Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

26 Nov 2020 17:01:48

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 Nov 2020 17:00:08

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

26 Nov 2020 17:00:08

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

26 Nov 2020 17:00:07

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 Nov 2020 16:00:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, OH; Jackson, OH; Morgan, OH; Vinton, OH; Meigs, OH; Athens, OH; Washington, OH.

26 Nov 2020 15:33:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muskingum, OH; Coshocton, OH.

26 Nov 2020 15:33:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Summit, OH; Portage, OH; Wayne, OH; Lake, OH; Geauga, OH; Stark, OH; Holmes, OH; Cuyahoga, OH.

26 Nov 2020 15:33:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Medina, OH; Wayne, OH; Lorain, OH; Holmes, OH; Cuyahoga, OH.

26 Nov 2020 15:33:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Licking, OH; Fairfield, OH.

26 Nov 2020 15:33:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Hocking, OH.

26 Nov 2020 15:33:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Simpson, MS; Covington, MS; Smith, MS.

26 Nov 2020 15:19:46

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 Nov 2020 13:01:45

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 Nov 2020 11:59:44

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

26 Nov 2020 07:16:00
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 oktober 2013, 16:31 uur | Bericht #408832
Aanpassing KNMI-waarschuwingen
Drie nieuwe regio's en aangescherpte kustwaarschuwingen

Voor de waddeneilanden, Waddenzee en het IJsselmeergebied gaat het KNMI gerichter waarschuwen door ze als aparte regio's te beschouwen. Daarnaast zijn de windwaarschuwingen voor de kustdistricten aangescherpt vanwege de toegenomen waterrecreatie op en net buiten de kustlijn.
De waddeneilanden, Waddenzee en het IJsselmeer inclusief Markermeer blijken bij de huidige regionalisatie van de waarschuwingen niet goed gedekt te zijn. De drie gebieden hebben baat bij gerichte weerwaarschuwingen. Tot nu toe waarschuwde het KNMI per provincie. De toevoeging van de drie nieuwe regio's geldt vanaf 1 oktober 2013.

Omdat de waarschuwingssystematiek voor land- en watergebieden verschillend is, kleurden het IJsselmeergebied en de Waddenzee niet mee in de algemene weerwaarschuwingen. Vanaf nu maken deze binnenwateren ook onderdeel uit van de algemene waarschuwingen.
Voor de waddeneilanden zorgt de koppeling aan de provincie voor onnauwkeurigheden omdat het weer op de eilanden vaak afwijkend is. Door de waddeneilanden als een aparte regio te beschouwen, kan het KNMI specifieker waarschuwen voor dit gebied of onnodig waarschuwen voorkomen.
Voor het IJsselmeergebied en de Waddenzee zal er voor een beperkter aantal weerelementen gewaarschuwd worden, namelijk voor windstoten, onweer, mist en waterhozen. Weerfenomenen zoals gladheid en hitte zijn hier niet relevant. Voor deze watergebieden gelden wel dezelfde criteria als voor landregio's.

Kustwaarschuwingen aangescherpt
Door de sterk toegenomen waterrecreatie op en net buiten de kustlijn zijn in overleg met Rijkswaterstaat ook de windwaarschuwingen voor de kustdistricten aangescherpt. De bestaande waarschuwingssystematiek voor de vijf kustdistricten (Vlissingen, Hoek van Holland, IJmuiden, Texel en Rottum) is namelijk vooral gericht op de scheepvaart. Maar deze waarschuwingen hebben een te geringe attentiewaarde voor wateractiviteiten op de Noordzee en langs de kust zoals zeilen, windsurfen, kitesurfen en parasailing. Met het aanscherpen van de windwaarschuwingen wil het KNMI beter aansluiten bij deze kwetsbare gebruikersgroep.

Het KNMI gaat de waarschuwingen voor de kustdistricten ook duidelijker weergeven op de Waarschuwingen-pagina van knmi.nl. Deze kustwaarschuwingen worden losgekoppeld van de landregio's en apart vermeld op de kaarten. Tevens geeft een attentie-icoon bij de reguliere waarschuwingen aan wanneer er windwaarschuwingen voor de kustdistricten zijn.

Meteoalarm
De veranderingen in de waarschuwingssystematiek worden ook doorgevoerd op de Europese weerwaarschuwingen-website meteoalarm.eu om een eenduidig beeld te geven. In de presentatie van de KNMI-waarschuwingen wordt zodoende het aantal regio's uitgebreid met het IJsselmeergebied, de Waddenzee en de waddeneilanden.
Verder wordt er een smalle strook Noordzee langs de Nederlandse kustlijn gekleurd wanneer er voor een van de Nederlandse kustdistricten wordt gewaarschuwd. Deze wijze van kustwaarschuwingen wordt door meerdere landen aan de Noordzee gebruikt.

Bron: KNMI
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.163 topics, welke bij elkaar 444.006 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.228 leden.
Het nieuwste lid is Hdebeer.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2812 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2812, lezen 11 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden