Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Holmes, FL; Walton, FL; Washington, FL.

28 Jun 2022 23:34:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iron, MI.

28 Jun 2022 23:34:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, GA; Haralson, GA; Paulding, GA.

28 Jun 2022 23:34:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Delta, MI; Marquette, MI.

28 Jun 2022 23:34:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Florence, WI.

28 Jun 2022 23:34:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaverhead, MT; Madison, MT.

28 Jun 2022 23:34:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Forest, WI; Vilas, WI.

28 Jun 2022 23:34:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Charlotte, FL; DeSoto, FL.

28 Jun 2022 23:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Davis, UT; Salt Lake, UT.

28 Jun 2022 23:23:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Delta, MI; Menominee, MI.

28 Jun 2022 23:21:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Broadwater, MT.

28 Jun 2022 23:16:06

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 22:59:32

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 22:59:31

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 22:59:30

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 22:59:29
Actueel
1 / 4

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

Onweerskansen 23 & 24 juni

De laatste updates

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 april 2014, 15:51 uur | Bericht #421710
Koningsspelen en –dag

Voor het eerst wordt dit jaar Koningsdag gevierd in plaats van Koninginnedag. Voor velen even een omschakeling, want het feest vindt niet meer plaats op 30 april, maar vanaf nu op 27 april. Dit jaar is dat echter ook weer anders, omdat 27 april op een zondag valt, is ervoor gekozen om de dag te verzetten. In 2014 vieren we Koningsdag dus eenmalig een dag eerder; op zaterdag 26 april. Sinds vorig jaar worden op veel basisscholen op de dag voorafgaand aan de feestdag de Koningsspelen georganiseerd. Een dag die begint met een Koningsontbijt en verder vol zit met sportieve en vooral leuke buitenactiviteiten voor de schoolgaande kinderen. Het doel is om te laten zien hoe belangrijk en leuk het is om te bewegen. Mooi weer is dan een pre en dat zit dit jaar gelukkig wel goed. Koningsdag zelf is echter nog steeds tamelijk onzeker.


De Koningsspelen vinden de dag voor Koningsdag plaats op vele basisscholen. Deze vooral sportieve dag verloopt natuurlijk het leukst met droog weer en in ieder geval een beetje zon. Foto: Ab Donker.

Koninginnedag is, als we terug in de jaren kijken, een feestdag die de laatste decennia vaker droog dan nat verloopt. In 2010 was het die dag bijvoorbeeld tamelijk nat en vervolgens moeten we alweer terug naar 2006 toen er regen viel op deze feestdag met overdag bovendien slechts 11,5 graden. De jaren daartussen zijn in ieder geval in De Bilt, het Nederlandse hoofdweerstation, overwegend droog verlopen met vaak flink wat ruimte voor de zon en regelmatig middagtemperaturen rond 20 graden. De warmste Koninginnedag sinds 1949 was 30 april 1993, toen was het zonnig en droog, en werd het in de Bilt 26,9 graden en in Eindhoven zelfs 28 graden.

Koningsspelen
Wat de Koningsspelen dit jaar betreft, pakken de weersomstandigheden erg gunstig uit. Boven de Oostzee en Scandinavië ligt namelijk een hogedrukgebied en dat krijgt geleidelijk wat meer invloed op onze omgeving. Een lagedrukgebied met bijbehorende storing die vanuit het zuidwesten dichterbij probeert te komen, wordt op afstand gehouden en het is dan ook de hele dag vrij zonnig en vrijwel overal droog. In het noorden van het land kan het tijdens het ontbijt nog wat grijzig aandoen, door laaghangende wolken en mist vanaf de Noordzee, maar ook daar komt uiteindelijk de zon ’s ochtends alweer goed tevoorschijn. Ten zuiden van de grote rivieren wordt de lucht dermate onstabiel dat er daar later in de middag een lokale bui valt, mogelijk met een klap onweer of hagel, maar dan zijn de meeste spelen alweer afgelopen.


Dit jaar pakt de verwachting gunstig uit. In de ochtend regionaal eerst nog wat bewolking, maar verder flink wat zon en het is warm. In het zuiden kan later in de middag een enkele regen- of onweersbui vallen. Foto: Gieny Westra.

Warme dag
De wind draait met het ten noorden van ons gelegen hogedrukgebied bij ons weer naar het warmere oosten en daarmee wordt het in combinatie met de zon dan in het hele land 20 tot 24 graden, met de hoogste waarden in de zuidelijke provincies. Alleen op de Waddeneilanden is het door een frisse wind vanaf de Noordzee een paar graden minder warm; rond 17 graden. Nederland is daarmee met België en Duitsland één van de warmste regio’s in Europa.


Koningsdag is nog iets meer onzeker. Twee fronten trekken die dag van zuidwest naar noordoost het land over, maar vooralsnog lijkt een brede strook over het midden van het land relatief droog te gaan verlopen. Foto: Marius Visser.

Koningsdag
De verwachting voor het weer op Koningsdag is iets lastiger. Dat we in de warme lucht zitten, is een ding dat zeker is. Met een naar zuid draaiende wind wordt het 17 tot 19 graden, alleen de Wadden blijven weer een graadje achter. De zon laat zich ook wel zien, maar er trekt ook een tweetal storingen over ons land. De eerste schuift in zwakke vorm tijdens Koningsnacht van zuidwest naar noordoost en blijft ’s ochtends vervolgens vooral boven de noordoostelijke delen van het land hangen. Daar is het dan ook tamelijk bewolkt met soms een beetje regen.


Ook blijven we in de relatief warme lucht met veelal 15 tot 19 graden. Foto: Henk Voermans.

Een tweede storing schuift vervolgens in de loop van de middag via Zeeland het land in, met ook daar dan een paar buien. Tussen deze beide fronten in zit echter ook een gebied waar het een groot deel van de dag droog blijft, met dus ook geregeld wat zon. Waar die grenzen precies komen te liggen, is echter nog vrij onzeker. Vijftig kilometer noordelijker of juist zuidelijker kan voor sommige regio’s het verschil maken tussen een vrijwel droge en zonnige dag of een bewolkte dag met van tijd tot tijd regen of een bui. Later op de dag lijken de twee storingen op elkaar in te gaan schuiven en gaat het op meer plaatsen regenen. Vooralsnog komt een strook over het midden van het land er dus het beste vanaf, met daar grotendeels droog weer en geregeld zonneschijn.

Bron: MeteoGroup


weer.nl
Lees ook:

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.542 topics, welke bij elkaar 447.010 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.431 leden.
Het nieuwste lid is tam.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2235 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2235, lezen 13 mensen het topic "Atlantisch Orkaanseizoen 2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweerskansen 23 & 24 juni

De laatste updates

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden