Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 06:59:49

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 06:59:39

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 05:59:52

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 05:59:51

De kaart De Bilt - Windrichting
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 05:59:50

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 05:59:49

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 05:59:49

De kaart De Bilt - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 05:59:48

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 05:59:41

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 03:59:50

De kaart De Bilt - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 03:59:49

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 02:59:46

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 00:59:56

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 00:59:56

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2022 00:59:55
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd: Herfst

Doe je mee?

Herfstdiscussietopic 2022

Koudste novembernacht in 24 jaar

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

De OnweerOnline LIVE eindejaarsuitzending

Doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 Aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2013, 12:23 uur | Bericht #398853
Luchtvervuiling bereikt historisch record in Singapore

De luchtvervuiling heeft in Singapore een historisch record bereikt. De eerste minister waarschuwt dat de smog wekenlang in de stad kan blijven hangen.


AP

De wolkenkrabbers in de 5,3 miljoen inwoners tellende stadstaat zitten in de smog. In de lucht hangt een penetrante rookgeur en de apotheken zitten door hun voorraad wegwerpmaskers heen. De luchtkwaliteit wordt beschouwd als een gevaar voor de gezondheid.

De smog te wijten aan opzettelijk aangestoken branden op het naburige Indonesische eiland Sumatra. Singapore wordt elk jaar geconfronteerd met dikke rookpluimen die uit Sumatra komen aangedreven, maar nooit was de vervuiling zo erg.

‘Het gaat om de ergste vervuiling die Singapore ooit gekend heeft’, zegt de minister van Milieu Vivian Balakrishnan die een uitdrukkelijke oproep richtte aan Indonesië om het probleem aan te pakken.

Indonesië kaatst de bal terug
De Indonesische minister bevoegd voor de strijd tegen de bosbranden, Agung Laksono, reageerde koel. ‘Singapore moet ophouden zich te gedragen als een kind en lawaai te maken’, luidde het. Hij kaatste de bal ook terug naar de stadstaat, door de suggereren dat de bosbranden misschien wel worden aangestoken door grote palmolieplantages uit Singapore, die op Sumatra belangrijke concessies hebben.

Op Sumatra zelf krijgen bewoners ook de raad in hun huizen te blijven of gezichtsmaskers te dragen. Ook in Maleisië is de vervuiling boven de toegelaten waarden uitgestegen.

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 20 juni 2013, 13:03 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 Aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juni 2013, 14:44 uur | Bericht #400009
Kunstmatige regen moet branden Indonesië blussen

Indonesië wil de verwoestende bosbranden op Sumatra bestrijden met kunstmatige regen. Dit zegt Heru Widodo, het hoofd van overheidscentrum voor weerbeïnvloeding, in Jakarta. Twee helikopters en een vrachtvliegtuig sproeien morgen chemicaliën in de wolken om regen uit te lokken.

Op Sumatra woeden meer dan honderd bosbranden, die volgens milieuorganisaties deels aangestoken werden om land te winnen voor plantages. Singapore en Maleisië zijn de verstikkende rook compleet zat, en eisen een oplossing van Indonesië.

Gezondheid
De luchtvervuiling in Singapore doorbrak vandaag de grens van 400 op de Pollutant Standards Index (PSI). Een score tussen 201 en 300 wordt al beschouwd als "zeer ongezond". De Indonesische nevelen verstikken inmiddels de economie van het land. Sommige toeristenplekken blijven dicht en kantoorpersoneel mag thuisblijven. In buurland Maleisië zijn tienduizenden scholieren vrij omdat honderden scholen gesloten zijn door de rook.

De rook van Sumatra is een jaarlijks terugkerend probleem. In Indonesië worden bossen illegaal in brand gestoken om plaats te maken voor palmolieplantages. Maar deze keer zijn de branden en overlast erger dan ooit.

"Aanstellerij"
Premier Lee Hsien Loong van Singapore stak de bevolking, die massaal mondmaskers inslaat, een hart onder de riem: "We komen er samen wel doorheen". Hij heeft de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono een brief geschreven waarin hij hulp aanbiedt bij het blussen van de branden.

Gisteren gooide Indonesië nog olie op het vuur door te zeggen dat Singapore zich aanstelt. "Singapore moet zich niet als een kind gedragen en zoveel lawaai maken", aldus de Indonesische minister Agung Laksono. Vandaag voerden Indonesische vliegtuigen wel "waterbombardementen" uit boven de branden, en morgen probeert het land kunstmatige regens uit te lokken.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 Jul. 2006
21 juni 2013, 17:48 uur | Bericht #400021
Bosbranden Indonesië schuld van grote bedrijvenIndonesië legt de schuld van de bosbranden op het Indonesische eiland Sumatra bij acht bedrijven. Dat heeft een adviseur van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono gezegd. "Het merendeel van de brandhaarden ligt in de provincie Riau, in het werkgebied van bedrijven APRIL en Sinar Mas." De grote internationale concerns Asia Pacific Resources International (APRIL) en Sinar Mas Agro Resources and Technology (SMART) worden expliciet genoemd. Zij beheren onder meer plantages op Sumatra. Onduidelijk is welke andere bedrijven worden onderzocht. Vermoedelijk gaat het om bedrijven in de palmolie-industrie, een miljardenbranche op Sumatra.

Concern APRIL reageerde in een verklaring op de beschuldigingen. Het bedrijf meldt 'een strikt beleid tegen bosbranden' te voeren. Volgens een woordvoerder van SMART zijn er op hun gebied geen branden ontstaan. De verwachting is dat het Indonesische ministerie van Milieu zaterdag meer bedrijven zal noemen. De bosbranden houden nu al drie dagen aan en veroorzaken een recordhoeveelheid luchtvervuiling in Singapore en Maleisië. De wind trekt echter aan en brandweermannen hebben grote moeite de branden onder controle te krijgen. Het leger heeft zeven blusvliegtuigen ingezet.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 maart 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 Aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2013, 15:03 uur | Bericht #400467
Duizenden luchtweginfecties Sumatra door rook

Meer dan 10.000 mensen in de provincie Riau op Sumatra hebben infecties aan hun luchtwegen opgelopen door de rook van de bosbranden. Lokale autoriteiten verwachten dat het aantal de komende dagen nog verder toeneemt. De autoriteiten hebben in totaal ongeveer 300.000 mondkapjes uitgedeeld en meerdere dorpen in Riau geëvacueerd.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Een platgebrande akker op Sumatra © afp.


De helft van de getroffenen zijn kinderen onder de 5 jaar. 'Ouders moeten hun kinderen in huis houden tot de rook weer wegtrekt', zei een lokale functionaris.

De meeste mensen kregen last van ademhalingsproblemen vanaf 18 juni, tien dagen nadat enkele van de bosbranden op Sumatra waren begonnen. De branden hebben ongeveer 16.000 hectare bos in de as gelegd en de ergste vervuiling van de lucht in de afgelopen tien jaar veroorzaakt in Indonesië, Maleisië en Singapore.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.633 topics, welke bij elkaar 447.294 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.492 leden.
Het nieuwste lid is Amarok117.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 475 mensen aan het browsen op het forum. 9 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 475, lezen 14 mensen het topic "Winter discussietopic 2021-2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd: Herfst

Doe je mee?

Herfstdiscussietopic 2022

Koudste novembernacht in 24 jaar

De OnweerOnline LIVE eindejaarsuitzending

Doe mee!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden