Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:19

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:16

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:16

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:16

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:15

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:15

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:13

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:12

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Georgetown.

2 Jul 2022 11:13:32

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Horry.

2 Jul 2022 11:13:32

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Pender.

2 Jul 2022 11:13:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal New Hanover.

2 Jul 2022 11:13:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Brunswick.

2 Jul 2022 11:13:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor West Carteret.

2 Jul 2022 11:13:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Hatteras Island.

2 Jul 2022 11:13:31
Actueel
1 / 4

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Onweerskansen 30 juni

De laatste updates

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 december 2013, 21:17 uur | Bericht #414257
Mogelijk extreem weer USA: 21-22 december 2013

Het  SPC houdt rekening met mogelijk extreem weer. Het aankomend weekeind wordt dit verwacht in delen van het oosten van Texas tot de Mississippi vallei. Er bestaat een risico op mogelijk destructieve wind en tornado's.

© onweer-online
Bron: SPC, Accuweather


| Gewijzigd: 20 december 2013, 21:58 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2013, 11:28 uur | Bericht #414296
Het SPC heeft voor morgen een moderate-risk uitgegeven. Grootste dreiging zijn zeer zware windstoten. Ook kunnen voor het front uit enkele geïsoleerde supercells ontstaan, die een of meerdere tornado's kunen veroorzaken. Gezien de lage onstabiliteit, maar hoge shear, ook op lagere hoogtes zullen de mogelijke tornado's voornamelijk low Cape high shear tornado's worden, deze zijn vaak kort, niet extreem zwaar, maar héél lastig te voorspellen, en kunnen binnen enkele minuten ontstaan. Een gevaarlijke situatie dus!| Gewijzigd: 20 december 2013, 11:41 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 december 2013, 21:39 uur | Bericht #414319
Van sneeuw tot tornado's: nachtmerrie voor kerstverkeer in USA

 

Net als de dagen voor Thanksgiving zal het in de dagen voor de kerst wederom een nachtmerrie worden voor de reizigers in de USA. Volgens de AAA gaan er zo'n 94,5 miljoen mensen op pad gaan tijdens de feestdagen (periode van 21 dec tot en met 1 januari). De grootste en meeste problemen zullen veroorzaakt worden door een stormsysteem, die het grootste deel van het midden en oosten van de USA op zaterdag en zondag gaat treffen. 

In het aankomend weekeind zal een breede scale van weersomstandigheden de revu passeren: extreme temperaturen, zware sneeuwval, ijs, stortregens en overstromingen, mist, zware onweersbuien en mogelijk zelfs ook tornado's. De grote vliegvelden van Dallas tot St.Louis, Chicago, Detroit, Atlanta, New York City en Boston krijgen met het noodweer te maken. Volgens extreem-weer-expert Henry Margusty is het een lentestorm, die in een winterpatroon voor overstromingen en zware onweersbuien gaat zorgen. 

  

Verkeersellende in het westen
Voorafgaande aan de storm dit weekeind trekt een sneeuwgebied richting het zuidoosten vanaf de Pacific Noordwest richting de Rockies. De sneeuw treft een groot gebied waaronder Seattle, Salt Lake City en Boise. Er zal genoeg sneeuw vallen om problemen te veroorzaken voor het verkeer op de lange I-15, I-25, I-84 en I-90 en op de Highway 1 in delen van British Colombia (Canada). Ook op maandag trekt er een sneeuwgebied van delen van het Noordwesten richting de noordelijke Rockies. Duizenden kilometers naar het zuiden zorgen zware regenbuien en sneeuw in de bergen op vrijdag voor een verkeerschaos op de I-40 in delen van Arizona en New Mexico. Ver naar het noordoosten, voorafgaande aan de grote weekeindstorm, drijft een sneeuwgebied langs de grens tussen Canada en de USA vanaf de Great Lakes tot de St. Lawrence Vallei, noordelijke Maine en de Martimes. Er wordt hier enkele centimeters sneeuw verwacht. 

Weekeindstorm beslaat een gebied van duizenden kilometers
De grote storm van aankomend weekeind brengt op zaterdag sneeuw naar de noordelijk Texas Panhandle en het westen van Oklahoma. Later op zaterdag trekken zware sneeuwbuien over het midden van Kansas, die zaterdagnacht en zondag een noordoostelijk pad volgen door het noordweten van Missouri, het midden en zuidoosten van Iowa en Wisconsin, het noorden van Michigan en het midden van Ohio, het zuiden van Quebec en het noorden van New Brunswick. Voor delen van de centrale Plains, Upper Midwest en het zuidoosten van Canada wordt meer dan 30cm sneeuw verwacht. Voor de reizigers in het midden van Oklahoma tot het zuiden van Michigan, het zuiden van Ontario, langs de St.Lawrence rivier in Ontario, noordelijk upstate New York, noordelijk New England en centraal/zuidelijk New Brunswick, vormt ijs en een wintermix een ander probleem. Er kan genoeg ijs vormen in he noorden van New England en het aangrenzende deel van Canada om bomen / elektriciteitspalen te laten knappen. Dit kan leiden tot wijdverspreide stroomstoringen. Mogelijk zullen er meerdere wegen in de USA en Canada afgesloten gaan worden wegens gladheid. 

 

Regen, overstromingen en mist
Aan de zuidoostelijke flank van de storm van het midden en kustgedeeltes van Texas tot in het midden van New England zal er een flinke hoeveelheid neerslag gaan vallen. Er zal genoeg regen gaan vallen om overstromingen te veroorzaken. Voor het grootste gedeelte van de I-95 corridor vormt vanaf zondag de mist het enige probleem, welke veroorzaakt wordt door het buiensysteem. Toch kan deze dichte mist voor vertragingen zorgen zowel op de grond als in de lucht. Dit betreft vooral het gebied rond de Great Lakes to het Noordoosten. 

Zware onweersbuien en tornado's
Verder naar he zuiden is er gevaar voor destructieve onweersbuien en tornado's. Dit betreft het gebied van het midden van Texas tot de zuidelijke punt van Indiana op zaterdag en zaterdagnacht. Het risicogebied voor zware onweersbuien trekt op zondag verder naar het oosten. Een koufront geassocieerd met het buiencomplex zal later het weekeind de regen en onweersbuien verder naar de Atlantische kustlijn opduwen. Stortregens, slecht zicht en lokale windstoten kunnen vertragingen opleveren in het gebied van Boston tot New York City, Philadelphia, Washington, Charlotte en Atlanta. Totdat het koufront arriveert krijgt dit gebied te maken met recordhoge temperaturen.

Maandag en een voorzichtige vooruitblik op kerst
Op maandag is de storm zo goed als geluwd en worden de reisomstandigheden beter in het midden en oosten van de USA. De regen blijft beperkt tot de I-95 aan de zuidelijk Atlantische kust. Koudere lucht trekt over het Midwesten richting het oosten. Banden met lake-effect sneeuw kunnen nog voor problemen zorgen. Grote delen van het zuidwesten blijven bespaard voor de ellende in het verkeer. Ook op dinsdag en op 1ste kerstdag zal Moeder natuur de reizigers goed gezind zijn. © onweer-online
Bron: AccuweatherEvery cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 00:35 uur | Bericht #414325
The Weather Channel
A tornado has already been confirmed in the Jackson, Mississippi area, and the severe threat will continue throughout the weekend

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 08:09 uur | Bericht #414327

@severestudios: MAP: Closeup look at the highest #tornado threat for Saturday. #holidaystorm
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 08:36 uur | Bericht #414328

The Weather Channel
Dr. Forbes upped TOR:CON to 7 for Saturday, meaning a tornado is highly likely
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 09:47 uur | Bericht #414330

Reed Timmer @reedtimmerTVN
#Tornado watches expected by daybreak from East TX northeast to MO Boot Heel Region! The outbreak begins #storms
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 11:33 uur | Bericht #414332
Nu al verkeerschaos nabij Dallas op spiegelgladde wegenHet verkeer op de I-40 nabij Dallas (Oklahoma) staat in de file nadat er 15 auto's op elkaar zijn geknald op de ijzige spiegelgladde wegen. Op het moment van schrijven is het nog niet bekend of er ook gewonden zijn gevallen. De wegen en bruggen zijn bedekt met een laag ijs.

Updates volgen

© onweer-online
Bron: KFOR | Gewijzigd: 14 februari 2017, 15:18 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 12:14 uur | Bericht #414336
@Lawrence_SVRHD: Trees bent over not broke near campus in Norman

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 15:13 uur | Bericht #414342
28storms.com
Water Vapor satellite image of the large storm system impacting Central U.S. with ice, snow, flooding, and severe stormsNWS: #Forecast Highs for #Saturday.
| Gewijzigd: 21 december 2013, 15:16 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 15:23 uur | Bericht #414343

Andrew Tremblay @drewtremblay
Icy trees in #MiltonOn @TWN_AM_SHOW


@NWSNorman: Roads are mostly wet across the region, w/ trees taking the brunt. Look out for falling branches!


Robert de Vries @weermanrobert
Dit is nog eens ijzel in de VS en Canada nu.

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 15:38 uur | Bericht #414346

The Weather Network @weathernetwork
That's a lot of ice. RT @pharmacytechca: Our poor pine. Still standing though!! #onstorm (Canada)


Chris McBee @centralokstorms
Some tree damage from ice in Norman


Chris McBee @centralokstorms
Tree bent over from the weight of ice in Norman, OK | Gewijzigd: 21 december 2013, 15:46 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 december 2013, 16:59 uur | Bericht #414351
Eerste tornado watch is er.

| Gewijzigd: 21 december 2013, 16:59 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 17:02 uur | Bericht #414352
Georgia Storm Chaser @StormCoker
First tornado watch of the day issued for East Texas, Louisiana, and Southern Arkansas until 6pm CST! Stay alert!

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 december 2013, 18:23 uur | Bericht #414356

TornadoTitans.com @TornadoTitans
ICE STORM - Norman and OKC, Oklahoma - December 21, 2013
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 december 2013, 09:24 uur | Bericht #414369
Doden en gewonden door noodweer in USAHet noodweer in de USA heeft aan twee mensen in Mississippi het leven gekomen. Een 43 jarige man kwam om het leven toen zijn mobile home door zeer zware windstoten omver werd geblazen. Een andere man kwam om het leven toen zijn auto getroffen werd door een omvallende boom. In Arkansas raakten minstens vijf mensen gewond en meer dan twintig huizen beschadigd toen er twee -nog onbevestigde- tornado's over de regio trokken. 

In de Upper Midwest zal vandaag een nieuwe laag sneeuw gaan vallen. Ondertussen krijgen de inwoners van het noorden van New England te maken met meer dan genoeg ijs. 

Vier brandweerlieden en een politieman zijn in Missouri  gewond geraakt toen een bestuurder op de ijzige interstate de controle verloor over zijn auto en op de groep hulpverleners inreed. In Louisville (Kentucky) vlogen een autodealer en meerder auto's in de brand door omgevallen elektriciteitspalen. Een onbevestigde tornado trok door oost Arkansas. Hierdoor raakten vier mensen gewond en meerdere huizen beschadigd. 


Snow storms in Utah caused power surges and electrical fires in one city. (Source: KSTU/CNN)


KCTV5
© onweer-online
Born: KCtv5
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 december 2013, 09:38 uur | Bericht #414372
Noodweer houdt aan

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 december 2013, 09:40 uur | Bericht #414373
De meldingen van 21 decemberTornado
2138  9 W WEST MEMPHIS  CRITTENDEN  AR 3515 9034 SEMIS OVERTURNED ON INTERSTATE FORTY NEAR MILE MARKER 276. SHERIFF REPORTED TORNADO ON THE GROUND AND THEN RELAYED THE REPORT TO TRAINED SPOTTER.
2249  3 NE DERMOTT  CHICOT  AR 3356 9140 NUMEROUS POWERLINES WERE BLOWN DOWN NORTH OF HIGHWAY 208 AND NEAR HIGHWAY 65. POSSIBLE TORNADO. RELAYED VIA NWS LITTLE ROCK. (JAN)
2257  DERMOTT  CHICOT  AR 3353 9144 UPDATE ... 4 18 WHEELERS FLIPPED ... 5 HOUSES HEAVILY DAMAGED ... 15 HOUSES WITH MINOR DAMAGE ... NUMEROUS TREES AND POWERPOLES DOWN ... HWY 65 SHUT DOWN ... AND 2 INJURIES.
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 december 2013, 12:42 uur | Bericht #414389
17.000 mensen zonder stroom in noordelijk NY

De winterstorm met ijs en zware windstoten heeft  New York en Vermont bereikt. Duizenden zitten zonder stroom. De autoriteiten manen de weggebruikers tot voorzichtigheid op de spiegelgladde wegen. In upstate New York's St. Lawrence County heeft zich meer dan 6cm ijs opgebouwd vanaf de vroege uren op zondag. Bomen en elektriciteitspalen zijn bedekt met een laag ijs. De wind gaat in de loop van de dag toenemen. Hierdoor zullen er nog meer stroomstoringen plaatsvinden. Volgens de NWS zal het ijs nog dikker worden in de noordelijke delen van New York, Vermont, New Hampshire en het westen van Maine. Er zit nog steeds een neerslaggebied rond de Grote Meren, die de regio vandaag gaat binnentrekken. Volgens National Grid zitten vanaf zondagmorgen vroeg 17.000 mensen zonder stroom. Het kan zeker tot maandag duren voor sommige mensen eerdat ze weer stroom hebben.  Volgens woordvoerdster Karen Young zijn de counties Jefferson en St.Lawrence het hardst getroffen. Een groep van 1600 mensen is ingezet om de problemen te verhelpen. 

Ook in Vermont zijn stroomstoringen gemeld. Het Burlington Internationaal vliegveld kwam op zaterdagavond korte tijd zonder stroom te zitten. Door een noodagregaat kon men snel weer verder. Noordelijk New Hampshire en delen van het westen van Maine hebben ook te maken met ijsvorming. Nadat de storm de regio heeft verlaten komt er een periode van bittere kou. 

© onweer-online
Bron: Caddilac News
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 december 2013, 06:41 uur | Bericht #414410
Half miljoen Canadezen zonder stroom na ijsstorm

Ongeveer 500.000 mensen in het zuidoosten van Canada zitten zonder stroom sinds een ijsstorm gisteren over het gebied trok. Vooral de stad Toronto is zwaar getroffen, meldden media in het land. De stroomuitval duurt mogelijk een paar dagen. "Dit is één van de zwaarste stormen in de geschiedenis van Toronto'', zei burgemeester Rob Ford op een persconferentie. ,"Verwacht wordt dat het ergste weer nog moet komen.'' De burgemeester heeft de noodtoestand nog niet uitgeroepen, maar zei wel dat hij dat overweegt als het slechte weer aanhoudt.Noodstroom
Door de storm hebben elektriciteitsdraden het begeven, zijn bomen omgewaaid en wegen onbegaanbaar geworden. Ford liet weten dat het herstellen van de stroomvoorziening van de ziekenhuizen in Toronto prioriteit heeft. Die draaien nu op noodstroom. Ook het vliegverkeer heeft last van de ijsstorm, waarbij bevroren regen naar beneden komt en blijft liggen. Op het internationale vliegveld van Toronto zijn veel vluchten geschrapt en vertraagd. Veel reizigers die de kerstdagen ergens anders door willen brengen, zijn daardoor voorlopig gestrand.

Bron: HLN | Gewijzigd: 14 februari 2017, 15:19 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.547 topics, welke bij elkaar 447.030 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.434 leden.
Het nieuwste lid is Jpatat.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1989 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1989, lezen 8 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 21".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Onweerskansen 30 juni

De laatste updates

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden