Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marshall, IL; Woodford, IL.

4 Jul 2022 22:22:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Livingston, IL.

4 Jul 2022 22:11:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, IL.

4 Jul 2022 22:02:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Green, WI; Rock, WI.

4 Jul 2022 22:02:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Boone, IL; Winnebago, IL.

4 Jul 2022 21:48:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Charleston, SC; Colleton, SC.

4 Jul 2022 21:41:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, IL; Livingston, IL.

4 Jul 2022 21:37:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Stephenson, IL.

4 Jul 2022 21:29:05

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor La Salle, IL.

4 Jul 2022 21:29:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Putnam, IL.

4 Jul 2022 21:26:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Green, WI; Lafayette, WI; Rock, WI.

4 Jul 2022 21:24:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Charleston, SC; Colleton, SC; Dorchester, SC.

4 Jul 2022 21:16:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Apache, AZ.

4 Jul 2022 21:10:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, IL.

4 Jul 2022 21:02:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dane, WI; Green, WI; Iowa, WI; Lafayette, WI.

4 Jul 2022 20:55:54
Actueel
1 / 4

Volop warmterecords in Noord-Europa

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Rustig en koel zomerweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 januari 2014, 10:37 uur | Bericht #417455
Steeds meer doden door ongebruikelijk lange kou in ThailandEen ongebruikelijk lange kou in het noorden, noordoosten en midden van Thailand heeft aan 63 mensen het leven gekost. Ook in Bangkok daalden de temperaturen tot de laagste in drie decades (15,6°C ). Sophon Mekthon, directeur generaal van het ministerie van ziekte-controle, meldt dat er 63 overlijdensgevallen in 27 provincies zijn gemeld in de periode van 22 oktober 2013 tot 19 januari 2014. De meeste doden waren mannen. Het jongste slachtoffer is een baby van één maand oud. Het oudste slachtoffer was een man van 81. Onder de doden zijn ook twee buitenlanders, waarvan de een de Britse nationaliteit had en de ander de Cambodiaanse. In de noordelijke grensprovincie Chang Rai vielen de meeste doden, 6, gevolgd door Sa Kaeo en Nakhon Ratchasima in het noordoosten met ieder vijf slachtoffers. 

45 provincies zijn tot kou-rampen zone verklaard. Meer dan 25 miljoen mensen zijn getroffen door het koude weer. Het koude seizoen is de langste in 10 jaar. De kou houdt inmiddels al drie maanden aan. De kou wordt veroorzaakt door een oufront vanuit het noorden. Ook de rijstoogst loopt schade op. De nieuwe oogst komt snel en is van slechte kwaliteit. 

© onweer-online
Bron: Bangkok Post

  | Gewijzigd: 6 februari 2017, 10:02 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Alkmaar
Berichten: 747
Lid sinds: 7 aug. 2006
24 januari 2014, 19:48 uur | Bericht #417578
ik kon mij niet voorstellen dat er +15,6 gr celsius mensen dood gaan, ik ging ook nog even op meer informatie uit.

http://www.thailandblog.nl/nieuws/brrr-thailand-63-doden-rijst-van-slechte-kwaliteit-blokkades-gaan-door/

De ongebruikelijk lange koudeperiode in het Noorden, Noorden en de Central Plains heeft de afgelopen drie maanden aan 63 personen het personen het leven gekost. Met 15,6 graden was de woensdagnacht in Bangkok de koudste sinds 30 jaar.

De laagste temperatuur werd gisteren gemeten op de bergpiek in nationaal park Phue Ruea (Loei). Het kwik kwam er niet hoger dan -4 graden en de grond was voor de zevende keer deze winter bedekt met rijp. Grondvorst kwam ook voor in het district Na Haeo, eveneens in Loei, en dat was voor het eerst in dertig jaar. De grondvorst lag er over een afstand van 3 kilometer.

Ook andere plaatsen in het Noorden maakten kennis met grondvorst, waaronder de top van Doi Inthanon in Chiang Mai (-4 graden). Volgens Smith Dharmasaroja, voormalig directeur-generaal van het Meteorological Department zou het in bergachtige gebieden bijna gesneeuwd hebben.

De meeste dodelijke slachtoffers waren mannen; 59 waren Thai en verder overleden drie personen uit Cambodja, Laos en Engeland. Van een is de nationaliteit onbekend. De meeste slachtoffers vielen in Chiang Rai (6), gevolgd door Sa Keao en Nakhon Ratchasima in het Noordoosten met elk vijf. 45 provincies met meer dan 25 miljoen bewoners zijn uitgeroepen tot cold-spell disaster zone: 17 in het Noorden, 20 in het Noordoosten, 7 in de Central Plains en 1 in het Oosten.
Extra tegenslag voor rijstboeren

De koude is ook van invloed op de rijstoogst. De nieuwe rijstoogst is van slechte kwaliteit omdat de rijst te snel is gaan bloeien, zegt Vichai Sripaset, honorair president van de Thai Rice Exporters Association. ´Wanneer de temperatuur laag is, is de bevruchting slecht en krijg je veel lege rijstschillen.´

Dat is dan een extra tegenslag voor de boeren, die het toch al zo moeilijk hebben omdat velen nog steeds geen geld hebben gehad voor hun ingeleverde rijst. Ruim tweehonderd boeren blokkeerden gisteren in Kamphaeng Phet de Asian Highway met tractoren en motorfietsen.

Surachet Siniang, voorzitter van de provinciale rijstboerenclub, zegt dat nog steeds 40.000 boeren op hun geld wachten. Het gaat in totaal om 10 miljard baht. Van de regering hebben ze nog geen duidelijk antwoord gehad wanneer ze betaald worden.

Andere blokkades:

Ratchaburi: 500 boeren blokkeren vandaag de Want Manao kruising.
Sing Buri: blokkade van de Asian Highway door 300 boeren uit Sing Buri, Lop Buri, Suphan Buri en Ang Thong.
Phitsanulok: 500 boeren blokkeren de Indo-China kruising. Ze eisen 6 miljard baht, te betalen voor 31 januari anders worden de protesten opgeschroefd. De boeren overwegen zich aan te sluiten bij het protest in Bangkok.
Volgens Prapat Panyachartraksa, voorzitter van de National Farmers Council, kunnen de boeren binnen drie weken hun geld tegemoet zien. Hij heeft deze verzekering telefonisch gekregen van minister Niwatthamrong Bunsongpaisan (Handel).

Intussen verdiept de National Anti-Corruption Commission zich in de rol van premier Yingluck als voorzitter van het National Rice Policy Committee. Het resultaat van het onderzoek wordt niet voor 2 februari, de datum van de verkiezingen verwacht.  De NACC onderzoekt beschuldigingen van corruptie in het hypotheeksysteem voor rijst. Ze heeft al besloten 15 personen te gaan vervolgen.

Zie voor achtergrondinformatie over de betalingsproblemen: Regering wanhopig op zoek naar geld voor boze boeren.

(Bron: Bangkok Post, 24 januari 2014)
Firstwing
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 januari 2014, 20:55 uur | Bericht #417601
Dank je wel voor de extra info
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 januari 2014, 11:01 uur | Bericht #417673
Kou blijft aanhouden

 

De temperaturen in het noordoosten dalen volgende week met zo'n 3-4°C wegens een nieuw hogedrukgebied komende vanaf China. Het grootste deel van Thailand zal op maandag en dinsdag onder dit hogedrukgebied liggen. Volgens de meteorologische dienst van Thailand zwakt het huidige hogedruk front af en zullen in het weekeind de temperaturen eventjes ligt stijgen (2-4 graden). Echter heeft de kou vele gebieden in Thailand in zijn greep.

Het slechte zicht door de dikke mist heeft al voor veel ongelukken gezorgd. De wind in het zuiden zwakt af. Het noordoostelijke moessonfront, die de Golf van Thailand bedekt trekt over het vasteland. Mensen in het noorden, vooral in de hoger gelegen gebieden, hebben te maken met vorst in de ochtend. In het zuiden zorgt de kou in combinatie met de vele buien voor beroerde weersomstandigheden. De krachtige wind aan de kust zorgt voor 2 meter hoge golven. In Loei's Phu Kradueng National Park werd een temperatuur gemeten van -4°C. Duizenden toeristen kwemen bijeen om de vorst mee te maken. In Lampang houden de mensen zich warm bij vuren. De bewoners van bergdorpen in Si Sa Ket hebben warme kleding en dekens nodig

© onweer-online
Bron: Nation Multi Media (Thailand) | Gewijzigd: 6 februari 2017, 10:02 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.552 topics, welke bij elkaar 447.034 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.434 leden.
Het nieuwste lid is Jpatat.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2516 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2516, lezen 12 mensen het topic "Onweerskansen 17 t/m 20 juni 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Volop warmterecords in Noord-Europa

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Zomer discussietopic

Rustig en koel zomerweer

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden