19 uur | Bericht #392044
Paasvuren alleen onder streng toezicht

In de gemeente Holten zijn vergunningen afgegeven voor het bouwen van 6 paasvuren, 5 grotere en 1 kleine. 'Door de geldende code oranje heeft de Brandweer Twente de 6 paasvuren beoordeeld en advies uitgebracht over wel of niet aansteken', meldt de gemeente Holten vrijdag.


Foto: Archief Aneo Koning

Voorwaarden
Alle 6 mogen worden aangestoken, maar er zijn voorwaarden. De gemeente volgt hierin het advies van de Brandweer. Voor 1 van de paasvuren, dat van Espelo, gelden extra aanvullende maatregelen. Dit paasvuur ligt bij de heersende en verwachte wind uit noordoost of oostelijke richting, te dicht bij een bosperceel.

Voor deze grote houtstapel, in hete Twents ook wel boake genoemd, gelden dan nadere voorwaarden zoals een beperking van het volume tot maximaal 500 m3, een maximale hoogte, continue bewaking van de omgeving en goede blusmiddelen. “Ik begrijp de teleurstelling in Espelo, maar de veiligheid staat voorop” aldus burgemeester Hofland. Of dit paasvuur met deze voorwaarden wordt ontstoken ligt dus bij de organisatie in Espelo.

Paasvuurbouwers Espelo
'De kogel is door de kerk, na met de gemeente te hebben overlegt over een pakket aan voorwaarden hebben wij het voor elkaar gekregen een paasvuur neer te zetten waar beide partijen zich in kunnen vinden. Op een 50 meter afstand van het mega-paasvuur wordt er nu met man en macht gewerkt aan een 2e ''afgeslankte'' versie van het paasvuur', reageert de organisatie.

De paasvuren Beusenberg en Holterbroek mogen niet ontstoken worden bij een westenwind, maar de verwachting is dat de wind noordoost/oost zal zijn. Voor de overige paasvuren gelden geen extra voorwaarden. Onder gelijkblijvende weersomstandigheden worden de paasvuren op 1e Paasdag onder de geldende voorschriften aangestoken.

Bron: BoN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 maart 2013, 12:58 uur | Bericht #392109
Bermbrand langs spoor tussen Utrecht en Amsterdam

Vanwege een bermbrand langs het spoor tussen Utrecht en Amsterdam worden treinen omgeleid. Tussen Breukelen en Abcoude rijden helemaal geen treinen, zegt een woordvoerder van Prorail.

Ook treinen tussen Utrecht en Schiphol worden omgeleid. De extra reistijd is meer dan een uur. De verstoring is naar verwachting rond 14.00 uur verholpen. Door de aanhoudende droogte kan de begroeiing op bermen langs het spoor sneller vlam vatten, bijvoorbeeld door vonkjes die tijdens het remmen ontstaan. Het is niet bekend of dat nu ook de oorzaak van de bermbrand is.

Bron: Nu.nl
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 maart 2013, 10:30 uur | Bericht #392147
Last van vroege paasvuren in Twente

In Twente zijn op zaterdagavond al enkele paasvuren aangestoken. Zondagochtend kwamen er bij de brandweer nogal wat meldingen binnen over een sterke brandlucht. En ook over 'mist op afstand'. In geheel Overijssel is Code Oranje van kracht. Dat betekent dat er in het openbaar niet gestookt mag worden. Dit verbod geldt ook voor de paasvuren. Een uitzondering geldt voor de paasvuren waarvoor de gemeente toestemming heeft gegeven deze in brand te steken.

Nog geen overzicht
De brandweer heeft nog geen overzicht waar de paasvuren al zo opvallend vroeg zijn aangestoken. Wel is bekend dat er in de buurt van Glanerbrug een paasvuur is ontstoken. Omdat de paasvuren al op zaterdagavond zijn aangestoken gaat de brandweer ervan uit dat hiervoor geen toestemming is gegeven. Geruchten dat er ook paasvuren net over de grens zouden zijn aangestoken, kon de brandweer niet bevestigen.

Bron: RTV Oost
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 maart 2013, 21:21 uur | Bericht #392189
Eerste paasvuren Overijssel ontstoken

Ondanks de code oranje zijn vanavond de eerste paasvuren in Overijssel officieel ontstoken. Zaterdagavond gingen enkele houtstapels al vroegtijdig in brand. In verband met de droogte kunnen niet alle paasvuren ontstoken worden. Op sommige plaatsen gaan kleinere houtstapels in brand. Ook morgen worden nog een aantal boakes ontstoken. Het ontsteken van de vuren verloopt niet overal vlekkeloos. In Borne vatte en man korte tijd vlam.

Bron: rtv-oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 april 2013, 17:53 uur | Bericht #392232
Groter risico op natuurbrand Overijssel


Brandweer actief bij natuurbrand

De kans dat er een grote natuurbrand uitbreekt in Overijssel is groter dan normaal. Dat meldt de brandweer. Door de aanhoudende droogte en de wind is het risico groter dat een natuurbrand snel om zich heen grijpt. In Overijssel geldt sinds vorige week 'Code Oranje'. Daardoor zijn vergunningen voor het verbranden van landbouwafval of tuinafval ingenomen. De brandweer blijft de aankomende dagen extra alert op bos- en heidebranden. Op verschillende punten wordt gecontroleerd en vanaf morgen start de brandweer weer met controles vanuit de lucht.

Bron: Rtv-oost
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 april 2013, 12:40 uur | Bericht #392292
Code oranje voor natuurbrand blijft van kracht

Het risico op brand in natuurgebieden blijft groot. Voor Overijssel, Gelderland, Utrecht en het grootste deel van Limburg geldt nog steeds de 'code oranje'. In Drenthe, Oost-Brabant en de Kop van Noord-Holland is extra waakzaamheid geboden.Dat stelt de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG), de landelijke brandweerspecialist op het gebied van bos- en heidebranden. Het blijft volgens de VNOG nog kurkdroog in de natuur. Bijkomend probleem is dat bomen en struiken door de voortdurende kou in de 'winterstand' blijven staan.

Pas bij hogere temperaturen komt de sapstroom in het hout op gang, waardoor stammen en takken vanzelf vochtiger worden.'Code oranje' betekent onder andere een verbod op open vuur buiten. Bij een brandmelding rukt de brandweer met extra mensen en materieel uit.

In het Gelderse Warnsveld is vanmorgen opnieuw brand uitgebroken in een rieten dak op een woning. De brandweer waarschuwt eigenaren van huizen met een rieten dak om geen open haarden of kachels meer aan te steken zolang het zo droog blijft. Aan het eind van het stookseizoen zitten schoorstenen vol met brandbare resten. Vonken daarvan kunnen een rieten kap in een oogwenk in lichterlaaie zetten.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 maart 2017, 12:06 uur, door Joyce.s
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 april 2013, 13:10 uur | Bericht #392293
'Paasvuren Overijssel in brand op dag troonwisseling'

De paasvuren in Overijssel die in het paasweekend niet mochten branden, moeten in brand worden gestoken op de dag dat Koningin Beatrix afstand doet van haar troon. Dat zegt Jan Oomkes van Plaatselijk Belang Dalfsen, betrokken bij de organisatie van het paasvuur in Dalfsen.

In overleg met de gemeente heeft Plaatselijk Belang toestemming gekregen om tot 20 mei het paasvuur in brand te steken. Volgens Oomkes is het veel mooier om op 30 april het paasvuur in brand te steken. Als een soort eerbetoon aan Koningin Beatrix en als afsluiting van een periode.

Bron: rtv-oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 april 2013, 22:06 uur | Bericht #392319
Brandweer rukt uit voor bosbrand Nijverdal

De brandweer is vanavond met groot materieel uitgerukt voor een bosbrand in Nijverdal. De grootte van de brand bleek uiteindelijk mee te vallen en brandweer had de brand snel onder controle.

Het gaat volgens de brandweer om een stuk bos van 5 bij 10 meter in de buurt van de Joncheerelaan. Binnen een half uur na de eerste melding had de brandweer de brand onder controle. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

In Overijssel geldt in verband met de droogte een code oranje. Dat wil zeggen een verhoogde waakzaamheid bij alarm- en hulpdiensten op het ontstaan van natuurbranden. Om te voorkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden rukte de brandweer met veel materieel uit.

Bron: rtv-oost
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2013, 09:33 uur | Bericht #392327
Brandgevaar op de Kalmthoutse Heide

Er is brandgevaar op de Kalmthoutse Heide. Bezoekers moeten extra voorzichtig zijn en de brandweer houdt vanaf nu ook regelmatig toezicht vanop de brandtoren op de heide. Door het droge weer is in heel het gebied code geel van kracht.


VRT

"Vooral de noordoostenwind droogt de grond heel hard uit", zegt brandweercommandant Leo Buermans. "Op de heide is er heel veel pijpenstrootje (grassoort, nvdr) en dat is onderhevig aan die noordoostenwind en da's brandgevaarlijk."

Vorige week waren er al een paar heidebranden in Nederland. Twee jaar geleden woedde op de Kalmthoutse Heide de grootste brand ooit. Er werd toen ongeveer 600 hectaren natuurgebied verwoest.

Bron: De redactie
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2013, 09:47 uur | Bericht #392329


In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide, gras(duinen) bij droog weer de kans op natuurbrand toeneemt. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden.

     Code Groen
Op dit moment is het niet erg droog in de natuur. Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar tóch kan het gebeuren! Helpt u mee om het te voorkomen.

     Code Lichtgroen
Op dit moment is het niet erg droog in de natuur. Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar tóch kan het gebeuren! Helpt u mee om het te voorkomen.

     Code Geel
Op dit moment wordt het droger in de natuur. Er is geen grote kans op een, snel uitbreidende, natuurbrand, maar tóch kan het gebeuren! Helpt u mee om het te voorkomen. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer mogelijk met extra materieel en personeel uit.

     Code Oranje
Het weer is aangenaam, maar het is ook erg droog in de natuur. De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen.

     Code Rood
Het is lekker weer maar ook érg droog in de natuur. We moeten gezamenlijk dus extra alert zijn op het voorkomen van natuurbrand. In deze periode is de kans op het ontstaan van een natuurbrand extra groot. Een natuurbrand kan zich in deze vaak langdurige droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden, zeker als er een harde wind staat. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen en uw ogen open te houden als u van de natuur gaat genieten.

Bron: Natuurgevaar.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2013, 13:50 uur | Bericht #392342
Brandgevaar in heidegebied


De brandweer waarschuwt voor brandgevaar in de bossen en heiden. Het risico is het grootst op de Kalmthoutse heide. Door het droge weer is code geel afgekondigd. Dat betekent dat er een kleine kans op brandgevaar is. De brandweer houdt daarom regelmatig toezicht vanop de brandtoren van de heide. Waarschijnlijk blijft dat nog de hele week zo. In Nederland waren er vorige week al enkele heidebranden. In de zomer van 2011 werd een groot deel van de Kalmthoutse Heide verwoest door een zeer zware brand.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2013, 15:28 uur | Bericht #392348
Fase geel in heidegebieden wegens licht brandgevaar

In de Antwerpse en Limburgse heidegebieden is fase geel van kracht vanwege mogelijk brandgevaar. Onder meer het droge weer en een stevige noordoostenwind hebben de vegetatie uitgedroogd. Die was ook nog vrij dor na de lange winterperiode. Fase geel is vooral van belang voor de terreinbeheerders en brandweer, het grote publiek moet zich volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) nog geen zorgen maken.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Twee jaar geleden werd de Kalmthoutse Heide nog getroffen door een brand die om en bij de 600 hectare heide en bos verwoestte. © belga.

Twee jaar geleden werd de Kalmthoutse Heide nog getroffen door een brand die om en bij de 600 hectare heide en bos verwoestte, zowat de grootste natuurramp ooit in Vlaanderen. Het natuurgebied is er sindsdien op bepaalde plaatsen extra kwetsbaar door geworden.

"Door de inspanningen van de voorbije jaren, zoals het afplaggen en het laten afgrazen van de grassoort pijpenstrootje door schapen, is de oorspronkelijke heidevegetatie goed hersteld", zegt woordvoerder Dirk Bogaert van ANB. "Maar waar er veel bomen in vlammen zijn opgegaan, staan er wel nog stukken deels afgebrand hout recht en dat is natuurlijk erg vatbaar voor brand."

Fase geel houdt in dat de terreinbeheerders extra waakzaam moeten zijn. De brandweertoren op de Kalmthoutse Heide werd afgelopen weekend al eens bemand vanwege de vele bezoekers, maar echt problematisch is de situatie nog niet. Indien het nog enkele dagen droog zou blijven, de noordoostenwind zou aanhouden en er weinig luchtvochtigheid zou zijn, kan er overgegaan worden naar fase oranje en zelfs eventueel rood. Zo ver is het volgens ANB echter nog lang niet.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2013, 19:55 uur | Bericht #392360
Alarmcode geel in Vlaams heidegebied


Er is brandgevaar in de bossen en heidegebieden. Zowel in Mechelen als in Kalmthout is de alarmcode verhoogd tot geel. Dat komt door het droge weer, maar ook door de koude. Maar vanaf volgende week wordt het warmer en gaat het ook regenen. Zo zal het brandgevaar vanzelf wijken.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 april 2013, 11:00 uur | Bericht #392384
Boer Mastenbroek maakt vuur ondanks 'Code Oranje'

Een boer in Mastenbroek heeft gisteravond een bekeuring gekregen omdat hij, tegen de regels van 'Code Oranje' in, afval aan het verbranden was. In Overijssel geldt sinds vorige week 'Code Oranje', de brandweer heeft de code afgekondigd. Door de aanhoudende droogte en harde wind is er een groot risico op snel uitbreidende natuurbranden. Tijdens 'Code Oranje' gelden de verleende stookontheffingen niet meer. De brandweer controleert in heel de provincie met luchtsurveillance op open vuur.

Citaat van Gerald Horst @wa_Zwartewl01 
Vanavond in de polder #Mastenbroek pv opgemaakt tegen een boer ivm afval verbranden tijdens #code #oranje /droogte.
Bron: RTV Oost
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 april 2013, 11:52 uur | Bericht #392427
Brandgevaar dreigt voor Vlaamse natuurgebieden

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft fase oranje afgekondigd wegens risico op brand in de Vlaamse natuur- en bosgebieden. Vooral in de heidegebieden dreigt brandgevaar door de droogte. Het agentschap vraagt bezoekers daarom om voorzichtig te zijn.


Belga

De voorbije week gold al fase geel, wat vooral voor de terreinbeheerders van belang was. Ook werd de brandtoren op de Kalmthoutse Heide tijdens het paasweekend bemand omwille van het grote aantal bezoekers die dagen. Nu zijn de waarschuwingen ook specifiek op het grote publiek gericht.

Bezoekers van natuur- en bosgebieden worden tijdens fase oranje aangeraden alert te zijn en zeker geen vuur te maken of sigarettenpeuken op de grond te gooien, wat overigens sowieso verboden is. Daarnaast is het erg belangrijk dat kinderen niet zonder toezicht op de terreinen worden gelaten.

Voor de brandweer houdt fase oranje onder meer in dat de brandtorens in alle Vlaamse natuurgebieden bemand worden en er extra mankracht en materieel klaarstaat om meteen uit te rukken als er ergens brand zou uitbreken.

Het brandrisico wordt dagelijks geëvalueerd op basis van de toestand van de vegetatie, het uitblijven van neerslag, de windrichting en -snelheid en de weersvoorspellingen voor de dagen nadien. Oranje is de op één na hoogste brandfase, na rood.

Bron: De Redactie

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 april 2013, 12:02 uur | Bericht #392429
Gevaar voor bosbrand door woningbrand in Spier

Bij een uitslaande brand aan de Oude Postweg ** in Spier is vanmorgen de rieten kap van twee woonhuizen verloren gegaan. De brandweer rukte met drie tankautospuiten uit om het vuur te blussen. Doordat vonken over de snelweg A28 vliegen, patrouilleert Staatsbosbeheer met extra mensen om bosbranden te voorkomen.

Bron: DVHN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 april 2013, 06:35 uur | Bericht #392501
Grote bosbrand Vorden onder controleZaterdagavond rond 21.15 uur kon de brandweer bij de grote bosbrand in Vorden het sein brand meester geven. Zaterdagmiddag, aan het eind van de middag, brak in Vorden een grote bosbrand uit. Het vuur woedt in het bos aan de Oude Borceloseweg en de Larenseweg, zo meldt Omroep Gelderland zaterdag. De brandweer liet  weten dat zij met 16 wagens ter plaatse was  gekomen. Eerst waren er 8 wagens ter plaatse, maar uit voorzorg werd dit verdubbeld. Het gebied dat nu in brand staat is 300 bij 300 meter. Door de droogte geldt in het gebied al code oranje voor natuurbranden. In de buurt van de brand ligt een camping, maar deze komt voorlopig niet door de brand in  gevaar.

Bron: blikopnieuws
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 april 2013, 23:19 uur | Bericht #392548
Droogte: veel buitenbrandjes

Door de droogte ontstaan voortdurend kleine buitenbrandjes in natuurgebieden. Alleen al zondagmiddag en –avond werd de Friese brandweer zeker zeven keer opgeroepen voor de bestrijding van natuurbrandjes. Het vuur ontstond meestal in het oosten van van de provincie, bijvoorbeeld in Kootstertille, Ureterp en Langweer.
Aan de lange droogte komt dinsdag of woensdag een einde. Het KNMI voorspelt dan buien.

Bron: Leeuwarder Courant
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.964 topics, welke bij elkaar 442.433 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.056 leden.
Het nieuwste lid is uwe von Meeteren.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2939 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2939, lezen 6 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 10".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Fotowedstrijd februari 2020

Hoogwater grote rivieren

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden