Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyman, SD; Buffalo, SD.

7 Jul 2020 12:21:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, NE; Lincoln, NE.

7 Jul 2020 12:21:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Todd, SD; Tripp, SD; Mellette, SD.

7 Jul 2020 12:21:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rock, NE; Keya Paha, NE; Boyd, NE; Holt, NE.

7 Jul 2020 12:07:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brule, SD; Charles Mix, SD; Gregory, SD.

7 Jul 2020 11:28:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aurora, SD; Brule, SD; Charles Mix, SD; Gregory, SD; Davison, SD; Douglas, SD.

7 Jul 2020 11:28:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Keya Paha, NE; Boyd, NE.

7 Jul 2020 11:28:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, PA; Bucks, PA; Hunterdon, NJ; Mercer, NJ.

7 Jul 2020 11:14:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Warren, NJ; Bucks, PA; Northampton, PA; Hunterdon, NJ.

7 Jul 2020 11:14:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Monmouth, NJ.

7 Jul 2020 11:14:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Philadelphia, PA; Montgomery, PA; Delaware, PA; Chester, PA.

7 Jul 2020 11:14:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ocean, NJ; Monmouth, NJ.

7 Jul 2020 11:14:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Louis, MN; Koochiching, MN.

7 Jul 2020 11:14:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Somerset, NJ.

7 Jul 2020 11:14:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hanson, SD; McCook, SD.

7 Jul 2020 11:14:53
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 oktober 2013, 19:11 uur | Bericht #410390
Extreem weer USA Halloween week 2013Terwijl het voorlopig aantal tornado's in 2013 historisch laag is, staat er een volgende ronde extreem weer op het programma voor de USA deze Halloween week. Het noodweer begon zondagmorgen met zware onweersbuien. Hierdoor kwamen tienduizenden mensen in het gebied in en rond Houston zonder stroom te zitten. Aan het einde van maandag komen de zware onweersbuiten terug  in Kansas en de naburige delen van het noorden van Oklahoma en het oosten van de Texas Panhandle. Steden in dit gebied zijn onder andere Gage (Oklahoma) en in Kansas Dodge City, Wichita en Russell. De zwaarste buien zijn in staat om destructieve wind, hagel en zelfs tornado's te veroorzaken. Meer noodweer volgt op dinsdag tot donderdag. Tijdens deze periode ontstaan er buien in de Rockies, die richting het oosten van de USA trekken. Dit buiensysteem brengt ook een blizzard te weeg in de noordelijke Rockies. Dinsdagmiddag  en -avond ontstaan de buien in het westen en midden van Kansas. Vervolgens verschuift op woensdag het noodweer naar het midden en noorden van Texas, het oosten van Kansas, het westen van Missouri en het zuiden van Iowa. Ook Wichita ontloopt deze keer de dans niet op woensdag net als Dallas, Oklahoma City, Tulsa en Kansas City. De grootste dreiging van deze buien vormen de wind, de hevige regenval met de kans op overstromingen en de hoge bliksemfrequentie. Ook nu kunnen er tornado's ontstaan. 

 

Op donderdag gaat het stormen en regenen in het gebied van de Grote Meren tot in het westen van de Tennessee Vallei. De wind zal sterk genoeg zijn om stroomstoringen te veroorzaken wegens onder andere omgevallen bomen. De dreiging van overstromingen door zware regenval strekt zich uit tot in het westen van de Golfkust, waaronder Houston.

Aangezien een wijdverspreid ontstaan van tornado's niet wordt verwacht in deze Halloween week, zal het aantal tornado's historisch laag blijven. Hieronder staat een grafiek, waarin het aantal tornado's aangegeven staat. Volgens senior meteroloog Frank Strait is de koude lucht, afkomstig vanaf Canada verantwoordelijk voor de remming van het ontstaan van tornado's. Uiteraard zijn er een aantal historische tornado's geweest dit jaar, maar het betreft hier enkel en alleen het aantal. Dit zegt niets over de intensiteit, de schade en het aantal dodelijke slachtoffers.© onweer-online
Bron: Accuweather

| Gewijzigd: 27 oktober 2013, 19:14 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 oktober 2013, 11:34 uur | Bericht #410929
Enorme Halloween storm: Texas tot in Midwesten en Noordoosten

Onstuimige start van de Halloween week
Een krachtige laat-oktober storm komt de USA binnen vanuit Canada en treft maandag de noordelijke Rockies. Het gaat onstuimig worden. Moeder Natuur haalde maandag al alles uit de kast: zware sneeuwval, stormachtige windstoten, ijzige regen, stofstormen en tornado's. Zware sneeuwval zorgde al op zondag voor een winter wonderland in delen van Montana. Samen met de harde wind ontstonden er blizzard-achtige omstandigheden. In Butte (Montana) zorgde het slechte weer en het slechte zicht voor meerdere aanrijdingen. In Jefferson County (Montana) was er op maandag bijna 40cm sneeuw gevallen. Ook in Idaho, Nevada en over de Sierra Nevada in California viel er sneeuw. Het Sugarbowl Ski Resort op Donnar Peak (Californië) werd bedolven onder 38cm sneeuw. Door omgevallen bomen en elektriciteitspalen ontstonden er wijdverspreide stroomstoringen in Nevada. Deze storm dook snel de USA in. De temperaturen daalden snel met 20-40F. Door de lage temperaturen veranderde de wegen in ijsbanen tijdens de regen. Een funnelcloud werd gespot nabij Fresno (Californië). Het buiensysteem is nog niet klaar. Dinsdag trekt een band van sneeuw en wintermix over de Rockies en het noordelijke deel van de Plains. Halloween storm
Een enorme Halloweenstorm brengt stortregens, zware onweersbuien en huilende wind in het gebied van Texas tot het Midwesten en het Noordoosten. De storm zal voor veel overlast gaan zorgen voor reizigers en voor de tick-or-treaters. Langzaam bewegende onweersbuien maken vanaf het einde van dondagmorgen de gebieden van St. Louis tot Memphis (Tennessee) tot Little Rock (Arkansas) en Houston de weersomstandigheden zeer onaangenaam. Lokaal harde windstoten kunnen bomen en elektriciteitspalen omver blazen. Tornado's zijn niet uitgesloten. Donderdagnacht liggen de buien in het gebied van Atlanta tot Mobile en New Orleans. Overstromingen gaan gepaard met destructieve windstoten. De onweersbuien op donderdag bewegen traag kunnen een aantal neerslag dumpen binnen slecht een paar uur. Door deze hoeveelheid neerslag in een korte tijdspanne zullen lager gelegen gebieden in meertjes en kabbelende beekjes in woeste rivieren veranderen. 

 

Halloween soaker
Een enorm buiencomplex brengt in de Halloweentijd periodes van regen voor de Upper Midwest tot in de Ohio Valley en het Noordoosten. Chicago, Detroit, Pittsburgh en Burlington zijn onder andere de steden die een regenachtige Halloween krijgen. Het kan ook gaan onweren, maar de buien zijn niet wijdverspreid. 

Huilende wind
Wijdverspreide, vlagerige zuidelijke wind teistert de Golfkust van Texas tot de Florida Panhandle. Gelijkende wind spreidt zich uit naar het noorden tot in het Great Lakes gebied. De meeste windstoten zullen geen schade veroorzaken, maar door de combinatie met een doorweekte bodem en de bladeren, die nog aan de bomen hangen, kunnen bomen toch omvallen. Verder naar het westen blaast een droge luchtstroom over de Plains. De krachtigste windstoten tot 100 km/h worden verwacht in het zuidoosten van Wyoming en kunnen verkeersproblemen veroorzaken op de Interstate 80 van Cheyenne tot Rawlins (Wyoming).

Geen sneeuw
De stormen laat in oktober geven gewoonlijk sneeuw in het noordelijk deel van het land. Echter door gebrek aan koude lucht zal er geen sneeuw vallen ten oosten van de Rockies. 

 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 oktober 2013, 11:40 uur | Bericht #410930
Vandaag 29 oktober 2013

Algemeen


Hagel


Woensdag


Donderdag


Every cloud has a silver lining
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 oktober 2013, 22:23 uur | Bericht #411019
Halloween weer.... Waar vind of vermijd je de boze hemel ?
Een sterk Koufront doorkliefd de Oostkust van Amerika en maakt  Halloween extra griezelig. Het front loopt van West Michican tot de Louisiana golf coast op donderdag en beloofd een duidelijke stempel te worden op deze dag. 

De National Weather Service, Storm Prediction Centre heeft al wat gebieden onder een z.g. slight risk gezet voor zware onweersbuien. Het gebied wat in de gevarenzone ligt die dag betreft ongeveer 42 miljoen inwoners. De dag zal gepaard gaan met zware regenval en in de loop naar de avond zwaar onweer met daarin verscholen een mogelijke Tornado. Een zo genaamde Rainwrapped Tornado hoort zeker tot de mogelijkheden en dat ook nog in het donker.@Onweer-Online

bron:WP"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 oktober 2013, 13:25 uur | Bericht #411033
Noodweer van de Golf tot in de Ohio ValleiHalloween brengt een mogelijke storm met zware onweersbuien en stortregens met overstromingen voor de gebieden van de Golfkust tot in the Ohio vallei. De onweersbuien produceerden al op woensdag in het zuidwesten van Oklahoma windstoten tot meer dan 95 km/h. Door de extreme regenval ontstonden er op meerdere plaatsen in het midden van Texas overstromingen. De dreiging voor de destructieve wind en de stortregens verschuift vandag naar het oosten en noordoosten. Door de harde wind kunnen bomen en elektriciteitspalen omvallen, waardoor er schade kan ontstaan aan gebouwen en waardoor de stroom van uitvallen. Door het te verwachten slechte weer hebben een aantal dorpen en steden in Tennessee hun Halloween activiteiten uitgesteld tot vrijdag. 

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 oktober 2013, 13:34 uur | Bericht #411035
Zware overstromingen in Texas door noodweer

In de nacht van woensdag op donderdag viel er binnen een korte tijd een enorme bak met water in het midden van Texas. Straten liepen onder water en mensen moesten geëvacueerd worden. Er werden overstromingen gemeld in de Fall, Anderson, Freestone en Limestone counties. Ontelbaar veel wegen waren donderdagochtend afgesloten. In Comal County moesten mensen uit hun gestrandde auto's gered worden. Volens de NWS viel er in Williamson county in 75 minuten meer dan 100mm neerslag. 

© onweer-online
Bron: Accuweather


Photo/@tornadotrackers


StephanieAbrams check out the famous Stevie ray Vaughn statute underwater here in #Austin


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 oktober 2013, 13:45 uur | Bericht #411036
En de eerste tornadowatch is een feit

| Gewijzigd: 31 oktober 2013, 13:46 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2013, 20:10 uur | Bericht #411046
Eerste Halloween Tornado is in Jennings Louisiana....

eerste beeld via link https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=560337804021646&id=153480751374022
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 november 2013, 10:09 uur | Bericht #411062LiveStormsNetwork


StormchasingVideo


KDRMedia


Tony Laubach


"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 november 2013, 16:48 uur | Bericht #411071
Dodelijk buiensysteem trekt naar het noordoosten
Een voortschrijdend buiensysteem trekt op vrijdag het Noordoosten van de USA binnen. Eerder werden in vier staten de Halloween activiteiten uitgesteld wegens het noodweer. Noodweer dreigt voor Boston, New York en Washington. Door de wind ondervindt het luchtverkeer problemen. Op LaGuardia in New York is er al een gemiddelde vertraging van 3 uur. In Philadelphia lopen de vluchten 2 uur vertraging op net als in Neward (New Jersey). Op woensdag en donderdag geselden de buien Texas. In Arkansas raakten gebouwen beschadigd. Drie mensen kwamen om het leven waaronder een 9 jarige jongen. Hij werd in Tennessee getroffen door een omvallende elektriciteitspaal. In Kansas schoof een schoolbus van een brug en kwam in een gezwollen kreek terecht. Alle leerlingen konden worden gered. De bus ligt momenteel nog in de kreek. In Austin, Texas, werden meer dan 600 huizen overspoeld tijgens overstromingen. Vele auto's werden door het water meegesleurd. De bestuurders moesten per boot of per helicopter gered worden. Vele steden en dorpen in Indiana, Kentucky, Ohio en Tennessee moesten hun Halloween activiteiten verplaatsen wegens het slechte weer.

Op vrijdag strekt de wind zich uit van de Appalachen tot in New England. In de middag (lokale tijd) zal het weer rustiger worden. In Chicago zal de harde wind nog voor vertragingen zorgen in het luchtverkeer. Het is geen uitzonderlijk zware storm, maar bomen en elektriciteitspalen kunnen omvallen met stroomstoringen tot gevolg. Op vrijdagmorgen zaten duizenden huizen in Ohio nog zonder stroom wegens het noodweer van afgelopen nacht. In Indiana werden 100 mensen uit een begeleid wonencomplex geëvacueerd, omdat door de wind het dak van het gebouw was afgeblazen. 

© onweer-online
Bron: NBC
Every cloud has a silver lining
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 november 2013, 21:00 uur | Bericht #411079
Storm Craighead Colorado was EF 1 Tornado

De storm, die een pad van vernielingen achterliet in Caraway donderdag nacht, was een EF 1 Tornado volgens de NWS. De gemeten windsnelheden lagen tussen de 160 en 175 km/u.  Eerder vandaag liet een Memphis TV station de eerste luchtfoto's zien en later die dag maakte WMC TV een vlucht over het gebied om de schade te bekijken tot het centrum van de stad. De storm rolde door de stad rond half 8 in de avond en haalde bomen, stroomleidingen en beschadigde gebouwen neer. Volgens WMC TV werden meer dan 12 gebouwen beschadigd. Reddingsdiensten stelde vast, dat 5 gebouwen totaal verwoest werden en nog eens 10 beschadigd. De brandweer echter denkt dat het meer wordt als ze in de loop van de dag het gebied verder gaan controleren.

@Onweer-Online

bron:Arkansasmatters.com | Gewijzigd: 15 februari 2017, 09:59 uur, door Joyce.s
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 november 2013, 09:09 uur | Bericht #411143
Vier tornado's tijdens Halloween in Ohio

De NWS bevestigde, dat de schade in Wilmington door een EF0 tornado is veroorzaakt. De tornado kwam aan de grond in Shenandoah Commons trailer park. Er werden drie mobile homes volledig verwoest, vijf anderen werden zwaar beschadigd en meer dan 20 homes liepen lichte beschadigingen op. Niemand raakte zwaar gewond. Dit was één van de vier tornado's, die aan het einde van afgelopen donderdag en in de vroege uurtjes van vrijdag aan de grond kwamen.Een EF1 tornado trok door Hebron in Licking County, een EF1 in Vandalia in Montgomery County en een EF0 in Miami County. 

In Norwalk en op anderen plaatsen in Franklin County werd er schade veroorzaakt door straight line winden en niet door een tornado. Duizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten. De scholen in Grandview Height hielden vrijdag hun deuren gesloten wegens de stroomstoringen. Op vrijdagavond zaten nog 500 huishoudens in Franklin County zonder stroom. 

© onweer-online
Bron: Norwalk Reflector
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 november 2013, 09:24 uur | Bericht #411146

Bron: KIRO7
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.867 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3272 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3272, lezen 10 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 17".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden