Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 01:47:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Logan, KS; Rawlins, KS; Sherman, KS; Thomas, KS; Wallace, KS.

26 Apr 2024 01:47:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rawlins, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 01:47:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, CO.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS; Hitchcock, NE; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, KS.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yuma, CO.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, CO; Sedgwick, CO.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, KS; Wallace, KS.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Red Willow, NE.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dundy, NE; Hitchcock, NE.

26 Apr 2024 01:36:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, SD.

26 Apr 2024 01:36:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rawlins, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 00:38:25
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
monique
Lid
Woonplaats: bergen op zoom
Berichten: 127
Lid sinds: 3 jun. 2008
12 april 2013, 09:01 uur | Bericht #392827
mooi vooruitzicht ben benieuwd wat er komen gaat vandaag we zullen afwachten hier beginnen al af en toe mooie wolken te vormen.
Denk dat ik voor de zekerheid mijn scooter ook maar binnen ga zetten want met harde wind mmmmm.
We gaan het zien uiterraart gaan we hier foto`s maken ervan
Woonplaats: Leersum (utrecht)
Berichten: 1352
Lid sinds: 10 mei. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 09:48 uur | Bericht #392830
zul je juist zien dat je van 3 tot 11 moet werken :| dus ben bang het te missen 
voor de zekerheid neem ik toch maar mn camera mee!
Klapper van 2012: http://www.youtube.com/watch?v=uDkqolJIpZ8&feature=player_embedded


Waarom deze advertentie?
Stormcell
Lid
Woonplaats: Ninove, B
Berichten: 50
Lid sinds: 28 mrt. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 10:04 uur | Bericht #392834
De hoogtetrog die vanuit het westen oostwaarts ons land zal kruisen, zorgt ervoor dat er iets wat koelere lucht naar ons toe komt in de middelste luchtlagen.  Tegelijkertijd krijgen we lagere dauwpuntdepressies door de zuidwestelijke lage windflow.  Dit alles zorgt er voor dat we een onstabiele luchtlaag krijgen met, volgens WRF, MLCape waarden tot zo’n 500 J/Kg.   GFS doet daar nog een schepje bovenop met 600 J/Kg, al ziet het Europese model ECMWF het wat minder met slechts een honderdtal Joules per kilogram.  Ook de lifted indices zien er matig goed uit met waarden tussen 0 en -2.  Toch blijft ons land voornamelijk binnen de LI van 0 hangen terwijl de Franse Champagne Ardennes het net weer wat beter doen.




De CinH laat het voor het grootste deel van de dag afweten, met enkel negatieve waarden boven het Kanaal.  Pas rond 19u lokale tijd zal deze zich ook manifesteren boven het binnenland. Met veelal een waarde van -6 J/kg en lokaal ter hoogte van Doornik tot -10 J/kg.



De T500 blijft dus vrij laag met temperaturen tot -30°C, wat een verschil geeft van 40° tot zelfs 45° met de temperatuur op 2 meter hoogte.  Ook de dauwpuntdepressie is laag met slechts 3 tot 4°C verschil.



De eerste convectieve bewolking komt van over Frankrijk ons land binnendrijven vanaf 11u deze ochtend.  Ook Nederland krijgt dan al convectieve bewolking, dewelke van over zee zal komen aandraven.  Later op de middag drijft de Belgische convectieve bewolking weg naar enkel nog het zuiden van het land.  Nederland blijft aanhoudend convectieve bewolking zien.


De windshear zit voornamelijk boven 10 m/s met uitschieters tot 15 m/s voor Oost en West Vlaanderen.  De deep layer shear zich voornamelijk zal manifesteren onder de jetstreak.  Deze haalt waarden tot net geen 20 m/s voornamelijk rond de Franse Grensstreek.  De hoogtetrog kan dus, in samenspraak met de shear een enkele MCS (Mesoscale Convective System) ontwikkelen dewelke zal schuil gaan achter een stratiforme regenzone.  Hevige windstoten zijn zijn mogelijk  aangezien deze worden aangestuurd door low level shear die haaks op dit geheel staat.  Een lichte windhoos is niet uitgesloten, al is die kans te verwaarlozen door de minimale draaiing ten op zichte van de hoogte.



Het is voorlopig Nederland die met de meeste neerslag gaat lopen volgens GFS, gemiddeld met zo’n liter per vierkante meter per uur.  Uitzonderingen vinden we bij de Wadden waar er tot 3 liter neerslag per viekante meter per uur kan vallen.  Het is tevens daar dat de dikste concentratie convectieve bewolking zich zal ontplooien.  Ook Zeeuws Vlaanderen en zelfs de regio rond Den Haag krijgt een sterk convectief neerslagsignaal naarmate de avond wordt ingezet.  België moet het dan hebben van het zuiden van het land, wederom tegen de Franse grensstreek aan, en dan voornamelijk de regio rond Namen en Luxemburg.




De SRH 0-3km is matig met zo’n 100 tot 125 m²/s² over het gehele land.  We zien een uitschieter op de SRH 0-1km boven Oost en West Vlaanderen waar er eveneens een Significant Tornado Parameter te zien is, maar die melding verdwijnt ook weer vrij snel van de weermodellen.  Toch lijkt het ons opportuun om te melden dat enige kans op een lokale windhoos niet is uitgesloten.


De beste kansen op onweer zullen zich voordoen tussen 11u en 19u lokale tijd, want kort na zonsondergang, wanneer de luchtlagen zich vrij snel opnieuw stabiliseren, is het grootste gevaar reeds geweken. | Gewijzigd: 12 april 2013, 10:07 uur, door Stormcell
StormCell Belgium - Stormverwachtingen en -fotografie, Gratis elke 6 uur nieuwe professionele GFS weermodellen op onze website!
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 12:58 uur | Bericht #392844
Nieuwe KNMI Guidance

WIND:
Hirlam komt voor later vanmiddag op de zuidflank van het laag met een kleine 6 Bft. Bij buien windstoten tot rond 25 kn, bij zwaardere buien windstoten van 30-35 kn. Harmonie is bij de buien wat enthousiaster met zeer lokaal rond de 40 kn.

BEWOLKING:
Actueel boven het noorden en noordoosten, maar ook boven de Noordzee stratus rond of beneden de 500 vt. Met de naar zuid ruimende wind gaat de basis van het zuiden uit langzaam verder omhoog. In de middag neemt de onstabiliteit verder toe en kan convectie vanaf de grond plaatsvinden, dan Cb-toppen tot FL280. In de avond, de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend weer grote kans op St als op de zuidflank van het laag de vochtige lucht vanaf zee weer gaat binnenstromen. De laagste bewolking weer in het westen, noordwesten en noorden. Verder naar het zuidoosten minder lage basis. Harmonie geeft dat allemaal realistisch weer. Ook de onstabiliteit is in de progtemps goed te zien. Het noorden van het land kan zaterdag tot begin van de middag last houden van de lage bewolking.

NEERSLAG:
Modellen komen vrij goed overeen. Vanuit het zuidwesten af en toe een bui. In de middag zijn de buien meer geclusterd en worden beduidend pittiger tijdens passage van de actieve trog. Actueel wordt er in Frankrijk af en toe onweer gemeld op de daarop volgende trog. Ook Harmonie geeft op deze laatste lijn een onweerssignaal maar wel minder dan de vorige runs. Progtemps geven een behoorlijk diepe onstabiele laag aan. In de nacht naar zaterdag komt er lokaal nog een bui voor, zaterdag overdag blijft het op de meeste plaatsen droog. De modellen geven dan nog slechts een kleine, niet noemenswaardige buienkans.

ZICHT:
Actueel boven de (Centrale) Noordzee mist. In het noorden van het land nog zichten veelal rond de 3K. Elders goede zichten en deze breiden zich geleidelijk verder noordwaarts uit. In de loop van de dag dan boven land overal oplopende zichten naar goed. In buien uiteraard teruglopend naar matig tot slecht. Vanavond, wanneer het volgende lagedrukgebied weer boven de Duitse Bocht aankomt, stroomt om dit laag heen weer de nevel en mogelijk ook mist van zee het land binnen. Dit ondanks een doorstaande wind en een geowind van rond de 30 kn. Vanwege de wind zal er wel enige menging plaatsvinden, daarom waarschijnlijk geen verkeersbelemmerende mist. Net zoals bij de lage bewolking zijn de slechtste zichtcondities weggelegd voor het westen, noordwesten en noorden. Zaterdag overdag weer oplopende zichten boven land.

TEMPERATUUR:
Hirlam en KTG komen goed overeen. Overdag met een zuidelijke stroming en opklaringen Tx tussen de 11 graden in het Waddengebied en 15 graden plaatselijk in het zuidoosten van het land. Zaterdagnacht Tn rond 6 graden, overdag Tx van 9 graden in het noorden tot 15 in het zuiden.

Bron: KNMI
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 13:06 uur | Bericht #392845
Eerste onweer in Zeeland.

Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
michaelvr
Lid
Woonplaats: Hilversum - Noord Holland
Berichten: 401
Lid sinds: 24 apr. 2011
12 april 2013, 13:15 uur | Bericht #392846
Het regent hier nu best behoorlijk. En zoals ik al dacht heeft dit een NEGATIEF invloed op de cape waardes.

Nieuw kaartje:

Spicificaties extreem weer Hilversum 2013:
Onweer dagen: 20 juni
Arcus/rolwolkdagen: 12 April - 8 Mei
Hagel dagen: 12 April
Funnel clouds/windhoosdagen: 0
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 13:32 uur | Bericht #392847
België begint het ook!

| Gewijzigd: 12 april 2013, 13:33 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
michaelvr
Lid
Woonplaats: Hilversum - Noord Holland
Berichten: 401
Lid sinds: 24 apr. 2011
12 april 2013, 13:33 uur | Bericht #392848
Spicificaties extreem weer Hilversum 2013:
Onweer dagen: 20 juni
Arcus/rolwolkdagen: 12 April - 8 Mei
Hagel dagen: 12 April
Funnel clouds/windhoosdagen: 0
jensus
Lid
Woonplaats: Wingene (België)
Berichten: 26
Lid sinds: 31 mrt. 2011
12 april 2013, 13:34 uur | Bericht #392849
Wingene, West-Vlaanderen, België

Mooie donkere luchten die voorbijschuiven van west naar oost, aan toch een redelijke snelheid.
Het giet nu enorm, geen onweer, maar wel rukwinden.






En de eerste donderslag van het jaar dus mensen ten oosten van wingene, die bui is wel aangenaam en pittig!

Berichten samengevoegd door Sanwa
michaelvr
Lid
Woonplaats: Hilversum - Noord Holland
Berichten: 401
Lid sinds: 24 apr. 2011
12 april 2013, 13:36 uur | Bericht #392851
Spicificaties extreem weer Hilversum 2013:
Onweer dagen: 20 juni
Arcus/rolwolkdagen: 12 April - 8 Mei
Hagel dagen: 12 April
Funnel clouds/windhoosdagen: 0
Jenss
Moderator
Woonplaats: mechelen(belgie)
Berichten: 2921
Lid sinds: 7 jun. 2011
12 april 2013, 13:37 uur | Bericht #392852
onweersbui ten noorden brussel komt op mij af,eens zien wat het brengt
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 13:39 uur | Bericht #392853
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
wappy
Lid
Woonplaats: Haarlem-Schalkwijk
Berichten: 1195
Lid sinds: 26 jul. 2006
12 april 2013, 13:42 uur | Bericht #392854
Buienmotor draait weer
Jenss
Moderator
Woonplaats: mechelen(belgie)
Berichten: 2921
Lid sinds: 7 jun. 2011
12 april 2013, 13:42 uur | Bericht #392855
Citaat van jensus, vrijdag 12 april 2013, 13:35 uur En de eerste donderslag van het jaar dus mensen ten oosten van wingene, die bui is wel aangenaam en pittig!

is ook de actiefste bui tot nu toe,redelijk veel ontladingen voor een onweersbui van het koude type
Coennn
Lid
Woonplaats: Poortvliet (Zeeland)
Berichten: 379
Lid sinds: 30 aug. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 13:43 uur | Bericht #392856
Wie weet een site waarbij je actuele CAPE-waarden kunt zien? Ik keek vorig jaar zomer daar altijd op maar ik ben de naam van die site vergeten. je kunt dan ook de Lifted Index en temperatuur etc. zien.
There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather!
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 13:45 uur | Bericht #392857
Citaat van Coennn, vrijdag 12 april 2013, 13:43 uur Wie weet een site waarbij je actuele CAPE-waarden kunt zien? Ik keek vorig jaar zomer daar altijd op maar ik ben de naam van die site vergeten. je kunt dan ook de Lifted Index en temperatuur etc. zien.
Kan hier bij het kopje "Weer" daar op indexcijfers onweer klikken.  
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Jenss
Moderator
Woonplaats: mechelen(belgie)
Berichten: 2921
Lid sinds: 7 jun. 2011
12 april 2013, 13:47 uur | Bericht #392858
Citaat van Coennn, vrijdag 12 april 2013, 13:43 uur Wie weet een site waarbij je actuele CAPE-waarden kunt zien? Ik keek vorig jaar zomer daar altijd op maar ik ben de naam van die site vergeten. je kunt dan ook de Lifted Index en temperatuur etc. zien.
oeps klopt niet,maar het was iets met zomer in toch

| Gewijzigd: 12 april 2013, 13:48 uur, door Jenss
Coennn
Lid
Woonplaats: Poortvliet (Zeeland)
Berichten: 379
Lid sinds: 30 aug. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 13:49 uur | Bericht #392859
Citaat van jenssweerts, vrijdag 12 april 2013, 13:47 uur Citaat van Coennn, vrijdag 12 april 2013, 13:43 uur Wie weet een site waarbij je actuele CAPE-waarden kunt zien? Ik keek vorig jaar zomer daar altijd op maar ik ben de naam van die site vergeten. je kunt dan ook de Lifted Index en temperatuur etc. zien.
oeps klopt niet,maar het was iets met zomer in toch



Ja wel iets met 'zomer' erin geloof ik. | Gewijzigd: 12 april 2013, 13:50 uur, door Coennn
There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather!
michaelvr
Lid
Woonplaats: Hilversum - Noord Holland
Berichten: 401
Lid sinds: 24 apr. 2011
12 april 2013, 13:50 uur | Bericht #392860
Tophoogtes groeien door naar 9 km hoogte!!!

Spicificaties extreem weer Hilversum 2013:
Onweer dagen: 20 juni
Arcus/rolwolkdagen: 12 April - 8 Mei
Hagel dagen: 12 April
Funnel clouds/windhoosdagen: 0
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 april 2013, 13:55 uur | Bericht #392861
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Terug naar boven
1 2 3 4 5
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 319 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 319, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden