Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, FL; Clay, FL; Baker, FL.

28 Jan 2021 15:08:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, FL; Clay, FL; Baker, FL.

28 Jan 2021 13:57:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Liberty, GA; Bulloch, GA; Evans, GA; Bryan, GA.

28 Jan 2021 13:41:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, FL.

28 Jan 2021 13:41:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, FL; Suwannee, FL.

28 Jan 2021 13:41:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL; Clay, FL; St. Johns, FL.

28 Jan 2021 13:19:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, GA.

28 Jan 2021 13:01:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, FL; Gadsden, FL; Liberty, FL; Jackson, FL.

28 Jan 2021 13:01:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, SC; Jasper, SC; Chatham, GA; Effingham, GA.

28 Jan 2021 13:01:54

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:50

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:49

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:49

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:48

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:48

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jan 2021 12:59:47
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

Winter discussietopic

Op naar nieuwe sneeuwkansen?

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 oktober 2013, 09:53 uur | Bericht #409398
Bewoners: 'Zat al scheur in zwakke Utrechtse kade'

Bewoners van de Bemuurde Weerd O.Z. zeggen dat er al lange tijd een scheur zat in de kademuur die het gistermiddag begaf. De gemeente Utrecht kon gisteren nog niet op reageren op die uitlatingen. Dat meldt het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Wethouder Mirjam de Rijk heeft gistermiddag wel onmiddellijk spoedinspecties laten uitvoeren aan de kademuren langs de Bemuurde Weerd O.Z..

'We doen al heel veel inspecties aan de kades en werven, maar na dit incident laten we meteen extra inspecties uitvoeren,' zegt De Rijk tegen het AD/UN. Nadat de ernst van de zaak bleek, kwam ze poolshoogte nemen. Later op de middag kwam ook burgemeester Aleid Wolfsen kijken.

'De loodgieter schreeuwde'
Bewoner Bernard Honig wist gistermiddag rond twee uur niet wat hem overkwam. De makelaar had net een steiger bij zijn huis staan, omdat de dakgoten vernieuwd moeten worden. 'De loodgieter schreeuwde ineens dat ik moest komen. Hij zag eerst zijn aanhangwagen wegzakken en vervolgens ging met een donderend geraas de boom om. Een onwerkelijk gezicht.'

Zijn vrouw Tineke Oudshoorn: 'Ik ben ook best bang voor wat er met ons huis kan gebeuren. We zijn al in de kelder geweest, maar daar was gelukkig geen schade te zien.'

Weerdbrug afgesloten
De Weerdbrug oogt eveneens zwaar beschadigd. Vanwege gevaar voor instorting wordt de brug tot nader order afgesloten.

De gemeente is meteen een onderzoek gestart naar de oorzaak. Het meest voor de hand ligt een combinatie van de hevige regenval van afgelopen dagen en een zwakke plek in de kademuur.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 oktober 2013, 10:50 uur | Bericht #409400
Werk aan kademuur Utrecht nog lang niet klaar

*Edit: info staat al*

Op de gevels van huizen op de gracht zijn volgens de gemeente meters geplaatst om in de gaten te houden of de panden niet gaan verzakken. Een eerste inspectie dinsdag toonde aan dat de huizen nog stabiel zijn.

Het plaatsen van de nooddamwand duurt lang omdat de weg op de werf te instabiel is geworden voor zwaar materieel. Machines en gereedschap worden nu via het water aangevoerd en op een ponton in de Bemuurde Weerd geplaatst. Er is een speciale kraan opgebouwd die trillingsvrij een damwand kan slaan.

Bouwvakkers zijn woensdagmorgen begonnen met het weghalen van de restanten van de oude kademuur. Ze proberen zoveel mogelijk historische stenen te redden, zodat de muur daar later weer mee opgebouwd kan worden. De kolk in de Bemuurde Weerd dateert uit 1300.

De omgeving van het ingezakte kadegedeelte in het centrum van de stad blijft voorlopig afgesloten voor alle verkeer. Ook de brug over de kolk is afgesloten. Er zijn omleidingsroutes ingesteld.

Bron: AD | Gewijzigd: 16 oktober 2013, 10:51 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 oktober 2013, 13:28 uur | Bericht #409403
Utrechtse intocht Sint onder druk door instorten kade


© anp.

Het instorten van een deel van de kademuur, gisteren aan de Bemuurde Weerd in Utrecht, heeft mogelijk gevolgen voor de intocht van Sinterklaas. De komst van de goedheiligman staat gepland voor zondag 17 november. Zijn boot legt altijd aan bij de Weerdsluis, niet ver van de ingestorte muur. Volgens RTV Utrecht is het onzeker of de intocht van Sinterklaas dit jaar dan ook kan verlopen zoals normaal het geval is. De organisatie van de intocht vraagt zich af of de kade op tijd is hersteld.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 oktober 2013, 15:56 uur | Bericht #409412
Waterpeil Zeeland terug naar normaal


Water wordt van het land gepompt. De grote hoeveelheid regenwater die afgelopen weekeinde viel in het westen en zuidwesten van het land, wordt afgevoerd naar de Noordzee. © anp.

Het waterpeil bij de gemalen in Zeeland is weer teruggezakt naar het normale winterpeil. Dat heeft waterschap Scheldestromen woensdag laten weten. Het gaat om de gemalen die het water vanuit de polders het buitenwater inpompen. Alleen bij het gemaal Duiveland op Schouwen-Duiveland staat het water nog hoger dan normaal. Ook verder landinwaarts kan het waterpeil nog wat hoger staan.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 oktober 2013, 13:05 uur | Bericht #409436
Wateroverlast Zuid-Holland kost ruim miljoen

Waterschap Hollandse Delta raamt de kosten voor de extra maatregelen tegen de wateroverlast op de Zuid-Hollandse eilanden op 1 tot 2 miljoen euro. Het waterschap heeft circa 60 noodpompen moeten inzetten, vooral op Goeree-Overflakkee en Voorne Putten.Een ondergelopen tuin in Stellendam. © anp.

Daarnaast heeft Hollandse Delta onder meer extra uitgaven moeten doen voor de diesel die nodig is voor de werking van de noodpompen en dieselpompen in de gemalen. Ook de inzet van extra mensen en het herstellen van de schade aan sloten en kades hebben extra geld gekost.

Een woordvoerster van het waterschap liet donderdag weten dat met opzet een zeer globale raming van de kosten is gemaakt. 'Als het water weer op normaal peil is, wordt pas duidelijk hoe groot de kostenpost uiteindelijk is.'

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 oktober 2013, 15:41 uur | Bericht #409682
Sluis bij ingestorte kade weer open


De ingezakte kademuur vorige week

Bij de ingestorte kademuur in Utrecht is een nooddamwand geplaatst. De nabijgelegen Weerdsluis is weer open voor boten. Dinsdag stortte de historische kademuur bij de Bemuurde Weerd in, nadat een boom was omgevallen. Tot zaterdagnacht werd er dag en nacht gewerkt aan het plaatsen van een nooddamwand.
Er is nog veel werk te verrichten, maar de werkzaamheden zullen volgens de gemeente vanaf nu tijdens normale werktijden plaatsvinden. De Bemuurde Weerd en de brug naar het Nijntje-Pleintje blijven voorlopig afgesloten voor verkeer. De Weerdsluis was afgesloten in verband met de werkzaamheden. Die is nu weer open, maar boten moeten wel rekening houden met een langere wachttijd tussen de sluisdeuren, omdat het water niet te snel mag stromen.

Bron: NOS | Gewijzigd: 6 februari 2017, 10:23 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2013, 17:00 uur | Bericht #412747
Zand onder Utrechtse kademuur spoelde weg door regen

Hevige regenval heeft ervoor gezorgd dat er zand wegspoelde onder en achter de kademuur van de Bemuurde Weerd Oostzijde in Utrecht. De muur stortte vooral daardoor uiteindelijk in. Dat concludeerde een door de gemeente ingehuurd onderzoeksbureau vanmiddag.

De historische constructie van de muur is gefundeerd op zand. Omdat de bodem van de gracht langs de kademuur in de loop der jaren veel steiler is gaan aflopen, stond die constructie onder druk. Enorm veel regen in de dagen voor de instorting zorgde ervoor dat zand in en achter de muur wegspoelde. Daardoor raakte de kade ondermijnd en bezweek onder haar eigen gewicht.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.218 topics, welke bij elkaar 444.543 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.267 leden.
Het nieuwste lid is MeneerJens.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1128 mensen aan het browsen op het forum. 19 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1128, lezen 28 mensen het topic "Winter discussietopic 2020-2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

Op naar nieuwe sneeuwkansen?

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden