Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 december 2013, 14:06 uur | Bericht #414024
Doden door winterweer in Libanon

Winterstorm Alexa blijft dodelijke slachtoffers eisen in het noorden en noordoosten van Libanon. In dit gebied verblijven veel Syrische vluchtelingen. In de Metn regio is donderdag een vrouw overleden aan haar verwondingen, die ze opgelopen had tijdens een ongeluk. Haar motor gleed tijdens zware regenval van de weg af. De dood van de vrouw verhoogde het dodental van winterstorm Alexa tot drie. Twee anderen mensen kwamen tijdens een auto-ongeluk op een snelweg nabij Adloun om het leven. 

De wind waait in de kustgebieden met een snelheid van 50 km/h. Maar vooral in de noordelijke en noordoostelijke regio's van het land heeft men te maken met barre weersomstandigheden. De bewoners van Mount Akroum in Akkar (noord Libanon) moesten door sneeuwruimers bevrijd worden. De temperatuur zakte tot 6 graden onder 0. Door de sneeuw werden wegen onbegaanbaar, ontstonden er stroomstoringen en vielen communicatielijnen dood. De sneeuw heeft vele wegen van Akkar tot Hermell, van te Cedars tot Ainata en van Hadath al-Jibbe tot Tannourine onbegaanbaar gemaakt. De vrees bestaat, dat de storm de vervallen infrastructuur in Libanon zal overweldigen. De regio huisvest de grootste groep van de Syrische vluchtelingen. De opvangkampen in Zahle - in het oosten van Libanon - zijn al overstroomd door de hevige regen van afgelopen woensdag. Families moesten hun provisorische huisvesting afbreken en met al hun bezittingen naar veiligere grond trekken. In Wadi Ktar Maya in het Iqlim al-Kharroub gebergte zijn meerdere tenten van vluchtelingen onder water komen te staan. 47 gezinnen moesten geëvacueerd worden. 

In het zuiden sloegen door de harde wind hoge golven tegen de kade van de haven van Tyre en zette de boulevard onder water. Gemeentewerken is donderdag de hele dag bezig om het water weg te pompen, welke ook gebouwen in de haven is binnengelopen. Boven de hoogte van 600m en in sommige delen van het noorden viel er sneeuw. Volgens de meteorologische dienst zal Alexa zaterdag de regio verlaten. Op zondag worden er in Beirut temperaturen van 16°C verwacht. 


© onweer-online
Bron: Daily Star

Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 december 2013, 15:06 uur | Bericht #414027
Eerste sneeuw in Jeruzalem, op Kreta en Cyprus

De eerste sneeuw van deze winter heeft Jeruzalem gisteren in een witte stad veranderd. Het was de zwaarste sneeuwval in 60 jaar, bericht de krant Haaretz. De witte pracht viel vooral in de smaak bij de kinderen. Vele mensen kwamen echter te laat of zelfs helemaal niet op hun werk omdat het openbaar vervoer zware hinder ondervond en grotendeels werd stilgelegd.

Ook de belangrijkste snelweg van Israël, van Tel Aviv naar het meer dan 800 meter hoog gelegen Jeruzalem, werd wegens de sneeuw compleet gesloten.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Overstromingen
Tegen de avond wordt nog meer zware sneeuwval verwacht. De scholen bleven ook in andere delen van Israël meestal door overstromingen na hevige regenval gesloten. Op de Westelijke Jordaanoever hadden niet enkel de Palestijnse schoolkinderen vrij, maar ook alle ambtenaren omdat de overheidsdiensten gesloten bleven. Woensdag en 's nachts was er door een zware winterstorm veel neerslag gevallen. In de Negev-woestijn waren meerdere wegen door overstromingen onberijdbaar. Beter weer wordt pas zondag verwacht.

Kreta en Cyprus
Ongewoon hevige sneeuwval heeft vandaag ook voor zware verkeershinder gezorgd op de toeristeneilanden Kreta en Cyprus. Volgens de civiele bescherming waren op Cyprus 37 dorpen van de buitenwereld afgesloten, vooral dorpjes in het Troödosgebergte in het zuidwesten van het eiland.

Ook op Kreta viel veel sneeuw. Een man in het dorp Anogeia nabij Heraklion raakte zwaargewond, toen hij bij het sneeuwruimen op zijn terras zeven meter naar beneden viel, aldus de Griekse televisie onder aanhaling van de politie. De zware sneeuwval volgde na een storm met windkracht tien daags voordien. In vele Griekse steden werden verwarmde sporthallen geopend voor daklozen. Het winterse weer zou tot morgen duren.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 december 2013, 09:12 uur | Bericht #414057
Zeldzame sneeuw in Jerusalem


© European Jewsih Press
The snow at the Knesset, Israel's parliament, in Jerusalem.


Volgens de Israelische meteorologische dienst is er op dondagmorgen de meeste sneeuw in 50 jaar gevallen. De stad was voor korte tijd van de rest van het land afgesloten, omdat de toegangswegen naar de stad afgesloten werden. Ook in het bezette gebied aan de Westbank is er sneeuw gevallen. De sneeuw en ijzige temperaturen teisteren het gebied al sinds woensdag. De UN is extreem bezorgd om de vluchtelingen uit Syrië. Sommige delen van Libanon, Turkije en Syrië kregen ook te maken met sneeuw, ijskoude wind en zware regen. Dit maakt de ellende van de honderduizenden Syrische vluchtelingen nog groter.

Op de hellingen van de berg Hermon in de door Israel gecontroleerde Golan Hoogtes is het koude weer meer dan welkom. De skiresorts verwachten een toestroom van mensen, die willen genieten van het zeer korte ski seizoen in het Heilige land. Hermon, dichtbij de grens met Syrie en nabij een gedemilitairiseerde zone van de UN, heeft 60cm sneeuw gekregen. 

Delen van de snelweg, die Tel Aviv en Jerusalem met elkaar verbindt, werd in de bergpasgebieden voor enige tijd afgesloten. De winterstorm veroorzaakte vloedoverstromingen in de droge rivierbeddingen rond de Dode zee. De Negev woestijn krijgt vandaag met extreem zeldzame sneeuwval te maken. 

In de doorweekte Gaze strook liepen studenten door knie-hoog water. De pompen, die het water moeten laten afvloeien, vallen steeds uit wegens stroomstoringen. Deze ontstaan door de hoge kosten van en het gebrek aan brandstof. 

© onweer-online
Bron: Washington Post | Gewijzigd: 13 december 2013, 09:37 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 december 2013, 09:44 uur | Bericht #414063
Deze foto is niet meer beschikbaar
© AFP Photo / STR
A Syrian refugee shovels snow outside her tent in the makeshift refugee camp of Terbol near the Bekaa Valley town of Zahleh in eastern Lebanon on December 11, 2013.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© AFP Photo / STR
A man walks with a hammer after fixing plastic covers on tents in the snow-covered makeshift refugee camp of Terbol near the Bekaa Valley town of Zahleh in eastern Lebanon on December 11, 2013.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© AFP Photo / Medo Halab
A rebel fighter aims his weapon as he stands amidst snow during clashes with Syrian pro-government forces in the Salaheddin neighbourhood of Syria's northern city of Aleppo on December 11, 2013.

Bron: SOTT
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 december 2013, 09:47 uur | Bericht #414064

Zonder ondertiteling

Snow sweeps across Jerusalem and West Bank

Reuters

Jerusalem in the snow

Online videos from Israel, Middle East & Jewish World

Jerusalem Covered in Snow

The Christian Broadcasting Network


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 december 2013, 09:49 uur | Bericht #414065
The Holy City Jerusalem in snow

World News

Jerusalem under snow Dec 2013

natural 6

Israel Jerusalem under snow

Uriel Ben Avraham·

Snow In Jerusalem At Night

Vos9es·
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 december 2013, 11:40 uur | Bericht #414071
"Historische sneeuwstorm" legt Jeruzalem plat

Op een heuvel gelegen is de stad Jeruzalem vrijdag lamgelegd door een "historische" sneeuwstorm. De sneeuwlaag in de stad is 37 cm dik. In sommige zones van de periferie is de sneeuwlaag nog dikker. Burgemeester Nir Barkat heeft het leger om hulp gevraagd om geblokkeerde autobestuurders in veiligheid te brengen.

Deze foto is niet meer beschikbaar
©Reuters

"Historisch", noemde meteoroloog Sharon Wexler de winterprik op de openbare radio. Het wordt in Jeruzalem maximaal twee graden. 's Nachts daalt de temperatuur. De sneeuw begon donderdag te vallen en dat zou tot zaterdag duren. Scholen bleven voor de tweede opeenvolgende dag dicht. Het merendeel van de inwoners lijkt de raad van de autoriteiten op te volgen om thuis te blijven.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 december 2013, 13:36 uur | Bericht #414079

UK Weather Forecast

Whilst the UK bathes in (relatively) mild conditions, take a look at this picture from New Cairo (just outside the main city), Egypt!

According to the locals on Twitter this is the first accumulating snowfall in over 100 years. | Gewijzigd: 23 februari 2017, 13:40 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 december 2013, 18:20 uur | Bericht #414083
"Sneeuw in Caïro? Zo krankzinnig als wat"

De inwoners van de Egyptische hoofdstad Caïro trekken grote ogen: voor het eerst in vele jaren - volgens sommigen in meer dan 100 jaar - sneeuwt het er. Twitteraars in Egypte delen die zeldzame gebeurtenis met de hele wereld. "Sneeuw in Egypte? Niet zo uitzonderlijk. Sneeuw in Caïro? Zo krankzinnig als wat."


 World of Isaac @WorldofIsaac Cairo-a picture of a camel in the snow because nothing makes sense.


 Maha Salem @MihooSalem @Ma7amedMamdou7 انا عندي تللللللج D:


 TheBlaze ✔ @theblaze Cairo sees snow for the first time in more than 100 years


 This Is Us♥ @RawanMahdy Something that hasn't happened in a lot of years.. Snow in #Cairo!! Bdeee Arooo7 :')♥


 Krystal @TheFriddle Snow in #Cairo... whaaaaaaat?! Somebody send Al Gore over, quick. They need some global warmin!


 Anand Giridharadas@AnandWrites Bringing democracy to #Egypt is now officially harder than bringing snow.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 december 2013, 22:17 uur | Bericht #414089
Eerste keer in 112 jaar sneeuw in Caïro

De Egyptische hoofdstad Caïro is voor het eerst in 112 jaar bedekt met een sneeuwtapijt. Voor veel mensen is het de eerste keer dat ze sneeuw te zien krijgen. Ook elders in de regio, in Syrië en Libanon, viel er de voorbije dagen sneeuw en zijn de temperaturen onder het vriespunt gezakt.











Bron: Het Nieuwsblad

  | Gewijzigd: 23 februari 2017, 13:40 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 december 2013, 15:45 uur | Bericht #414107
Duizenden mensen geëvacueerd om overstromingen Gaza

Zo'n vierduizend mensen in de Gazastrook zijn door reddingswerkers geëvacueerd vanwege overstromingen. Dat meldt persbureau AP zaterdag.

Het heeft inmiddels vier dagen onophoudelijk geregend en veel huizen in het gebied zijn overstroomd. Reddingswerkers gebruiken vissersboten om de mensen die vastzitten in hun woning te bevrijden.

De regenbuien zijn onderdeel van het winterweer dat Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever al dagen teistert. In grote delen van het gebied is een grote hoeveelheid sneeuw gevallen. Ook op sommige plekken in de Gazastroom is sneeuw gevallen.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 december 2013, 20:06 uur | Bericht #414125
Meer dan 4000 geëvacueerden door overstromingen in Gaza strook

Meer dan 4000 mensen zijn uit de door overstromingen geteisterde gebieden in de noordelijke Gaza-strook geëvacueerd. De overstromingen zijn zo erg, dat op sommige plaatsen het water meer dan 2 meter hoog staat. Huizen zijn alleen nog per roeiboot bereikbaar. Veel mensen zijn opgesloten in hun huizen door het rijzende water. De overstromingen zijn veroorzaakt door stortregens, die al vier dagen aanhouden. 

"Grote delen van de noordelijke Gaza zijn een rampgebied met water zover al het oog kan zien," zegt het United Nations Relief Works Agency (UNRWA). Deze organisatie draagt zorg voor de administratie in de vluchtelingenkamepn in het Palestijns gebied. Volgens het ministerie van gezondheid van Gaza hebben 100 mensen verwondingen opgelopen door het extreme weer. Volgens Chirs Gunness, woordvoerder van het UNRWA, zijn gebieden nabij een vluchtelingenkamp in de noordelijke gaza veranderd in een enorm meer met een waterstand van twee meter. Het water overspoelt huizen en duizenden mensen zijn gestrand. De gestrande Palestijnen worden overgebracht naar opvangcentra van de UN. 

De enige elektriciteitscentrale in de buurt is vorige maand al stilgelegd door gebrek aan brandstof. Hierdoor hebben de mensen in het gebied te maken met uren lange stroomstoringen. Het gebied is één van de dichtsbevolkte gebied op aarde. In Gaza wonen hoofdzakelijk zeer arme vluchtelingen en hun nakomelingen. In het gebied ontbreekt het aan de basis infrastructuur. Door het embargo komen ook goederen zoals brandstof, bouwmaterialen en basisbehoeften het gebied niet binnen. Israel heeft de grens met Gaza vrijdag geopend om brandstofvoorraden en vier waterpompen door te laten om te helpen bij de overstromingen. 

© onweer-online
Bron: Daily star
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2013, 17:52 uur | Bericht #414149
Hevige sneeuwstorm zet duizenden zonder elektriciteit in Midden-Oosten



Duizenden mensen zitten zondag zonder elektriciteit door een sneeuwstorm in het Midden-Oosten. Het gaat om een van de hevigste in Israël en de Palestijnse gebieden.

Het Israëlische elektriciteitsbedrijf is bezig met de herstelwerkzaamheden. Sneeuw en afgevallen takken beschadigden heel wat elektriciteitsleidingen. Meer dan 35.000 Israëlische gezinnen zitten al drie dagen zonder elektriciteit, aldus politiewoordvoerder Micky Rosenfeld. Daarnaast zijn ook tienduizenden Palestijnse gezinnen op de Westelijke Jordaanoever afgesneden van elektriciteit.

Minstens vier mensen zijn omgekomen in Israël. Een man viel van een dak, twee mensen zijn meegesleurd door een overstroming in de zuidelijke Negev-woestijn. Ook stierf een meisje bij een ongeval met een verwarmingsapparaat. Op de Westelijke Jordaanoever is ook een slachtoffer te betreuren.

De storm trof het Midden-Oosten donderdag. Voor het eerst in een eeuw viel er namelijk sneeuw in het Egyptische Cairo.

Hooggelegen steden en dorpen zijn bedekt door sneeuw. In de Gazastrook vonden er overstromingen plaats. De belangrijkste snelweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem is afgesloten.

Bron: HBvL | Gewijzigd: 23 februari 2017, 13:41 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2013, 19:34 uur | Bericht #414158
Koning Abdullah II duwt auto uit sneeuw

Een Jordaans gezin dat in Amman met de auto vastzat in de sneeuw, kreeg hulp uit onverwachte hoek. Koning Abdullah II van Jordanië hielp de omstanders zaterdag een handje om de auto uit de sneeuw te duwen.

Kennelijk was de vorst toevallig in de buurt. Op amateurbeelden is te zien hoe koning Abdullah II wordt toegejuicht als de auto weer zelfstandig verder kan rijden.

Jordanië gaat net als Israël en de Palestijnse gebieden gebukt onder winterse omstandigheden. In Jeruzalem viel de stroom uit. Zelfs de Egyptische hoofdstad Caïro werd vrijdag met sneeuw geconfronteerd.


Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2013, 16:19 uur | Bericht #414222
Eerste sneeuw: Arabier verliest even het hoofd

Het sneeuwt dezer dagen overvloedig in het Midden-Oosten. Een zeldzaamheid. En gelukkig maar. Deze Saoedi is duidelijk bevangen door de sneeuwkoorts en springt met het hoofd vooruit een hoop sneeuw in. Hilarisch.

Het filmpje werd op YouTube gepost door ene Mohammed Alobaidan. "Darwin stelt dat de mens van de aap afstamt", schrijft de man. "Deze Saoedi lijkt eerder de genen van een struisvogel te hebben geërfd".



Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 168 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 168, lezen 3 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden