Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pinal, AZ.

19 Jul 2024 02:05:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor El Paso, CO.

19 Jul 2024 02:05:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Las Animas, CO.

19 Jul 2024 02:05:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chatham, NC; Harnett, NC; Lee, NC.

19 Jul 2024 01:39:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, SC; Kershaw, SC; Lee, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Sumter, SC.

19 Jul 2024 01:39:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Miguel, NM; Torrance, NM.

19 Jul 2024 01:20:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Goshen, WY; Laramie, WY; Platte, WY.

19 Jul 2024 01:07:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Jul 2024 01:01:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chatham, NC; Harnett, NC; Lee, NC; Moore, NC.

19 Jul 2024 01:01:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chatham, NC; Lee, NC; Moore, NC; Randolph, NC.

19 Jul 2024 00:43:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor El Paso, CO.

19 Jul 2024 00:32:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Miguel, NM.

19 Jul 2024 00:32:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, NC; Currituck, NC; Pasquotank, NC.

19 Jul 2024 00:32:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chatham, NC; Lee, NC; Randolph, NC.

19 Jul 2024 00:32:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

18 Jul 2024 23:59:46
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2013, 10:35 uur | Bericht #401051
Extra water in merengebied Overijssel

Het merengebied in Noordwest-Overijssel krijgt vanaf donderdag extra water vanuit het IJsselmeer. Dat is nodig omdat het waterpeil in het recreatie- en natuurgebied te ver is gezakt door de droogte. Boeren, schippers en recreanten hebben daar last van.

Waterschap Reest en Wieden plaatst extra schotten in vier watergangen en opent twee stuwen. Door die maatregel stroomt er via het gemaal A.F. Stroink bij Vollenhove extra water naar het gebied. Desondanks kan de wind ervoor zorgen dat sommige sloten toch even droog komen te staan, waarschuwt het schap. Er is nog geen sproeiverbod voor boeren ingesteld.

Het Overijsselse merengebied is in de zomer erg populair bij watertoeristen. Ook trekt het natuurgebied Weerribben en Wieden veel bezoekers. Als de ondiepe meren droogvallen, levert dat naast natuurschade veel economisch nadeel op.

Fosfaten
Reest en Wieden wacht altijd zo lang mogelijk om IJsselmeerwater in het gebied te laten stromen. Dit water bevat namelijk meer fosfaten en stikstof dan het kraakheldere water in het merengebied en verstoort het evenwicht daar.

Maar het schap denkt dat de extra inlaat nu wel enkele weken zal duren, aangezien er geen regen van betekenis wordt verwacht.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 juli 2013, 13:33 uur | Bericht #401068
Kussen in koelkast en andere trucs voor frisse nachten

Hoge temperaturen die 's nachts ook aanhouden treffen het natuurlijke koelproces van je lichaam ter voorbereiding van de slaap. Het gevolg is dat je moeilijk indommelt en 's nachts riskeert wakker te worden. Daarom enkele tips om te voorkomen dat de hitte je nachtrust stoort.

Slaapexpert Chris idzikowski legt uit waarom je 's nachts niet kan slapen door de warmte. "Het lichaam geeft warmte vrij via de handen, gezicht en voeten rond de tijd dat we gaan slapen. Je lijf blijft meestal koel tot ongeveer vier uur 's nachts. Als 's avonds die daling in temperatuur verstoord wordt, dan treft dit je slaapkwaliteit en raak je niet in slaap. Ook loop je risico om wanneer je lichaamstemperatuur dan uiteindelijk wel daalt, wakker te wordt omdat je het plots te koud hebt."

Materialen
Een eerste stap om deze slaapproblemen in de zomer te voorkomen is door de juiste lakens te kopen. Ga op zoek natuurlijke vezels en een matras uit schuim of ander synthetisch materiaal. Een katoenen matrasbeschermer is de beste optie. Je kunt overdag je kussen in de koelkast of kelder bewaren en eruit halen net voor je naar bed gaat. Losse nachtkledij uit katoen of zijde is efficiënter dan naakt in bed te kruipen. Natuurlijke stoffen houden namelijk het vocht van je huid weg. Zorg dat je lichaam niet opgebold is, maar dat je je ledematen goed uitspreidt.

Koele kamer
Een goede luchtcirculatie in de kamer kan ook helpen, dit creëer je met een draagbare of plafondventilator. Wanneer je dit niet hebt, kan een open deur en raam helpen. Hou overdag je gordijnen gesloten om de zon buiten te houden. Zet de ramen pas 's avonds open wanneer de zon gedaald is. De ideale kamertemperatuur is 18 graden. Raak je nog steeds niet in slaap? Laat dan wat koud water over je polsen en handen lopen gedurende enkele minuten. Ga na het drogen van de handen meteen naar bed.

Overdag bijslapen
Een dutje overdag bestrijdt de effecten van nachtelijk slaaptekort. Je moet niet goedmaken wat je de nacht ervoor hebt gemist, elke hoeveelheid extra slaap volstaat. Het slaappatroon van volwassenen bestaat uit cyclussen van anderhalf uur. Als je dus een anderhalf uur haalt, is dat fantastisch. Maar zelfs al gaat het maar om 30 minuten, ben je waarschijnlijk al in een diepe slaap geraakt, waardoor je je achteraf beter gaat voelen. Wat bij velen ook de slaap verstoort, is je zorgen maken over slaaptekort. Probeer dus vooral kalm te blijven en niet te panikeren.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 juli 2013, 13:35 uur | Bericht #401069
Brussels hittegolfplan van krachtIn Brussel is het hittegolfplan in werking getreden. Dat gebeurt wanneer de temperaturen boven de 28 graden klimmen. Het OCMW van Brussel deelt water uit en bejaarden en houdt intussen ook een oogje in het zeil.

Voor vandaag worden temperaturen van meer dan 29 graden verwacht. Mensen die bij het Brusselse OCMW zijn ingeschreven, krijgen vandaag een medewerker over de vloer. Die brengt fris water mee en kijkt intussen ook hoe het met hun gezondheid en de temperatuur in de woning gesteld is.

Bron: de Redactie | Gewijzigd: 24 februari 2017, 14:23 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2013, 14:47 uur | Bericht #401074
Huidige zomerweer nader bekeken

Na een lange winter kwamen de lente en zomer dit jaar traag op gang. Maar met het huidige zomerweer zullen de meeste mensen dit al snel vergeten zijn. Vandaag werpen we een nadere blik op het zomerseizoen tot nu toe en ook kijken we nog even vooruit. Regionaal zou het namelijk tot een hittegolf kunnen komen. Een officiële landelijke hittegolf lijkt echter nog ver weg.


Met het huidige zomerweer zijn veel mensen de trage start van de lente en de zomer alweer snel vergeten. Voor de deelnemers van de Nijmeegse vierdaagse is dit hoogzomerse weer echter minder ideaal. Foto: Wouter van Bernebeek.

In het weer onderscheiden we warme, zomerse en tropische temperaturen. We spreken van een warme dag als het 20,0 graden of warmer wordt. Voor zomerse en tropische temperaturen moeten de maxima gelijk zijn aan of hoger dan respectievelijk 25,0 of 30,0 graden. Worden deze waarden op het Nederlandse hoofdweerstation in De Bilt bereikt, dan is een landelijke warme, zomerse of tropische dag een feit. Indien deze temperaturen hier niet gehaald worden, dan is er enkel regionaal sprake van zo’n dag.

Weinig zomerse en tropische dagen
Een landelijke tropische dag is dit jaar slechts één keer voorgekomen. Op 18 juni werd het in De Bilt 30,4 graden. Regionaal gezien staat de teller op 2. Ook op 19 juni werden het op een aantal plaatsen in het oosten en zuidoosten van het land 30 graden of warmer. Eindhoven heeft met 32,4 graden de hoogste temperatuur van dit jaar. Die werd bereikt op 18 juni.


Op 18 juni werd het landinwaarts tropisch warm. Door het zogenaamde tuineffect pakte de temperaturen in veel tuinen hoger uit dan op de officiële weerstations. Foto: Willy Bonnink.

Als we naar het aantal landelijke zomerse dagen kijken, dan zijn die op twee handen te tellen. Tot vandaag haalde De Bilt slechts 8 keer een temperatuur van 25 graden of hoger. Het kan nog slechter. In Den Helder werd het slechts één keer zomers warm en op de Waddeneilanden dit jaar nog helemaal niet. Dat is ook niet verwonderlijk. De wind heeft zo vaak vanaf het nog koude zeewater gewaaid, dat die hoek van Nederland ook nog niet de gelegenheid heeft gehad om verder op te warmen.

Hittegolf?
Voor een officiële hittegolf moet het ten minste 5 dagen zomers warm worden en in die (aaneengesloten) reeks zomerse dagen moet het minimaal drie keer tot tropische temperaturen komen. Als dit op het weerstation van De Bilt gebeurt, spreken we van een officiële landelijke hittegolf. Op alle andere stations is enkel sprake van een regionale hittegolf, al is dit eigenlijk een officieuze weerterm.


Nog iets hogere temperaturen werden op 19 juni verwacht, maar een onweerscomplex vanuit Frankrijk gooide roet in het eten. Foto: Bjorn van Snippenburg.

Als we naar de afgelopen dagen kijken, dan is het vanaf afgelopen maandag tot en met vandaag in De Bilt zomers warm geworden. Ook morgen worden daar nog zomerse temperaturen verwacht en daarmee komt de teller van de huidige reeks op 5 zomerse dagen te staan. Zaterdag wordt de reeks onderbroken, onder invloed van bewolking stokt het kwik vrijwel in het hele land op 19 tot 24 graden. Alleen in het zuidoosten zou de reeks zomerse dagen lokaal aan kunnen houden.

Regionale hittegolven en zomers onweer
Die zomerdip is echter van korte duur. Vanaf zondag verdwijnt de bewolking en wordt het landinwaarts weer zomers warm. Ook in de Bilt worden vijf aaneengesloten zomerse dagen verwacht. Tropische dagen zijn hier nog een brug te ver. Een landelijke hittegolf is daarmee van de baan. Maar met de huidige vooruitzichten is een regionale hittegolf in het zuidoosten van het land wel mogelijk. Onze verwachting laat in Limburg en Oost-Brabant immers 5 zomerse dagen op rij zien waarvan er drie waarschijnlijk ook tropisch warm worden.


Boven het koude water van de Noordzee is vandaag (donderdag) ook mist ontstaan.

Het droge en zonnige zomerweer houdt na het weekeinde nog een tijdje aan. De temperaturen blijven zomers, maar tropische waarden worden vanaf woensdag niet meer verwacht. Daarbij zou de wind in het laatste weekeinde van deze maand weleens naar een meer zuidelijke richting kunnen draaien. Met zo’n zuidelijke stroming nemen de neerslagkansen toe en kan het een keer tot zomers onweer komen. Tijdens de afgelopen dagen hebben we echter steeds gezien dat deze toename van de neerslagkansen met iedere modelrun werd uitgesteld.

Bron: Meteo Consult. | Gewijzigd: 18 juli 2013, 14:47 uur, door Bronk
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2013, 21:10 uur | Bericht #401088
Maatregelen door aanhoudende hitte


Heel wat steden en gemeenten nemen maatregelen door de warmte. Op sommige plaatsen stijgt het kwik vandaag tot 29 graden. In de Antwerpse gemeente Mol geldt er een rook- en vuurverbod. "De minste vonk kan grote natuur- en andere schade veroorzaken", laat de gemeente weten. Concreet heeft dat vooral gevolgen voor jeugdbewegingen. Zij mogen geen kampvuren houden. De brandweer heeft alle groepen ter plaatse verwittigd. Nog is er in Antwerpen en Limburg verhoogde waakzaamheid voor brandgevaar in bos en heidegebieden. Verschillende OCMW's hebben een hittegolfplan in werking laten treden. Er is pas sprake van een hittegolf als het drie dagen na elkaar warmer dan 28 graden is maar toch nemen sommige steden nu al maatregelen. "Voor iemand die in een klein appartementje woont is 26 graden ook al heel warm", zegt Hilde De Gendt van de Brusselse buurthuizen. In Brussel zijn zo'n 500 mensen ingeschreven voor het hittegolfplan. Vooral de bejaarden worden dan in de gaten gehouden. Er wordt nauw op toegezien dat ze voldoende water drinken en dat er voldoende verluchting is.

Bron: HLN
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juli 2013, 09:21 uur | Bericht #401104
Waterschappen Overijssel alert op droogte

Het ziet er naar uit dat de droogte de komende dagen aanhoudt en daarom zijn de waterschappen in Overijssel extra alert op de waterkwaliteit, waterstanden en weersontwikkelingen in hun gebieden.

De waterschappen Regge en Dinkel en Reest en Wieden waarschuwen mensen op hun websites alleen te zwemmen in een zwembad of in de aangewezen zwemwateren. Door de aanhoudende warmte wordt het risico op schadelijke bacteriën en andere ziekteverwekkers in het water toe. Ook voor huisdieren wordt afgeraden te zwemmen in open water.

In het gebied van waterschap Velt en Velt is erg droog. Maar dat heeft volgens het waterschap nog niet tot grote problemen geleid. Via de Twentekanalen uit de IJssel en via het Oranjekanaal en de Verlengde Hoogeveense Vaart uit het IJsselmeer wordt er water naar het gebied aangevoerd. Ook houdt het waterschap het beschikbare water zo goed als mogelijk vast om het water in sloten, beken en kanalen op peil te houden.

Er wordt in Overijssel voorlopig nog geen beregeningsverbod ingesteld. Wel laat Waterschap Rijn en IJssel extra water uit het Twentekanaal in om het niveau van de Schipbeek en de Berkel in de Achterhoek op peil te houden. Het waterschap Reest en Wieden maakte gisteren bekend vanwege de droogte water van het IJsselmeer in het merengebied van Noordwest-Overijssel te laten stromen.

Bron; RTV Oost
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2013, 12:37 uur | Bericht #401112
Waarschuwing ouderen voor hitte

Personeel in bejaardentehuizen moet de komende dagen extra alert zijn. Vanwege de verwachte hitte ligt voor veel kwetsbare ouderen de kans op uitdroging op de loer. Ouderen hebben zelf vaak niet door dat ze vochtgebrek hebben. Dat zegt het Ouderenfonds vrijdag.
Veel bejaardentehuizen zijn niet toegerust op hitte, zegt een woordvoerster van het fonds, die de afgelopen tijd veel woon- en zorgcentra voor bejaarden bezocht. 'De woningen hebben platte daken en airco ontbreekt meestal. Het zijn ovens', aldus de zegsvrouw.

Volgens haar worden veel ouderen suf door de hitte, wat heel gevaarlijk is. 'Daardoor gaan ze slapen in plaats van te drinken'. Doordat in de zomerperiode veel mensen met vakantie zijn, dus ook verzorgers en familie, is de toezicht op deze kwetsbare bejaarden minder. Het fonds adviseert daarom tehuizen om vaker te controleren of bewoners het nog goed maken.

Weerbureaus speculeren of Nederland volgende week een hittegolf te wachten staat. Het KNMI verwacht vanaf zondag maximumtemperaturen tot 29 graden.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 13:48 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2013, 14:19 uur | Bericht #401118
IJslolly's voor de Siberische tijgers

Voor sommige dieren in de Zoo van Antwerpen is het deze dagen veel te warm. De verzorgers proberen daarom voor verkoeling te zorgen, voor en achter de schermen.


Bron: HLN
| Gewijzigd: 19 juli 2013, 14:20 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2013, 14:27 uur | Bericht #401120
Civiele bescherming vecht tegen warmte

De hoge temperaturen in ons land houden aan. Op alle festivals die de komende dagen plaats hebben moet daar rekening mee gehouden worden. Heel wat werk aan de winkel dus voor de Civiele Bescherming. Die hebben de voorbije dagen al 32.000 waterzakjes moeten klaarzetten.


Bron: HLN | Gewijzigd: 19 juli 2013, 14:27 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2013, 16:16 uur | Bericht #401124
Neem pet en zonnecrème mee voor de nieuwe koning

De Kanselarij van de premier waarschuwt dat het zondag, op de dag van de troonswisseling, tot 29 graden warm kan worden. U neemt dus best uw voorzorgen als u naar Brussel afzakt. Vooral zon en hitte kunnen u parten spelen.


Belga

"Extreme warmte heeft een enorme impact op de gezondheid", waarschuwt de Kanselarij. Wie de festiviteiten in Brussel wil bezoeken krijgt de raad zo veel mogelijk de schaduw op te zoeken, lichte kledij in lichte kleuren te dragen, een pet of een hoed mee te nemen, zich in te smeren met zonnecrème en geregeld te drinken.

Vergis u niet: alcohol, cafeïnehoudende dranken, koude dranken en sterk gesuikerde dranken zijn te mijden. Ook de huid bevochtigen, geregeld eten en een oogje op de mensen rondom jezelf te houden kunnen veel voorkomen.

Als iemand symptomen van oververhitting vertoont, laat u de persoon best liggen in de schaduw in afwachting van hulp. Als hij bij bewustzijn is, kan u hem ook iets te drinken geven. Besprenkelen met fris water, omwikkelen met vochtige doeken en luchtcirculatie creëren kunnen ook helpen.

Hoe dan ook neemt Binnenlandse Zaken zelf ook maatregelen om het aanwezige publiek te beschermen tegen de hitte. De Civiele Bescherming zal water uitdelen, zegt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH). "We hebben de Civiele Bescherming, meer dan 300 mensen van de hulpdiensten en ook veel water."

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juli 2013, 20:43 uur | Bericht #401137
Aarschot verbiedt kampvuren door aanhoudende warmte

De Vlaams-Brabantse stad Aarschot heeft omwille van de aanhoudende warmte een tijdelijk verbod uitgevaardigd om kampvuren te organiseren. Het stadsbestuur verwijst hierbij naar het risico dat bij een kampvuur het vuur overslaat naar de dorre vegetatie. Van kamphouders die eerder een vergunning kregen om een de eerstvolgende dagen een kampvuur te organiseren werd de vergunning ingetrokken. Aarschot waarschuwt voorts alle burgers om de nodige voorzorgen te nemen bij gebruik van vuren - sigaretten, barbecues, enz. - in het algemeen.

Bron: HLN


Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 juli 2013, 21:10 uur | Bericht #401142
Ouderen in Bathmen hebben nog weinig last van de warmte

Ouderen en warmte, het kan een slechte combinatie zijn. Maar tot nu toe zijn er nog geen problemen bekend. Bij zorgcentrum het Dijkhuis In Bathmen genieten de ouderen vooral van de zon.

Het ouderenfonds waarschuwt al voor oververhitting bij ouderen, en in de verzorgingshuizen komen de hitteprotocollen weer uit de kast. In zo'n protocol, is vastgelegd welke maatregelen instellingen moeten nemen om problemen met de hitte te voorkomen. Zo moet er altijd een koele rustruimte beschikbaar zijn, en moet het personeel de bewoners extra water laten drinken.

Maar de meeste ouderen zijn wel gewend aan een beetje warmte. In het Dijkhuis in Bathmen bijvoorbeeld, genieten ze er volop van. Volgende week, als de temperatuur verder oploopt, zorgt directeur Koot van het Dijkhuis voor een ijskraampje voor de deur van de zorginstelling.

Bron: RTV Oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2013, 11:11 uur | Bericht #401167
Temperatuur loopt maandag op tot bijna 35 graden

Er komen warme, zeer warme dagen aan, schrijft weerman Michiel Severin van Weerplaza. Maandag kan het zelfs bijna 35 graden worden.

De wolkenvelden, waarmee de dag begint, zijn afgelopen nacht via het noorden het land binnengestroomd. Er zijn vanochtend ook al regio's waar de zon geregeld schijnt en in de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen zonnig. Vooral in het zuidoosten, oosten en noordoosten gaat de zon vanmiddag flink schijnen en wordt het 25 graden. Daarbij staat weinig wind, uit oostelijke richting. Langs de westkust houden de wolken langer stand. Daar waait de wind uit het noorden met 3 Bft en ligt de temperatuur tussen 20 en 22 graden.
Vannacht en morgen komt de zwakke wind in het hele land uit richtingen tussen oost en noordoost. Droge en warme lucht stromen het land binnen. Bij volop zonneschijn kan het in het zuidoosten en oosten voor het eerst deze vakantie tropisch warm worden met maxima rond 30 graden. Ook op de meeste stranden wordt het aanmerkelijk warmer met temperaturen tussen 23 en 27 graden.

Het warme zomerweer houdt maandag, dinsdag en woensdag aan. In diverse delen van het land wordt het 30 graden, op de warmste locaties maandag zelfs bijna 35 graden. De hitte gaat gepaard met weinig wind maar gelukkig ook met redelijk droge lucht. Hierdoor blijft de hitte-index gelijke tred houden met de officiële temperatuur en blijft de kans op hittestress voorlopig nog minimaal.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 13:48 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 juli 2013, 21:50 uur | Bericht #401202
Brand Indaver door het warme weer

Al twee dagen lang brandt het bij het afvalverwerkend bedrijf Indaver, in Doel bij Beveren. Het vuur ontstond gisteren in een opslagplaats voor huisvuil en niet-gevaarlijk bedrijfsafval. De brandweer denkt dat het vuur spontaan is uitgebroken, door de grote warmte van de afgelopen dagen.


Bron: VTM | Gewijzigd: 20 juli 2013, 21:50 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juli 2013, 09:14 uur | Bericht #401216
Het wordt een tropisch warme nationale feestdag

Het is vandaag droog, overwegend zonnig en landinwaarts tropisch warm. Maxima: 28 graden in de Ardennen, 30 graden in het binnenland en lokaal 32 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. Aan de kust, waar de wind enige tijd uit zee waait, komt het kwik uit op ongeveer 25 graden.

Vanavond blijft het lang warm en zonnig. Om 20 uur is het aan zee 24 graden, elders 26 tot 29 graden. Tijdens een heldere nacht daalt de temperatuur uiterst langzaam naar zo'n 12 graden in de Hoge Venen en 16 tot 19 graden elders. Op sommige plaatsen in grote steden daalt het kwik niet of nauwelijks beneden 20 graden.

Morgen is de zon opnieuw van de partij, al verschijnt er soms ook sluierbewolking. In de loop van de namiddag is er een kleine kans op een bui. De temperatuur loopt op naar 28 graden aan de kust en naar 30 tot 34 graden in het binnenland. Er waait een zwakke oostenwind. Aan de kust draait de wind 's middags naar het noorden en neemt toe tot matig.

Vooruitzichten voor dinsdag tot en met zaterdag: dinsdag is het zonnig en op veel plaatsen tropisch warm. Maxima: 29 tot 34 graden. Dinsdagavond is er kans op onweer. Van woensdag tot en met zaterdag is er een afwisseling van zonnige perioden, maar soms ook enkele regen- of onweersbuien. Het wordt minder warm: 22 tot 28 graden.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juli 2013, 10:59 uur | Bericht #401227
Wegen naar de kust stromen vol

De wegen naar de kust beginnen al aardig vol te lopen, meldde zondagmorgen de ANWB. Er staan al files richting de Zeeuwse stranden en ook richting Zandvoort, Bloemendaal en Scheveningen is het al behoorlijk druk.

Meteorologen zeggen dat het niet alleen zondag warm wordt, maar dat de komende dagen de temperatuur tot tropische waarden kunnen stijgen. Vooral in het oosten is kans op wel 35 graden, meldt weeronline.nl. Vanaf dinsdagavond is er kans op regen- of onweersbuien.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juli 2013, 15:15 uur | Bericht #401252
Historische dag is ook tropisch heet

De nationale feestdag is niet alleen historisch, maar is ook tropisch heet. Rond het Paleis had het Rode Kruis dan ook extra mensen ingezet. Er waren slechts een twintigtal kleine incidenten. Over het algemeen hadden de mensen dus goed geluisterd naar de waarschuwingen om zich voldoende tegen de zon te beschermen.Bron: HLN / vtm
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2013, 16:55 uur | Bericht #401261
Nationaal hitteplan actiefHet warme weer heeft ertoe geleid dat het zogeheten nationaal hitteplan is ingegaan. Dat zegt het RIVM zondag. Het plan geldt voor het hele land, en betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Daarnaast is het nodig om alert te zijn op zonnebrand, want met waarden tussen de 6 en 7 is de zonkracht de komende dagen hoog.

Het KNMI heeft zondag een waarschuwing, officieel code geel, afgegeven voor de hitte die ons land de komende dagen te wachten staat. Het weerinstituut verwacht dat de temperaturen boven de 27 graden uitkomen. Het instituut wil nog niet vooruitlopen op een mogelijke hittegolf; dat is pas achteraf te zeggen of die zich heeft voorgedaan.Het hitteplan is opgesteld in samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid, het RIVM, het Nederlandse Rode Kruis, ActiZ en GGD-Nederland.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 13:48 uur, door Joyce.s
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juli 2013, 20:32 uur | Bericht #401276
Hitte maakt veel slachtoffers

De zon brandde genadeloos deze namiddag. Veel toeschouwers van het gebeuren in Brussel zijn flauwgevallen door de hitte. Het Rode Kruis had de handen vol: ze hebben in totaal 153 mensen moeten verzorgen 4 mensen zijn zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis. Er waren 32.000 waterzakjes voorhanden, maar zelfs dat waren er niet genoeg.
Bron: VTM | Gewijzigd: 21 juli 2013, 20:33 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juli 2013, 20:34 uur | Bericht #401277
Wie niet in Brussel was, zat op het strand

Aan de kust beleefden ze het drukste en heetste weekend van deze zomer. Met temperaturen van dertig graden en meer was er een ware volkstoeloop naar de stranden. Heel wat mensen boekten ook op het laatste moment nog een hotelkamer waardoor bijna alles volzet was.Bron: VTM
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.869 topics, welke bij elkaar 448.436 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.599 leden.
Het nieuwste lid is miel.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 49 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 49, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden