Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO; Warren, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Miller, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor East Carroll, LA; Issaquena, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR.

19 Apr 2024 08:00:19
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 april 2014, 06:24 uur | Bericht #421213
Bergbeklimmers Mount Everest onder lawine bedolven

Op de Mount Everest worden vier tot vijf bergbeklimmers vermist nadat een grote groep klimmers werd verrast door een lawine. Voor hun leven wordt gevreesd.

Een reddingsploeg is met enkele collega-klimmers vanuit het basiskamp op weg om hulp te verlenen. Ook een helikopter is onderweg vanuit Kathmandu.

Volgens Ang Tshering van de Nepal Mountaineering Association liggen vermoedelijk vier of vijf klimmers begraven onder de sneeuw. Daarnaast zou er sprake zijn van enkele gewonden.

In het basiskamp wachten honderden klimmers op gunstige weersomstandigheden om de klim naar de top te volbrengen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 april 2014, 08:16 uur | Bericht #421218
Zes bergbeklimmers Mount Everest bedolven onder lawine

Zeker zes bergbeklimmers zijn omgekomen op de Mount Everest nadat de groep werd verrast door een lawine. Volgens AFP zijn alle doden Nepalese sherpa's die op de berg aan het werk waren om het pad begaanbaar te maken in de aanloop naar het klimseizoen. Ook zouden enkelen gewond zijn geraakt.

Een reddingsploeg heeft al vier lichamen geborgen en probeert nu nog twee lichamen onder de sneeuw vandaan te krijgen, meldt Ang Tshering van de Nepal Mountaineering Association.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 april 2014, 09:45 uur | Bericht #421224
9 doden na lawine op Mount Everest

Zeker 6 sherpa's zijn vanochtend op de Mount Everest onder een lawine bedolven geraakt. Er zijn ook nog mensen vermist. Dat meldt de voorzitter van de Nepalese alpinismevereniging.

De Nepalese sherpa's waren vanmorgen vroeg vertrokken om touwen te herstellen voor alpinisten, kort voor het hoogseizoen voor bergbeklimmers van start gaat. Ze werden verrast door de lawine op zo'n 5.800 meter hoogte. "De reddingswerkers hebben al 4 lichamen geborgen en proberen nog anderen van onder de sneeuw op te graven", meldt de Nepalese alpinismevereniging. Er zouden nog andere sherpa's vermist zijn. Ook voor hun leven wordt gevreesd.

Bron: De Redactie
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 april 2014, 11:11 uur | Bericht #421227
Zeker twaalf doden door lawine Mount Everest

Door een lawine op de Mount Everest zijn minsten twaalf doden gevallen. Vijf mensen worden nog vermist. Dat meldt het Nepalese ministerie voor toerisme in Kathmandu volgens de BBC. De doden en vermisten zijn sherpa's, lokale gidsen en dragers van bagage.

De sherpa's waren op een hoogte van ongeveer 5.800 meter, net boven het basiskamp, bezig met voorbereidingen voor andere klimmers die de hoogste berg van de wereld willen bedwingen, toen ze werden overvallen door de sneeuwmassa. Direct na de lawine zijn helikopters opgestegen naar de plek tussen het basiskamp 1 en 2. Ook zijn andere sherpa's de berg opgegaan om te zoeken naar hun collega's.

Bekijk video

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 april 2014, 11:24 uur | Bericht #421228
Dodelijkste dag ooit op Mount Everest: zeker 11 lichamen geteld na lawine

UPDATE Minstens elf Nepalese sherpa's zijn vanochtend omgekomen door een lawine op de flanken van Mount Everest. Dat heeft een verantwoordelijke van de reddingswerkers laten weten. Het gaat om het dodelijkste ongeval ooit op de hoogste berg ter wereld. "Ik heb elf lichamen naar het basiskamp gebracht zien worden", zei Lakpa Sherpa van de Himalayan Resuce Association aan AFP. "Drie sherpa's zijn gered, maar zijn zwaargewond", voegde Dipendra Poudel van het Nepalees ministerie van Toerisme daaraan toe.

De lawine sloeg om 06.45 uur plaatselijke tijd toe, in een zone op 5.800 meter hoogte die "popcorn field" genoemd wordt. "De sherpa's waren op weg van het basiskamp naar kamp één. Een paar anderen zijn nog steeds vermist, maar we hebben geen zekerheid over het precieze aantal", aldus nog Poudel.

Door dit ongeval wordt eens te meer duidelijk welke risico's de sherpa's nemen. Zij zorgen onder meer voor het transport van tenten en proviand en herstellen de touwen die buitenlandse alpinisten helpen om de top, op 8.848 meter hoogte, te bereiken.

Nooit eerder vielen zoveel doden op de flanken van de Mount Everest. In 1996 kwamen acht mensen om tijdens een beklimming. Daarover schreef de journalist en alpinist Jon Krakauer het boek 'Into thin air'. Sinds de eerste beklimming van de berg, in 1953 door Sir Edmund Hillary en zijn sherpa, Tenzing Norgay, zijn al meer dan 300 mensen omgekomen. Meer dan 4.000 anderen behaalden de top.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 april 2014, 18:10 uur | Bericht #421237
Overlevende Everest-drama: 'Lawine kwam uit het niets'


Australische klimmer zag plotseling enorme ijsklomp afbreken. De immense en levensgevaarlijke Khumbu-gletsjer, toneel van het dodelijkste drama ooit op de Mount Everest © Wikipedia.

De dodelijkste lawine ooit op de Mount Everest, die vanochtend minstens twaalf mensenlevens eiste en daarmee de zwaarste van de laatste 50 jaar is, kwam uit het niets. Dat zegt een Australische bergbeklimmer die het drama ternauwernood overleefde. 

Volgens Gavin Turner werd de lawine veroorzaakt door een grote klomp ijs. 'Die brak zonder enig voorteken af en stortte met donderend geraas naar beneden. Er ontstond grote paniek bij de tientallen klimmers en gidsen op weg naar de top. Ook bij mezelf. Ik was er enkele seconden van overtuigd dat de ijsmassa mij en de overige leden van mijn expeditieteam zou meesleuren,' verklaart de Australiër tegenover de Amerikaanse nieuwszender ABC News. 

Turner was op het moment van de lawine bezig met zijn eerste beklimming van de Khumbu IJsval of gletsjer, een bevroren rivier vol spleten en schuivende ijstorens die onverwachts kunnen breken of omvallen. Deze hindernis, de eerste en tevens gevaarlijkste vanuit het basiskamp op 5300 meter hoogte, bevindt zich ten zuidwesten van de top. 


De Australische bergbeklimmer Gavin Turner die het drama wonderwel overleefde © Gavinturnerexpeditions.

Hels geraas
Turner: 'Opeens hoorden we een hels geraas en werd het hele gebied bedolven onder een gigantische wolk van  sneeuw en stof, gevolgd door een luide plof. Ikzelf en de overige expeditieleden waren ongedeerd maar toen we naar boven keken waren alle mensen daar bedolven onder hopen sneeuw en ijs.

Volgens het Nepalese ministerie van Toerisme vielen er minstens twaalf doden. Alle slachtoffers zijn sherpagidsen. Vier gidsen en/of klimmers worden vermist. De slachtoffers waren op het moment van het drama koorden aan het bevestigen voor de andere klimmers.

Sherpa's
'Expedities zoals de mijne zijn onmogelijk zonder sherpa's. Ze vormen de ruggengraat van alle organisaties hier,' zegt Turner aangeslagen. Hij was op weg naar de top voor de Make-A-Wish Foundation die ook een afdeling in Nederland heeft en geld inzamelt voor kinderen met levensbedreigende ziekten. De Australiër hoopt(e) met de beklimming een bedrag op te halen van 8.850 Dollar, evenveel als de hoogte van de wereldberoemde berg. 

Ruim 4000 klimmers hebben de top van de Everest beklommen sinds de eerste succesvolle klim van Nieuw-Zeelander Edmund Hillary en sherpa Tenzing Norgay. Honderden verongelukten op weg naar de top. Tot vandaag was de sneeuwstorm van 11 mei 1996 het grootste drama op de berghelling. Daarbij kwamen acht klimmers om het leven. In 1970 stierven zes sherpagidsen in een lawine. 

Bron: AD
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 april 2014, 23:14 uur | Bericht #421242
'Honderd klimmers vast boven fatale lawine Everest'

Ongeveer honderd klimmers, gidsen en sherpa's zitten vast op de Mount Everest sinds een lawine lager op de berg vrijdag zeker dertiens levens eiste. Dat meldt de bekende klimmer Alan Arnette vanaf een kamp boven de plek des onheils.

Nepalese berggidsen en sherpa's troffen op ongeveer 5800 meter hoogte voorbereidingen voor andere klimmers, toen de dodelijkste lawine in acht jaar hen trof. Acht mensen konden worden gered, vier anderen worden nog vermist.

''Ongeveer honderd sherpa's en westerse klimmers zitten boven het getroffen gebied. Zij kunnen niet terug naar het basiskamp voordat er een nieuwe route is'', schrijft Arnette op zijn blog. Het gewone pad is door sneeuw- en ijsresten onbegaanbaar.

Zogeheten Icefall Doctors moeten eerst een veilige nieuwe route uitstippelen. ''Afhankelijk van de schade kan dit dagen duren, maar deze sherpa's zijn ervaren en kunnen geweldig werk verrichten. Bovendien krijgen ze hulp van alle andere sherpa's.''

Zoekactie
Direct na de lawine vrijdagmorgen (lokale tijd) zijn helikopters opgestegen naar de plek tussen het basiskamp 1 en 2. Ook zijn andere sherpa's de berg opgegaan om te zoeken naar hun collega's. Toen het donker werd, moest de zoekactie echter worden gestaakt.

De Mount Everest is populair bij klimmers. Sinds de bergreus in 1953 voor het eerst werd bedwongen door sir Edmund Hillary en sherpa Tenzing Norgay, hebben ruim 4000 klimmers dat ook gedaan. Bijna 250 mensen kwamen bij hun poging om de top te bereiken om het leven. Voor dit jaar hebben de autoriteiten 334 vergunningen aan buitenlandse klimmers gegeven om de berg op te mogen.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 157 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 157, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden