Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 09:22:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 08:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 juli 2013, 07:58 uur | Bericht #400814


Gratis 4D Follow Me-app beschikbaar

De langverwachte Vierdaagse app is nu beschikbaar in de Apple Store onder de naam 4D Follow Me (categorie sport). De app is te gebruiken vanaf dinsdag 16 juli (niet eerder), je kunt je dan ook pas aanmelden met je (Vierdaagse) registratienummer. De app voor android is vanaf vrijdag beschikbaar. De app is gratis.

Je kunt de app gebruiken voor het tonen van je eigen actuele locatie en voor het tonen van de status van andere lopers. De app is bedoeld voor deelnemers en voor supporters (zowel langs de route als thuis). De app toont je verwachte aankomsttijd, de afstand tot de finish, de gemiddelde snelheid en ook de afstand tot het eerstvolgende medische verzorgingspost , toiletten en verswaterpunten. Ook de start- en finishscan worden in de app getoond. Maak je gebruik van een geregistreerde chip dan worden ook de meetpunten op de route in de app getoond. De app werkt op basis van je registratienummer (dus waar gevraagd wordt naar 'loopnummer' of 'deelnamenummer' vul je je registratienummer in).

Voor vragen en meer informatie kun je terecht op het twitteraccount @4DFollowMe (#4DFollowMe), de supportpagina van 4DFollowMe of reageren in de appstore.

Bron: Vierdaagse.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 juli 2013, 08:04 uur | Bericht #400816

Bron: Weeronline
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 juli 2013, 19:51 uur | Bericht #400844
Warme start Vierdaagse

Zon en zomerse temperaturen zijn na het weekend weer terug. Een zuidwestelijke wind voert namelijk warme lucht vanaf de Britse eilanden bij ons aan en een hogedrukgebied dat boven onze omgeving komt te liggen, houdt storingen uit de buurt. Maandag, maar ook dinsdag, de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse, verlopen vooral in de omgeving van Nijmegen warm met veelal een graad of 26. De dagen daarna gaat het kwik geleidelijk iets omlaag, naar voor de meeste wandelaars iets aangenamere temperaturen tussen 20 en 24 graden.


Komende dinsdag start de 97e editie van de Nijmeegse Wandelvierdaagse. Het is die dag warm met in de omgeving van Nijmegen 26 à 27 graden en veel zon.

Met een noordelijke wind werden de afgelopen dagen steeds wolkenvelden vanaf de nog relatief koude Noordzee bij ons aangevoerd. De zon kwam er daardoor regionaal minder goed aan te pas en de middagtemperaturen wisten vaak niet eens de 20-gradengrens te bereiken.

Veel zon
Een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan bouwt zich dit weekend echter verder uit tot boven ons land en in een uitloper daarvan vormt zich vanaf maandag een opzichzelfstaande kern van hogere luchtdruk boven België en Nederland. Wolkenbanden worden daar omheen met een flinke bocht ten noorden van ons langs gevoerd en de zon speelt dan weer een paar dagen de hoofdrol.

Zomerse temperaturen
Op de Britse eilanden wordt het de komende dagen erg warm. Op diverse plaatsen loopt het kwik op tot boven 30 graden en die warme lucht wordt met een zuidwesten- tot westenwind onze kant op geblazen. Onderweg koelt de lucht boven het nog koude zeewater van de Noordzee iets af en is dan nog ruim 20 graden als deze op de Nederlandse stranden arriveert. Verder landinwaarts warmt de lucht door veel zonneschijn verder op en wordt het zomers warm, met middagtemperaturen rond 26 graden in onder andere Nijmegen.


Na het weekend keert het zonnige en warme zomerweer namelijk weer een paar dagen terug. De zwembadjes kunnen dus weer de tuin in. Foto: Gieny Westra.

Nijmeegse Vierdaagse
Komende dinsdag gaat de 97e editie van de Nijmeegse Wandelvierdaagse van start. De meeste jaren werd er in het verleden gewandeld met licht wisselvallig zomerweer. De temperaturen lagen veelal rond een graad of 20 en naast zon viel er ook bijna jaarlijks wel een aantal buien of wat regen. Anders was het wel in de jaren 1995 en 2003. Eerst op 21 juli en in 2003 op 17 juli werd het tijdens het wandelen 35 graden!  Ook de editie van 2006 staat nog in de meeste geheugens gegrift. In de schaduw werd het op de eerste dag al 34 graden en dat werd ook meteen de eerste editie in de geschiedenis van de Nijmeegse Vierdaagse die werd afgelast. Tientallen mensen werden na de eerste dag opgenomen in het ziekenhuis en 2 ervaren wandelaars overleden ter plekke.


Ook de standen zijn warm met gemiddeld een graad of 21. De strandtenten zullen dan ook weer volop bezocht worden. Foto: Layla Wijsmuller-Vafi.

Dinsdag, dag 1 van de 2013 editie, is het ook warm en zonnig. De temperaturen lopen op tot zo’n 26 graden op het wandelparcours. De dagen daarna gaat het kwik langzaam omlaag. Woensdag wordt het nog een graad of 24 met af en toe ook al wat wolkenvelden, en donderdag en vrijdag wordt het gemiddeld een graad of 21 met een afwisseling van wolken en zon. Het lijkt deze editie ook op alle dagen droog te blijven.

Risico op mist op de stranden
De mensen die maandag of dinsdag niet naar Nijmegen afreizen, maar wel naar het strand, moeten rekening houden met een klein addertje onder het gras. Mistvelden vanaf zee zouden voor de strandgangers een minder leuke verrassing kunnen zijn. Het water van de Noordzee is nu gemiddeld een graad of 15 a 16 en als daar warme lucht van ongeveer 25 tot 30 graden overheen schuift, bestaat het ‘gevaar’ dat zich heel gemakkelijk mist vormt, wat vervolgens met die zuidwesten- tot westenwind onze kant op wordt geblazen. Lig je vanaf de ochtend dan al lekker op het zonnige en warme strand, kan het in zo’n geval zomaar zo zijn dat je in de loop van de middag ineens de jas aan moet en de zon heel snel uit het zicht verdwijnt. We houden je op onze website uiteraard op de hoogte van het strandweer en of de mist zich inderdaad aan dient.


Wel is er op de stranden in de middag een klein risico op mist vanaf zee. Foto: Phil van Haren.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 12 juli 2013, 19:51 uur, door Bronk
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 juli 2013, 12:43 uur | Bericht #400884
Zware Vierdaagse door warm weerDe deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse moeten rekening houden met zware omstandigheden. Volgens Weerplaza wordt het zomers weer en ligt Nijmegen deze week in één van de warmste regio's van het land. Vanaf morgen wordt het vrijwel overal zonnig en staat er weinig wind. Tot en met donderdag zijn er temperaturen van 28 graden mogelijk. Komende dinsdag gaat de Vierdaagse van start. Volgens Weerplaza wordt het wandelevenement door het warme weer bovengemiddeld zwaar en is het belangrijk voor de lopers om veel water te drinken.

Vierdaagsefeesten
Gisteravond werd in Nijmegen de eerste avond van de Vierdaagsefeesten gehouden. Volgens de politie was het gezellig druk in de stad. In totaal zijn acht mensen aangehouden. Zes mannen zijn opgepakt vanwege vechtpartijtjes op de Grote Markt en het Stationsplein. De twee anderen worden verdacht van winkeldiefstal.

Bron: NOS / Foto: ANP | Gewijzigd: 20 juni 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 juli 2013, 00:05 uur | Bericht #400899
Vierdaagse extra zwaar door hitte

Het is al een behoorlijke opgave om de Vierdaagse uit te lopen, maar de wandelaars krijgen er nog een hindernis bij. De temperatuur loopt de komende dagen vermoedelijk op tot 26 of 27 graden. Deelnemers wordt aangeraden extra te drinken tegen uitdroging. En goed te smeren, want de zonkracht is waarschijnlijk groot.

46.000 wandelaars
Minister Edith Schippers geeft dinsdag het startschot voor de 97e Vierdaagse. 46.000 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de 30, 40 of 50 kilometer per dag. Ruim 16.000 wandelaars doen voor het eerst mee. In 2006 werd de Vierdaagse na de eerste dag afgelast vanwege de hitte. Op die dag liepen de temperaturen op tot 34 graden in de schaduw. Veel wandelaars hadden last van uitdrogingsverschijnselen, waardoor de hulpdiensten overbelast raakten. Twee deelnemers overleden.

Bron: RTL Nieuws
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 juli 2013, 10:44 uur | Bericht #400905
Weersverwachting  Maandag 15 juli.

De voouitzichten blijven onverminderd goed. Er is vandaag soms bewolking, maar vooral vanmiddag is er ook veel zon. Gisteren werd het 23 graden, vanmiddag is de maximumtemperatuur op de Wedren zo'n 24 graden. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen west en noord. Morgen is er soms ook bewolking, zowel in de ochtend als de middag. Maar meestal is het zonnig. Het wordt een erg rustige Dag van Elst met heel weinig wind, soms is het helemaal windstil. Bij de start is het ongeveer 13 graden, halverwege de middag kan de temperatuur oplopen tot 25 graden. De luchtvochtheid is met 50% gemiddeld voor een zomerdag. Woensdag en donderdag is het 's middags ook een graad of 25, met flinke zonnige perioden en af en toe bewolking. Meer weernieuws indien nodig op deze plaats, en via Twitter (@St_DE4DAAGSE). Jules Geirnaerdt Meteo.Stichting DE4DAAGSE @St_DE4DAAGSE
Dinsdag 16 juli: temp rond de 25 a 26 graden en een luchtvochtigheid van 60%.  Advies: drink voldoende en draag bv. een petje. #4d13

Bron: 4daagse.nl | Gewijzigd: 15 juli 2013, 10:47 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 juli 2013, 16:00 uur | Bericht #400924


Bron: Weeronline | Gewijzigd: 15 juli 2013, 16:04 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 juli 2013, 17:01 uur | Bericht #400928
Vierdaagse Nijmegen: uitdrogen voorkomen

Sinds de dodelijke afloop van de Vierdaagse in 2006 let iedereen extra goed op de weersvoorspellingen. Wat kun je doen om je te wapenen tegen de hitte? Drink veel, maar niet te veel."Een algemeen advies voor ruim 40.000 wandelaars betreffende de hoeveelheid vocht die iemand tot zich moet nemen tijdens het wandelen, is niet te geven," zegt professor Maria Hopman an het UMC St. Radbout in Nijmegen.

Haar onderzoekresultaten laten zien dat voor sommige mensen 2 liter vocht per wandeldag de juiste hoeveelheid is, terwijl een ander meer dan 10 liter moet drinken tijdens een wandeldag om zijn vochtbalans op peil te houden.

Tips:
1.Weeg jezelf voor en na de wandeling
2.Niet wachten met drinken
3.Ook niet teveel drinken
4.Regelmatig eten
5.Geen alcohol en fris
Ouderen moeten extra goed oppassen, omdat ze door hun leeftijd weinig dorst hebben. Hun dorstprikkel werkt minder goed dan die van jonge mensen.

Doden
Het is één keer voorgekomen dat de Vierdaagse werd afgelast. Dat was in 2006. Nadat er de eerste dag twee mensen waren overleden door de hitte van ruim 34 graden Celsius en vijf werden gereanimeerd, besloot de Vierdaagse-commissie na één dag het evenement af te gelasten. Voor deze gelegenheid werd een herinneringsspeld uitgereikt aan de wandelaars die waren begonnen aan deze nooit voltooide Vierdaagse.

Negenenzestig mensen, met leeftijden van 17 tot 89 jaar, werden opgenomen in het Universitair Medisch Centrum St Radboud, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen en het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem. In totaal kwamen er 250 tot 300 meldingen binnen van mensen die onwel waren geworden.

Verantwoordelijkheid
De gebeurtenissen tijdens de onvoltooide 90ste Vierdaagse in 2006 drukten zowel de organisatoren als de deelnemers met hun neus op de feiten. Van verschillende kanten, en niet in de laatste plaats door de onderzoekscommissie onder leiding van drs. Loek Hermans, is gewezen op de verantwoordelijkheden die liggen bij zowel de wandelaars als bij de organisatie van de Vierdaagse.

26ºC is veilig
Het wandelen van een Vierdaagsedag bij een maximum buitentemperatuur van 26ºC leidt volgens Hopman niet tot oververhitting. Hoewel alle lopers in haar onderzoek een stijging van de lichaamstemperatuur lieten zien, kwam die niet boven de 39ºC.

Echter uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de vochtinname sterk verschilt tussen wandelaars, met een variatie van 0,3 liter tot 12 liter tijdens het wandelen. Gemiddeld werd er tussen de 2,6 en 3,2 liter gedronken.

Te weinig drinken verhoogt het risico op oververhitting, vergroot de kans op flauwvallen en kan leiden tot veranderingen in zoutconcentraties in het bloed waardoor hartritmestoornissen kunnen optreden.

Watervergiftiging
Opvallend genoeg komt ook teveel drinken steeds vaker voor, zegt de organisatie. Dat is net zo gevaarlijk en kan leiden tot extreme verdunning van het bloed. Hierdoor kan de wandelaar hersenoedeem (zwelling van de hersenen) ontwikkelen en zelfs overlijden.

Bron: Nieuws.nl
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 juli 2013, 07:29 uur | Bericht #400946
Weersverwachting Dinsdag 16 juli, 7.00

Het is een mooie 1e wandeldag. Het is niet zo zonnig als gisteren, vooral vanmiddag is er soms veel sluierbewolking. Het wordt vrij warm met een maximum rond 26 graden, maar de luchtvochtigheid wordt laag: vanmiddag tussen de 30 en 40%. Drink voldoende bij het wandelen. Vanochtend is er bijna geen wind, vanmiddag komt windkracht 2 uit het noordwesten die ook wel wat verkoeling geeft. Ook morgen afwisseling van wolkenvelden (vooral sluierbewolking) en zon. Ook morgen droge lucht in de middag. Maximum morgen rond 27 graden.

Bron: Jules Geirnaerdt Meteo.. 4daagse.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 juli 2013, 07:31 uur | Bericht #400947

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juli 2013, 11:46 uur | Bericht #400958
Eerste wandelaars Vierdaagse alweer binnen

De eerste wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse zijn alweer binnen. Ze kwamen iets voor tienen weer aan op de Wedren, na een kleine 6 uur doorlopen. Gemiddelde snelheid: 8,3 kilometer per uur.

Dat meldt de organisatie. De allereerste die zich weer kwam afmelden op de Nijmeegse Wedren was volgens Omroep Gelderland een rolstoeler, Bennie Bouwhuis. Hij liep als militair de Vierdaagse, maar kwam door een skiongeluk in een rolstoel terecht. De Brit Simon Brownwell is vermoedelijk de eerste wandelaars die klaar is met de eerste dag. Hij is al jaren op rij een van de snelste Vierdaagselopers.

Echt finishen kunnen de vlugge vogels nog niet, dat kan pas vanaf 12 uur. Bij de Vierdaagse gaat het niet om snelheid, maar om de wandelprestatie, benadrukt de organisatie. De meeste deelnemers komen tussen twee en vier uur weer aan in Nijmegen. Om vijf uur moet iedereen binnen zijn.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juli 2013, 21:40 uur | Bericht #400974
Bijna 1000 uitvallers eerste dag Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse heeft voor bijna 1000 deelnemers niet langer geduurd dan 1 dag. De organisatie van het wandelevenement maakte dinsdag bekend dat er 917 mensen zijn uitgevallen. De hoge temperatuur is een belangrijke reden en zal de deelnemers de komende dagen ook parten spelen, want het blijft warm in Nederland.


Een wandelaarster duikt even onder een koude douche. © anp.

Het Rode Kruis hielp de openingsdag ongeveer 1500 mensen voor een behandeling aan de voeten, veelal voor blaren. Relatief gezien vielen veel mensen flauw. Dat komt volgens het Rode Kruis door een tekort aan vocht en zout. Deelnemers wordt daarom voor de komende dag geadviseerd om naast water ook chips mee te nemen en hun nek bedekt te houden. Zo moet oververhitting worden voorkomen.

Vooral ouderen drinken te weinig, zo constateren onderzoekers van het UMC St Radboud. 'We weten dat ouderen minder dorstprikkel hebben en minder transpireren. Dat zien we nu ook terug', aldus inspanningsfysioloog Maria Hopman. 'Ze drinken heel de dag slechts 1 tot 1,5 liter water.'

Het was dinsdag vooral warm op de Ooosterhoutsedijk, aan de overkant van de Waal bij Nijmegen. Daar stond nauwelijks wind. Bewoners verkoelden de wandelaars met water uit tuinslangen, emmers en teilen. De Oosterhoutsedijk, aan het einde van het parcours van de eerste wandeldag, is berucht omdat daar in 2006 tientallen mensen door de hitte bevangen raakten. Toen tegen de avond bleek dat twee lopers waren overleden, werd besloten de Vierdaagse te stoppen.

Woensdag wordt het nog warmer. De maximumtemperatuur op de tweede dag, ook wel de 'dag van Wijchen' genoemd, ligt op 27 graden. Wel is er vermoedelijk wat meer wind. 'Het comfort voor de lopers is dan iets beter. Juist in de laatste fase van de route is het wat koeler doordat de wind over de Waal komt', zo stelt vierdaagsemeteoroloog Jules Geirnaerdt.

De derde avond van de Vierdaagsefeesten verliep redelijk rustig. In de binnenstad van Nijmegen werden 11 mensen aangehouden. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken, aldus de politie.

Bron: AD | Gewijzigd: 20 juni 2017, 10:56 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juli 2013, 07:44 uur | Bericht #400982
Weersverwachting Woensdag 17 juli, 7.00

Vandaag zijn er zonnige perioden maar er is ook bewolking, vooral middelbare en sluierbewolking. De temperatuur stijgt snel naar 20 graden, de maximumtemperatuur is in de loop van de middag 27 graden. Luchtvochtigheid vanmiddag rond 40%. De wind is vanochtend en vanmiddag zwak tot matig uit noord tot noordoost. In de laatste kilometers waait die dus vanaf de Waal. Dat geeft enige verkoeling. Het blijft droog. Morgen is het even warm als vandaag, het is wel iets zonniger. Maar ook morgen is er een zwakke tot matige noordoostenwind, windkracht 3. Meer weernieuws indien nodig op deze plaats, en via Twitter (@St_DE4DAAGSE). Jules Geirnaerdt Meteo.Bron: 4daagse weer

Bron: Weeronline


Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2013, 15:52 uur | Bericht #401006
Vierdaagselopers kunnen moeilijk bellen

Wandelaars van de Vierdaagse in Nijmegen hebben problemen met bellen en internetten.  KPN en T-Mobile hebben extra masten geplaatst, maar dat werkt nog niet goed. “Voor de hoeveelheid mensen doet het netwerk het goed. Maar het is een lastig evenement, want iedere dag lopen de wandelaars een andere route'', vertelt een woordvoerder van KPN. De provider heeft twee extra masten geplaatst op drukke punten in de stad.

Voorrang data
Ook T-Mobile, die onder meer drie extra masten heeft geplaatst om het mobiele verkeer te ondersteunen, bevestigt dat het kan voorkomen dat bellers soms even moeten wachten. Een woordvoerder adviseert om internet uit te zetten.

KPN vult aan dat bellen voorrang krijgt op het versturen van data.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2013, 17:52 uur | Bericht #401014
50 kilometer pleisters op de Vierdaagse


© anp.

De medische hulpposten van de Vierdaagse hebben 50 kilometer aan pleisters klaarliggen. Dat vertelde hoofd medische dienst Ernst-Paul van Etten woensdag.

Die pleisters worden vooral gebruikt voor de blaren van de wandelaars. Volgens Van Etten hebben op de tweede dag van het wandelevenement tot nu toe bijna 550 wandelaars zich laten behandelen aan blaren. 'Maar de dag is nog niet voorbij.'

Verder is er 25 liter jodium ingeslagen en 35 liter kamferspiritus.

Bron: AD | Gewijzigd: 20 juni 2017, 10:56 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2013, 17:55 uur | Bericht #401015
Vierdaagselopers trotseren warmte op 'Roze Woensdag'

Ook op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse, de Roze Woensdag, hebben de lopers geen grote problemen door de warmte ondervonden. Dat meldt de organisatie woensdag aan NU.nl.

Wel moest aan het begin van de dag een Duitse militair naar het ziekenhuis worden gebracht die bevangen was door de hitte. Volgens de organisatie betreft het niks ernstigs. Andere lopers hebben geen problemen gehad. Het weer was met iets meer wind wat gunstiger voor de deelnemers dan dinsdag.

Ook bij de blarenposten was het woensdagmiddag weer erg druk. Een woordvoerder van het Rode Kruis laat waten dat het dit jaar iets drukker was dan voorgaande jaren. De woensdag is gebruikelijk de dag met de meeste blaren, dit jaar werden er 1348 blaren behandeld.

Bij de laatste blarenpost van de route bij de Wedren was de wachtrij het langst. Deelnemers moesten hier bijna 3 uur wachten tot ze behandeld konden worden. Rond vijf uur stonden daar nog 382 mensen te wachten op een behandeling en draaide het Rode Kruis op de maximale capaciteit. De gemiddelde wachttijd bij de andere posten is anderhalf uur.

Roze woensdag
Sinds 2002 is de woensdag van de Nijmeegse Vierdaagse omgedoopt tot Roze Woensdag. Deelnemers verschijnen dan in roze kleding aan de start van de Vierdaagse. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie van homoseksuelen.

Speciaal voor de Roze Woensdag werd er ook een lange regenboogvlag opgehangen aan de St. Stevenskerk in Nijmegen.

Weggestuurd
De organisatie heeft op de tweede dag vier deelnemers naar huis moeten sturen. Drie van hen liepen een kortere route op de 30 km. Een andere loper was zelf een compleet andere route ingegaan.

Voor morgen wordt er nog warmer weer voorspeld. De organisatie neemt geen extra maatregelen maar benadrukt dat de lopers de eerder gegeven adviezen weer goed moet opvolgen.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2013, 18:03 uur | Bericht #401016
Vierdaagselopers trotseren warmte op 'Roze Woensdag'


Tijdens de Roze woensdag gaan lopers gekleed in roze kleding. Met deze speciale dag wordt er aandacht gevraagd voor de acceptatie van homoseksuelen.


Gezellige drukte s ochtends in het centrum van Wijchen. De tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse de Roze Woensdag brengt de wandelaars langs Wijchen en Beuningen.


De woensdag wordt ook wel 'Roze Woensdag' genoemd. Veel deelnemers gaan, zoals de naam al doet vermoeden, in het roze.


Onderweg zijn er genoeg plekken voor verfrissing of om iets te eten.


Doortocht van de vierdaagse in Wijchen.


De eerste blarenpleisters worden geplakt op dag 2 van de Nijmeegse Vierdaagse.


Dag twee van de Nijmeegse Vierdaagse voert de wandelaars langs Wijchen en Beuningen.


Even een rustmomentje pakken...


Een levend standbeeld geeft ter plekke informatie over de wandelaars.


Een meisje deelt koekjes uit aan militairen.


Dronken studenten helpen woensdagochtend vroeg de wandelaars op pad.


Engelse meisjes wachten bij de start.


Polsbandjes worden woensdagochtend gescand aan de start.

Bron: NU | Gewijzigd: 20 juni 2017, 10:56 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 juli 2013, 08:00 uur | Bericht #401042
Vierdaagselopers over Zevenheuvelenweg

De intocht voor de overgebleven 40.719 deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse komt steeds dichterbij. Voordat het vrijdag zover is, wacht de wandelaars donderdag eerst nog een pittige opgave. De derde dag van het evenement is het parcours allesbehalve vlak, want de Zevenheuvelenweg zit in het programma. Die hele weg in Groesbeek, zo'n 1,5 kilometer lang, staat altijd bomvol met campers, caravans, platte karren en vouwwagens van kamperende toeschouwers. Tot dusverre kende de Vierdaagse 1774 uitvallers: 917 op dinsdag en 857 op woensdag. De woensdag wordt vaak gezien als de 'grote uitvaldag', maar ook op donderdag moeten over het algemeen veel wandelaars opgeven.

Vierdaagsefeesten
De vijfde avond van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, woensdag, was 'gemoedelijk en gezellig'. De politie hield wel 13 mensen aan, meldt ze donderdag. Zes bezoekers hadden te veel gedronken. De verdachten zijn aangehouden voor onder meer diefstal, bedreiging, belediging en het opgeven van een valse naam. Eén proces-verbaal was wegens openbare dronkenschap.

Koningsplein
De politie vond het op het Koningsplein en in het Hunnerpark gezellig druk. De inzet van lichtkranten, onder meer om mensen op drukke plek naar elders te verwijzen, was niet nodig. De Vierdaagsefeesten trekken elke avond zo'n 200.000 mensen naar het stadscentrum.

Bron: NU.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 juli 2013, 08:07 uur | Bericht #401043
Weersverwachting  Donderdag 18 juli, 6.00

Het wordt een zonnige en daardoor warme dag. Vanochtend is het 20 tot 25 graden, vanmiddag is de maximumtemperatuur ongeveer 27 graden. Daarbij een luchtvochtigheid dalend tot circa 40% graden. De hitte-belasting is daarmee licht tot matig, maar wel iets hoger dan gisteren (door de zon). Vergeet niet te drinken en ook regelmatig te eten. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost. Morgen is het iets minder warm: minimum vannacht rond 13 graden, morgenmiddag een maximum van 25 a 26 graden. Ook dan een zwakke tot matige noordoostenwind. Er is veel zon maar er zijn ook stapelwolken. 

\
Bron: 4 daagse weer

\\

Bron: Weeronline | Gewijzigd: 18 juli 2013, 08:09 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2013, 22:08 uur | Bericht #401092
Bijna 1000 uitvallers derde dag Vierdaagse

De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse telde de meeste uitvallers tot nog toe. 964 deelnemers verlieten het wandelevenement donderdag noodgedwongen. De eerste twee dagen lag het aantal uitvallers op respectievelijk 917 en 857.
Het aantal resterende deelnemers is nu gezakt tot onder de 40.000; 39.755. Zij hopen vrijdag allemaal over de eindstreep in Nijmegen te komen.
  
De wandelaars moesten vandaag de zware Zevenheuvelenweg over. Behalve met het zware parcours hadden de lopers ook te maken met de hitte.

Op de Zevenheuvelweg in Groesbeek kregen de deelnemers veel steun van de toeschouwers langs de 1,5 kilometer lange weg. Traditiegetrouw staat die hele weg altijd bomvol met campers, caravans, platte karren en vouwwagens van kampeerders.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 212 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 212, lezen 3 mensen het topic "Pinksteren 2014. Noodweer 7 en 9 juni".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden