Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 21:13:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, KS; Osage, KS.

25 Apr 2024 21:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Converse, WY; Niobrara, WY.

25 Apr 2024 20:36:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 20:07:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 19:59:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 18:59:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS.

25 Apr 2024 18:33:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

25 Apr 2024 16:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR; Yell, AR.

25 Apr 2024 14:46:01
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 oktober 2013, 12:50 uur | Bericht #409041
Smog hindert opnieuw verkeer in Noord-China

Vervuilde lucht en mist hinderen in het noorden van China het verkeer. De smog daalde in het weekend neer, terwijl miljoenen Chinezen naar huis terugkeerden na een van de drukste vakantieperiodes van het land, de eerste week van oktober. Naar schatting 430 miljoen mensen zijn in die week op reis gegaan.



© ap.

De verkeerspolitie in de hoofdstad Peking heeft uit vrees voor aanrijdingen vandaag zes belangrijke snelwegen gesloten, onder meer een naar de noordoostelijke stad Harbin en een naar Tianjin, een havenstad ruim 100 kilometer ten zuidoosten van Peking. De wegen worden weer opengesteld zodra de smog optrekt. In Peking verwachten de luchtvaartautoriteiten dat het vliegverkeer later vandaag ook weer normaal verloopt. Het zicht daar neemt inmiddels toe van 800 naar 1.500 meter.

De luchtvervuiling in en rond Peking is volgens waarnemingen van de Amerikaanse ambassade in de stad zo ernstig dat iedereen zou moeten vermijden buitenshuis activiteiten te ontplooien. De officiële metingen van de gemeentelijke milieumonitor zijn maar weinig minder zorgwekkend. In ongeveer de helft van de stadsdistricten van de hoofdstad werd de luchtkwaliteit officieel als onvoldoende bestempeld. De autoriteiten verwachten dat regen vandaag zal helpen om de smog te verdrijven.

Peking is een stad van minstens 5 miljoen auto's en ligt in een streek waar veel kolen worden gestookt. Ook komen er stofstormen uit het noorden voor. De metropool worstelt al jaren met luchtvervuiling en poogt die met steeds meer maatregelen onder controle te krijgen.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 oktober 2013, 09:21 uur | Bericht #409669
Smog legt miljoenenstad in China lam

Het openbare leven in de Chinese miljoenenstad Harbin ligt maandag door de smog voor een groot deel stil. Uit metingen blijkt dat er een veel te hoge concentratie van schadelijke stoffen in de lucht zit. Alle lagere en middelbare scholen en het vliegveld van Harbin zijn dicht. Ook veel bussen rijden niet, aldus het Chinese staatspersbureau Xinhua. De autoriteiten verwachten dat de smog nog zeker 24 uur boven Harbin hangt. Harbin ligt in het noordoosten van China en telt circa 11 miljoen inwoners.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 oktober 2013, 17:47 uur | Bericht #409689
IN BEELD. Smog legt Chinese miljoenenstad Harbin lam

Het openbare leven in Harbin, een miljoenenstad in het noordoosten van China, ligt vandaag door de smog voor een groot deel stil. Uit metingen blijkt dat er een veel te hoge concentratie van schadelijke stoffen in de lucht zit. Het zicht is minder dan vijftig meter.













Bron: De Standaard | Gewijzigd: 15 maart 2017, 13:17 uur, door Joyce.s
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
22 oktober 2013, 11:59 uur | Bericht #409736
Zo ziet Peking er momenteel uit vanuit de ruimte

Wie op dit moment vanuit de ruimte naar de Chinese hoofdstad Peking zou kijken, zou niets anders zien dan een dikke laag smog. Dat blijkt uit beelden die de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verspreid heeft, zo melden de milieusite Grist en de Indische krant Times of India.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Op ruimtebeelden is van China niet veel meer te zien dan een dikke laag mist. © afp.

China beleeft momenteel zijn eerste luchtvervuilingscrisis van deze winter. Het openbare leven in de miljoenenstad Harbin ligt daardoor al enkele dagen stil en nu volgt ook hoofdstad Peking. Wegens een enorm dikke smoglaag zijn vluchten geschrapt en concerten afgelast. Officieel heet het dat de zichtbaarheid in de stad nog zo'n vijftig meter bedraagt, maar inwoners melden dat ze amper een hand voor ogen zien. De hoeveelheid fijn stof bedraagt veertig keer meer dan de veiligheidslimiet die de Wereldgezondheidsorganisatie voorschrijft.

Industrie stilgelegd
De stad Peking lanceerde vorige week nog een alarmsysteem: in noodgevallen worden bouw en industrie tijdelijk stilgelegd en barbecues en vuurwerk verboden. Met de luchtkwaliteit in Chinese steden gaat het van kwaad naar erger. Ook andere steden in noordoost-China, waaronder Tangshan en Changchun, waren eerder al in smog gehuld. De Chinese overheid kondigde de afgelopen jaren meermaals aan plannen te hebben om de vervuiling tegen te gaan; tot dusver kwam daar niets van in huis.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
23 oktober 2013, 10:58 uur | Bericht #409884
Dichte smog in noordoosten China


Het noordoosten van China kreunt onder een dichte smog. Er zijn recordaantallen vervuiling in de lucht gemeten. In verschillende grote steden kan je niet meer zonder mondmasker de straat op. "We verkopen nu 300 tot 400 mondmaskers per dag. Op een normale dag zijn dat er maar 50 of 60", vertelt apothekersassistente Song Lei. De smog heeft ook gevolgen voor het verkeer. Snelwegen zijn afgesloten en treinen lopen vertraging op. Sinds gisterenavond is er ook geen enkel vliegtuig meer opgestegen of geland op de luchthaven van Changchun, één van de grootste steden in de regio.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
23 oktober 2013, 17:55 uur | Bericht #409919
Kan een stofzuiger China verlossen van de smog?

Wat als we smog nu eens gewoon zouden filteren met een stofzuiger? De Nederlandse designer Daan Roosegaarde ontwierp daarvoor een elektrostatische stofzuiger, en het ding werkt!


© getty.

De 'smogzuiger' werkt met magnetisch geladen koperen spoelen die de vervuiling letterlijk uit de lucht trekken. De uitvinding heeft zijn effectiviteit al bewezen in een 24 vierkante meter grote kamer. Binnenkort trekt Roosegaarde naar Peking, waar hij zijn stofzuiger zal loslaten in een cilinder vol vervuilde lucht.

Nu is Roosegaarde's stofzuigertje niet echt een oplossing voor het gigantische smogprobleem in China. Dat land beleeft momenteel zijn eerste luchtvervuilingscrisis van de winter. De hoeveelheid fijn stof bedraagt veertig keer meer dan de veiligheidslimiet die de Wereldgezondheidsorganisatie voorschrijft.

Levensverbeterend design
Roosegaarde wil met zijn ontwerp mensen sensibiliseren. "Mijn smogmachine dient eerder als een soort reality check. Mensen zullen duidelijk het verschil zien tussen de gestofzuigde lucht en de smog die hen omringt", zegt hij op de website FastCoExist. De Nederlander won trouwens dit jaar de INDEX award voor zijn elektromagnetische oplaadstrips op de snelweg. De Deense non-profit organisatie Index: Design to Improve Life promoot wereldwijd "levensverbeterend design".

Met de luchtkwaliteit in Chinese steden gaat trouwens het van kwaad naar erger. De Chinese overheid kondigde de afgelopen jaren meermaals aan plannen te hebben om de vervuiling tegen te gaan; tot dusver kwam daar niets van in huis.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2013, 15:11 uur | Bericht #411039
CHINA - Geruchten in de smog

Smogmetingen in Peking stijgen deze dagen vlot tot boven de 400. De zon is sommige middagen niet bij machte zich door de grijze, soms geel- soms roosgrijze nevel te wrikken. Veel Pekingers lopen en fietsen met maskertjes voor hun gezicht – hoewel de meesten zeggen dat zo’n verpleegstersmaskertje niet helpt: alleen een écht gasmasker helpt. Dat maakt het leven een beetje wazig hier.

Bron: De Standaard
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 374 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 374, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden