Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juni 2013, 11:18 uur | Bericht #398030
NS: Mogelijk hinder door noodweer

De NS waarschuwt dat het verwachte onweer vandaag mogelijk kan zorgen voor problemen op het spoor. "Voor vandaag wordt onweer verwacht, met name in het zuiden en oosten van het land. Het spoor is kwetsbaar voor blikseminslag en het onweer kan daardoor zorgen voor extra verstoringen en uitval van treinen."

Dat schrijft de vervoerder op de website. De NS adviseert reizigers het weer goed in de gaten te houden en kort voor vertrek te kijken of er geen problemen zijn op hun traject.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juni 2013, 13:29 uur | Bericht #398140
Zwaar weer in Zuid-,Oost-Nederland: 

Het zuiden en oosten van Nederland hebben te maken met forse regen- en onweersbuien. Automobilisten moeten rekening houden met zware regenval en hagelbuien. In het Drentse Dwingeloo is een boerderij zwaar beschadigd geraakt, nadat blikseminslag in het rieten dak een felle brand had veroorzaakt. Ook vanuit andere plaatsen wordt melding gemaakt van blikseminslag. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen. Het slechte weer neemt rond het middaguur enigszins af, voorspellen meteorologen. Maar later in de middag keren de regen- en onweersbuien weer terug in Zuid- en Oost-Nederland.

Oplopende temperaturen
Ook het westen kan regen verwachten, maar minder heftig dan in de andere delen van het land. De NS raadt reizigers aan om kort voor vertrek de treininformatie te checken, omdat blikseminslag kan leiden tot uitval van treinen. Het zware weer drukt de temperaturen tot dusver. Later op de dag kunnen die oplopen tot 35 graden. De voorspelde recordwarmte van 39 graden in het oosten van het land wordt naar verwachting niet gehaald.

Bron: NOS
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juni 2013, 13:41 uur | Bericht #398152
KNMI waarschuwt voor onweer in Friesland

De waarschuwing van het KNMI voor onweer geldt sinds woensdagmorgen half elf ook voor de provincie Friesland.

Vanaf elf  uur woensdagmorgen is er kans op onweer. De waarschuwing geldt sinds elf uur voor een periode van circa 43 uren.

Tot en met vrijdagochtendvroeg moet er rekening gehouden worden met enkele onweersbuien, met mogelijk hagel en lokaal veel neerslag in korte tijd.

Bron: LC
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juni 2013, 14:30 uur | Bericht #398192
Houd toch eens op met dat geouwehoer over het weer

De kop waarmee de Volkskrant opent op woensdag 19 juni irriteert me mateloos: ‘Een zomer van twee dagen’.

Ten eerste: deze grap is al jaren oud. Tijdens een regenzomer (van 2010?) las ik het op een Engelse site. Toen was het nog grappig. Sindsdien heeft denk ik de helft van al mijn Facebookvrienden al eens zo’n soort status gehad: over een zomer die een dag duurt, meestal in combinatie met het feit dat hij of zij die dag net gemist heeft.
Ten tweede: de zomer begint pas komend weekend. Officieel is het nog helemaal geen zomer, dat zou de Volkskrant moeten weten. Iets wat nog moet beginnen kan niet al twee dagen geduurd hebben.

Aangename dagen
De krant is niet de enige: half Nederland klaagt al weken over deze ‘slechte zomer’ terwijl het nog geen zomer is. De eerste helft van de lente heette de lente ‘deze slechte lente’ in plaats van ‘deze slechte zomer’.

Maar, het wás helemaal niet slecht.
Doordat ik net een baby had, was ik vaak buiten in april, mei en juni. Ik heb urenlange wandelingen gemaakt in heerlijk weer, in de ochtenden zat ik op de fiets, de avondschemering leende zich prima om te joggen. Ik heb ont-zet-tend veel bijzonder aangename dagen meegemaakt, veel zon. Zelfs lukte het om bruin te worden, in april al, terwijl ik helemaal niet zo snel bruin normaal.

We wonen niet in de tropen
We hebben zachte middagen gehad en spannende winden. Heel veel perfect wandel- en fietsweer, waarschijnlijk genoeg goed surf- en zeilweer, typisch weer voor strandwandelingen en allerlei sporten in de buitenlucht.
Nee, geen 30 graden. Maar we wonen dan ook in Nederland en niet op Aruba.
Buiten zwemmen kon zelfs op sommige dagen, je moest alleen de juiste dagen uitkiezen. Er waren lieflijke avondzonnetjes en indrukwekkend mooie wolkenluchten.
Ik heb maar één keer deze hele lente het regenscherm van de kinderwagen nodig gehad, en toen had ik het niet eens bij me. Dus schuilden we onder een afdakje. Na een kwartier was het ergste voorbij.

Nu, als kers op de taart, is de lente afgesloten met een paar heerlijk zwoele dagen waarop je om tien uur ’s avonds nog buiten kunt zitten in een hemd. Wat kun je je nog meer wensen?
Ik weet niet precies hoe de statistieken zijn, maar in werkelijkheid was het perfect Hollands lenteweer.
De zomer die er nu aankomt, zal misschien nog mooier zijn.
Alleen niemand ziet het.

Bron: HP de Tijd / Pauline Bijster
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juni 2013, 17:56 uur | Bericht #398357
Maximumtemperatuur 31,8 graden: verre van record

Het leek de warmste dag ooit te worden: temperaturen tot 39 graden werden voorspeld en de tips om deze extreme hitte zo goed mogelijk door te komen, werden veelvuldig gedeeld. En dan valt een maximumtemperatuur van 31,8 graden toch een beetje tegen.

De hoogste temperatuur werd vanmiddag gemeten in het Limburgse Arcel. Op de Waddeneilanden en langs de kust waren de temperaturen niet eens zomers te noemen: in Zeeland werd het maximaal 22,3 graden en op de Waddeneilanden kwam het kwik niet verder dan 22 graden.

Update: Extreme hitte blijft uit
Niets zo veranderlijk als het weer, dat blijkt vandaag maar weer eens. Het leek erop dat het misschien wel 39 graden zou worden, maar onweersbuien en bewolking zorgen ervoor dat er vandaag geen hitterecords worden verbroken.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juni 2013, 18:01 uur | Bericht #398361
Het loopt allemaal net anders

Weersituaties zoals vandaag met zeer hoge temperaturen en verspreid over het land pittige onweersbuien met veel regen en zeer zware windstoten leveren een hoop werk op voor onze meteorologen. Omdat op de korte termijn dingen net anders lopen en bijvoorbeeld buien eerder ontstaan of een andere koers volgen, wordt het weer door Meteo Consult continue bewaakt, 24/7. Zo worden onder andere organisaties van grote evenementen, waterschappen en vele andere bedrijven, instellingen en consumenten op de hoogte gehouden en kunnen vervolgens op tijd maatregelen nemen.


Sommige weersituaties vragen om een continue bewaking van het weer door meteorologen. Foto: Meteo Consult.

Afgelopen nacht is er een buiencomplex ofwel een zogenaamde MCS (Mesoscale Convective System) via Frankrijk en België het zuiden van het land binnengetrokken. Dit leverde vanochtend al stevige regen- en onweersbuien op in Limburg, het oosten van Brabant. Gelderland en Overijssel.

Zware buien
Verder trekt er langs de westkust, vooral over zee, een lijn met actieve buien maar het noorden toe. Mogelijk schampen deze buien nog net de westkust in de loop van de dag. Doordat er een matige noordenwind opsteekt wordt in de kustprovincies minder warme lucht van zee het land binnengeblazen die vervolgens botst met de steeds warmer wordende lucht boven land. Dit levert in de loop van de dag in het westen en noorden van het land ook op steeds meer plaatsen regen- en onweersbuien op.

In het oosten van het land wordt het, na het wegtrekken van de buien weer zonnig en broeierig warm. Het kwik loopt in Twente, de Achterhoek en het noorden van Limburg op naar 33 tot 35 graden. Daar kunnen vanmiddag lokaal weer enkele nieuwe buien ontstaan. Dit zijn dan hele zware exemplaren met veel regen in korte tijd, onweer en zeer zware windstoten tot 110 km/uur. Vanavond en komende nacht komen er ook nog eens geclusterde buien vanuit Frankrijk onze kant op waarbij het vanuit het zuiden gaat regenen met daarbij ook veel wind.


Dreigende wolkenluchten kondigen onweer aan in Winterswijk. Foto: Gé Ensing.


Ook bij Ab donker bleef het niet droog.


Niet overal tropisch
Omdat er in de loop van de dag een noordelijke wind opsteekt, waarmee minder warme lucht van zee het land binnentrekt, zou het zomaar eens geen landelijke tropische dag kunnen worden vandaag. Gisteren passeerde de temperatuur in De Bilt nog wel de tropische 30 gradengrens. Vandaag lukt dat waarschijnlijk net niet. De warmste dag, die dateert van 23 augustus 1944, zullen we vandaag ook zeer waarschijnlijk niet gaan overtreffen. Destijds werd het 38,6 graden in het Gelderse Warnsveld. In het oosten en zuidoosten van het land, waar het lange tijd nauwelijks waait, loopt het kwik nog wel op naar tropische waarden tot lokaal 35 graden aan toe. Ook deze hitte brengt veel ongemakken met zich mee.


Bij de buien komt in de vroege ochtend al onweer voor. Foto: Ria Luttikhold.


Een onweersbui nadert Enschede. Foto: Gerson Veenstra.


Hittestress
Als de omgevingstemperatuur ruim boven de 30 graden uitstijgt, zoals vandaag op sommige plaatsen, kan de lichaamstemperatuur van sommige mensen ook verhoogd raken. Dit wordt mede veroorzaakt door een hoge luchtvochtigheid en zonnestraling. Hoe hoger de relatieve luchtvochtigheid. Hoe minder makkelijk ons zweet verdampt, waardoor de koelende werking van het verdampende zweet tekort schiet. Omdat het lichaam de warmte niet meer goed kan afvoeren kan dit in sommige gevallen een vorm van hittestress opleveren waardoor vermoeidheid optreed, spieren verkrampen en het lichaam zelfs kan uitputten. Door de beklemmende hitte lopen vooral ouderen, jonge kinderen en verzwakte mensen een groot gevaar. Ook dieren kunnen last krijgen van hittestress en kunnen dan ook het beste op stal worden gehaald. Honden moeten zeker niet achtergelaten worden in de auto, waar het uiteraard levensgevaarlijk warm kan worden. Zoek vooral verkoeling in de schaduw of beter binnen en drink voldoende water.

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juni 2013, 20:16 uur | Bericht #398507
Twee doden bij overstromingen in Frankrijk

Deze foto is niet meer beschikbaar
© reuters.

De stortregens en overstromingen in het zuidwesten van Frankrijk hebben in 24 uur tijd aan twee mensen het leven gekost. Vanmiddag werd een 75-jarige man in Luz-Saint-Sauveur voor de ogen van zijn zoon door het water meegesleurd. Nog in het departement Hautes-Pyrénées is een bejaarde vrouw vorige nacht verdronken toen ze uit haar auto probeerde te geraken. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls begaf zich ter plaatse om zijn steun te betuigen. Bijna 2.000 mensen moesten geëvacueerd worden.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 13:40 uur | Bericht #398953
Weerplaza: 'Weersituatie met zware neerslag zorgwekkend'

De hitte van de afgelopen twee dagen wordt vandaag verdreven door hevige tropische buien. Volgens Weerplaza is de weersituatie voor vanmiddag, vanavond en vannacht enigszins zorgwekkend. De grootste zorg is de hoeveelheid regen die in enkele regio's kan gaan vallen.


© ANP.

De nieuwste modelberekeningen die het afgelopen uur binnenkwamen suggereren hoeveelheden van 50 tot 80 mm. Dat zijn maandhoeveelheden die straks in 2-3 uur naar beneden zouden moeten komen. De kans op wateroverlast is dan uiteraard zeer groot, schrijft Weerplaza op hun website.

'Waterbom'
De westelijke provincies lijken veilig, maar vanaf Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant en daar ten oosten van is een 'waterbom' niet uitgesloten. Volgens andere weermodellen blijft het regengebied ten oosten van Nederland. Mocht het gebied wel over Nederland trekken dan voldoet dat aan de criteria voor een extreemweer-waarschuwing, code oranje.

Naast de zware regenval gaat het verdrijven van de tropische lucht ook gepaard met onweer, hagel en soms windstoten. De zwaarste buien bevonden zich om 12 uur in de Achterhoek en het zuiden van Limburg. In de loop van de nacht trekken de zware buien weg.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 13:41 uur | Bericht #398955
ANWB waarschuwt voor drukke spits door regen

Volgens de ANWB moeten automobilisten donderdag rekening houden met een drukke avondspits. Vooral in het midden en oosten van het land worden heftige buien verwacht. 'Dat kunnen buien zijn met alles erop en eraan', aldus een woordvoerder.

Het KNMI houdt in het hele land rekening met 'enkele onweersbuien, plaatselijk met hagel en veel neerslag in korte tijd'. Weerplaza spreekt van een 'enigszins zorgwekkende' weersituatie, waarbij maandhoeveelheden neerslag in een tijdsbestek van enkele uren naar beneden komen. De kans zou daardoor groot zijn om wateroverlast, vooral in het oosten van het land.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 14:18 uur | Bericht #399010
KNMI waarschuwt voor zware buien in het hele land

 In het zuidoosten en oosten zijn momenteel stevige regen- en onweersbuien aanwezig. Deze buien trekken verder noordwestwaarts over ons land en vanuit Duitsland volgen nieuwe forse onweersbuien. Naast onweer kunnen de buien ook vergezeld gaan van hagel en windstoten.

Lokaal valt veel neerslag in korte tijd, hetgeen tot wateroverlast kan leiden. De temperatuur loopt uiteen van 18 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 26 graden in het oosten van het land. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, rond kracht 3. In de loop van de middag en avond wordt de wind van het zuiden uit zuidwestelijk.
Ook vannacht hebben we te maken met buien, waarbij de onweerskans geleidelijk afneemt. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en komen er verspreid over het land enkele buien tot ontwikkeling, daarbij is er een kleine kans op onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden in het noordwesten tot plaatselijk nog 21 graden in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind is meest matig, aan de kust vrij krachtig en in de middag aan de noord(west)kust krachtig of hard.

Bron: KNMI
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juni 2013, 15:40 uur | Bericht #399134
Waarschuwing voor extreem weer



Het KNMI heeft donderdag voor drie provincies een waarschuwing voor extreem weer afgegeven. Code oranje geldt voor Gelderland, Overijssel en Drenthe. In de komende uren vallen daar zware regen- en onweersbuien, die gepaard kunnen gaan met hagel. Plaatselijk kan veel neerslag vallen, aldus het weerinstituut.
De zware buien komen uit Duitsland en trekken langzaam naar het noordwesten en noorden van Nederland. In de rest van het land is kans op enkele regen- of onweersbuien.

Avondspits
De ANWB zei donderdag al te rekenen op een drukke avondspits door de heftige buien.
Aan het begin van de middag kwamen de eerste buien het zuiden van Limburg binnen. De temperatuur loopt donderdag uiteen van 18 graden op de Wadden tot 26 in het oosten van Nederland, zo laat het meteorologisch instituut donderdag weten.

Tientallen millimeters
Weerplaza meldt dat de regenval lokaal kan oplopen tot enkele tientallen millimeters, mogelijk zelfs meer dan 75 milimeter. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag is er nog sprake van buien, al zullen die dan wel in hevigheid gaan afnemen. In verschillende plaatsen is de de bliksem ingeslagen. In woningen in Goor en Haaksbergen ontstond brand nadat de huizen waren getroffen door de bliksem, meldt de Twentse brandweer. Ook wordt op Twitter melding gemaakt van wateroverlast. Zo staan in het Gelderse Brummen straten blank omdat in een uur tijd bijna 50 millimeter neerslag viel.

Schiphol
Reizigers op vliegveld Schiphol moeten rekening houden met vertragingen door het dreigende noodweer. De overlast kan ''matig tot groot'' zijn. Daarvoor waarschuwt de Europese vluchtleiding Eurocontrol donderdag. Ook spoorbeheerder ProRail zet zich schrap voor problemen door het zware weer. ,,We hebben 7000 kilometer stalen rails, ICT-apparatuur en veel kabels en leidingen buiten liggen. Deze blijven gevoelig voor blikseminslag", meldt ProRail op de website. Daarom staan er 30 storingsploegen klaar die direct kunnen ingrijpen als de bliksem inslaat en er storing ontstaat.

Bron: NU.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juni 2013, 16:43 uur | Bericht #399241
Extreem weer in Overijssel en Drenthe



Het KNMI heeft de code oranje voor de provincie Gelderland donderdagmiddag ingetrokken. Het ergste noodweer is daar achter de rug, zo liet het weerinstituut weten. Voor Overijssel en Drenthe geldt de waarschuwing voor extreem weer nog wel. In de komende uren vallen daar zware regen- en onweersbuien, die gepaard kunnen gaan met hagel. De zware buien komen uit Duitsland en trekken langzaam naar het noordwesten en noorden van Nederland. De ANWB zei eerder donderdag al te rekenen op een drukke avondspits door de heftige buien.

Stormschade
Het onweer in Twente heeft politie en brandweer donderdagmiddag veel werk bezorgd. De hulpdiensten moesten uitrukken voor circa 50 meldingen van wateroverlast en stormschade, meldde de politie. Het KNMI gaf eerder donderdag voor drie provincies een waarschuwing voor extreem weer. In Goor is de bliksem ingeslagen in een woning aan de Van Ruijsdaelstraat. In Haaksbergen rukte de brandweer uit voor brand na blikseminslag in een woning aan de Veldkers. In Den Ham meldde de brandweer een uitslaande woningbrand na blikseminslag.

Waterbom
Ook volgens Weerplaza is de weersituatie voor donderdagmiddag, -avond en -nacht enigszins zorgwekkend. De grootste zorg is de hoeveelheid regen die in enkele regio's kan gaan vallen. Eerder donderdag sprak Weerplaza over de mogelijkheid van een 'waterbom', een grote concentratie van regen die in korte tijd naar beneden valt.

De nieuwste modelberekeningen die het afgelopen uur binnenkwamen suggereren hoeveelheden van 50 tot 80 mm. Dat zijn maandhoeveelheden die straks in 2-3 uur naar beneden zouden moeten komen. De kans op wateroverlast is dan uiteraard zeer groot, schrijft Weerplaza op de website.

Schiphol
Reizigers op vliegveld Schiphol moeten rekening houden met vertragingen door het dreigende noodweer. De overlast kan 'matig tot groot' zijn. Daarvoor waarschuwt de Europese vluchtleiding Eurocontrol. Vliegtuigen kunnen misschien niet door de weersystemen vliegen en moeten in dat geval omvliegen. In de loop van de middag wordt duidelijk wat de gevolgen zijn. Ook spoorbeheerder ProRail zet zich schrap voor problemen door het zware weer. 'We hebben 7000 kilometer stalen rails, ICT-apparatuur en veel kabels en leidingen buiten liggen. Deze blijven gevoelig voor blikseminslag', meldt ProRail op de website. Daarom staan er 30 storingsploegen klaar die direct kunnen ingrijpen als de bliksem inslaat en er storing ontstaat.

Blow-up
De hitte van de afgelopen dagen heeft op tal van plaatsen op de Duitse snelwegen tot beschadigingen geleid, zo meldde de Duitse ANWB. Bijzonder gevaarlijk zijn de zogeheten blow-ups: stukken uitgezet wegdek die omhoog worden geduwd. Zo'n blow-up werd woensdag een 59-jarige motorrijder fataal: hij werd omhoog geschoten en tegen de vangrail geslingerd.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 18:26 uur | Bericht #399377
Extreem weer voorbij, veel wateroverlast in het oosten (update)

Het KNMI waarschuwt niet langer voor extreem weer in het oosten van het land. Code oranje is nu ook ingetrokken voor de provincies Overijssel en Drenthe. Eerder was de waarschuwing al beëindigd voor Gelderland. Het ergste noodweer is volgens het weerinstituut achter de rug.

In het oosten van het land vielen donderdagmiddag zware regenbuien. Dat leidde tot flinke overlast in Twente, Salland en de Achterhoek. Straten kwamen blank te staan. De zware buien komen uit Duitsland en trekken langzaam naar het noordwesten en noorden van Nederland.



Stormschade
Met man en macht zijn politie, brandweer en andere hulporganisaties in Overijssel bezig problemen door de wateroverlast op te lossen. Brandweer Twente kreeg meer dan 400 meldingen. De inwoners wordt opgeroepen om alleen in spoedgevallen 112 te bellen.

Veel kelders en tunnels zijn ondergelopen, straten staan blank en putdeksels zijn van hun plaats gespoeld. Oldenzaal heeft bewoners opgeroepen thuis te blijven als er geen noodzaak is van huis te gaan.

Volgens de brandweer komen de meeste meldingen uit Hengelo en Enschede. De brandweer is vooral druk met problemen zoals ondergelopen kelders. 'We verwachten dat we het ergste inmiddels hebben gehad en dat het waterpeil snel weer zakt,' zei een woordvoerster.

In Goor is de bliksem ingeslagen in een woning aan de Van Ruijsdaelstraat. In Haaksbergen rukte de brandweer uit voor brand na blikseminslag in een woning aan de Veldkers. In Den Ham meldde de brandweer een uitslaande woningbrand na blikseminslag.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 18:27 uur | Bericht #399378
Zwaar weer zorgt voor overlast in Oost-Nederland

De zware regenbuien die gepaard gingen met onweer, hebben vooral in het oostelijk deel van Nederland voor grote overlast gezorgd.

In het begin van de middag waren vooral de provincies Brabant, Gelderland en Overijsel getroffen door het noodweer. Straten stonden blank doordat er plaatselijk tussen de 50 en 75 mm regen was gevallen. In de regio Twente vielen enkele woningen ten prooi aan de vlammen door bliksem inslag.

Noord-Nederland
Rond half vijf bereikte het zware weer het oosten van Noord-Nederland. Hier zorgde de bliksem voor een uitslaande brand in een vrijstaande woning in Harkstede. Volgens een woordvoerder zou hierbij niemand gewond zijn geraakt.  In zuid-oost Drenthe moet men rekening houden met veel water op de rijbaan. De politie verzoekt weggebruikers hun snelheid hierop aan te passen.

Buien blijven, onweer neemt af
Ook vannacht hebben we te maken met buien, waarbij de onweerskans geleidelijk afneemt. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 18:31 uur | Bericht #399383
Onweer zit Avond4Daagse in Hoogeveen weer dwars

 "Erg frustrerend, maar dit is overmacht." Klaas Plas van de organisatie van de Hoogeveense Avond4Daagse baalt dat het evenement voor de tweede achtereenvolgende avond is afgelast. Onweer zit het wandelfestijn dit jaar danig dwars. De ruim 2000 lopers hebben alleen afgelopen dinsdag 5 of 10 kilometer gewandeld. Voor vrijdag zijn de voorspellingen gunstiger. Indien die intocht doorgaat is de Avond4Daagse in Hoogeveen dit jaar gehalveerd.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 18:33 uur | Bericht #399386
Noodweer: Arsenaal Coevorden loopt dag voor opening onder water

Het noodweer vanmiddag heeft ook geleid tot problemen in Zuidoost-Drenthe. Straten en kelders liepen onder. De brandweer had de handen vol aan de vele meldingen.



Zoals gebruikelijk bij noodweer is in Coevorden Het Arsenaal ondergelopen. "Zowel vanaf de straat als de achterkant kwam het water in golven van wel twintig centimeter naar binnen klotsen", zegt Annemarie Splinter van het Stedelijk Museum. "Maar ook via de dakgoten stroomde het water het gebouw in. Er was geen houden aan. Het is één vieze bende." Met vier brandweerauto's tegelijk werd geprobeerd zo snel mogelijk het water weg te pompen.

Uitgerekend vrijdag wordt Het Arsenaal na een grondige verbouwing heropend. Zaterdag is er een open dag. "Dat zal ongetwijfeld nog met vieze muren zijn. En ik ben bang dat het speciale vinyl bij de ingang gaat krullen." Hierop is de vesting Coevorden afgebeeld, als entree van het Stedelijk Museum.

In Coevorden liepen verschillende winkels onder, waaronder de Wibra. Woningen aan De Haven ondergingen hetzelfde lot. De Bentheimerstraat leek even op een kolkende rivier.

Bron: DVHN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 13:18 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 18:34 uur | Bericht #399388
Schiphol heeft weinig last van noodweer

Reizigers op vliegveld Schiphol hebben donderdag weinig last gehad van het noodweer in het oosten van het land. Er was even sprake van dat vliegtuigen moesten omvliegen om de onweersbuien te ontwijken, maar het vliegverkeer raakte nauwelijks verstoord.

Dat hebben Schiphol en de Luchtverkeersleiding Nederland laten weten. De Europese vluchtleiding Eurocontrol waarschuwt niet langer voor overlast op Schiphol.

Ook op het spoor bleven de problemen beperkt. Door blikseminslag rijden er momenteel geen treinen tussen Zutphen en Winterswijk. In de loop van de avond moet dat verholpen zijn. Ook tussen Heerlen en Kerkrade lag het treinverkeer even plat door bliksem.

Bron: RTL Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 18:47 uur | Bericht #399406
Foto's van het noodweer

Ondergelopen straten in Enschede.
Sanne van den Dungen


Ook in Emmen overstroomden enkele straten in de Rietlanden.
M. Kloese


In Dalen viel genoeg regen om met water te spelen in de tuin.
Evelijn Verheijen-de Bruijn


In Wilp (Gelderland) staan de straten blank
Frank Geurts


In Hengelo (Overijssel) ging het vanmiddag om half twee flink los.
Laura Scholten in 't Hof


Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 23:57 uur | Bericht #399840
Wateroverlast in Riemst en Voeren

Hevige regenval heeft na 20 uur wateroverlast veroorzaakt in enkele straten in Riemst en Voeren. In Vroenhoven bij Riemst kwam de Maastrichtersteenweg over een afstand van een kilometer blank te staan. In Voeren stroomde het water twee huizen binnen.

In Zichen-Zussen-Bolder liep het wachtbekken meteen vol. De brandweer van Voeren moest water wegpompen en modder ruimen in enkele straten. Het water stroomde de kelder van een huis binnen en ook de keuken en gang van een tweede woning liepen onder. Een van de twee panden kreeg ook met modder af te rekenen.

"Opeens stonden de hemelsluizen open. Er viel twintig liter per minuut", zegt burgemeester Huub Broers van Voeren. De brandweer moest het modder van enkele straten wegspuiten. "En er werden ook zandzakjes gelegd. Het is afwachten wat het weer nog gaat brengen. De aangelegde waterbekkens doen het prima, maar nu worden een paar probleempunten zichtbaar."

Bron: HLN
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juni 2013, 07:18 uur | Bericht #399939
Brandweer rukt uit in Luik voor zware wateroverlast

Bepaalde streken van de provincie Luik hebben gisterenavond last gehad van zwaar onweer en wateroverlast. De brandweer van Welkenraedt kreeg een vijftiental oproepen voor onder water gelopen kelders.

De voorbije uren trok er een zwaar onweer over de streek. Ook in Herve, Eupen, Plombières en La Calamine moesten de spuitgasten massaal uitrukken voor wateroverlast in diverse woningen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 184 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 184, lezen 2 mensen het topic "Lancering van de atlas 5 uitgesteld vanwege bosbranden".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden