Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lauderdale, TN; Craighead, AR; Mississippi, AR.

9 Apr 2020 06:00:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, KY; Woodford, KY; Franklin, KY; Fayette, KY; Bourbon, KY; Shelby, KY.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jessamine, KY; Woodford, KY; Anderson, KY; Marion, KY; Nelson, KY; Washington, KY; Mercer, KY.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lewis, KY; Pike, OH; Adams, OH; Scioto, OH.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dunklin, MO; Mississippi, AR.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, OH; Vinton, OH.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, OH; Ross, OH.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Menifee, KY; Morgan, KY; Fleming, KY; Elliott, KY; Montgomery, KY; Rowan, KY; Bath, KY.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, KY; Fayette, KY; Bourbon, KY.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Warren, TN; De Kalb, TN; Rutherford, TN; Wilson, TN; Cannon, TN; Smith, TN.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tippah, MS; Hardeman, TN; Benton, MS; Marshall, MS; Fayette, TN.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Davidson, TN; Rutherford, TN; Wilson, TN.

9 Apr 2020 05:58:02

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Fleming, KY; Rowan, KY.

9 Apr 2020 05:58:00

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lewis, KY; Scioto, OH.

9 Apr 2020 05:58:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mason, WV; Greenup, KY; Gallia, OH; Jackson, OH; Carter, KY; Lawrence, OH; Boyd, KY.

9 Apr 2020 05:57:59
Actueel
1 / 4

Hoogwater grote rivieren

Winter discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd februari 2020

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 januari 2014, 12:33 uur | Bericht #416426
Doden bij overstromingen Indonesië


Deze foto is niet meer beschikbaar
Inwoners van de stad Manado worden geëvacueerd EPA

Overstromingen op het Indonesische eiland Sulawesi hebben aan zeker 13 mensen het leven gekost. Het regent al dagen in het gebied, waardoor delen van de stad Manado onder water staan.

Zeker 40.000 mensen zijn daardoor hun huis kwijt, schrijven lokale kranten. Het leger, reddingswerkers en het Rode Kruis evacueren slachtoffers.

Ook in de hoofdstad Jakarta staan straten onder water. Daar zijn vijf mensen omgekomen. Op twintig plaatsen in de stad is een noodopvang ingericht.

Bron: NOS
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 januari 2014, 14:19 uur | Bericht #416555
Dodentol overstromingen in Indonesië loopt op tot 23

Deze foto is niet meer beschikbaar
De bewoners gebruiken rubberen bootjes om door de straten van Jakarta te navigeren. © epa.

Bij overstromingen en aardverschuivingen door de hevige regenval van de afgelopen dagen in Indonesië, zijn intussen al 23 mensen om het leven gekomen. Dat deelden de autoriteiten vandaag mee. In de hoofdstad Jakarta zijn vijf mensen dood teruggevonden. Ze waren verdronken of geëlektrocuteerd, aldus Sutopo Purwo, woordvoerder van het nationale rampenagentschap. Meer dan 4.300 mensen zijn in de hoofdstad ontheemd door de overstromingen.

 

Op het eiland Celebes, in het noorden van Indonesië, liep de dodentol gisterenavond op tot achttien slachtoffers en twee vermisten, aldus nog Sutopo Purwo. In de provincie Sulawesi zijn meer dan honderd woningen meegesleurd. De regenval neemt er wel af aan intensiteit. Drie vierde van de 40.000 geëvacueerde bewoners konden opnieuw naar huis
 
Bron: HLN | Gewijzigd: 28 februari 2017, 13:53 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 januari 2014, 08:31 uur | Bericht #416622
Noordelijke hoofdweg Java overstroomd en onbegaanbaar

De noordelijke kustweg van Jakarta naar Surabaya, populair Pantura genoemd, is bij Pamanukan in het district Subang geblokkeerd door een overstroming. Bij de fly-over van Pamanukan staat het water aan beide kanten tot ongeveer een meter hoog op deze economisch zeer belangrijke verbinding.

"Tot op heden is het stuk nog overstroomd, voor en na de fly-over. In beide richtingen staat een enorme file," aldus Chiko Ardiwiatt, hoofd van de regionale politie van Subang. "We kunnen op dit moment alleen wachten tot het water weer zakt, zodat de weg weer droog komt te liggen."

Ardiwiatt liet weten dat hij contact heeft met de politie in Purwakarta, Cirebon en Indramayu om ter plekke het verkeer erop te wijzen dat de doorgaande weg compleet afgesloten is voor onbeperkte tijd. Gebruikers van de weg kunnen dan ook allen wachten of een enorm stuk omrijden via een zuidelijkere weg door de bergen via de stad Subang en Purwakarta.

De zware overstromingen in het district Subang begonnen pas vanochtend vroeg nadat het een hele nacht zwaar had geregend. Eerder vandaag brak daar uiteindelijk een dijk aan de rivier waardoor vrijwel direct 11 onderdistricten onder water kwamrn te staan. Onder meer Pamanukan en Ciasem aan de Pantura, Pusakanagara, Pagaden, Cipunagara, Tambakdahan en Blanakan zijn getroffen.

Bron: Indonesië pagina
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 januari 2014, 08:32 uur | Bericht #416623
Treinverkeer Jakarta ontregeld door overstromingen

Sinds gisterenmorgen is het treinverkeer in Jakarta ook ontregeld door de overstromingen die de hoofdstad en omgeving teisteren. Onder meer station Tanah Abang in hartje Jakarta heeft te maken met flinke wateroverlast waardoor er geen treinen kunnen rijden. Tot op heden is het station gesloten.

Treinen vanuit Bogor en Serpong kunnen om deze reden station Tanah Abang niet binnen rijden. Hoewel de waterstand niet extreem hoog is met een centimeter of 30 water op de rails, is het niet verantwoord er nog treinen over te laten rijden, aldus een medewerker van de Indonesische spoorwegen.

Op station Palmerah, het laatste station voor Tanah Abang voor forenzen-treinen uit Bogor en Serpong word omgeroepen dat de trein niet verder zal rijden vanwege de wateroverlast. De honderden reizigers in de trein word vriendelijk verzocht uit te stappen op het station direct tegenover het gebouw van de regering.

Enkele reizigers klagen, maar zien ook in dat er geen doorkomen aan is. Sommigen vragen zich af of het uberhaupt wel slim was om van huis te vertrekken, maar omdat men nu al in Jakarta is, is omdraaien ook niet echt een optie meer.

Bron: Indonesië pagina
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2014, 10:18 uur | Bericht #416745
Tien doden door overstromingen Jakarta

Overstromingen hebben de afgelopen dagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta aan zeker tien mensen het leven gekost. De autoriteiten hebben bijna 64 duizend mensen geëvacueerd, zo liet het hoofd van de burgerbescherming in de stad, Bambang Surya Putra, vandaag weten.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Inwoners van Jakarta in Indonesië proberen met een vlot weg te komen uit het overstroomde gebied. © epa.

Door overvloedige regenval is de rivier die door de miljoenenstad loopt, buiten zijn oevers getreden. De autoriteiten hebben tijdelijke opvanghuizen voor de geëvacueerden ingericht en voedsel en kleding onder hen verdeeld. Meteorologen verwachten dat het de komende uren blijft regenen.

Vrijdag werd al de noodtoestand uitgeroepen bij de stad Manado in Noord-Sulawesi. Daar zijn zeker 16 mensen om het leven gekomen.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 januari 2014, 15:43 uur | Bericht #416788
146 dorpen in Karawang (Java) ondergelopen

Door zware regenval en overstromingen zijn 146 dorpen in 25 subdistricten in Karawang (West Java) onder water gelopen. De rivieren Citarum, Cibeet en Cilamaya en andere middel-grote rivieren zijn buiten hun oevers getreden. De hoogte van het water varieert van 50cm tot 2 meter. Duizenden huizen staan onder water. Eveneens staan duizenden hectares rijstvelden overstroomd. De kosten van de ramp in de Karawang regio worden geschat op Rp 2.3 biljoen (140,3 miljoen euro ). Het bedrag is het resultaat van een schatting van de schade aan gebouwen en rijstvelden. Door de overstromingen is ook de noordelijke kustroute (Pantura) in Subang gestremd. Dit leidt tot ernstige verkeershinder en grote files. Een ooggetuige vertelt, dat hij 2 dagen en 2 nachten in de file heeft vastgestaan.

© onweer-online
Bron: Antara
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 januari 2014, 16:05 uur | Bericht #416789
Fotogalerij overstromingen Jakarta januari 2014

Deze foto is niet meer beschikbaar
fr. Jakarta Globe who got it from the city’s traffic police @TMCPoldaMetro

Deze foto is niet meer beschikbaar
Jakarta

Deze foto is niet meer beschikbaar
A girl trembles in flood water in Jakarta, Indonesia, Jan. 18, 2014. Widespread flooding in Indonesia's capital Jakarta has left seven dead and displaced about 11,000 people, with bigger floods expected to be caused by heavy downpours in the next two days, Sutopo Purwo Nugroho, the spokesman for national disaster agency, told Xinhua by phone on Saturday. (Xinhua/Agung Kuncahya B.)

Deze foto is niet meer beschikbaar
Indonesians wade through a flooded street in Jakarta, Indonesia, Saturday, Jan. 18, 2014. AP

Deze foto is niet meer beschikbaar
Indonesian residents wade through a flooded street in Jakarta on Jan 19, 2014. More than 10,000 Indonesians have fled their homes in the capital due to flooding that has left five dead, an official said Sunday, with people using rubber dinghies and wading through waist-deep water to reach safer ground. -- PHOTO: AFP

Deze foto is niet meer beschikbaar
An Indonesian man wades through a flooded area in Jakarta on Jan 19, 2014. -- PHOTO: AFP

Deze foto is niet meer beschikbaar
Two men taxi a couple with a simple cart to gain money after an area was hit by floods in Jakarta on Jan 19, 2014. -- PHOTO: AFP

Deze foto is niet meer beschikbaar
Indonesian policemen from Mobile Brigade Unit help resident to cross the flooded street with a rubber boat in Jakarta on Jan 19, 2014. -- PHOTO: AFP

Deze foto is niet meer beschikbaar
Search and Rescue members rescue stranded people from their flooded houses as residents wade through a flooded street in Jakarta  on Jan 19, 2014. -- PHOTO: AFP


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 januari 2014, 16:15 uur | Bericht #416791
Deze foto is niet meer beschikbaar
A man in Jakarta attempts to cross a flooded street. CREDIT: AAAAP Images

Deze foto is niet meer beschikbaar
A man tries to stay out of the floodwaters in Jakarta by climbing a fence. CREDIT: AP Images

Deze foto is niet meer beschikbaar
A passenger van attempts to navigate the street. CREDIT: AP Images

Deze foto is niet meer beschikbaar
A woman struggles through chest-high water with her children. CREDIT: AAA AAAP Images

Deze foto is niet meer beschikbaar
High Flood Water in the streets of Jakarta. Photo: twitter.com/TIMkeeds

Deze foto is niet meer beschikbaar
Buses in the Jakarta Floods. Photo: twitter.com/NurAiniSuchie

Deze foto is niet meer beschikbaar
Waterlogged ... Children venture out in a flooded street in downtown Jakarta. Picture: Bay Ismoyo Source: AFP

Deze foto is niet meer beschikbaar
Getting by ... A woman washes clothes in the floodwaters along train tracks in downtown Jakarta. Picture: Bay Ismoyo

Deze foto is niet meer beschikbaar
Getting by ... A woman washes clothes in the floodwaters along train tracks in downtown Jakarta. Picture: Bay Ismoyo
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 januari 2014, 12:20 uur | Bericht #418308
Dodental overstromingen Jakarta stijgt

Overstromingen in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben de afgelopen twee weken 23 levens geëist.  Dat meldt de krant The Jakarta Globe maandag op gezag van de autoriteiten. Een week geleden stond het dodental nog op twaalf. De slachtoffers kwamen om het leven door verdrinking of elektrocutie. Een groot deel van Jakarta loopt tijdens het regenseizoen steevast onder water. Tienduizenden inwoners hebben noodgedwongen hun huis verlaten en verblijven in opvangcentra.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 maart 2014, 16:17 uur | Bericht #419874
Duizenden huizen in West Java onder waterDoor de zware regenval van de afgelopen dagen zijn tientallen huizen in het Subang district op West Java onder water gelopen. Door het noodweer trad de Ciasem rivier buiten de oevers. Het water steeg in de straten 20-50cm hoog. Het is de zesde keer sinds januari 2014, dat de regio getroffen wordt door overstromingen. Ook een groot aantal wegen tussen Ciasem en andere steden/dorpen zijn onder water komen te staan. 

Ondertussen zijn in de subdistricten Bojongsoang, Baleendah en Dayeuhkolot  (district Bandung eveneens op West Java) 18.000 huizen onder water gelopen, nadat de Citarum rivier overstroomde. Volgens de laatste berichten begon het water de woongebieden binnen te treden rond 2 am lokale tijd. Vele bewoners van de drie subdistricten waren zelf al gevlucht naar hoger gelegen gebieden. In Baleendah kwam het water tot 2,8 meter hoogte. In Dayeuhkolot steeg het water zelfs tot 3 meter. In Bojongsoang werd er "slechts" een hoogte van 2,2meter bereikt. De overstromingen worden veroorzaakt door de zware regenval, die zondagavond begon. © onweer-online
Bron: Antara


Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.971 topics, welke bij elkaar 442.444 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.058 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3884 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3884, lezen 22 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 17".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Hoogwater grote rivieren

Fotowedstrijd februari 2020

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden