Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Volusia, FL.

6 Mar 2021 16:49:40

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Mar 2021 12:59:12

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

6 Mar 2021 10:59:35

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Mar 2021 10:59:08

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

6 Mar 2021 10:01:10

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

6 Mar 2021 09:22:58

De temperatuur bij Rotterdam is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

6 Mar 2021 09:22:58

De temperatuur bij Wijk aan Zee is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

6 Mar 2021 09:22:58

De temperatuur bij Cabauw is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

6 Mar 2021 09:22:58

De temperatuur bij Herwijnen is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

6 Mar 2021 09:22:58

De temperatuur bij Heino is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

6 Mar 2021 09:22:58

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Mar 2021 05:59:10

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Mar 2021 05:59:09

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Mar 2021 05:59:08

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Mar 2021 03:59:14
Actueel
1 / 4

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Winter discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 juni 2007, 14:36 uur | Bericht #3276
Gisteren heeft het nergens geonweerd en dat kwam vooral door gebrek aan zon en daardoor ook het ontbreken van echte warmte. Maar vannacht trekt er een gebied met intensieve regen naar ons toe, vanuit Frankrijk afkomstig, dat mogelijk opnieuw met onweer gepaard gaat door de extra onstabiliteit die meekomt.


Het radarbeeld van Frankrijk om 12.15 uur.

Het is, afgezien dan van gisteren, de laatste tijd goed raak met onweer in Nederland. En het is alweer enige tijd geleden dat het tot serieus, zwaar onweer kwam. Op 1 en 2 oktober 2006 hadden we het voor het laatst in delen van het land. In het Brabantse Bergeijk ontwikkelde zich in de donderbuien op 1 oktober zelfs een sterke windhoos die een schadespoor van enkele kilometers lengte en 40 meter breed naliet.


De verwachting volgens het Engelse model (UKMO) voor donderdagochtend. In een groot gebied (= rood) wordt rond 10 millimeter voorzien, niet zo erg veel dus.

De oorzaak van het onweer van de laatste dagen en ook dit moment moeten we zoeken in de combinatie van voldoende warmte, veel vocht en voldoende onstabiliteit. Onstabiel is de lucht als hij flink afkoelt met het toenemen van de hoogte. Dat gaat met circa 1 graad per honderd meter stijging. Meteen moet worden opgemerkt dat er ook veel plaatsen te vinden zijn, waar tot nu toe nog geen bliksem en donder is gezien of gehoord. Tot ergernis van veel weerliefhebbers. Vooral in de kustprovincies is dat het geval. Het blijft toch een regionaal fenomeen. Onweer komt op gemiddeld 27 dagen voor in ons land (op basis van de normaalperiode 1971-2000), waarvan de meeste dagen in de zomer vallen, namelijk 12. Van de officiële weerstations van het KNMI, die onweer bijhouden, is Gilze-Rijen in het zuiden van Noord-Brabant het onweersrijkste station met totaal 34 dagen in een jaar en 17 dagen in de zomer. Ook De Bilt met gemiddeld 32 donder- en bliksemdagen per jaar en Valkenburg met gemiddeld 31 dagen per jaar scoren hoog. Verder kent De Bilt samen met Eindhoven normaal 14 onweersdagen in de zomerperiode. Eelde noteert de minste onweersdagen per jaar, met 21 dagen.

Van onder meer Eindhoven weten we dat het als zogeheten warmte-eiland fungeert. In een warme, onstabiele situatie scoort de temperatuur daar gemiddeld hoger dan in de directe omgeving. En dat geeft het onweer extra "energie". We zagen dat ook tijdens de onweerssituaties van onder meer afgelopen maandag. Dat neemt niet weg dat wanneer er onweer wordt verwacht, Eindhoven ook daadwerkelijk altijd onweer krijgt. Het blijft een samenspel van factoren dat een onweersbui maakt, of breekt.....

Hadden we maandag voor het laatst de geïsoleerde, lokale en soms ook pittige onweersbuien die vooral werden gevoed door de snel oplopende temperaturen, de komende 24 uur komt het eventuele onweer uit een passerend buiengebied. Dat zat vanochtend boven onder meer de Bordeaux-streek en Bretagne in Frankrijk en staat in een zuidwestelijke stroming pal op de Benelux en Duitsland gericht. Het systeem is gekoppeld aan een lagedrukgebied dat vanaf de oceaan langzaam naar het westen van Frankrijk zal trekken. Daar komt hij vrijdag naar verwachting terecht.


Foto van afgelopen zondag van W. Klappe uit Rheden.

De vraag is natuurlijk wat er van hele buiengebied overblijft naarmate het Nederland in zicht krijgt: blijft er dan veel activiteit over en wat zal de exacte koers van het complex precies worden? Als we afgaan op de nieuwste uitkomsten van de computerberekeningen dan passeert het vooral in het tweede deel van de komende nacht en morgenochtend met in een groot gebied van Nederland flink wat regen en verspreid onweer. Maar zwaar onweer, nee, dat lijkt niet meer aan de orde te zijn....We zullen zien.

©Meteoconsult
Every cloud has a silver lining
Emeg
Lid
Woonplaats:
Berichten: 8
Lid sinds: 11 jun. 2007
13 juni 2007, 19:16 uur | Bericht #3285
QUOTE

De verwachting volgens het Engelse model (UKMO) voor donderdagochtend. In een groot gebied (= rood) wordt rond 10 millimeter voorzien, niet zo erg veel dus.


©Meteoconsult


Zo te zien krijgen we net zoals maandagavond hier in de Liemers de hoofdprijs  ;D
Waarom deze advertentie?
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 juni 2007, 20:39 uur | Bericht #3292
QUOTE
Zo te zien krijgen we net zoals maandagavond hier in de Liemers de hoofdprijs  ;D

Maar het zegt niet meteen dat je onweer krijgt, dit zijn alleen de neerslagprognose's
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.265 topics, welke bij elkaar 445.220 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.296 leden.
Het nieuwste lid is Willsmith00.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1594 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1594, lezen 8 mensen het topic "Winter discussietopic 2020-2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Winter discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden