Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 april 2014, 09:23 uur | Bericht #421110
500 huizen verwoest door zware bosbrand in Chili

Minstens 3.000 mensen zijn geëvacueerd en ongeveer 500 woningen zijn verwoest door een bosbrand in Valparaiso, in het midden van Chili. Dat heeft burgemeester Jorge Castro aan tv-zender TVN gezegd. De bosbrand is niet onder controle, en presidente Michelle Bachelet heeft de noodtoestand afgekondigd. Het leger helpt bij de evacuatie van de burgers. De brand begon zaterdagavond aan de rand van de havenstad en is sindsdien door een tiental wijken geraasd. 'We vrezen dat het vuur zich zal verspreiden tot in het centrum van de stad', aldus een bevelhebber aan de lokale pers. Een dikke rookwolk nadert intussen de baai, waar zich de haven van de stad bevindt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Werelderfgoed
De stad werd in 2004 toegevoegd aan de Unesco-lijst van Werelderfgoed. Elk jaar bezoeken duizenden buitenlandse en Chileense toeristen de stad. Het drinkwater en de elektriciteit in verschillende wijken van deze 270.000 inwoners tellende stad is opgeschortBron: het Nieuwsblad | Gewijzigd: 27 februari 2017, 15:28 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 april 2014, 17:05 uur | Bericht #421125
Dodental brand in havenstad Chili loopt op

Het aantal doden als gevolg van de grote brand in de Chileense havenstad ​Valparaiso is zondag opgelopen tot elf. Ook zijn minstens vijfhonderd mensen gewond geraakt. Dat heeft de regering van het Zuid-Amerikaanse land zondag gemeld. In eerste instantie meldde de plaatselijke politie dat er inmiddels acht doden waren geteld. Later werd dit bijgesteld naar elf. Duizenden mensen hebben zondag hun huizen moeten verlaten als gevolg van de vuurzee. Vijfduizend brandweerlieden proberen het vuur te bedwingen, maar het werk wordt bemoeilijkt door de wind. Valparaiso is de grootste havenstad van Chili. De stad wordt bijna helemaal omsloten door steile, beboste heuvels, die nu grotendeels in brand staan. De gouverneur van de regio vreest dat ook het centrum van de stad, dat sinds 2004 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, aan de vlammen ten prooi zal vallen. ''Dit is de ergste ramp die ik ooit heb meegemaakt'', aldus gouverneur Ricardo Bravo.Rookwolken
Zeker vijfhonderd woningen zijn volgens burgemeester Jorge Castro al in de as gelegd. Ook veel van de beroemde kleurige huizen en de tandradbanen van de heuvels naar de binnenstad zouden gevaar lopen. Dikke rookwolken hangen boven de huizen en asdeeltjes regenen neer. Veel inwoners hebben het benauwd. Negen zwangere gedetineerden zijn uit het huis van bewaring van de stad geëvacueerd. Nog eens ruim tweehonderd vrouwelijke gevangenen zijn in veiligheid gebracht in een stadion, zei de commandant van de gevangenbewaarders. Militairen in vol ornaat houden de wacht in de stad om de orde te bewaken en plunderingen te voorkomen. De brand ontstond zaterdagmiddag in de heuvels rond Valparaiso, dat ongeveer 120 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Santiago ligt. De harde wind wakkerde de vlammen razendsnel aan en joeg de vlammen steeds verder richting de stad.Bron: NU.nl/Novum | Gewijzigd: 27 februari 2017, 15:29 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 april 2014, 08:10 uur | Bericht #421130
Wind wakkert hevige brand in Chili nog verder aan

Voor de tweede opeenvolgende nacht is de Chileense havenstad Valparaiso geteisterd door een hevige brand. De hevige wind maakt het blussen moeilijk, maar er zouden nu minder mensen gedood zijn dan eerst was gevreesd.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er nu 12 mensen omgekomen en niet 16 zoals eerder gemeld. Wel is 850 hectare in de vlammen opgegaan en zijn er 2.000 woningen vernield. Zowat 8.000 mensen zijn dakloos geworden.

De brandweer krijgt de steun van 2.000 militairen die uitgerust zijn met elf helikopters en zes vliegtuigen. Nog volgens de regering is de situatie nu "minder moeilijk dan gisteren", maar de branden blijven wel woeden. Meer nog: door de hevige wind worden ze opnieuw aangewakkerd. Het zou dan ook nog 48 tot 72 uur kunnen duren vooraleer de situatie volledig onder controle is.

Een aantal buitenwijken van de stad zijn vernield, daaronder vooral arme wijken waar er veel houten huizen staan. Het historische centrum van Valparaiso, waaronder dat van de beroemde dichter Pablo Neruda, is evenwel gespaard gebleven. Dat centrum is in 2003 door de Unesco -de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties- uitgeroepen tot werelderfgoed van de mensheid.

Bron: De Redactie
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 april 2014, 10:55 uur | Bericht #421134
Chileense brandweer krijgt vuurzee Valparaiso niet onder controle

De brand in de Chileense stad Valparaiso die zaterdag uitbrak is opnieuw aangewakkerd. De brandweer dacht de vuurzee zondag nog onder controle te hebben, maar enkele uren later waren door de harde wind drie nieuwe brandhaarden ontstaan ten zuiden van de stad. Tot dusver zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen. Zo'n tweeduizend gebouwen zijn verwoest en tienduizend mensen hebben huis en haard moeten verlaten.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Brandweermannen aan het werk in Valparaiso © afp.

De brandweer heeft veel moeite het vuur te bedwingen. Valparaiso wordt bijna helemaal omsloten door steile, beboste heuvels, die nu grotendeels in lichterlaaie staan. Ruim 1200 brandweerlieden, zes blusvliegtuigen en veertien helikopters zijn betrokken bij de operatie.

Het leger is ingezet om plunderingen te voorkomen. Ook geldt er een alcoholverbod in de stad en houden scholen hun deuren gesloten.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar de autoriteiten hebben wel een theorie. Ooggetuigen zagen op de plek waar de brand begon twee gieren op een hoogspanningskabel zitten. De wind heeft mogelijk een andere hoogspanningskabel in contat gebracht met die waar de gieren op zaten, waardoor de vogels verbrandden. Delen van de smeulende karkassen vielen vervolgens op de droge bladeren op de grond, waarmee de brand een feit was, zo theoretiseren de onderzoekers.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
14 april 2014, 20:27 uur | Bericht #421145
Schade immens na zware brand in Chili


In de Chileense havenstad Valparaiso zijn nu al zestien mensen om het leven gekomen na een hevige brand. Er vielen ook minstens drie gewonden. Bij daglicht wordt de schade die de brand heeft aangericht pijnlijk duidelijk. Meer dan 800 hectare en 500 woningen zijn vernield. Minstens 10.000 mensen werden geëvacueerd. De Chileense regering heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Bron HLN

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 april 2014, 16:47 uur | Bericht #421164
Verwoestende brand in Chili onder controle

De brand die grote delen van de Chileense stad Valparaiso heeft verwoest, is momenteel onder controle. Volgens de brandweer kan het wel nog twintig dagen duren voor alle gevaar geweken is. Zo'n 2.000 woningen zijn in de as gelegd en vijftien mensen zijn om het leven gekomen.

De Chileense autoriteiten hebben bevestigd dat de brand mogelijk is aangestoken. Wat zaterdag begon als een kleine bosbrand breidde zich razendsnel uit tot een verwoestende vuurzee. De autoriteiten hebben bewoners opgeroepen te helpen bij het onderzoek naar de juiste oorzaak van de brand.


Belga

"Er zijn meer dan tienduizend mensen die geëvacueerd zijn", zegt Andrés Salas vanuit Chili. "Er zijn natuurlijk ook mensen die bij hun familieleden gaan wonen, maar de meesten zijn ondergebracht in scholen."

"De mensen hebben echt alles verloren", zegt Salas. "Er zijn mensen die zelfs geen identiteitskaart hebben."

Vanuit heel Chili komen nu hulpacties op gang voor de getroffen inwoners van Valparaiso. Ook de Unesco, de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties, heeft aangeboden om te helpen. Valparaiso maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 april 2014, 08:27 uur | Bericht #421220
"Brand in Chili waarschijnlijk aangestoken"De oorzaak van de grote brand in de Chileense havenstad Valparaiso is nog steeds niet gekend. Volgens het hoofd van de noodsituatiedienst Onemi, Guillermo de la Maza, gaat het om brandstichting. "Hier is een menselijke handeling geweest, en die piste onderzoeken we nu", zei hij volgens nieuwssite Emol gisteren. De brand, waardoor sinds zaterdag al 13 mensen om het leven kwamen, werd mogelijk veroorzaakt door twee gieren die geëlektrocuteerd werden toen ze op een hoogspanningskabel gingen zitten. Het hoofd van het labo van de politie bevestigt dat er momenteel bewijzen worden verzameld om die theorie te staven. Hij verklaarde ook dat er onderzocht wordt of er "per ongeluk of met opzet" brandversnellers werden gebruikt.

Volgens de overheid werd de brand niet door gieren veroorzaakt. "Er zijn geen hoogspanningskabels waar het vuur ontstaan is. Een geëlektrocuteerd dier kan niet meer dan honderd meter vliegen", aldus de la Maza. Hij voegt nog toe dat hij vindt dat de schuldige moet boeten en roept de burgers op te helpen. "Het gaat er hier niet om mensen met de vinger te wijzen. Men moeten de mensen die zo'n grote ramp voor de stad hebben veroorzaakt aangeven." Experts verklaarden nog dat het tot twintig dagen kan duren vooraleer de brand gedoofd is. De Chileense president Michelle Bachelet heeft gisteren met haar ministers gesproken over noodhulp voor de slachtoffers. "Onze overheid zal alle mogelijke middelen inzetten om deze tragedie het hoofd te bieden", zei ze tijdens een televisie-interview. Volgens de laatste berichten heeft de brand al 850 hectare land verwoest en 2.000 woningen. Meer dan 10.000 mensen moesten hun woningen verlaten.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 april 2014, 08:28 uur | Bericht #421221
Hel van vuur: drone legt gevolgen inferno in Chili vast
Een drone heeft de gevolgen van de verwoestende brand in de Chileense havenstad Valparaiso vastgelegd op video. In het filmpje, dat gisteren op Vimeo verscheen en bijna vijf minuten duurt, is te zien hoe de vlammenzee hele wijken van de kaart heeft geveegd.

De felle natuurbranden braken zaterdag uit en konden zich door de dichte bebouwing op de heuvels rond de stad snel verspreiden. De autoriteiten denken dat het nog twintig dagen kan duren voordat de laatste brandhaard is gedoofd.

De vuurzee heeft tot nog toe 2.900 huizen in de as gelegd. Vijftien mensen vonden de dood in het inferno en honderden anderen raakten gewond. Zo'n 850 hectare land is verwoest.

Naar de oorzaak van de grote brand wordt intussen nog steeds gezocht. Dinsdag maakte het hoofd van de noodsituatiedienst Onemi, Guillermo de la Maza, bekend dat de brand werd aangestoken, maar dat kon nog niet bewezen worden.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.051 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 76 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 76, lezen 6 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden