Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 17:01:43

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 14:59:53

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:41

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:41

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:40

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:40

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:40

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:40

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:39

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:39

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:39

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:39

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:39

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:38

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Apr 2020 04:00:38
Actueel
1 / 4

Hoogwater grote rivieren

Fotowedstrijd februari 2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 juni 2013, 10:09 uur | Bericht #395814
Huizen in Wellington geëvacueerd na grote grondverzakking


© Richard Broom.
Huisje, tuintje...afgrond? Daar lijkt het sterk op voor een aantal bewoners van huizen in Wellington. De Nieuw-Zeelanders hebben hun woonst na een grote aardverschuiving moeten verlaten en houden hun adem in. Met een bang hart wachten ze af. De meesten zijn hun tuintje al kwijt en hun huis staat nu letterlijk aan de afgrond.
Minstens 90 inwoners van de voorsteden Kingston en Berhampore werden vanmorgen uit hun huizen gehaald na een grote grondverschuiving van veertig op honderd meter in Priscilla Crescent. Een bewoner die anoniem wou blijven, vertelde hoe plots haar achtertuin verdween. "Mijn vader hoorde om half vijf 's morgens plots de grond verschuiven en toen begon het allemaal. Hij keek door het raam en zag onze tuin verdwijnen." Samen met haar vader liep ze het huis uit naar de buren. Even later stonden de hulpdiensten voor de deur. "Ons huis liep grote schade op. Er gaapt nu een groot gat onder een deel van onze woonst. We hoorden hoe alles in een gat verdween."

"Echt wel wow!"
Ook Jacqui Booth was getuige van de verzakking. De Nieuw-Zeelandse woont in Breton Grove en werd ook gewekt door de verzakkende grond. "Ik ging een kijkje nemen op het balkon. Het leek wel een rivier en het ging er luid aan toe. Er stroomde ook een massa water. Ik was doodsbang. Ik hoorde de bomen kraken, het was echt wel 'wow'!" Samen met haar huisgenoten verzamelde ze nog snel wat spullen voor ze verplicht haar huis moest verlaten. Ze grabbelde snel nog wat fotoalbums, paspoorten en portefuilles mee. Haar zoon Reuben Nicholas, 12 dacht nog aan de match van morgen en pakte nog snel zijn voetbaluitrusting mee. "Ik wil morgen spelen!", luidde het.

Het geluid van de aardverzakking was overal in de voorsteden van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad hoorbaar. "Ik dacht dat ik het voorspel van een stevige aardbeving hoorde", zegt een anonieme getuige. Een vrouw werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. "Ze viel tijdens de evacuatie uit haar huis", zegt de woordvoerder van de ambulancedienst in Wellington. Vijf ziekenwagens brachten ouderen naar homes in Huntly. In totaal ging het om 24 personen. Volgens de politie werden ook zestig bewoners overgebracht naar het plaatsje Karori. Vijfendertig bewoners van het rusthuis in Kilmarnock werden overgebracht naar het home in Huntleigh. "De bewoners waren nooit in gevaar", zegt Nicola Turner. Er belandde heel wat aarde op de weg naar het home.

Volgens Stavros Michael raakten acht huizen ernstig beschadigd. Twee huizen zijn zo goed als onbewoonbaar geworden. "De bewoners van die twee huizen zullen zeker twee weken elders moeten verblijven. De bewoners van de zes andere huizen mochten nog spullen ophalen. Voor de bewoners van de twee andere huizen was dat te riskant."

Geblokkeerde afvoer
De oorzaak voor de grondverschuiving zou een geblokkeerde afvoer kunnen zijn. Burgemeester Ceclia Wade-Brown is alvast opgelucht dat niemand ernstig gewond raakte. De bewoners die niet terug naar hun huizen mogen, kunnen alvast op steun van de stad rekenen. "Een paar huizen staan nu aan de rand van een afgrond. Voor de bewoners was het wel een brutale manier om wakker te worden. Onze dienst Welzijn is nu op zoek naar onderkomen voor die mensen." De burgemeester dacht daarbij in eerste instantie aan een hotel of motel. Private verzekeringsmaatschappijen en de verzekering van de stad moeten alle schade vergoeden, aldus de burgemeester. Volgens een journalist van het agentschap Fairfax is de ellende nog lang niet voorbij. "Je kan nog altijd spullen horen schuiven, alles is hier bijna aan het kraken." De buurt van de aardverschuiving werd afgezet en ingenieurs van de stad onderzoeken nu de huizen die aan de afgrond gapen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.965 topics, welke bij elkaar 442.438 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.058 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3838 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3838, lezen 6 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 14".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

Fotowedstrijd februari 2020

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden