Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Phillips, KS; Rooks, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE.

16 Apr 2024 10:34:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, NE; Gosper, NE; Phelps, NE.

16 Apr 2024 10:34:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, NE; Clay, NE; Fillmore, NE; Hall, NE; Hamilton, NE; Howard, NE; Merrick, NE; Nuckolls, NE; Sherman, NE; Thayer, NE; York, NE.

16 Apr 2024 10:29:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, NE; Buffalo, NE; Clay, NE; Fillmore, NE; Hall, NE; Hamilton, NE; Howard, NE; Kearney, NE; Merrick, NE; Nuckolls, NE; Sherman, NE; Thayer, NE; York, NE.

16 Apr 2024 10:11:53

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clay, NE; Nuckolls, NE.

16 Apr 2024 10:05:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, NE; Buffalo, NE; Clay, NE; Hall, NE; Hamilton, NE; Kearney, NE; Nuckolls, NE; Thayer, NE; Webster, NE.

16 Apr 2024 10:05:47

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Nuckolls, NE.

16 Apr 2024 09:59:14

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Adams, NE; Clay, NE; Nuckolls, NE; Webster, NE.

16 Apr 2024 09:48:53

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Adams, NE; Buffalo, NE; Hall, NE; Kearney, NE.

16 Apr 2024 09:44:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Adams, NE; Buffalo, NE; Clay, NE; Franklin, NE; Hall, NE; Hamilton, NE; Kearney, NE; Nuckolls, NE; Phelps, NE; Thayer, NE; Webster, NE.

16 Apr 2024 09:35:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, VA; Fluvanna, VA; Goochland, VA; Powhatan, VA.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caroline, VA; Goochland, VA; Hanover, VA; Henrico, VA; King William, VA; Louisa, VA.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henderson, NC; Transylvania, NC; Greenville, SC.

16 Apr 2024 09:26:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, TX.

16 Apr 2024 09:26:05
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 maart 2013, 09:19 uur | Bericht #392000
Vijf tornado spookstadjes (USA)

Als je spreekt over een spookstad komt er gelijk een beeld voor ogen van de stoffige stadjes uit het Wilden Westen. Er zal niet gelijk gedacht worden aan de door een tornado verwoeste steden. Maar een handjevol steden n het midden van de USA verdient zeker het predikaat Spookstad. Severe Weather Expert Dr. Greg Forbes heeft een lijst gemaakt van zogenaamde "tornado-spooksteden", die niet langer bestaan wegens de extreme schade door tornado's.

Manchester (Zuid Dakota)
Voor de eerste spookstad hoeven we niet ver terug te gaan in de geschiedenisboeken. In de avond van 24 juni 2001 werd de stad Manchester in Zuid Dakota met de grond gelijk gemaakt door een krachtige F4 tornado. De tornado, die door het kleine stadje trok, was ongeveer een halve mijl breed. Wonder boven wonder zijn er geen doden gevallen. Volgens de telling in 2000 woonden er 109 mensen in het stadje voordat de tornado deze van de aardbodem veegde. Manchester is nooit herbouwd. In 2007 is er een momument opgericht ter nagedachtenis van het voormalige stadje. De Manchester tornado was de krachtigste tornado tijdens een tornado-outbreak, die delen van het zuiden van Zuid Dakota, Nebraska, Minnesota, Wyoming en Iowa trof. Er ontstonden tijdens deze uitbraak 95 tornado's waarvan 66 binnen 8 uur in Zuid Dakota.









Deze foto is niet meer beschikbaar

Melva (Missouri)
In het zuidwesten van Missouri tussen Branson en de grens met Arkansas liggen de restanten van een stadje genaamd Melva. Volgens een gedetailleerd verslag van de White River Valley Historical Society begon het verhaal in Melva met zeer zware regenval op de avond voordat de tornado toesloeg. Het water in de beken en stroompjes stond zo hoog, dat de kinderen de volgende dag (11 maart 1920) niet naar school gingen, omdat de leerkracht de school niet kon bereiken. Rond het middaguur verslechterde de weersomstandigheden en de bewoners van het stadje schuilden voor de aanstormende onweersbui, die de gewelddadige, dodelijke tornado voortbracht. Een groot deel van de huizen en winkels in het stadje werden volledig verwoest. Slechts een paar gebouwen, waaronder de school. bleven overeind. Sommige bewoners probeerden weer een leven op te bouwen na de tornado, maar uiteindelijk trok iedereen weg en verdween het stadje. 

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
Image courtesy of the White River Valley Historical Society.

Parrish (Illinois)
Geclassificeerd als de ergste tornado in de geschiedenis, heeft de Tri-state tornado uit 1925, met zijn ongelooflijk lange pad van het zuidoosten van Missouri tot het zuiden van Illionois en het zuidwesten van Indiana op 18 maart 1925 vele stadjes verwoest. In het midden van het destructieve pad lag Parrish. Van dit dorp werk 90% totaal verwoest en kwamen er 22 mensen om. Terwijl dorpen/steden zoals Annapolis, Gorham en Griffin met dezelfde grootte van verwoesting wel herbouwd werden, bleef Parrish een spookstad. De tornado kostte aan 695 mensen het leven en 2027 mensen raakten gewond. De tornado was 3,5 uur aan de grond. 


Glazier (Texas)
Op 9 april 1947 trok een F5 tornado door Texas en Oklahoma. De tornado maakte de stad Glazier (Texas) met de grond gelijk (op één huis na). Ook grote delen van Higgins (Texas) en Woodward (Oklahoma) werden weggevaagd. Volgens een raport van de National Weather Service in Amarillo (Texas) heeft slechts één huis en de betonnen gevangenis in Glazier de tornado kunnen weerstaan. Higgins en Woodward werden weer opgebouwd. Glazier bleef een ruïne. Er kwamen door deze tornado 181 mensen om het leven. In Woodward alleen al verloren 107 mensen het leven. Glazier verloor 17 van zijn 200 inwoners.  

Deze foto is niet meer beschikbaar

Picher (Oklahoma)
Het eens bloeiende mijnstadje Pincher werd in 1996 onbewoonbaar verklaard door de EPA. Decades van mijnbouw resulteerden in vervuiling. Twaalf jaar later op 10 mei 2008 was een EF4 tornado de laatste druppel voor degenen, die nog in het stadje in het noordoosten van Oklahoma woonden. Meer dan 100 huizen werden volledig verwoest en zes mensen kwamen om het leven. Na de tornado heeft EPA extra geld ter beschikking gesteld om mensen uit te kopen en een andere woonplek voor ze te vinden. Alle officiële handelingen behorende bij dit stadje stopten in september 2009.





© onweer-online
Bron: The Weather Channel, NWS
  | Gewijzigd: 16 februari 2017, 12:19 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 57 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 57, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden