Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 07:48:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 Apr 2024 07:48:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 07:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

26 Apr 2024 07:30:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; Motley, TX.

26 Apr 2024 07:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX.

26 Apr 2024 07:08:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 07:08:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:53:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:22:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS.

26 Apr 2024 04:49:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS; Sheridan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Dundy, NE.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Graham, KS; Norton, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gaines, TX.

26 Apr 2024 04:31:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS; Graham, KS; Sheridan, KS.

26 Apr 2024 03:20:33
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2013, 18:08 uur | Bericht #400397
Hittegolf in zuidwesten VS eist eerste dode

De uitzonderlijke hittegolf in het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft een eerste dodelijk slachtoffer veroorzaakt. Ook het luchtverkeer ondervindt ondertussen hinder van de gloeiende hitte. In het zuidwesten van de VS stijgt het kwik tot ongekende hoogten. Volgens de weerdiensten worden er zondag recordtemperaturen opgetekend in de staten Arizona en Californië.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Hartfalen bij 46°C
De politie meldt ook dat er in Las Vegas (Nevada) een eerste dodelijke slachtoffer is gevallen. Een man stierf thuis, bij een temperatuur van 46 graden Celsius, aan een hartfalen. Nieuwszender CNN maakt ook melding van verschillende andere noodoproepen. Daarnaast wordt ook het luchtverkeer gehinderd. Een woordvoerder van CNN zegt dat er gisteren in Phoenix (Arizona) achttien vluchten geschrapt moesten omdat de toegelaten starttemperatuur voor de toestellen (48 graden Celsius) overschreden werd.

Moordend heet in Death Valley
In Death Valley (Californië), een van de warmste punten van de wereld, is de temperatuur gestegen tot 53 graden Celsius. Meteorologen waarschuwen dat de verschroeiende temperaturen nog tot woensdag kunnen aanhouden en misschien zelfs nog zullen oplopen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 30 juni 2013, 18:08 uur, door Bronk
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 juli 2013, 17:21 uur | Bericht #400433
Een blik op Death Valley en temperatuurrecords in de VS

Death Valley is niet alleen bekend omdat het de droogste plek van Noord-Amerika is. Hier werd ook de hoogste temperatuur ooit op aarde gemeten. Momenteel is het in de Verenigde Staten dusdanig heet dat op diverse plaatsen temperatuurrecords zullen sneuvelen. En hoe zit het met Death Valley? Het temperatuurrecord in Death Valley stamt uit 1913. Op 10 juli van dat jaar werd het maarliefst 56,7 graden. Het kan hier zo warm worden omdat het een diep dal is (86 meter beneden zeeniveau) dat omgeven wordt door hoge en steile bergketens. In dit dal staat weinig wind en ook is er niet of nauwelijks begroeiing. Het aardoppervlak kan overdag dus volop opgewarmd worden door de zon en ’s nachts kan de hitte niet ontsnappen uit het diepe dal.


Amerika gaat momenteel gebukt onder zinderende zomerhitte. Foto: The Weather Channel.


Op diverse plaatsen worden zelfs temperatuurrecords verbroken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen verkoeling zoeken. Foto: The Weather Channel.

Zinderende hitte
Ook de droogte hangt samen met de bijzondere geografische ligging. Storingen vanaf de Grote Oceaan moeten hoge bergketens passeren om het woestijndal te bereiken. Tegen de tijd dat dit zover is, zijn de slechtweergebieden al hun vocht al kwijt. Death Valley ligt dus in de regenschaduw van de omliggende hooggebergtes, met nauwelijks neerslag tot gevolg. Momenteel gaat het hele westen van de Verenigde Staten gebukt onder zinderende hitte. Het is zelfs zo heet dat schoenzolen soms smelten op asfalt en ademhalen pijnlijk kan zijn. De hoge temperaturen hebben ook gevolgen voor mens en dier. Zeker wanneer airco’s het begeven, ontstaan problemen. Inmiddels is al één dode gevallen en meerdere mensen liggen met hitteletsels in ziekenhuizen.


Langs de wegen wordt goed gewaarschuwd voor de extreme hitte. Foto: Flickr.

Temperatuurrecords
Volgens de weersverwachtingen van het Amerikaanse weerkanaal (The Weather Channel) zullen maandag diverse records sneuvelen. Kijken we bijvoorbeeld naar Seattle, dan staat daar het temperatuurrecord op 30,6 graden. In Burns werd het ooit 33,3 graden en het record voor Salt Lake City bedraagt 38,3 graden. Op al deze plaatsen lijkt maandag het temperatuurrecord met respectievelijk 31,7, 39,4 en 40 graden te verbreken.
Ook in Death Valley is het momenteel erg warm. Het oude record uit 1913 zal waarschijnlijk niet sneuvelen. Maar wel is zondag een record gevestigd wat de juni-temperatuur betreft. In het woestijndal werd namelijk een maximum van 54,4 graden gemeten. Nooit werd het ergens in Amerika in de maand juni zo warm. Het temperatuurrecord voor Death Valley zelf voor de maand juni stond op 53,3 graden.


In Death Valley werd de hoogste temperatuur op aarde gemeten. Op 10 juli 1933 werd het maarliefst 56,7 graden. Het kan hier zo warm worden omdat het een diep en windstil dal is dat omgeven wordt door hooggebergtes. Neerslag valt er nauwelijks dus er is weinig begroeiing. Hierdoor wordt het aardoppervlak overdag maximaal opgewarmd en ’s nachts blijft de warmte gevangen in het dal. Foto: Maarten Noort.

Weerstation Death Valley nader bekeken
Overigens heeft CNN een reportage gemaakt over de hitte en het weerstation in Death Valley. Deze willen we u niet onthouden (zie onder). Overigens is de manier van meten hier wel anders dan in Nederland het geval is. Zo is het weerstation van Death Valley op korte afstand omgeven door bebouwing, palmbomen en asfalt. Volgens officiële voorschriften moeten deze echter op enige afstand staan: vegetatie hoger dan 0,5 meter op 25 meter afstand, gewassen en planten van 1,5 meter of hoger moeten op 50 meter afstand staan en obstakels als bomen en struiken moeten zelfs 100 meter verwijderd zijn van het weerstation. Gebouwen en bossen moeten een afstand van ten minste 400 meter hebben. Het weerstation in Death Valley voldoet niet aan deze eisen. Zou hier wel aan voldaan worden, dan was de temperatuur mogelijk anders geweest.


Toch kan je bij het weerstation van Death Valley wel enige vraagtekens plaatsen. Omdat het omgeven is door enkele bomen, bebouwing en zelfs asfalt, voldoet het niet aan de richtlijnen van officiële weerstations. Hierdoor worden mogelijk te hoge temperaturen gemeten. Foto: www.wunderground.com.


Hier zie je een afbeelding van het KNMI-weerstation in Hupsel. Vegetatie en bebouwing staan op de voorgeschreven afstand. Foto: KNMI

Bron: Meteoconsult
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 juli 2013, 09:15 uur | Bericht #400608
Echtpaar komt om door uitdroging in Utah

Een ouder echtpaar uit de Amerikaanse deelstaat Californië is woensdag om het leven gekomen tijdens een wandeling in het gloeiend hete Utah, op de grens met Arizona. Ulrich (70) en Patricia Wahli (69) waren bij The Wave een wandeling aan het maken toen het kwik boven de 37 graden steeg.


The Wave, aan de grens van Utah met Arizona © thinkstock.

The Wave is een populaire wandelbestemming, waar slechts twintig 'wandelvergunningen' per dag worden uitgedeeld om het natuurgebied te beschermen. Volgens de Salt Lake Tribune vroegen meer dan 48.000 mensen vorig jaar een vergunning aan, maar werden er slechts 7.300 pasjes uitgedeeld.

Verkoeling
Wandelaars vonden op donderdag het lichaam van Patricia onder een boom. Volgens politieagent Alan Alldredge leek het er op dat 'de vrouw voor verkoeling in de schaduw was gaan zitten'.

Een helikopter spotte later het lichaam van Ulrich, dat 230 meter verderop lag. De politie gaat er van uit dat de man om het leven kwam door uitdroging toen hij op weg was om hulp te gaan halen.

'Het is geen goede periode om in de Wire Pass en Kane County te gaan wandelen', schrijft Alldredge in een persbericht. 'Wanneer je toch moét wandelen, doe het dan 's ochtends, en zorg ervoor dat je genoeg water bij je hebt.'

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 juli 2013, 22:19 uur | Bericht #400631
In auto achtergelaten Amerikaanse baby sterft

Een jongetje van 8 maanden is in de Verenigde Staten overleden nadat zijn moeder hem waarschijnlijk had vergeten in haar auto. Dat melden Amerikaanse media. Volgens de politie was de vrouw uit Alexandria in Virginia vrijdag naar haar werk gegaan in Arlington County. Ze had het kindje naar de kinderdagopvang willen brengen, maar liet dat om nog onduidelijke redenen na, aldus een woordvoerder.

De vrouw zag pas dat de baby nog in de auto zat toen ze later een van haar andere kinderen ging ophalen van de kinderopvang. Ze reed meteen naar het ziekenhuis, maar het jongetje was overleden. De 32-jarige moeder is gearresteerd en is aangeklaagd voor kinderverwaarlozing.

De precieze doodsoorzaak van de baby is nog onbekend. Volgens mediaberichten was de buitentemperatuur vrijdag meer dan 30 graden Celsius.Een jongetje van 8 maanden is in de Verenigde Staten overleden nadat zijn moeder hem waarschijnlijk had vergeten in haar auto. Dat melden Amerikaanse media.

Volgens de politie was de vrouw uit Alexandria in Virginia vrijdag naar haar werk gegaan in Arlington County. Ze had het kindje naar de kinderdagopvang willen brengen, maar liet dat om nog onduidelijke redenen na, aldus een woordvoerder.

De vrouw zag pas dat de baby nog in de auto zat toen ze later een van haar andere kinderen ging ophalen van de kinderopvang. Ze reed meteen naar het ziekenhuis, maar het jongetje was overleden. De 32-jarige moeder is gearresteerd en is aangeklaagd voor kinderverwaarlozing. De precieze doodsoorzaak van de baby is nog onbekend. Volgens mediaberichten was de buitentemperatuur vrijdag meer dan 30 graden Celsius.

Bron: HLN
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 juli 2013, 09:29 uur | Bericht #400640
Honderden mensen getroffen door hitte op Oklahoma tornado benefiet concert



Ongeveer 1300 mensen moesten behandeld worden wegens hitte gerelateerde problemen op het benefiet concert voor de slachtoffers van de Oklahoma tornado. De meeste mensen knapte op in de koelingsstations of in de medische voorzieningen van het stadion van de universiteit van Oklahoma. 170 mensen hadden intensievere behandeling nodig en zelfs 21 mensen werden vervoerd naar het ziekenhuis. Het benefiet concert werd gehouden in het stadion van de universiteit van Oklahoma met 82.000 zitplaatsen. County ster Toby Keith uit Moore (Oklahoma) organiseerde het concert. Andere artiesten waren Garth Brooks, Trisha Yearwood, Willie Nelson en Mel Tillis. Tijdens het concert liep de temperatuur op tot boven de 34°C. Meer dan 60.000 mensen waren in het stadion aanwezig. 

© onweer-online
Bron: NBC.  | Gewijzigd: 24 februari 2017, 14:20 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2013, 15:16 uur | Bericht #400741
IJskoud in de hitte van hartje Manhattan

In Las Vegas waren er al twee, en nu heeft ook New York er één: een bar/café waarin je bij temperaturen dik onder nul een drankje kunt nuttigen.

De Minus5 Ice Bar is te vinden op de Avenue of the Americas in hartje Manhattan. Het kost je 20 dollar om binnen te komen, maar daar krijg je ook een paar handschoenen en een dikke jas bij om de ergste kou te weren. De hele bar bestaat uit ijs. "De muren, alles", zegt manager Chris Eldridge. "De stoelen waarop je zit, het glas waaruit je drinkt, zelfs de lamp boven je hoofd is van ijs." De drankjes zijn 'ijshelder': voornamelijk cocktails op wodkabasis. Binnen is de temperatuur min 5 graden Celsius, vandaar de naam.

Dat betekent trouwens wel dat je apparaten die warmte afgeven, in een kluisje bij de ingang moet achterlaten. Dat geldt dus ook voor je mobiele telefoon. Een ijshouwer verandert om de paar maanden het interieur. De enige concessie die wordt gedaan aan het comfort zijn gemakkelijke banken die zijn overtrokken met hertenhuid.
 
De bar kostte ruim 5 miljoen dollar, maar de timing van de opening (6 juli) had niet beter kunnen zijn. Het is momenteel extreem warm in New York, met temperaturen ver boven de 30 graden.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 juli 2013, 18:19 uur | Bericht #400971
Hittegolf in grote delen van de USA

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

| Gewijzigd: 16 juli 2013, 18:20 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 juli 2013, 10:06 uur | Bericht #400990
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2013, 06:42 uur | Bericht #401097
Weer baby overleden in oververhitte auto

In de Amerikaanse staat Alabama is een baby van amper elf maanden overleden nadat ze was achtergelaten in een hete auto. Het meisje had drie uur lang in de auto door moeten brengen en overleefde dat niet. Ze is in de VS het 21ste kindje dat dit jaar op deze wijze om het leven komt.



De auto waarin de baby is overleden. © Getty.

De lichaamstemperatuur van het babymeisje bedroeg 40,5 graden Celsius toen ze werd gevonden. Het kindje stierf dan ook aan hyperthermie, de medische term voor een overlijden aan een hitteberoerte.

De lichaamstemperatuur van kinderen stijgt drie tot vijf keer sneller dan die van volwassenen. 'Wij kunnen in een auto van 49 graden zitten', legt Jan Null uit, die meteoroloog is aan de universiteit van San Francisco en al tien jaar kindersterftes door hyperthermie in een auto bestudeert. 'We zouden ons al na een half uur niet lekker voelen, beginnen zweten en misselijk worden. Maar een kind kan er aan sterven in minder tijd.'

Op een warme dag stijgt de temperatuur in de auto per tien minuten makkelijk met zo'n tien graden. Januari is de enige maand dat er in de VS geen kind in de wagen overleed aan extreme hitte. 'Een dashboard haalt op zomerdagen makkelijk meer dan 90 graden', aldus Null.

Gemiddeld sterven er jaarlijks 37 kleine kinderen aan oververhitting in een auto. In meer dan de helft van de gevallen wordt het kind gewoon vergeten in de wagen.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2013, 18:21 uur | Bericht #401131
Grootste hittegolf sinds jaren in New York

Deze foto is niet meer beschikbaar
Foto Reuters

Het oosten van de Verenigde Staten kreunt onder een hittegolf. In grootsteden zoals New York, Boston, Washington, Chicago en St Louis wijst de thermometer al enkele dagen temperaturen tot 40 graden Celsius aan.

In de miljoenenstad New York gaat het zelfs om een van de langst durende hittegolven in zeven jaar tijd, aldus de stedelijke gezondheidsautoriteiten. De stad richtte koele ruimtes in en vroeg alle inwoners om geen zware inspanningen te doen en bij ouderen en kinderen een oogje in het zeil te houden.

Afkoeling is evenwel in zicht. Vrijdagavond (plaatselijke tijd) komt een koudefront uit Canada. Vanuit het westen komen regen en onweer de getroffen Amerikaanse staat binnen.

Bron: hbvl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 juli 2013, 08:39 uur | Bericht #401155

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2013, 10:49 uur | Bericht #401163
De hitte in beeld

Data van NOAA's Real-Time Mesoscale Analysis laten zien hoe warm het is geweest in de afgelopen 1.5 week in de USA. Op de kaart zijn de maximum temperaturen te zien van 10-19 juli 2013.



Bron: NOAA
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2013, 10:55 uur | Bericht #401164
Record stroomverbruik verbroken tijdens hittegolf in NYC

Afgelopen vrijdag is het record van stroomverbruik in New York verbroken tijdens de zinderende hittegolf, die nu al zes dagen aanhoudt. De New York Independent System Operator (NYISO) verbruiksmonitor piekte vrijdag op 33.955 megawatt. Hiermee werd het record van 33.939 megawatt uit 2006 verbroken. Eén megawatt is voldoende voor ongeveer 1.000 huishoudens. Volgens het NYISO kan het stroomverbruik nog verder oplopen. 

© onweer-online
Bron: wtaq
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2013, 22:51 uur | Bericht #401203
Dodental door hitte in Milwaukee loopt op

Vandaag melden de autoriteiten van Milwaukee, dat in de stad nog eens twee mensen zijn overleden ten gevolge van de hitte. Het dodental is opgelopen naar vijf. Een 69 jarige man werd naar het ziekenhuis gebracht met een lichaamstemperatuur van 38,8°C. Hij overleed in het ziekenhuis. Een 64 jarige vrouw werd gevonden in haar huis. De temperatuur in het huis was opgelopen tot 33,8­°C. De overleden vrouw leefde samen met haar zus. Ze hadden alle ramen gesloten wegens schietpartijen in de buurt. Ze hadden een air conditioner, maar konden deze niet installeren. 

Eerder deze week werd een 71 jarige man dood aangetroffen in zijn woning. De temperatuur was opgelopen tot 36.6°C. Alle ramen zaten potdicht en er was geen air-conditioning aanwezig. Een 79 jarige man werd onder gelijksoortige omstandigheden overleden in zijn woning aangetroffen. De man droeg twee broeken, een overhemd, een trui en een jas toen hij werd aangetroffen. Het derde slachtoffer is een 44 jarige man. Hij werd bewusteloos in een steeg aangetroffen en overleed later op de intensive care.

© onweer-online
Bron: Wisn
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 augustus 2013, 10:28 uur | Bericht #407038
Recordhitte in het noorden van Canada

Historisch hoge temperaturen van de afgelopen week hebben de temperatuurrecords verbroken in de drie noordelijke provincies van Canada. De temperatuur lag op 10°C boven het gemiddelde. In sommige woongemeenschappen zoals Kugluktuk en Nunavut is gisteren voor de zesde dag op rij het dag-temperatuurrecord verbroken met 29°C. Normaal komt het kwik in Kugluktuk in deze tijd van het jaar niet hoger dan 13°C. De familie Olson uit Kugluktuk heeft een bijzondere manier gevonden om de hitte te weerstaan: snorkelen in de Arctische oceaan. "Het is iedere dag als de kinderen opstaan al warm. Ze vragen iedere dag om te gaan zwemmen. Door de warmte kunnen we nu dingen doen, die anders niet mogelijk zijn. Ik woon hier al mijn hele leven en het is in augustus nog nooit zo warm geweest voor zo'n lange tijd." 

Toegenomen risico op natuurbrand
De hitte brengt niet alleen maar plezier met zich mee. Door de extreme temperaturen en het droge klimaat zijn de omstandigheden ideaal voor het ontstaan van natuurbranden. Afgelopen weekeind ontstonden er door bliksem twee nieuwe branden in Yukon. Sambaa Deh Falls Territorial Park is al drie weken gesloten wegens een nabij woedende natuurbrand. Een nabijgelegen snelweg wordt geregelmatig afgesloten wegens de rook van de brand. Zelfs Alaska ontspringt de dans niet. Tientallen branden woeden nabij snelwegen, wat overlast veroorzaakt voor weggebruikers. "Deze omstandigheden zijn erg ongebruikelijk voor de tijd van het jaar," zegt Maureen Clark, een officier van de brandweer van Alaska. "Normaal hebben we regen in augustus wat een einde betekent van ons brandseizoen". De warmte en droogte gaat niet lang meer duren. Aan het einde van de week wordt er regen verwacht in de regio. 

© onweer-online
Bron: CBC
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 237 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 237, lezen 1 mensen het topic "Oud en Nieuw".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden