Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, FL; Clay, FL; Baker, FL.

28 Jan 2021 15:08:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, FL; Clay, FL; Baker, FL.

28 Jan 2021 13:57:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Liberty, GA; Bulloch, GA; Evans, GA; Bryan, GA.

28 Jan 2021 13:41:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, FL.

28 Jan 2021 13:41:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, FL; Suwannee, FL.

28 Jan 2021 13:41:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL; Clay, FL; St. Johns, FL.

28 Jan 2021 13:19:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, GA.

28 Jan 2021 13:01:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, FL; Gadsden, FL; Liberty, FL; Jackson, FL.

28 Jan 2021 13:01:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, SC; Jasper, SC; Chatham, GA; Effingham, GA.

28 Jan 2021 13:01:54

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:50

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:49

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:49

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:48

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:48

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:47
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Winter discussietopic

Op naar nieuwe sneeuwkansen?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
2 februari 2014, 09:47 uur | Bericht #418774
Djokovic redder in nood voor gestrande ServiërsIn Servië raakten gisteren meer dan duizend mensen ingesneeuwd op de snelweg tussen Feketic en Subotica. Novak Djokovic toonde zijn groot hart en kwam zijn landgenoten ter hulp. Opgetogen autobestuurders filmden de tennisser en gingen met hem op de foto. Sneeuwophopingen tot vijf meter hoog zorgden voor chaos op de Servische autowegen. Sommige mensen zaten meer dan zestien uur vast in hun wagen. Helikopters en pantservoertuigen werden opgetrommeld om ze te bevrijden. Maar ook Novak Djokovic wilde zijn steentje bijdragen. Pas na enkele uren slaagde de tennisser erin om de gestrande Serviërs te bereiken en samen met vrienden en familie voedsel en water uit de delen. Zijn landgenoten wisten de daad van barmhartigheid erg te appreciëren.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 09:53 uur, door Joyce.s
BartS
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 februari 2014, 17:12 uur | Bericht #418793
IJsstorm zet tienduizenden Slovenen zonder stroom, regering vraagt hulp aan EU

In Slovenië zijn na een dagenlange ijsstorm ongeveer 90.000 mensen van de stroomvoorziening afgesneden. In het land zijn op diverse plaatsen hoogspanningslijnen afgebroken en generatoren stukgegaan. De situatie is rampzalig, zo zei de Sloveense premier Alenka Bratusek zondag tijdens een bezoek aan het zwaar getroffen plaatsje Postojna.

De Sloveense regering gaat buurlanden Italië en Kroatië om hulp vragen omdat de kleine EU-staat de herstellingen alleen niet kan bolwerken. Ook de Europese Commissie in Brussel zal om ondersteuning worden gevraagd.

Bron: Standaard
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2014, 14:30 uur | Bericht #418816
Südstau houdt in grote lijnen aan

Aan de zuidelijke flank van de Alpen lijkt nog geen einde te komen aan de sneeuwval. Wel zijn er drogere perioden te verwachten, zoals morgen (dinsdag). Een zuidelijke stroming stuwt de neerslagzones met het grootste gemak tegen de bergketen aan, zogeheten 'Südstau', zodat decimeters verse sneeuw mogelijk blijven. Deze neerslagzones zijn in feite gekoppeld aan een aantal depressies op de Atlantische Oceaan.

Met name op sommige plekken in (het westen van) Karinthië, Oost-Tirol en de Dolomieten viel binnen gedurende de afgelopen 48 uur meer dan 130 centimeter sneeuw! Geen wonder dat hier en daar lawines en andere winterse problemen de kop opsteken. Verder viel en valt er op diverse plekken in Oostenrijk regen op een bevroren weg, zoals in Wenen. IJzel dus met als gevolg spiegelgladde wegen. Zo'n 11.500 huishoudens in deelstaat Stiermarken zaten op moment van schrijven nog zonder stroom en in Karinthië zijn sommige scholen vandaag dicht.


Webcambeeld Trentino in Dolomieten van 2 februari.

Noodweer in Italië
In het zuiden van Italië viel geen sneeuw, maar daar wel op sommige plekken (in relatief korte tijd) veel regen: gedurende het afgelopen weekend in 12 uur tijd 40 tot 80 mm. Er zijn in Italië zeker vijf doden gevallen vanwege het noodweer, onder hen zijn twee vrouwen en een meisje van 7 op Sicilië. Zij zaten in een auto die door een vloedgolf werd meegesleurd. In Pisa moesten zaterdag honderden mensen hun huis uit vanwege het hoge waterpeil in de rivier de Arno. In Volterra bezweek een eeuwenoude muur onder de regenval.

Südstau
Vanwege de aanhoudende stuwingsneerslag in het zuiden van de Alpen zijn tot donderdag nog totaalhoeveelheden verse sneeuw tot, lokaal, tegen 80 centimeter mogelijk. Vooral vanaf circa 1200 meter hoogte valt de sneeuw, daaronder regen. Bekijk bijvoorbeeld onze wintersportverwachting voor Karinthië.


Verwachting van totaalhoeveelheden verse sneeuw in de periode tot donderdag. Ook sneeuw op de Spaanse hoogvlakte.

Maar ook vrijdag wordt alweer een volgende, actieve storing naar het westen en zuiden van de Alpen geduwd. Dit levert daar de zoveelste portie verse sneeuw op. Ondertussen wordt het in ons land in de loop van deze week nog iets zachter dan nu, met af en toe regen en geen enkele sneeuwvlok. Op donderdag wordt het op grote schaal 10 graden. En dan zijn er droge perioden met af en toe zon, zodat dat beetje lentegevoel aanwezig kan blijven....


Weerkaart geldig voor vrijdag. Regenstoring passeert Nederland met een depressie op de Noordzee vrijdagmiddag. Tegelijkertijd een andere storing bij de Zuidalpen. Dit front zit vast aan een lagedrukgebied met de kern boven de Golf van Genua, een 'Genualaag'.


Zuidwestelijke tot zuidelijke stroming
Op de weerkaarten zien we voor ons land een niet-winterse zuidzuidwestelijke stroming met lagedrukgebieden die van boven de oceaan richting Noordzee en het Verenigd Koninkrijk koersen. Het ziet er naar uit dat daardoor ook op lange termijn vorst en sneeuw uitblijven. Op deze manier maakt de winter van 2013/2014 grote kans om in de top-3 van zachtste winters sinds 1901 te eindigen (op landelijk weerstation De Bilt).

Bron: Meteo Consult, diverse nieuwssites, wetter.at
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2014, 15:51 uur | Bericht #418818
Winter houdt delen van Europa in de greep

In Nederland lijkt het geen winter, maar in andere Europese landen zorgden sneeuw en ijs ook vandaag voor problemen. Zo'n 115.000 Slovenen zaten nog zonder stroom na hevige sneeuwstormen in het weekend. Dat maakte de minister van Defensie vandaag bekend na een crisisoverleg in de hoofdstad Ljubljana.

Tientallen kilometers hoogspanningsleidingen zijn door het hevige winterweer kapotgegaan. Slovenië heeft buurlanden Italië en Oostenrijk en de Europese Unie om hulp gevraagd. Italië en Oostenrijk hebben zelf ook problemen door het winterweer. In Italië gaat het vooral om hoogwater, overstromingen en aardverschuivingen door hevige regenval. In een aantal delen van het land geldt daarom de noodtoestand.

Drie doden Oostenrijk
In Oostenrijk zitten zo'n 17.000 huishoudens zonder stroom, onder meer in Karinthië. Talrijke wegen zijn afgesloten in verband met lawinegevaar. Vrijdag en zaterdag kwamen in totaal drie mensen om, nadat ze onder een lawine waren bedolven. In het oosten van Polen zijn ongeveer 20 steden door de sneeuw afgesneden van de buitenwereld. Sinds het begin van het jaar zijn al 46 mensen doodgevroren.

Geen sneeuw maar zeewater leidt tot problemen in Spanje. Een 15-jarige jongen wordt vermist nadat hij zondag door een grote golf in het noordoosten van het land de zee in werd gesleurd. Hij fietste met een vriendje over de boulevard. Het vriendje wist te ontkomen. Afgelopen weekend veroorzaakten golven van soms wel tien meter hoog veel schade aan de kusten van Spanje en Portugal.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2014, 18:24 uur | Bericht #418827

Ambruster Maxime


Wedel Sharon

"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 februari 2014, 17:30 uur | Bericht #418844
Halve meter sneeuw op één dag tijd in Zwitserland

In het Zwitserse kanton Ticino is op 24 uur tijd tot een halve meter sneeuw gevallen. In het dorp Robiei, dat op ongeveer 1.900 meter hoogte ligt, lag er zelfs 3,2 meter sneeuw. Volgens huidige weersvoorspellingen zal de sneeuwlaag in de komende dagen nog toenemen.

In het volledige Alpengebied is er momenteel lawinegevaar. Nog in Zwitserland veroorzaken lawines heel wat verkeershinder. Onder meer de weg tussen de dorpen Airolo en Villa is al sinds zaterdag versperd.

Ook het zuiden van Oostenrijk werd getroffen door het winterweer. In de deelstaat Stiermarken zaten ongeveer 2.000 huishoudens zonder stroom. In Tirol kwamen verschillende wintersporters in lawines terecht, maar zij bleven ongedeerd. In de deelstaat Karinthië moesten 200 kinderen uit hun school geëvacueerd worden omdat het dak door de dikke sneeuwlaag dreigde in te storten.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
rvb
Lid
Woonplaats:
Berichten: 145
Lid sinds: 9 jan. 2014
4 februari 2014, 20:04 uur | Bericht #418852
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 februari 2014, 20:46 uur | Bericht #418853
Baasje redt zijn hond uit ijskoude water

Toen Ove Karlsen uit Noorwegen zijn hond door het ijs zag zakken, kwam hij meteen in actie. Hij kroop op zijn buik over het flinterdunne ijs om het dier uit zijn benarde situatie te bevrijden.


LivingTV

Het dier was in zijn enthousiasme achter een paar vogels aan gerend, toen het op het gladde ijs terechtkwam, zo meldt de Daily Mail. 

Met een touw om zijn middel glibberde Karlsen over het dunne ijs. Hij riep de naam van de hond, zodat hij niet in paniek zou raken. Door het koude water was het dier niet meer in staat om zelf op het ijs te klimmen. Karlsen pakte hem vast, nam het dier mee naar een ondieper gedeelte van het meer en sleepte hem uiteindelijk naar de kant.

Na een check bij de dierenarts mocht de hond weer naar huis. Hij maakt het goed.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 februari 2014, 14:55 uur | Bericht #418930
Extreme ijzel in Slovenië

Afgelopen dinsdag trok er een klein lagedrukgebiedje over de westelijke Alpen tot in delen van Slovenië en Servië. Deze ging op zo’n vijf kilometer hoogte in de atmosfeer gepaard met koude lucht, ongeveer -30 graden. Dichterbij het aardoppervlak was het een stuk minder koud door mildere lucht die vanuit het zuiden werd aangevoerd. De temperaturen lagen daar veelal rond het vriespunt. Het lagedrukgebiedje ging bovendien gepaard met een actieve storing, die lokaal veel neerslag met zich meebracht. Hoger in de bergen viel flink wat verse sneeuw, maar in de lager gelegen gebieden en aan de voorzijde van die storing (waar het iets warmer was) viel veel regen die meteen op de koude ondergrond vastvroor. Een dikke laag ijs vormde zich om allerlei objecten, waaronder auto’s, elektriciteitsmasten en zelfs hele bossen.


Delen van Slovenië werden afgelopen maandag geteisterd door extreme ijzel. Wegen waren onbegaanbaar en veel bomen en masten braken af door de dikke laag ijs. Foto: Drenthe in maart 1987 door Karin Broekhuijsen.

Afgelopen week is er al veel aandacht besteed aan de enorme sneeuwdump in delen van de Alpen.  In sommige regio’s  viel in korte tijd zelfs een aantal meters verse sneeuw.  Heerlijk nieuws voor alle wintersporters die de komende weken de Alpen gaan opzoeken natuurlijk. Ook in het zuiden van Oostenrijk, de deelstaat Karinthië, en in Servië en Slovenië viel een pak van het witte goud. Verder naar het zuiden stroomde echter iets warmere lucht binnen, waardoor vooral Slovenië op de grens van sneeuw en ijzel terecht kwam.


Een ijslaag van enkele centimeters dik vormde zich op allerlei objecten, waaronder huizen en auto's. Foto: Drenthe in maart 1987 door Karin Broekhuijsen.

IJzel
Uiteindelijk kwam het er ook van. Slovenië werd afgelopen maandag getroffen door extreme ijzel. Er viel die dag veel neerslag. Met de kou op hoogte kwam dit aanvankelijk als sneeuw omlaag (zoals altijd overigens), maar viel het op de weg omlaag door een warmere luchtlaag, waarna de sneeuw overging in regen. De ondergrond was echter nog zo koud dat de regen meteen op de grond en allerlei objecten bevroor. Een dikke laag ijs was het resultaat.


Ook in Nederland kennen we zo'n ijzelsituatie. Op 2 maart 1987 kwam het in het noordoosten van het land tot extreme ijzel. Foto: Drenthe in maart 1987 door Karin Broekhuijsen.

Dikke ijslaag
Vers gemaakte sneeuwpoppen werden voorzien van een dikke laag ijs. De hele infrastructuur kwam in die omgeving stil te liggen en op onder andere auto’s zette zich een laag ijs van enkele centimeters dik af. Ook op elektriciteitsmasten en bomen zat een dikke laag ijs, waardoor ze als luciferhoutjes om knapten. Veel huishoudens kwamen daardoor zonder elektriciteit te zitten en moesten worden geëvacueerd. Ook flinke stukken bos zijn door de extreme ijzel verloren gegaan. Bomen hielden het gewicht van ten eerste de laag sneeuw en vervolgens de dikke laag ijs niet meer en braken af.


Er viel die dag veel regen bij in het noordoosten temperaturen onder nul. Foto: Drenthe in maart 1987 door Karin Broekhuijsen.

IJzelramp van 1987
Ook in Nederland hebben we in 1987 met zo’n extreme ijzelsituatie te maken gehad, ook wel bekend als de ijzelramp van 1987. Een lagedrukgebied lag dat jaar op 2 maart boven het midden van het land.  Ten zuiden en zuidwesten daarvan bevond zich de zachte lucht en ten noordoosten ervan bevond zich de koude lucht met daarin een zone met ijzel. Vooral in het noordoosten van het land was het toen dan ook goed raak. De temperaturen lagen er onder nul, terwijl er flink wat regen viel. De regen bevroor meteen op de koude ondergrond en in zeer korte tijd vormde zich een dikke ijslaag op alles. Ook daar kwam het tot omgevallen elektriciteitsmasten en bomen. In Drenthe ’rinkelden’ de bomen volgens een vaste weerwaarnemer van Meteo Consult alsof ze behangen waren met glaswerk. Uiteindelijk bleek toen dat 60% van de bomen beschadigd was door de ijzel.

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 februari 2014, 16:36 uur | Bericht #418988
Monsterlawine scheert langs huizen in Zuid-TirolIn de bergen van Zuid-Tirol, in het noorden van Italië, zijn vijftien mensen geëvacueerd omdat een enorme lawine vlakbij hun huizen kwam. De lawine is gisteren in de vroege namiddag begonnen, op de beelden kun je goed zien hoe een enorme sneeuwmassa naar beneden komt en uiteindelijk rakelings langs een rij huizen gaat. De mensen zijn op tijd uit hun huizen gehaald, ze zijn met helikopters in veiligheid gebracht.

Bron: vtm
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 februari 2014, 16:39 uur | Bericht #419029
Twee doden en negen gewonden bij ontsporing van trein in Franse AlpenDe dodelijke slachtoffers bij het ongeluk met een toeristische trein in de Franse Alpen zijn een Russin en iemand die uit de Franse Alpen zelf afkomstig is, aldus het parket. De 34 passagiers zijn allen uit de trein geëvacueerd. De brandweer maakt gewag van negen gewonden. Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Brussel zijn er voor zover reeds bekend geen Belgen onder de gewonden.

Rotsblok
Het ongeluk vond plaats tussen Annot en Saint-Benoît. Volgens de eerste elementen zou de Pignes-trein van Nice naar Digne-les-Bains tegen een op de sporen terechtgekomen rotsblok zijn gebotst, waarop een rijtuig gedeeltelijk kantelde en een ander na ontsporing naar beneden gleed. Dit laatste lijkt door bomen tot staan te zijn gebracht. Eén slachtoffer werd uit een wagon geslingerd.

Bron: GvA | Gewijzigd: 6 februari 2017, 09:53 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 februari 2014, 13:34 uur | Bericht #419530
115 Hongaren dood door kou in 'milde' winter

Ondanks het milde weer zijn in Hongarije deze winter al zeker 115 mensen overleden als gevolg van de kou. Dat heeft het Hongaarse Sociaalforum, een netwerk van hulporganisaties, zondag gemeld.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.


Meer dan de helft van de doden is omgekomen in een onverwarmde woning, de andere slachtoffers waren daklozen. Die hebben het een stuk moeilijker nu zij sinds de herfst niet meer in metrostations mogen verblijven, stelt de coördinator van het netwerk.

Volgens betrokkenen hebben daklozenopvangcentra bovendien niet genoeg capaciteit om iedereen onder te brengen. De autoriteiten van het EU-land hebben hele andere statistieken. Die tellen naar eigen zeggen zo goed als géén koudedoden.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 februari 2014, 15:36 uur | Bericht #419533
Weergoden zijn pedalen kwijt: 23° in Duitsland

Indien u er nog aan twijfelt of de weergoden de pedalen kwijt zijn, kijk dan maar eens naar deze beelden uit de Duitse stad München. Het kwik klom er gisteren tot maar liefst 23 graden en daar werd volop van genoten.


In eigen land is het nog iets frisser, maar vandaag is het toch ook ideaal weer voor een stevige wandeling in de zon. Ook de werkweek start maandag met veel zonneschijn. Na de middag komt er vanuit het westen meer bewolking opzetten. Maxima rond 11 graden.

Een schril contrast met het noodweer waar Groot-Brittannië de voorbije weken onder kreunde en de strenge winter in de Verenigde Staten en Japan.

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 16 februari 2014, 15:36 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 februari 2014, 21:15 uur | Bericht #419569
Sneeuw zet tienduizenden Oostenrijkers zonder stroom

In Bulgarije is de lente uitgebroken, in Oostenrijk valt weer massaal veel sneeuw. Temperatuurrecords op de Balkan staan tegenover problemen bij de stroomvoorziening en het spoorwegverkeer ten zuiden van de Alpen. In het zuiden van Oostenrijk zorgde zware sneeuwval opnieuw voor heel wat hinder. In Karinthië en Stiermarken zaten vandaag tijdelijk bijna 20.000 gezinnen zonder stroom.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Hevige sneeuwval in Oostenrijk. © epa.

"Schuld is de natte sneeuw, die bomen op leidingen laat vallen", zei een woordvoerder van energieproducent Kelag. In de bergen viel een halve meter sneeuw.

Het Oostenrijkse Spoor (ÖBB) koos een reiswaarschuwing voor Karinthië en Stiermarken. Op enkele trajecten werd het spoorwegverkeer stilgelegd. "Er vallen constant bomen op de leidingen, het spoorwegverkeer is te riskant", zei een woordvoerder. Verschillende treinen moesten geëvacueerd worden, omdat ze niet meer verder geraakten. Zeshonderd passagiers moesten volgens ÖBB uitstappen en met bussen verder. Op de Tauernautobahn en de Südautobahn werden tunnels gesloten, omdat de stroom was uitgevallen.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 februari 2014, 11:28 uur | Bericht #419666
Files van en naar wintersportgebieden

Nederlanders die van en naar het Alpengebied reizen, rijden zaterdag over drukke snelwegen. Er staan files van en naar de wintersportgebieden, liet een woordvoerder van de ANWB weten.

In Oostenrijk en Duitsland staat het in beide richtingen her en der vast op de gebruikelijke routes van, rond en naar München. Files van tientallen kilometers staan er niet, maar het is ''een stuk drukker dan een week geleden'', aldus de woordvoerder.

In Frankrijk vormde zich zaterdagochtend al wel een lange file ten oosten van Lyon op de snelweg A43. Op het hoogtepunt stond daar 38 kilometer. Bovendien zijn dat veelal mensen die eerder al op de A6 bij Auxerre hadden vastgestaan.

Voordeel voor de wintersporters is dat het weer goed is. Het zijn overigens niet alleen Nederlandse sneeuwliefhebbers die vertraging oplopen, ook vanuit andere landen sluiten de vakantiegangers aan in de files.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 februari 2014, 13:14 uur | Bericht #419701
Zwarte dag verwacht voor verkeer richting skigebieden

De mobiliteitsorganisaties VAB en Touring verwachten komend weekend files op de wegen naar de wintersportgebieden. Vooral zaterdag 1 maart moeten vakantiegangers rekening houden met lange files op de wegen in het zuiden van Frankrijk en in de Alpen. Wie files wil vermijden vertrekt best vrijdagvoormiddag of zondag. Bij de terugkeer, een week later, wordt het erg druk op zaterdag 8 maart in het Alpengebied. Een terugkeer op zondag zal niet zo'n probleem vormen.


© photo news.

De krokusvakantie valt dit jaar samen met de vakantie in het zuiden van Frankrijk en in bepaalde deelstaten van Duitsland en Oostenrijk, waardoor er files kunnen ontstaan naar de wintersportgebieden.

Wat de heenreis betreft: in België wordt het druk met kans op files op vrijdagnamiddag en -avond en op zaterdagvoormiddag. Zaterdag 1 maart wordt een zwarte dag in Frankrijk, het Alpengebied, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: een dag met zeer moeilijk verkeer en ellenlange files. Vooral op de toegangswegen naar de skistations wordt het aanschuiven.

Wat de terugreis betreft: zaterdag 8 maart wordt een heel drukke dag in Frankrijk, in de Alpenregio, de Rhonevallei richting noorden, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Men verwacht lange files tussen 9 en 16 uur. Zondag worden geen problemen verwacht. In België verwacht men de grootste drukte op zondagnamiddag en -avond 9 maart.

En nog dit: bij sneeuw of ijzel kan het verkeer volledig in de knoop geraken of onmogelijk worden. Wie naar de bergen reist, neemt best winteruitrusting (winterbanden, sneeuwkettingen) mee. In Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk zijn winterbanden verplicht bij winters weer.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 maart 2014, 16:35 uur | Bericht #419844
Files in Frankrijk en Duitsland door sneeuwgangers

Het is druk op de Europese wegen richting de sneew. De files in Frankrijk en Duitsland bereikten zaterdag een hoogtepunt, dat meldt mobiliteitsorganisatie VAB. Rond 16 uur zouden de meeste files opgelost moeten zijn. In de buurt van Grenoble botste vrijdagavond reeds een Belgische autocar met een andere wagen.

In Frankrijk stond er rond de middag 110 kilometer file, waarvan 90 in de Alpenregio.  Het was vooral aanschuiven op de wegen tussen Dijon en Lyon, Lyon en Chambery en Lyon en Grenoble.

De meeste files in Duitsland stonden in het zuiden richting Oostenrijk. Deze files gingen in Oostenrijk door op de Fernpassroute (B179).  In Oostenrijk was het ook erg druk bij de Dalaasertunnel. In Zwitserland moest het terugkerend verkeer Basel-Zürich rekening houden met een halfuur tijdverlies, aan de Gotthardtunnel was het ook een halfuur aanschuiven.

VAB waarschuwt nog voor sneeuwval in alle bestemmingslanden.

Busongeval
Een Belgische autocar met 70 passagiers aan boord is vrijdagavond in Roissard, ten zuiden van Grenoble in het zuidoosten van Frankrijk, gebotst met een wagen. De drie inzittenden van de auto werden overgebracht naar het ziekenhuis. In de Belgische bus raakte niemand gewond. 

De bus raakte zodanig beschadigd dat hij niet meer verder kon rijden, de Belgische passagiers moesten de nacht doorbregen in de gemeente. Zaterdag zijn ze verder gereisd met een autocar die ter beschikking werd gesteld door het gemeentebestuur van Roissard, bericht de krant Dauphiné Libéré.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 maart 2014, 17:47 uur | Bericht #419960
Belg had tijdens krokusvakantie minder ski-ongevallen

De Belg heeft de voorbije krokusvakantie minder ski-ongevallen gehad. Dat blijkt uit cijfers van de mobiliteitsclubs VAB en Touring en reisbijstandsorganisatie Europ Assistance. Reden is de goede kwaliteit van de sneeuw in de wintersportgebieden.


© Georg Köchler..

Bij Europ Assistance werden 175 medische skidossiers geopend, een daling met 17 procent in vergelijking met 2013. Dertien procent van die dossiers resulteerde in een ziekenhuisopname, tegenover 20 procent vorig jaar. De reisbijstandsorganisatie organiseerde zaterdag, zoals dat elk jaar het geval is, twee gipsvluchten. Vanuit Grenoble en Innsbrück werden 54 personen - slachtoffers en familieleden - gerepatrieerd.

Touring noteerde de voorbije week 56 procent minder tussenkomsten in de skigebieden. Het aantal oproepen voor medische en technische hulp daalde van 3.750 in 2013 naar 2.400 dit jaar. Het aantal interventies op het terrein zakte van 1.052 naar 632. Daarvan is ongeveer een derde medische interventies.

Ook VAB registreerde minder pech op de piste: in vergelijking met 2013 waren er 10 procent minder ski-ongevallen.

Dankzij de goede verkeersomstandigheden op de wegen naar de Alpen en in de skigebieden zelf zat het aantal interventies voor technische pannes aan voertuigen ook in stevig dalende lijn. Bij Europ Assistance was er zelfs een halvering.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.218 topics, welke bij elkaar 444.543 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.267 leden.
Het nieuwste lid is MeneerJens.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1158 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1158, lezen 24 mensen het topic "Winter discussietopic 2020-2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

Winter discussietopic

Op naar nieuwe sneeuwkansen?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden