Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oklahoma, OK.

4 Jul 2020 10:02:01

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jul 2020 10:01:10

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Jul 2020 09:59:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Las Animas, CO; Bent, CO; Otero, CO.

4 Jul 2020 09:53:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, CO.

4 Jul 2020 09:53:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dutchess, NY; Ulster, NY.

4 Jul 2020 09:53:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kittson, MN; Marshall, MN.

4 Jul 2020 09:49:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, ND; Bowman, ND.

4 Jul 2020 09:39:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, MN; Marshall, MN.

4 Jul 2020 09:39:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pembina, ND; Kittson, MN; Marshall, MN.

4 Jul 2020 09:33:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, ND; Bowman, ND.

4 Jul 2020 08:31:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bent, CO; Kiowa, CO.

4 Jul 2020 08:21:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Van Buren, AR.

4 Jul 2020 08:21:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, SD; Union, SD.

4 Jul 2020 08:21:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McPherson, KS; Saline, KS.

4 Jul 2020 08:18:48
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 november 2013, 11:58 uur | Bericht #411095
Voorlopige Stormkansen 3 en 4 november

Net bijgekomen van de laatste storm staat er nu een aantal stormachtige dagen voor de deur. De meeste modellen geven aan dat een sterk windveld ons vannacht al parte gaat spelen en op zondag. De Eilanden krijgen weer te maken met zware windstoten tot 110 km/u en de Noodweercentrale heeft al een code rood staan. 
Voor maandag geeft GFS ook een windveld aan boven land wat we zullen volgen.  Voor morgen gaat de wind ook gepaart met onweer en hagel na passage van een koufront

Guidance KNMI:

SYNOPTISCHE SITUATIE:
Een sturend lagedrukgebied ligt vandaag en morgen in het zeegebied tussen IJsland en Noorwegen en vult langzaam op. In de polaire lucht op de zuidwest flank van het laag is een actief laag, een Cold Air Development, ontstaan dat om 09 UTC boven Connemara (noordwest Ierland) lag. Vandaag trekt dit laag via Schotland naar het noorden van de Noordzee. Het bijbehorende koufront bereikt de westkust halverwege de avond en heeft aan het begin van komende nacht al het oosten van het land verlaten. Vlak achter dit koufront zit nog een trog, die vannacht vooral langs de kust voor (onweers)buien kan zorgen. Morgen overdag wordt met een strakke west- tot zuidwestelijke stroming polaire lucht aangevoerd. De T500 hPa daalt naar waarden rond -32° C. Bovendien passeren er enkele troglijntjes. Een volgend actief laag dat zich morgen uit een occlusie afsplitst boven de Oceaan ligt bereikt in de loop van maandagnacht het zuidwesten van het land.

MODELBEOORDELING:
De diverse modellen komen synoptisch gezien in grote lijnen overeen. De timing van de neerslaggebieden is nu ook aardig consistent tussen de modellen onderling. Voor de troglijntjes en neerslag van morgen laten de diverse modellen allemaal net even een andere timing en positionering zien. We voor de neerslag van morgen uit gaan gewoon uit van het grootschalige beeld van af en toe buien, zonder een detaillering te geven. Een aandachtspunt is de kans op mogelijk zware windstoten vanaf komende nacht in het waddengebied, hierin vertonen de diverse modellen weinig verschillen.
Aandachtspunten.

WIND:
Hirlam kan gevolgd worden. Vanmiddag geleidelijk aantrekkende wind op nadering van de tweede randstoring. Vanavond seinen voor 7 tot 8 Bft op nagenoeg de gehele Noordzee, morgen aan de zuidwestflank van het laag verschijnen er seinen voor 9 Bft. Harmonie komt zelfs met een kleine 10 Bft in het district Fladengronden, EC is gelijkwaardig aan Hirlam. Qua windstoten zien we in de komende nacht naar zondag met name in het waddengebied zware windstoten optreden tot ca. 80 km/uur en Harmonie boven de Waddeneilanden tot boven de 56 kn. zondagmiddag zijn deze weer verdwenen. Echt boven land lijkt dit gebied niet te komen. Voorlopig nog even 80 km/u in de waarschuwing voor de Wadden laten staan, maar is een aandachtspunt.

BEWOLKING:
De zwakke gradiënt zorgt ervoor dat de stratus aanvankelijk niet snel optrekt of verdreven wordt. Verder lijkt boven zee voortdurend ST te worden aangemaakt. Pas vanmiddag wanneer de westelijke stroming aantrekt en er iets drogere lucht aangevoerd wordt trekt de wolkenbasis op en ontstaat er ook Cu/Sc. Passage van het koufront levert vanavond niet al te slechte condities op en in de polaire lucht er achter geen ST-signaal. Na koufrontpassage in de polaire lucht convectieve bewolking, met name vannacht even actief op de trog. Met het kouder worden van de bovenlucht wordt de onstabiliteitsdiepte geleidelijk dieper, tot FL250 morgenmiddag, zie progtemps. Het relatief warme zeewater, troglijntjes en kustconvergentie zullen voor de triggering van de Cb's zorgen. Hagel en onweer is een aandachtspunt.

NEERSLAG:
Vanavond een smalle neerslagzone op passage van het koufront. Komende nacht en morgen overdag van tijd tot tijd buien. Timing en detaillering heeft gezien de verschillen in timing en posities van subtiele troglijntjes weinig zin. Gezien grote onstabiliteit en koude bovenluchten is onweer en hagel op de trog en morgenmiddag en -avond niet uit te sluiten, Harmonie geeft hier een signaal voor.

Paraaf meteoroloog: tolvd
Uitgifte: 02/11/2013 10.49 uur LT.


Kaarten voor maandag

@Onweer-Online
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 november 2013, 12:59 uur | Bericht #411098
Severe weather EU komt met het volgende:


Upper trough remains over NW Europe where a strong cyclone slowly moves across North Sea and another one develops over S UK and moves towards Benelux. Short wave crossing central Europe with a weak lee low forming behind the Alps.

A SLGT+ risk has been issued for south UK, N France and Benelux into NW Germany with threat for severe winds, heavy rain and tornadoes.

A SLGT risk has been issued for northern Mediterranean with threat for heavy rain, severe winds and some tornado threat.
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 november 2013, 13:49 uur | Bericht #411101
Imposante oppervlakte cycloon boven de UK op 2 november

Een krachtig lagedrukgebied trekt over de UK en Ierland op 2 november. Voor het gebied is een slight risk afgekondigd. De centrale druk van dit gebied ligt iets beneden de 980 mb. Momenteel ligt het centrum boven Noord Ierland. Op de laatste satellietbeelden is de imposante structuur van de cycloon te zien. Een koufront brengt zware regenval en krachtige tot harde wind met zich mee in de oppervlakkige convectieve lijn. Achter dit front zich nog meer wind. Sommige buien vorming zich dichtbij het oppervlakte laag in het noordoosten van Ierland en trekken richting het noorden van de UK en het zuiden van Schotland.
Surface analysis at 11 UTC. Source: Meteocentre.com


Visible satellite scan of UK. Source: EUMETSAT / Sat24.com


Latest radar scan. Source: Meteoradar.co.uk


Visible satellite scan of W Europe. Source: EUMETSAT

© onweer-online
Bron: SWEU
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1464
Lid sinds: 7 jun. 2011
2 november 2013, 13:58 uur | Bericht #411102
De 'oog' is goed te zien op de 4e afbeelding in het midden van Ierland. Of is dat niet de 'oog'? | Gewijzigd: 2 november 2013, 13:59 uur, door reedtimmer
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
RogierJ
Lid
Woonplaats: Etten-Leur
Berichten: 38
Lid sinds: 17 jun. 2013
2 november 2013, 14:20 uur | Bericht #411103
Citaat van reedtimmer, zaterdag 2 november 2013, 13:58 uur De 'oog' is goed te zien op de 4e afbeelding in het midden van Ierland. Of is dat niet de 'oog'?
Lijkt me idd net boven Galway te liggen. 

Kaarten zien er interessant uit, benieuwd hoe alles zich gaat ontwikkellen.
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 november 2013, 14:42 uur | Bericht #411106
Ziet er aardig uit om in de gate te houden. Bij genoeg uitdieping lijkt me een T bone vorm niet onwaarschijnlijk en neigt naar shapiro keyser model. 
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 november 2013, 17:25 uur | Bericht #411111
Inmiddels in de UK......

"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
joery
Lid
Woonplaats: hemiksem
Berichten: 34
Lid sinds: 8 nov. 2012
2 november 2013, 20:35 uur | Bericht #411121
Hallo, het is eigenaardig dat er in België (kmi) niets over een storm gezegd wordt, of gaat de storm enkel over Nederland razen? 

Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 november 2013, 21:11 uur | Bericht #411125
Citaat van joery, zaterdag 2 november 2013, 20:35 uur Hallo, het is eigenaardig dat er in België (kmi) niets over een storm gezegd wordt, of gaat de storm enkel over Nederland razen? 

Lijkt me van wel :P

http://alarm.meteo-info.be/index-nl.html

"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
joery
Lid
Woonplaats: hemiksem
Berichten: 34
Lid sinds: 8 nov. 2012
2 november 2013, 21:51 uur | Bericht #411126
De noodweercentrale geeft voor België code oranje voor wind:|
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 november 2013, 22:03 uur | Bericht #411127
Citaat van joery, zaterdag 2 november 2013, 21:51 uur De noodweercentrale geeft voor België code oranje voor wind:|
Goed lezen !!  

Vanaf zondag morgen moet tijdelijk rekening gehouden worden met zware windstoten. Hierbij zijn er windstoten tussen 75 en 90 km/u, plaatselijk meer. De wind komt uit het zuidwesten.
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4147
Lid sinds: 26 aug. 2011
2 november 2013, 22:49 uur | Bericht #411130
Oog nu boven Midden  Schotland, volgens mij waar Edinburgh ligt. | Gewijzigd: 2 november 2013, 22:51 uur, door jcroon
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 november 2013, 23:03 uur | Bericht #411133
Texel .... nu 9 Bft

"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 november 2013, 00:02 uur | Bericht #411135


A level 1 was issued for parts of Belgium, the Netherlands, N Germany, Denmark and S Sweden for severe wind gusts.

A surge of very cold upper-level air will overspread BeNeLux, the Northern half of Germany and Denmark along with the short-wave trough in the 06 to 18 UTC time frame. A neutral to slightly unstable stratification will result over the relatively warm North Sea and will be advected some distance inland. The wind profiles are characterized by a strong, uniform Westerly flow over the North Sea, whereas frictional effects and hints of a temporal backing of the low-level winds will enhance shear (10-15 m/s) and helicity (100-200 m^2/s^2) in the lowest 1-3 kilometers in inland areas.
Scattered showers and low-topped thunderstorms are expected to develop over Northernmost France (Nord-Pas-de-Calais), Belgium and the Netherlands around noon and to move into Northwestern Germany afterwards. Though the enhanced low-level shear and helicity will mostly be associated with cooling and decoupling surface layers later in the afternoon, there is a possibility that some of these low-topped storms may pick up enough helicity to organize into multicells or even marginal supercells. With 850 hPa winds around 25 m/s, severe wind gusts are the primary threat (and don't even require much storm organization). In case of better organized storms, localized small hail and a brief tornado are not ruled out, either.
Convection will fade away over Poland, the Baltic Sea and Southern Sweden in the evening, when the body of cold upper-levels becomes increasingly squashed by the subsequent warm air advection that follows further upstream.

... Western Europe ...

Very windy conditions will return to France and BeNeLux in the warm sector of the new frontal wave Sunday night, but with stable stratification no convection is expected and gustiness will be limited. Only later some upper-level cooling and drying on top of mild and very moist lower levels will enter the Bay of Biscay, which - together with strong QG lift - will likely result in the build-up and release of weak potential instability. Consequently, the stratiform rain shield is expected to break up into convective cells or line segments, which will more efficiently mix down the momentum from higher levels. At least localized severe wind gusts are expected with this process in the Bay of Biscay Sunday night and along the coast of Western France towards Monday morning.
The surface cold front itself will move leisurely southward over Southern England and the channel region. It may be associated with a shallow and weakly electrified convective line, but (convectively enhanced) severe wind gusts are not expected any more, as the wind field relaxes quickly on the cold side of the frontal zone.

| Gewijzigd: 3 november 2013, 00:06 uur, door Frans24
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 november 2013, 01:20 uur | Bericht #411139


Powerful trough sitting over NW Europe while a short-wave trough crosses central Europe with a lee surface low over N Italy. A strong surface cyclone slowly moving across the North Sea while another cyclone forms SW of UK and moves towards Benelux on late Sunday.

A SLGT+ risk has been issued for N France, S UK, Benelux into parts of W Germany with threat for severe winds, heavy rain and some tornado threat.
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4147
Lid sinds: 26 aug. 2011
3 november 2013, 17:04 uur | Bericht #411242
Nou, dan post ik maar in het stormkansendraadje, het ligt er zo zielig bij, iedereen maar in het onweerdraadje posten  terwijl een windhoos toch echt hele harde wind is en dus ook wel in storm thuis hoort . Zelden zulke mooie overtuigende windhoosfoto's gezien trouwnes, bij de eerste dacht ik "zo mooi, zal wel knap gephotoshopt zijn"maar de andere foto's leken er wel erg op.
Woonplaats: Boom(Antwerpen)
Berichten: 2257
Lid sinds: 8 mei. 2012
3 november 2013, 17:39 uur | Bericht #411249
idd weinig aandacht hier in dit topic, heb nog niets gepost hier omdat ik nog niets van winhozen, harde wind of dergelijke heb gezien of gehoord dus .... Maar zal vanavond wel wat drukker zijn hier, wanneer de onweersbuien wegrekken, komt de storm eraan (denk ik toch?). ;)
Onweersdagen met hagel: 2 ---- Licht onweer: 7
Onweersdagen met rukwinden: 4 ---- Matig onweer: 1
Onweersdagen in totaal 2015: 9 ---- Zwaar onweer: 1
joery
Lid
Woonplaats: hemiksem
Berichten: 34
Lid sinds: 8 nov. 2012
3 november 2013, 18:40 uur | Bericht #411264
Yep ik ben ook eens benieuwd voor België:|
joery
Lid
Woonplaats: hemiksem
Berichten: 34
Lid sinds: 8 nov. 2012
3 november 2013, 18:57 uur | Bericht #411267
Een vraagje, was er ook geen sprake van een MOGELIJKE storm op 8 nov?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5137
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 november 2013, 19:04 uur | Bericht #411268
Citaat van joery, zondag 3 november 2013, 18:57 uur Een vraagje, was er ook geen sprake van een MOGELIJKE storm op 8 nov? Die is wel voor bij gekomen maar toen dat ten sprake kwam..was dat nog Lt nou ook van de kaarten
there can be only one
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.861 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4149 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4149, lezen 22 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 7".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden