Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yuma, CO; Dundy, NE.

14 May 2021 09:10:52

Het zicht bij Gilze Rijen is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

14 May 2021 08:50:21

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Noord-Brabant.

14 May 2021 08:40:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS.

14 May 2021 08:39:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Graham, KS; Norton, KS.

14 May 2021 08:33:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, KS.

14 May 2021 05:29:34

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Limburg, Noord-Brabant, Zeeland.

14 May 2021 05:00:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, KS.

14 May 2021 04:49:33

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

14 May 2021 04:02:43

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

14 May 2021 03:59:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Thomas, KS.

14 May 2021 03:50:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frontier, NE; Hayes, NE; Lincoln, NE.

14 May 2021 03:10:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Sherman, KS.

14 May 2021 03:03:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frontier, NE; Hayes, NE; Lincoln, NE; Perkins, NE.

14 May 2021 02:42:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hayes, NE; Keith, NE; Lincoln, NE; Perkins, NE.

14 May 2021 02:14:05
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2013, 16:39 uur | Bericht #414224
De kerstkaarten zijn al beschreven....

Vandaag, dinsdag 17 december, verwacht PostNL 17 miljoen kerstkaarten uit de oranje brievenbussen te halen. Daar komen de zakelijke kerstkaarten nog bij. En de 'kerstkaarten' van ons hoofdmodel, het ECMWF, zijn ook al vrij duidelijk beschreven. We nemen de kaarten tot en met de kerstdagen dan ook even door. Het stromingspatroon ligt de eerstkomende 5 tot 10 dagen eigenlijk al vast. Ja, is hardnekkig te noemen: een zuidwestelijke stroming die zowel aan de grond als op hoogte (vrij) zachte lucht en oceaanstoringen naar onze omgeving stuurt. Slechts af en toe komt er eens een veeg frissere lucht mee. Dan daalt de temperatuur hooguit een paar graden, maar vorst wordt niet verwacht.


De te verwachten maximumtemperaturen voor woensdag 18 december 2013, aldus hoofdberekening ECMWF van afgelopen nacht. Gebied met felle vrieskou ten noordoosten van Moskou, in Siberië.

Straalstroom
De straalstroom, voor te stellen als een kolkende rivier van lucht op zo'n 6 tot 10 kilometer hoogte en 'transportband' van oceaanstoringen, bevindt zich steeds boven of nabij ons land. Daarin komen wat bochten en kronkels voor, maar over het algemeen is de stroming 'strak' zuidwest-noordoost gericht. De straalstroom wordt in stand gehouden door temperatuursverschillen. Ten noorden ervan is de lucht koud en ten zuiden ervan zacht/warm. Op de weerkaarten geldig voor de komende dagen zien we op het niveau rond 5,5 kilometer hoogte een hogedrukgebied bij de Azoren en depressies op het noordelijk gedeelte van de Atlantische Oceaan.


De te verwachten stroming op rond 5,5 kilometer hoogte op woensdag 18 december, 12 UTC (13 uur). Ook weer aldus ECMWF van afgelopen nacht. De straalstroom is op de oceaan het actiefst. Bij IJsland ligt een stormdepressie.

Kerststorm?
De vraag is in hoeverre deze lagedrukgebieden het weer in ons land de komende tijd naar hun hand gaan zetten. Er zijn aanwijzingen dat juist rondom de kerstdagen de wind kan uithalen en een storm tot de mogelijkheden behoort, al is de hoofberekening van het ECMWF van afgelopen nacht duidelijk minder windrijk dan de hoofdberekening van 12 uur daarvoor. De straalstroom speelt bij de ontwikkeling van storm(en) een grote rol en aangezien deze de komende 5-10 dagen de weerkaarten beheerst, houden wij de komende berekeningen in de smiezen; de kaarten kunnen zomaar weer de onstuimigere kant opgaan....Sneeuwval en vorst blijven daarbij uit, daarvoor moet die hardnekkige zuidwestcirculatie worden doorbroken en worden vervangen door bijvoorbeeld een noordoostelijke luchtstroming.


Dit berekent de hoofdberekening voor het aardoppervlak op kerstavond 24 december. Weerkaart met isobaren (lijnen van gelijke luchtdruk). De isobaren liggen in en bij ons land dicht bij elkaar: flink wat wind uit zuidwest.


En deze luchtdrukkaart is geldig voor woensdag 25 december 2013, 13 uur. Stormdepressie tussen Schotland en IJsland.De windverwachting, in Beaufort, die erbij hoort.


En hier de windverwachting, ook weer van de hoofdberekening van afgelopen nacht, geldig voor tweede kerstdag, 13 uur


Vrieskou zit in Siberië
Ondertussen zien we in Siberië een gebied met vrieskou, maar dat kan zich door het huidige stromingspatroon niet of nauwelijks westwaarts uitbreiden. In Scandinavië is het dan ook niet echt koud gezien de tijd van het jaar. Zo komen de middagtemperaturen in Helsinki voorlopig ver boven het vriespunt uit. Bij de kerstman in Rovaniemi is het kouder, maar over het algemeen is de maximumtemperatuur daar boven het langjarig decembergemiddelde (= -8 à -9 graden). Alleen morgen, woensdag, vriest het daar overdag matig. Het is eerst helder en droog, vanaf donderdag sneeuwt het.

Wintersportweer
En wat de wintersportgebieden betreft, in de Alpen valt er later op donderdag en vrijdag eindelijk weer eens neerslag van betekenis. De sneeuwvalgrens zakt dan - tijdelijk - tot rond of iets onder de 1000 meter. Wellicht dat er op sommige pistes in vooral het westelijk Alpengebied, met name Frankrijk en Zwitserland, een paar decimeter verse sneeuw valt. Na vrijdag klaart het weer op en ook de kerstdagen lijken droog te verlopen. De sneeuwkanonnen zullen dus van pas blijven komen.

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 00:25 uur | Bericht #414323
Storm- en regenachtige kerst voor west EuropaEen krachtig stormsysteem brengt aan het begin van de volgende week (incl eerste kerstdag) flinke neerslag en stormachtige wind naar een groot deel van west Europa. Maandag arriveert de storm met huilende wind en stortregens in Ierland, de UK en het noorden van Frankrijk. Windstoten van meer dan 80 km/h gaan voor een hoop ongemak zorgen, waaronder eventueel stroomstoringen. Op dinsdag ligt het zwaartepunt verder neer het zuiden en oosten. Dit gaat gepaard met zware regenval en storm in het gebied van Spanje en Portugal en in een groot deel van Frankrijk tot in België en Nederland. Men verwacht windstoten van meer dan 65 km/h. De oorzaak is een van zuid naar oost trekkend koufront. Grote steden zoals Madrid, Parijs, Londen en Amsterdam krijgen te maken met deze kerstdepressie. Helaas houdt de storm op eerste kerstdag een groot deel van west Europa in zijn greep. Op sommige plaatsen in de Alpen kan sneeuw gaan vallen. Net op tijd voor de feestdagen.

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 6 februari 2017, 10:07 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 00:27 uur | Bericht #414324
Discussiëren over de storm met de kerst kun je >> hier <<  doen. 
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 11:54 uur | Bericht #414334
Tornado watch voor UK en IerlandTorro (the UK's Tornado and Storm Research Organisation ) heeft een tornadowatch afgegeven voor vandaag. Deze is geldig op 21 december van 10.10 tot 22.00 GMT. De watch is van kracht voor. het zuiden van Ierland, Wales. Isle of Man en een groot deel van England. De watch betreft een waarschuwing voor tornado's, zware windstoten, hagel van 10 tot 15 mm en CG ontladingen (bliksem)

Een onstabiele west-zuidwestelijke stroom trekt over het gebied. Het zuidoostelijk deel van deze stroom staat onder invloed van een golvend frontaal systeem. Dit gebied trekt aan het begin van de middag weg naar het noordoosten. Hierna komt vanaf het westen een trog. Dit zal de veroorzaker zijn van het noodweer. Wind voorafgaande aan dit tweede systeem zullen de low-level vorticiteit/shear versterken, terwijl een gebied van convectie/onweersbuien worden ondersteund door diepe lifted. Diepe laag shear betekent, dat er meer georganiseerde buien(complexen) mogelijk zijn. Er bestaat zelfs een mogelijkheid tot de vorming van supercells. Echter een cluster van activiteit, misschien met een quasi lineair element, is meer waarschijnlijk.

De huidige convectieve activiteit nabij het noordwesten van England trekt snel weg. De trog volgt later in de middag en aan het begin van de avond. De grootste dreiging vormt de stormachtige wind. Echter het ontstaan van tornado's is niet uit te sluiten. 

© onweer-online
Bron: TORRO
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 15:32 uur | Bericht #414345
Standaard-patronen

Al drie weken geleden konden we met vrij grote zekerheid een groene Kerst verwachten. Niet alleen puur door naar de statistiek te kijken, maar vooral doordat de diverse atmosferische  modellen zeer eensgezind een voortzettende westcirculatie berekenden. Eigenlijk zitten we nu -en voorlopig- in een standaard luchtdrukverdeling.

Die standaardluchtdrukverdeling vinden we ook in de boeken waarin de beginselen over 'weer en klimaat' worden uitgelegd. Deze wordt opgewekt door de combinatie van de draaiing van de aarde en de instaling van de zon. Bijgevolg wordt het gebied rond de evenaar het warmst, alwaar de lucht in stijging gaat en er zodoende lagedrukgebieden ontstaan. De luchtstijgingen gaan door tot op hoogte van de tropopauze en vervolgens stroomt die lucht zowel noordwaarts als zuidwaarts weg. Rond de dertigste breedtegraad is de lucht dermate afgekoeld dat de lucht gaat dalen. Vandaar dat we rond die plekken op de aardbol de hogedrukgebieden zien.  Op ons deel van de globe is dat het Azorenhogedrukgebied. Deze hogedrukzone houdt vaak ook de Canarische eilanden droog en vrij zonnig. Geregeld spreidt dit hogedrukgebied zich over aanzienlijke delen van Zuid-Europa uit.

Een aanzienlijk deel van de lucht die rond de dertigste breedtegraad daalt, stroomt aan de grond/boven het water weer terug naar de contreien rondom de evenaar. En zo is er een cirkel rondgemaakt.

Poollucht veroorzaakt depressie
Een andere cirkel begint boven het poolgebied. Koude lucht vanaf de Noordpool stroomt in de lagere luchtdelen naar de zestigste breedtegraad en is dan inmiddels genoeg opgewarmd om in stijging te gaan. Veelal leidend tot een lagedrukgebied dat zich ergens rondom IJsland bevindt. Tussen beide circulatiepatronen in, dus tussen de 30e en de 60e breedtegraad in, ontwikkelen zich ook luchtstromingen. Die zijn echter niet zozeer thermisch gedreven (gedreven door temperatuurverschillen).

Als we de kaarten voor de komende dagen bekijken, zien we dat we in een standaard-luchtdrukpatroon blijven vertoeven. De depressies blijven zich voornamelijk in de buurt van Ijsland of in het zeegebied tussen IJsland en Schotland ontwikkelen, terwijl het hogedrukgebied vastroest boven de Azoren. Aangezien dit een luchtdrukverdeling is die gemakkelijk aansluit bij hetgeen de aarde en zon bijna als vanzelf bewerkstelligen, plus in aanmerking nemende dat de koude poollucht behoorlijk 'vast zit', lijkt dit patroon best lange tijd te kunnen aanhouden.


De standaard luchtdrukcirculaties. Opstijgende lucht rond de evenaar, dalende lucht rond de dertigste breedtegraad. Vanaf de Noordpool zuidwaarts waaiende lucht die rond de zestigste breedtegraad in stijging gaat.


De weerkaart van deze zaterdag. Hoe standaard kan 'ie zijn? Een lagedrukgebied bij IJsland en een hogedrukgebied ten zuidwesten van Portugal.


Ook morgen weinig verandering in dit stereotype beeld. Het hogedrukgebied trekt zich iets meer terug naar de Azoren.


Op eerste kerstdag is het hogedrukgebied bijna van de kaart verdwenen. Het sturende lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland heeft de hele westelijke helft van Europa in zijn greep. In de zuidelijke Alpen valt sneeuw!

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 20:38 uur | Bericht #414362
UK Weather Forecast

A very active trough has developed across Western areas of England and Wales, as well as Southern Scotland, heading Eastwards this evening bringing some heavy rain, gusty winds and a risk of thunder, lightning and hail in places too.

Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 december 2013, 12:21 uur | Bericht #414386
KNMI waarschuwt voor onstuimig weer aan kust

De kustprovincies krijgen te maken met onstuimig weer. Het kan de komende dagen stormachtig worden met windkracht 8. Omdat er kans is op zware windstoten heeft het KNMI waarschuwingscode geel voor gevaarlijk weer afgegeven.

De waarschuwing geldt in het noordwestelijk kustgebied en het IJsselmeer van zondag aan het eind van de ochtend tot het begin van de avond. Maandag halverwege de avond komen de hele kust en IJsselmeer aan de beurt. Dat duurt naar schatting tot dinsdagochtend.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 december 2013, 16:38 uur | Bericht #414397
Eerst onstuimig, maar tijdens kerst rustig

Een stormdepressie bepaalt in eerste instantie ons weer. Veel wind en daarbij later op maandag en deels dinsdag flink wat regen zijn het gevolg. Maar tijdens de kerstdagen wordt het rustig en gaan droge perioden overheersen.


Dreigende wolkenluchten deze zondag in Limburg. Foto: Jos Hebben.

December net niet in top vijf
En ondertussen blijft het zacht voor de tijd van het jaar, al voelt het in de wind wel fris/koud aan. Alleen op tweede kerstdag stroomt, tijdelijk, frissere lucht over het land uit. Het ziet er naar uit dat er de rest van het jaar geen winterweer meer inzit. Voor wat betreft de hoogste gemiddelde etmaaltemperatuur in december sinds 1901, stevent december 2013 in De Bilt op de zesde plaats in de lijst van zachtste kerstmaanden af. Het record is 7,3 graden (december 1974), december 2013 lijkt in De Bilt uit te komen op 6,0 graden. Overigens was december 2011 zachter en vinden we dan ook in de top vijf terug: met een gemiddelde temperatuur van 6,5 graden bezet deze maand de vierde plek in de lijst van warmste decembermaanden sinds 1901.


Windverwachting (Beaufort) volgens het Engelse model (UKMO) geldig voor maandagmiddag.

2013: iets te koud
Het jaar 2013 verloopt tot nu toe iets te koud ten opzichte van de norm. Dit is toe te schrijven aan de zeer koude lente die zelfs 2 graden kouder was dan normaal. De gemiddelde jaartemperatuur in De Bilt is normaal 10,1 graden. Tot nu toe is de gemiddelde jaartemperatuur 9,9 graden en de verwachting is dat hierin de resterende dagen van het jaar weinig verandering komt; het te verwachten zachte tot vrij zachte weer van de komende 10 dagen zal aan de gemiddelde jaartemperatuur nauwelijks meer bijdragen.


Windverwachting geldig voor maandagavond.

Later veel regen. En storm?
Morgen, maandag, koerst een actieve oceaandepressie richting Schotland. Deze zeer diepe stormdepressie heeft een groot windveld bij zich en dat bereikt later op de dag ook ons land. Het frontensysteem dat aan de depressie vastzit gaat van west naar oost passeren. In de ochtend kan de zon zich hier of daar even laten zien, maar in de middag raakt het vanuit het westen bewolkt met vooral in de avondperiode op geleidelijk steeds meer plekken regen. De verwachting is dat er uiteindelijk op dinsdag veel regen gaat vallen of al is gevallen: waarschijnlijk totaal 15 tot 25 millimeter oftewel 15 tot 25 liter water per vierkante meter.

De wind zwakt vanavond (zondagavond) en in de nacht naar maandag tijdelijk af, om in de loop van maandag echter weer aan te wakkeren, uit zuidzuidwest. In de avond komt aan de kust een harde tot stormachtige wind, kracht 8, te staan. En buitengaats gaat het stormen, met 9 Beaufort. Misschien dat Texel netaan die 9 Bft. meepakt. Maar het stormveld trekt vooral noord-noordwestwaarts de Noordzee op. Middagtemperaturen rond 10 graden.


De zeer diepe stormdepressie, kerndruk iets lager dan 930 hPa, ligt in de nacht naar dinsdag 24 december nabij Schotland. Bij ons liggen de isobaren (lijnen van gelijke luchtdruk) dicht bij elkaar en dat betekent veel wind. Het warmtefront is gepasseerd, Nederland zit dan in de zogeheten warme sector; het gebied tussen kou-en warmtefront

Afnemende wind, kerstdagen meestentijds droog
Dinsdag verloopt nat en eerst onstuimig, maar later op de dag (eind middag/avond) neemt de wind af. Kerstavond ziet er dan ook vrij rustig uit. De regen houdt dan nog wel aan; het front lijkt vooral boven het oosten en zuidoosten te gaan slepen. Met maximumtemperaturen van 10 tot 12 graden wordt het dinsdag nog een fractie zachter dan maandag. Eerste kerstdag, woensdag, start in het oosten nog met veel bewolking en regen. Maar in de middag wordt het vanuit het westen overwegend droog. Het regenfront trekt Duitsland binnen en gaat de luchtdruk bij ons stijgen, onder invloed van een uitlopertje van hoge druk. Dit betekent bovendien weinig wind. Het wordt iets minder mild: middagtemperaturen rond 8 graden.

Tweede kerstdag, donderdag, blijft het dan op een enkele bui na droog en wellicht breekt de zon af en toe door. In de frissere lucht wordt het 6 of 7 graden. Dit is niet het begin van een verdere temperatuursdaling, want vrijdag nadert alweer zachte lucht met toenemende wind en een volgend regenfront....Meer daarover en de dagen daarna in optie 5 van onze weerlijn, in de 10daagse verwachting. Het nummer van de weerlijn is 0900-9725 (60 ct/minuut).

Bronnen: Meteo Consult, KNMI
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 december 2013, 21:19 uur | Bericht #414404
Auto op A37 over de kop in hevige regenbui

Tijdens een hevige regenbui zondagmiddag is een automobilist op de A37 bij Hoogeveen van de weg geraakt. De man slipte, sloeg met zijn voertuig over de kop en belandde ondersteboven in de sloot. De onfortuinlijke bestuurder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 10:07 uur | Bericht #414415
Minder veerboten naar Vlieland vanwege wind

Er varen vandaag minder boten naar Vlieland. Vanwege de verwachte wind zijn drie snelle veerboten uit de vaart genomen.

Rederij Doeksen schrapt de sneldienst van Harlingen naar Vlieland van 17.15 uur en de oversteek terug naar het Friese vasteland om 18.50 uur. Ook een dienst van Terschelling naar Vlieland om 18.10 uur gaat niet door. De boten tussen Terschelling en Harlingen varen wel gewoon.

De kustprovincies krijgen deze dagen te maken met onstuimig weer. Het kan vandaag en morgen stormachtig worden met windkracht 8. Ook is er kans op zware windstoten. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor gevaarlijk weer.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 december 2013, 15:31 uur | Bericht #414433
Zware storm zorgt voor chaos in Brits kerstverkeer


In het Engelde York trad een rivier buiten z'n oevers. Een vrouw heeft moeite met de storm. © ap.

Een zware storm die vandaag over Groot-Brittannië raast, speelt miljoenen reizigers parten die op weg zijn naar huis of hun vakantieadres om daar Kerstmis te vieren. Automobilisten krijgen waarschuwingen voor de harde wind en regen en sommige wegen zijn afgesloten in verband met overstromingen. Ook het treinverkeer is ernstig ontregeld. Treinen rijden niet, met vertraging of langzamer dan gebruikelijk. Het slechte weer houdt naar verwachting tot en met kerstavond aan. Vooral Londen is een populaire bestemming vlak voor en tijdens Kerstmis. Sommige attracties in de hoofdstad zijn gesloten in verband met de weersomstandigheden, melden Britse media.

Winkeliers
Ook de winkeliers houden hun adem in. De maandag voor kerst heet 'manic monday' vanwege de gebruikelijke enorme bestedingen die dag voor kerstcadeaus, maar door de storm zal de opbrengst mogelijk minder worden. Het is de beste dag van het jaar voor de winkeliers, die vooralsnog uitgaan van 15 miljoen shoppers die omgerekend aan het eind van de dag 4,3 miljard euro hebben gespendeerd. Het creditcardbedrijf VISA voorspelt maandag 31 miljoen transacties met zijn creditcards, met een piek tussen 1 en 2 uur in de middag omdat werknemers tijdens de lunchpauze ook nog gaan winkelen. Gemiddeld wordt er per seconde omgerekend bijna 18.000 euro uitgegeven met de creditcards, aldus het bedrijf.

Bron:AD
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 20:27 uur | Bericht #414453
Winterstorm zorgt voor chaos op Britse eilanden

 In Groot-Brittannië heeft een winterstorm net voor kerst lelijk huisgehouden. In grote delen van het land hebben de felle wind en zware regenval voor verkeerschaos gezorgd. Ook het trein- en vliegverkeer ondervindt hinder.

Deze foto is niet meer beschikbaar
©Foto EPA

Op de luchthaven van Heathrow moesten maandag een dertigtal vluchten op zo'n 1.300 worden geannuleerd. De luchthaven van Southampton, in het zuiden van Engeland, heeft alle vluchten opgeschort. De storm heeft eveneens gevolgen voor het scheepvaart- en treinverkeer. Het Eurostar-verkeer ondervond tot hiertoe evenwel geen hinder.

In Cornwall en Berkshire zitten als gevolg van het noodweer ongeveer 12.000 gezinnen zonder stroom. De politie riep vooral bestuurders van tweewielers en zware vrachtwagens op om voorzichtig te zijn.

Ook in Ierland waait het stevig. De wind stelde daar intussen al meer dan 5.000 telefoonlijnen buiten werking.

Bron: HBVL | Gewijzigd: 23 december 2013, 21:57 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 20:32 uur | Bericht #414454
Alle hens aan dek voor de kerststormBron: VTMNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 20:37 uur | Bericht #414457
Zeker twee doden door storm in Groot-Brittannië

De storm in Groot-Brittannië heeft vandaag aan twee mensen het leven gekost. Dat meldde de zender Sky News. In het noorden van Wales verdronk een vrouw in een rivier. In een rivier in het Noord-Engelse graafschap Cumbria werd het lichaam van een man aangetroffen.

In heel Groot-Brittannië wordt het verkeer over de weg en het spoor en op zee gehinderd door hevige windstoten en hevige regenbuien. In meer dan 20.000 woningen is de stroom uitgevallen.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 22:01 uur | Bericht #414469
Derde storm van het jaar

Op zowel IJmuiden als Texel is vanavond windkracht 9 gemeten en dus stormt het aan de Nederlandse kust. Het is de derde storm van dit jaar, meldt de site weeronline.nl.

Vanaf windkracht 9 kan er gesproken worden van storm. De hardste windstoot tot nu toe is ook gemeten in IJmuiden; daar haalde de wind 104 kilometer per uur tijdens een vlaag. In de nacht naar dinsdag kunnen de windstoten nog iets steviger uitpakken en trekt ook de wind nog wat aan.

De zwaarste storm van dit jaar passeerde op 28 oktober. Toen werd op Vlieland korte tijd windkracht 12 gemeten. Ook op 5 december stormde het.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 22:11 uur | Bericht #414471
"We gaan geen enkel veiligheidsrisico nemen"

De organisatoren van Music For Life op domein De Schorre in Boom hebben voorzorgsmaatregelen genomen voor het verwachte slechte weer. De uitzending zal voortgezet worden op de Warmste Camping. Het Music For Life-dorp wordt na het concert van Netsky afgesloten.


©CuttingEdge.be

"Omwille van de felle wind heeft de organisatie van Music For Life in samenspraak met de brandweer van Boom beslist om het drukbevolkte terrein na het optreden van Netsky te ontruimen", meldt Studio Brussel in een persbericht.

De organisatoren willen geen enkel veiligheidsrisico nemen. De marathonuitzending van Music For Life wordt na het concert van Netsky in The Flame op de camping voortgezet. Normaal verhuist de uitzending pas om middernacht van het Music For Life-dorp naar de camping.

Na het optreden van Netsky kondigde Siska Schoeters aan dat het Music For Life-dorp zal worden ontruimd. "Maar het goede nieuws is, we gaan nog vijf platen draaien om jullie te bedanken. De brandweer heeft daar toestemming voor gegeven", klonk het.

De Warmste Week van Music For Life gaat zijn laatste nacht in. Dinsdag wordt de liefdadigheidsactie van Studio Brussel om 17 uur afgesloten met een slotgala.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 22:38 uur | Bericht #414475
Stormschade aan Turnhoutse kerststal

De Turnhoutse kerststal kreeg maandagavond af te rekenen met een stormachtige wind. De omheining aan de zijkant van de stal viel om en versperde daardoor de doorgang naar de drankcontainer waar de voorraad van het kerstevent in stond. De brandweer voorkwam dat het evenement kwam droog te staan.

Bron: GVA
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 22:39 uur | Bericht #414476
'Kerstavond op ’t Hof' afgelast door slecht weer

Voor het eerst in meer dan twintig jaar gaat ‘Kerstavond op ‘t Hof’ niet door. Door de slechte weersvoorspellingen van meer dan 15 liter neerslag per vierkante meter worden de kaarsen op het Begijnhof op 24 december niet aangestoken.

“Het is al eerder slecht weer geweest waardoor de kaarsen door wind en regen weer uit gingen. Dat de traditie helemaal niet door gaat heb ik in twintig jaar tijd nog nooit meegemaakt”, zegt stadsgids Johan Van Gorp. Ook wie het Begijnhofmuseum wil bezoeken zal op dinsdagavond voor een gesloten deur staan.

Toch is een bezoek aan het Begijnhof op kerstavond ook zonder de lichtjes de moeite waard want de misviering in de Begijnhofkerk gaat wel gewoon door en start om 17.30u met muzikale animatie van Suzuki violisten. Om 18.30u is er de kerstwake en om 19u de kerstviering.

Bron: GVA
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 22:47 uur | Bericht #414478
Opnieuw raast storm over Nederland

In vrijwel het hele land staat er een stevige wind. In de kustprovincies komen zware windstoten tot ca. 90 km/uur voor, in het Waddengebied en vlak aan zee tot 100 km/uur.

Daarmee is het in zeer korte tijd de derde storm op een rij. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven. Ook brandweerkorpsen verdeeld over Nederland krijgen diverse stormschademeldingen binnen. De meeste meldingen gaan over loshangende takken die uit bomen dreigen te waaien.

Ook dinsdag blijft het onstuimig weer. Pas in de middag neemt de wind af en verdwijnen de zware windstoten. Boven land wordt de zuidwestenwind uiteindelijk matig, aan de kust (vrij) krachtig. In de avond trekt de regen langzaam naar het oosten en wordt het op steeds meer plaatsen droog.

Bron: BON
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 december 2013, 22:49 uur | Bericht #414479
Doden in Frankrijk en Groot-Brittannië door stormweer

 In Frankrijk en Groot-Brittannië heeft het hevige stormweer van maandag al enkele mensenlevens gekost. In Groot-Brittannië kwamen bij twee verschillende incidenten twee mensen om. Het gaat om een man die levenloos werd teruggevonden in een rivier in het noorden van Engeland en een vrouw die verdronk in een rivier in de buurt van Bethesda, in Wales.

In Frankrijk zou volgens diverse media een 12-jarig kind zijn omgekomen nadat een muur van een woning was ingestort. Bij datzelfde incident raakte ook een 20-jarige jongeman zwaargewond. Intussen wordt in Frankrijk, voor de kust van Brest, een man van Russische origine vermist. Hij viel als gevolg van de slechte weersomstandigheden van een vrachtschip.

Het stormweer zorgde in de twee landen ook voor heel wat verkeershinder en zette tal van gezinnen zonder stroom.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.308 topics, welke bij elkaar 445.494 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.306 leden.
Het nieuwste lid is fulgriet.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1824 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1824, lezen 7 mensen het topic "Winter 2011 discussietopic deel 5".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden