Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Limburg.

7 Mar 2021 09:20:07

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Limburg, Noord-Brabant, Zeeland.

7 Mar 2021 07:40:07

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Mar 2021 05:59:11

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Mar 2021 05:59:10

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Mar 2021 05:59:09

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Mar 2021 03:59:49

Het zicht bij Cabauw is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

7 Mar 2021 02:25:02

De temperatuur bij Schiphol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Mar 2021 02:25:02

De temperatuur bij Voorschoten is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Mar 2021 02:25:02

De temperatuur bij Cabauw is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Mar 2021 02:25:02

De temperatuur bij Twente is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Mar 2021 02:25:02

De temperatuur bij Marknesse is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Mar 2021 02:25:02

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Mar 2021 02:25:01

De temperatuur bij Westdorpe is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Mar 2021 02:25:01

De temperatuur bij Wijk aan Zee is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Mar 2021 02:25:01
Actueel
1 / 4

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Winter discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 juni 2007, 07:26 uur | Bericht #3186
Het onweer dat vanmorgen het midden van het land aandeed, heeft modderstromen veroorzaakt in Haine-Saint-Pierre (La Louvière), in de rue de l'Eglise en de rue de Binche. Dat heeft de civiele bescherming van Ghlin (Bergen) laten weten. De kelders van enkele huizen liepen onder. Met de hulp van de brandweer van La Louvière, kwam de civiele bescherming ter plaatse tussen 9.30 en 12.00 uur.

Oorzaak
De civiele bescherming wijt het incident aan het feit dat de straten zich stroomopwaarts bevinden en er geen rioolopeningen zijn in de rue de Binche.

Burgemeester Jacques Gobert weerlegt dat. Er zijn wel degelijk rioolopeningen in de rue de Binche, zegt hij. Hij verduidelijkt dat de riolen zeer snel verstopt raakten. De dienst schoonmaak van de stad kwam ter plaatse om de riolen te ontstoppen.

Overleg
Bovendien signaleert de burgemeester dat hij volgende week zal samenzitten met zijn collega van buurgemeente Binche om de problemen te bekijken, want ook daar was er wateroverlast. Mogelijk worden ook de provincie Henegouwen en de Waalse regering in het overleg betrokken.

"Onweer doet zich steeds vaker voor en de gevolgen daarvan overstijgen het grondgebied van gemeenten. Alles heeft te maken met de hydrografische bekkens", aldus de burgemeester. Die vindt dat er ook gemeenschappelijk overleg nodig is over de landbouwmethoden aangezien de modderstromen van de velden komen.

(belga/hln)
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 juni 2007, 13:24 uur | Bericht #3202
Tijdens een hevig onweer boven het Maasland is vorige nacht de bliksem ingeslagen op een woning aan de Drietakstraat in Neeroeteren (Maaseik). De woning ging zo goed als volledig in de vlammen op.

Niet gemerkt
Bij aankomst van de brandweer van Maaseik stond het dak al voor drie vierde in lichterlaaie. De bewoners, een bejaard echtpaar, hadden niet meteen door dat het dak van hun woning vuur had gevat. De lokale politie Maasland heeft hen geëvacueerd. Buiten zag het koppel pas de ernst van de situatie in.

Onbewoonbaar
Omwille van ademhalingsmoeilijkheden en shock werden de man en de vrouw ter observatie naar het ziekenhuis van Maaseik overgebracht. Het dak van het huis, dat volledig gelijkvloers is, werd volledig vernield. Het vuur verspreidde zich razendsnel door de houten afwerking onder het dak en in het plafond. Het huis is onbewoonbaar. De bliksem was ingeslagen op de elektriciteitskast en -teller en daar was de brand ontstaan. Na drie uren blussen kon de brandweer van Maaseik naar de kazerne terugkeren.

(belga/hln)
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.265 topics, welke bij elkaar 445.223 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.296 leden.
Het nieuwste lid is Willsmith00.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1599 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1599, lezen 12 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden