Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 april 2013, 21:08 uur | Bericht #392315
Vijf doden bij zware regenval in Buenos Aires

Minstens vijf mensen zijn bij zware regenval in Buenos Aires om het leven gekomen. In nauwelijks twee uur viel vanochtend 110 millimeter water uit de hemel, aldus de weerkundige dienst van de Argentijnse hoofdstad. In totaal werden met 155 millimeter neerslag in de voormiddag het maandelijks gemiddelde en het dagrecord van de voorbije 100 jaar voor april ver overschreden.

Straten in de wijken Saavedra, Núñez en Belgrano in het noordoosten van de hoofdstad stonden ruim een meter onder water. Vele voertuigen werden meegesleurd, aldus de nieuwszender TN.

Deze foto is niet meer beschikbaar
@reuters

Deze foto is niet meer beschikbaar
@reuters

Deze foto is niet meer beschikbaar
@reuters

Deze foto is niet meer beschikbaar
@reuters

Bron: HLN
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2013, 09:29 uur | Bericht #392325
Zes doden bij zware regenval in Buenos Aires

*UPDATE*

In en rond de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn zes mensen om het leven gekomen als gevolg van stortregen en hevige wind die daarmee gepaard gaat. Het noodweer veroorzaakte ook veel schade, verklaarden de hulpdiensten dinsdag tijdens een persconferentie. "Onze mensen hebben zes slachtoffers geteld", verklaarde Alberto Crescenti, het hoofd van het medisch noodbijstandsteam. De burgemeester van Buenos Aires, Mauricio Macri, preciseerde dat "ongeveer 350.000 mensen getroffen zijn" door de overstromingen, van wie er 300 werden geëvacueerd.

Elektrocutie
Een van de slachtoffers, iemand die voor de metrobedrijf werkt, "overleed door elektrocutie in een station toen hij aan de waterpompen aan de slag ging", preciseerde de woordvoerder van de sectorvakbond, Enrique Rosito.

Record
Vooral in het noorden van de Argentijnse hoofdstad viel zware schade te noteren. In het bijzonder woningen van lage kwaliteit werden getroffen. Het onweer veroorzaakte ook stroomonderbrekingen, bomen werden ontworteld en het openbaar vervoer viel meermaals stil. De regenval van gisteren betekende een "historisch record met meer dan 155 millimeter" neerslag tussen middernacht en zeven uur 's morgens, luidde het bij het Centraal Observatorium van Buenos Aires, dat afhangt van de nationale weerdiensten.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2013, 20:10 uur | Bericht #392363
Stortregens in Argentinië eisen ruim 40 levens

Door grote overstromingen als gevolg van storm en uitzonderlijke regenval zijn in oostelijke Argentijnse provincie Buenos Aires meer dan 40 doden gevallen. Dat heeft de gouverneur van Buenos Aires woensdag gezegd. Grote delen van de provinciehoofdstad La Plata staan onder water. Alleen daar al vielen 35 doden.

In twee uur tijd viel dinsdagnacht bijna veertig centimeter regen. Volgens gouverneur Daniel Scioli verdronken veel mensen die voor het wassende water in hun auto probeerden te schuilen.

''Ik heb nog nooit zoiets gezien, de mensen zijn op een vreselijke manier (door het water) verrast en sommigen hebben geen tijd gehad aan deze fatale val te ontkomen'', aldus Scioli. "Onze prioriteit is nu mensen die vastzitten in bomen of op de daken van hun huizen."

Slachtoffers
Het grote aantal slachtoffers is volgens meldingen van het dagblad Clarín mede een gevolg van de enorme snelheid waarmee het water steeg, een meter in een half uur op plaatsen in buitenwijken van de hoofdstad, en het feit dat gebieden zijn getroffen die niet op hoog water zijn berekend.

Er is in zeker 100 jaar in april niet zo veel regen gevallen in de streek als op dinsdag. Veel mensen in de getroffen regio's hebben geklaagd dat er geen enkele waarschuwing vooraf is gegeven en nadat het water was gaan stijgen, zich opvallend weinig politie en andere hulpverleners vertoonden.

Door de stortregens kwam ook de grootste raffinaderij van het land onder water te staan, waardoor de elektriciteit uitviel en er brand uitbrak. De brandweer had uren nodig om het vuur te bedwingen. De raffinaderij ligt voor onbepaalde tijd stil.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2013, 20:16 uur | Bericht #392366
Stortregens Argentinië

Deze foto is niet meer beschikbaar

Door grote overstromingen als gevolg van storm en uitzonderlijke regenval zijn in oostelijke Argentijnse provincie Buenos Aires meer dan 40 doden gevallen. Bron: AFP

Deze foto is niet meer beschikbaar
Dat heeft de gouverneur van Buenos Aires woensdag gezegd. Grote delen van de provinciehoofdstad La Plata staan onder water. Alleen daar al vielen 35 doden. Bron: AFP

Deze foto is niet meer beschikbaar
In twee uur tijd viel dinsdagnacht bijna veertig centimeter regen. Volgens gouverneur Daniel Scioli verdronken veel mensen die voor het wassende water in hun auto probeerden te schuilen.
Bron: AFP


Deze foto is niet meer beschikbaar
''Ik heb nog nooit zoiets gezien, de mensen zijn op een vreselijke manier (door het water) verrast en sommigen hebben geen tijd gehad aan deze fatale val te ontkomen'', aldus Scioli. "Zoveel regen in zo'n korte tijd zorgde ervoor dat mensen vast kwamen te zitten (...)", aldus Scioli. "Onze prioriteit is nu mensen die vastzitten in bomen of op de daken van hun huizen." Bron: AFP

Deze foto is niet meer beschikbaar
Door de stortregens kwam ook de grootste raffinaderij van het land onder water te staan, waardoor de elektriciteit uitviel en er brand uitbrak. De brandweer had uren nodig om het vuur te bedwingen. De raffinaderij ligt voor onbepaalde tijd stil. Bron: AFP

Bron: NU.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 april 2013, 07:54 uur | Bericht #392372
Zeker 54 doden na overstromingen Argentinië

Door grote overstromingen als gevolg van storm en uitzonderlijke regenval zijn in oostelijke Argentijnse provincie Buenos Aires zeker 54 doden gevallen. De gouverneur van de provincie, Daniel Scioli, heeft woensdag tegen plaatselijke media gezegd dat er op zijn minst 46 doden zijn gevallen in de provinciehoofdstad La Plata alleen al.
La Plata, 50 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Buenos Aires, staat vrijwel onder water. Er viel dinsdag 400 millimeter regen in 2 uur tijd. De autoriteiten spreken er van een ramp zonder weerga. Scioli zei dat de eerste prioriteit is zo veel mogelijk mensenlevens te redden. 'Ik heb nog nooit zoiets gezien, de mensen zijn op een vreselijke manier (door het water) verrast en sommigen hebben geen tijd gehad aan deze fatale val te ontkomen', aldus Scioli. In de Argentijnse hoofdstad vielen minstens 8 doden.

Het grote aantal slachtoffers is volgens meldingen van het dagblad Clarín mede een gevolg van de enorme snelheid waarmee het water steeg, een meter in een half uur op plaatsen in buitenwijken van de hoofdstad, en het feit dat gebieden zijn getroffen die niet op hoog water zijn berekend. Er is in zeker 100 jaar in april niet zo veel regen gevallen in de streek als op dinsdag. Veel mensen in de getroffen regio's hebben geklaagd dat er geen enkele waarschuwing vooraf is gegeven en nadat het water was gaan stijgen, zich opvallend weinig politie en andere hulpverleners vertoonden. Het einde van de 'zondvloed' is nog niet in zicht. Volgens meteorologen blijft het in een groot deel van de provincie Buenos Aires en het oosten van de provincie La Pampa nog hard regenen tot en met donderdag.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 april 2013, 12:29 uur | Bericht #392391
Dodelijke storm in Argentijnse stad


Een zeer zware storm in La Plata, een stad in Argentinië, heeft zeker 46 slachtoffers geëist. Het water steeg zeer snel, waardoor veel mensen verrast werden. Sommigen verdronken in hun auto of raakte geëlektrokuteerd. Presidente Cristina Fernandez heeft het rampgebied bezocht.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 april 2013, 07:33 uur | Bericht #392418
Dodental overstromingen Argentinië loopt op naar 59

Deze foto is niet meer beschikbaar
Een auto hangt tegen een omgebogen paal nadat het water in de Argentijnse stad La Plata is gezakt. © epa.

Het aantal slachtoffers van de overstromingen in Argentinië is gestegen tot 59. Dat heeft de gouverneur van de oostelijke provincie Buenos Aires donderdag bekendgemaakt. Twintig mensen worden nog vermist. Het water in de provincie Buenos Aires, met name in de stad La Plata, bereikte als gevolg van hevige regenval deze week in sommige woningen een niveau van 2 meter. Dinsdag viel op een aantal plaatsen binnen twee uur 400 mm regen. Veel slachtoffers, vooral in gebieden die niet eerder met hoog water te kampen hadden, werden verrast door een snel stijgende vloed.

Politici die donderdag het rampgebied bezochten, werden door bewoners uitgejouwd. President Cristina Fernandez de Kirchner, gouverneur Daniel Scioli, minister van Sociale Zaken Alicia Kirchner en de burgemeesters van Buenos Aires en La Plata kregen allemaal te maken met woedende mensen die 'Ga weg' en 'Jullie komen te laat' schreeuwden.

Bron: AD | Gewijzigd: 5 april 2013, 07:34 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 april 2013, 14:48 uur | Bericht #392484
Sat foto van het stormsysteem
 

foto: NASA
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 148 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 148, lezen 3 mensen het topic "Alles over bolbliksem".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden