Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Echols, GA; Hamilton, FL; Clinch, GA.

30 Nov 2020 09:29:48

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lanier, GA; Madison, FL; Brooks, GA; Lowndes, GA.

30 Nov 2020 09:22:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lanier, GA; Madison, FL; Brooks, GA; Lowndes, GA.

30 Nov 2020 09:21:06

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel.

30 Nov 2020 09:20:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, FL; Brooks, GA; Jefferson, FL.

30 Nov 2020 09:03:39

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Baldwin, AL.

30 Nov 2020 08:01:28

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht.

30 Nov 2020 07:20:45

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2020 06:02:16

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 Nov 2020 06:02:14

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland.

30 Nov 2020 06:00:48

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Gelderland, Overijssel.

30 Nov 2020 05:30:48

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Gelderland, Overijssel, Utrecht.

30 Nov 2020 05:00:50

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland.

30 Nov 2020 04:20:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gulf, FL; Franklin, FL.

30 Nov 2020 04:19:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Liberty, FL; Gulf, FL; Calhoun, FL.

30 Nov 2020 04:19:00
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 november 2013, 20:51 uur | Bericht #412052
Is Haiyan / Yolanda ontstaan door microgolf pulsen ?

Gerry Bagtasa Ph.D reageert in een artikel ( http://link.onweer-online.nl/aae ) op een video waarin de suggestie wordt gewekt, dat de
TC Haiyan / Yolanda ontstaan is door pulsen van microgolven en dus gemanipuleerd is. Zelfs zijn er mensen, die een bepaalde religie event aanhouden door het ontstaan van zwaar weer.

De bewuste video

Dutchsinse

Weersvoorspelling

Het weer houdt iedereen dagelijks bezig, door bijvoorbeeld de meest gebruikte zin....wat een weertje hé vandaag...etc. etc. Verder is het weer ook van belang voor luchtvaart, scheepvaart, vervoer over de weg, land en tuinbouw etc. etc. Het houdt de mens als eeuwen bezig. Voor de jaartelling begon waren mensen, zoals in Babylonië, die naar de wolkenpatronen keken en m.b.v. de astrologie probeerden een voorspelling te doen. Dit was ongeveer 650 vc en daarna kwam ook nog de Griekse filosoof Theophrastus, die weerpatronen vastlegde met voorspellingen in zijn 'boek met tekens'

Weergod en Regengodin Mesopotamia, Akkadian periode (ca. 2334–2154 vc.)


Echt serieus werd het vanaf 1835 toen de telegraaf (niet te verwarren met de krant) zijn intrede deed waardoor iedereen in de wereld kon communiceren, dus ook het weer doorgeven. Als iemand bv. Aan de zuidkust van Engeland stond en regenbuien richting de Noordzee zag gaan, kon hij via de telegraaf dit doorgeven en in Nederland wist men dan....het gaat dadelijk regenen....! Niet echt wetenschappelijk allemaal maar het begin was er.

Telegraaf
Rond 1840 waren twee Britse marine officieren, die zich bezig hielden met de meteorologische wetenschap, Francis Beaufort en zijn student Robert FitzRoy die Vice Admiraal was. FitzRoy mocht zijn faam danken aan het feit, dat hij kapitein was op 'The Beagle' : het beroemde schip van de eveneens beroemde Darwin. In 1951 zwaaide FitzRoy af uit de Britse marine en door de steun van Darwin werd hij toegelaten aan The Royal Society, een wetenschappelijke genootschap. In die tijd ontwikkelde FitzRoy nieuwe barometers en liet zich informeren over bepaalde meetgegevens van kapiteins, die over de wereldzeeën vaarden. Hij richtte ook werelds eerste z.g. Weatherservice op en m.b.v. kaarten en dergelijke voorspelde hij het weer.

Eerste weersverwachting in Londonsekrant door FitzRoyIveraghFilms

Op 1 April 1960 lanceerde NASA de allereerste weersatelliet TIROS-1, die in 78 dagen tijd foto's maakte van de aarde. Hiermee had men bewijs, dat de wolkenpatronen, die men zag, bij konden dragen aan een weersvoorspelling. In de jaren die volgden, werden meer TIROS satellieten de ruimte in gestuurd. In 1965 was het zover, dat men het gehele zonbelichte aardoppervlak per dag kon bekijken.Wat pas later doordrong, was dat op de dag van FitzRoy's eerste weersvoorspelling ook de eerste doorbraak met de TIROS plaatsvond: beide op 1 april met een verschil van 90 jaar. Weten we alles van het weer....? Het simpelste wat we aan de hemel zien....wolken. Men is nog steeds aan het onderzoeken hoe wolken ontstaan, want nog steeds is dit niet wetenschappelijk vastgelegd.

TIROS-1
Manipulatie van het weer
Voor verschillende redenen probeert men al jaren het weer te manipuleren in positieve maar ook in negatieve zin. Men heeft op verschillende wijze proeven gedaan en zelfs vandaag de dag probeert men het weer te manipuleren. De Grieken, Maja's, Egyptenaren, Indianen etc. etc. dachten op spirituele wijze het weer in hun voordeel te kunnen brengen.

Heksen in de middeleeuwen


De eerste keer, dat men het weer probeerde te manipuleren, was in 1947 onder de naam The CIRRUS Project.
Het Amerikaanse leger probeerde een orkaan aan te passen door met een vliegtuig droogijs te dumpen in de regenbanden. De orkaan veranderde van zijn pad, maar na studie bleek een voorgaande orkaan hetzelfde gedaan te hebben. Mmen had eigenlijk die afwijking al voorspeld, dus was dit project weinig onderbouwend en faalde. In 1962 probeerde men het opnieuw met Project Stormfury, welke 20 jaar duurde. Hierin probeerde men de wolkenstructuur te veranderen van orkanen maar uiteindelijk hielp dit ook niet. Wat wel uit dit project kwam is, dat men een betere kijk kreeg op de dynamiek van de orkanen. Niet alleen werd er droogijs gebruikt maar ook zilverjodide. In 1947 was Vincent Schaefer al op het idee gekomen om de wolken te bezaaien om het water te kristalliseren toen hij op de Mount Everest stond. Later probeerde hij dat met droogijs en verschillende chemicaliën.Wat jaren geheim werd gehouden door de Britse regering was het project CUMULUS.
Op 15 augustus 1952 werd de stad Lynmouth in de UK weggespoeld door zware regenbuien met 35 doden tot gevolg en enorme schade. Men dacht, dat dit de hand van God was maar later bleek het project CUMULUS de boosdoener te zijn. De RAF vloog naar de top van de wolken en dropte er geschraapt droogijs op. Aan de onderzijde werd duidelijk zichtbaar, dat dit zware regenval tot gevolg had. Omdat ze hun eigen land hiermee benadeeld hadden, werd dit natuurlijk geheim gehouden. Duidelijk was dat dit voor militaire doeleinden was. Al deze technieken werden CLOUDSEEDING genoemd.In de 50er jaren was er de beroemde William Reich met zijn Cloudbusters ( ja die van Kate Bush ). Hij schoot raketten af waarmee hij de energie uit de wolken haalde volgens zijn filosofie.

William Reich en zijn cloudbuster


Vandaag de dag proberen wordt nog steeds getracht het weer te manipuleren. De Chinezen houden steevast aan hun systeem: Door het hele land schieten een totaal van 37.000 medewerkers raketten met zilverjodide de lucht in. Het doel van de meteorologische dienst is het voorkomen van hagel, het laten regenen wanneer er droogte is of als er bosbranden zijn en het voorkomen van zandstormen. Op nieuwjaarsdag 1997 werd hier ook gebruik van gemaakt om te zorgen, dat er sneeuw lag. Verder iheeft men voorkomen, dat het tijdens de Olympische Spelen van 2008 ging regenen. Ook gunstige weersomstandigheden voor het laten het Chinees nieuwjaarsvuurwerk is één van de taken van de dienst. De Russen zijn ook nog steeds bezig maar met meer middelen. Buiten zilverjodide gebruiken ze ook cement en onbekende chemicaliën.


Missreporter China


Sin242

Zilverjodide is het meest gebruikte chemicaliën. De stof heeft als eigenschap ionengeleiding en in een wolk regen te versnellen. Deze methode is niet geheel ongevaarlijk daar zilverjodide een schadelijke stof is voor mens en natuur.

Zilverjodine generator


Last but nog leest het welbekende hagelkanon, welke ingezet wordt om hagelbuien te voorkomen. Maar tot op de dag van vandaag is de functionaliteit niet wetenschappelijk bewezen en heeft eigenlijk weinig uitleg nodig gezien recente discussies hierover.

Angels don't play this HAARPEen Star Wars project gerelateerd project c.q. wapen Frequency Active Auroral Research Program ofterwel HAARP kent 6 doelstellingen;
1. Schild voor ballistische wapens
2. uitschakelen van satellieten
3. verstoren van communicatie wereldwijd
4. veranderen van de chemische structuur atmosfeer en mogelijk weer veranderen
5. Impact op natuur en mens op biologische wijze.
Sommige wetenschappers noemen dit ook de Pandora's box van het  Amerikaanse leger. Door op grote schaal gebruik te maken van radio-magnetische golven via schotels en antennes probeert men de structuur van de atmosfeer te wijzigen. Gezien de werkwijze neigt dit veel naar Star Trek-achtige technologie, die sinds 1995 operationeel en controversieel is.


Mathew Marley

De grootste manipulatie van het weer doen we allemaal zelf op deze planeet!Opwarming van de aarde is ook opwarming van de zeetemperatuur. Dit laatste is een voedingsbron voor het meeste van het extreme weer. Klimaatverandering is een feit en misschien zijn we wel te laat om het veranderen maar niet om te stoppen.
Frans
@Onweer-Online


bronnen: NOAA/Scienceweek/wikipedia/bbc/nasa

  | Gewijzigd: 6 februari 2017, 10:24 uur, door Joyce.s
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
RayZor
Lid
Woonplaats: Eext
Berichten: 1135
Lid sinds: 19 jun. 2007
13 november 2013, 23:21 uur | Bericht #412060
Mijn bevestigingen dat die storm dus werkelijk men made is geweest blijkt nu wel zo bijna waar te zijn geweest.
Waarom deze advertentie?
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 november 2013, 10:59 uur | Bericht #412078
Citaat van RayZor, woensdag 13 november 2013, 23:21 uur Mijn bevestigingen dat die storm dus werkelijk men made is geweest blijkt nu wel zo bijna waar te zijn geweest.
Kun je dit uiteenzetten, wat deze bevestigingen zijn?
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 571
Lid sinds: 8 jul. 2008
14 november 2013, 11:25 uur | Bericht #412081
Bullshit
'' It's the wonder of nature baby''
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 november 2013, 18:16 uur | Bericht #412108
Citaat van shelfcloud, donderdag 14 november 2013, 11:25 uur Bullshit
ik neem aan dat je niet mijn artikel bedoeld...
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Fluffje
Lid
Woonplaats: Veenendaal
Berichten: 243
Lid sinds: 26 jul. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 november 2013, 07:36 uur | Bericht #412206
Heel goed dat je hier aandacht aan besteed. Natuurlijk mag iedereen zijn mening hebben, wetenschappelijk onderbouwd of niet.
Een  antwoord met alleen het woord *bullshit* zegt mij dan ook niet zoveel.

Dat wij mensen bewust  invloed uitoefenen op het weer door middel van chemicalien en HAARP vind ik erg zorgwekkend.
Niemand heeft enig idee wat dit voor gevolgen zal hebben op lange termijn.


| Gewijzigd: 16 november 2013, 07:36 uur, door Fluffje
finland
Lid
Woonplaats: Heiloo
Berichten: 3
Lid sinds: 3 jan. 2012
18 november 2013, 12:28 uur | Bericht #412448
Citaat van RayZor, woensdag 13 november 2013, 23:21 uur Mijn bevestigingen dat die storm dus werkelijk men made is geweest blijkt nu wel zo bijna waar te zijn geweest.
Hehehehe, zet maar snel je aluminium hoedje op voordat het te laat is.
| Gewijzigd: 18 november 2013, 12:29 uur, door finland
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.166 topics, welke bij elkaar 444.018 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.230 leden.
Het nieuwste lid is Klimagenda.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2740 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2740, lezen 11 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 15".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden