Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Jul 2020 10:59:15

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Jul 2020 10:59:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Piscataquis, ME.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Russell, VA.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Roosevelt, MT.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Williams, ND; McKenzie, ND.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morton, ND.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Giles, TN.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Augusta, VA.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, WI; Bayfield, WI.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Pennington, SD.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyman, SD; Jones, SD.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rockbridge, VA; Bath, VA.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morton, ND; Grant, ND.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Louis, MN; Koochiching, MN.

6 Jul 2020 10:36:13
Actueel
1 / 4

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 mei 2014, 21:10 uur | Bericht #423882
"Evenveel water als op 2 maanden tijd"


VTM-journaliste Romina Van Camp is momenteel in Bosnië-Herzegovina, in Maglaj. Ze vertelt dat het daar enorm hard geregend heeft. Er viel evenveel water als er normaal in twee maanden valt. Het water stond meer dan 4 meter hoog. Wat volgens Romina ook opvalt is de grote bergen afval die je op straat ziet. Mensen droppen hun kapotte spullen gewoon op de weg. Romina Van Camp zag de kolkende rivier die buiten haar oevers is getreden en de modder die door aard- en landverschuivingen op de weg zijn terecht gekomen. Bulldozers zijn nu volop bezig om dat allemaal op te ruimen. Ook inwoners doen hetzelfde, want hun huizen zijn besmeurd met modder. Het B-FAST team is onderweg met hulpgoederen naar het rampgebied. Zij hebben hun bestemming wat aangepast en zullen 150 km van Maglaj gaan helpen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 mei 2014, 21:11 uur | Bericht #423884
Tornado vandaag in Oekraïne.


 Максим Сыжко
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 mei 2014, 09:22 uur | Bericht #423907
Vijf doden bij overstroming in Marokko

Vijf mensen zijn om het leven gekomen bij de overstroming van een wadi, een meestal droogstaand rivierdal, nabij Oujda in het noordoosten van Marokko. De overstroming volgde op zware regenval het afgelopen weekend, zo melden de lokale autoriteiten gisteren.

Een wagen met aan boord zes mensen werd zaterdagnamiddag door het water meegesleurd toen de bestuurder trachtte om de wadi over te steken.

Enkel de bestuurder van de wagen kon zichzelf in veiligheid brengen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 mei 2014, 10:16 uur | Bericht #423911
Belgisch leger gaat helpen bij watersnood in Bosnië

Het Belgisch leger stuurt extra materiaal en manschappen naar Bosnië-Herzegovina om er bijstand te gaan leveren na de zware watersnood. Het gaat om tien à vijftien personen en verschillende Zodiac-boten van de Genie in Burcht, zo valt te horen op het kabinet van Defensieminister Pieter De Crem. Woensdag zullen ze via de weg vertrekken richting Balkan.


EPA

Bosnië-Herzegovina, Servië en Kroatië hadden de voorbije dagen te kampen met de ergste overstromingen in meer dan honderd jaar. Tientallen mensen kwamen al om het leven bij de watersnood, veroorzaakt door onophoudende regenval.

Zondag besliste de federale regering al om het bijstandsteam B-Fast naar Bosnië-Herzegovina te sturen. Maandag vertrok zo een eerste konvooi met zeventien agenten en enkele grote pompen van de Civiele Bescherming, vijf mensen van Volksgezondheid met een waterzuiveringsmodule en enkele experts van Defensie.

Intussen is beslist om tien tot vijftien extra militairen uit te sturen, aldus het kabinet-De Crem. Met zogenaamde ‘rigid hull inflatable boats’ - opblaasbare Zodiacs - zullen zij er eveneens in kader van B-Fast bijstand gaan leveren.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 mei 2014, 10:23 uur | Bericht #423912
Water stijgt, evacuaties gaan door

Het water in de rivier de Sava blijft maar stijgen. Gisteravond zijn nog eens twaalf Servische dorpen geëvacueerd en ook de belangrijkste kolencentrale in het gebied loopt gevaar.

Deze foto is niet meer beschikbaar
De stad Obrenovac is geëvacueerd vanwege het hoge water. Op de achtergrond de kolencentrale. EPA

Volgens correspondent Joost van Egmond is het reddingswerk bij de centrale gestopt. Er is niemand meer in het gebouw die de energiecentrale controleert.

"Het is moeilijk te zeggen wat de situatie daar nu is, want we kunnen er niet meer bij. De centrale is aan z'n lot overgelaten. Ze gaan vandaag vast proberen om alles te stabiliseren, maar het is al dagen kritiek", zegt Van Egmond in het NOS Radio 1 Journaal.

De kolencentrale levert de elektriciteit voor half Servië inclusief hoofdstad Belgrado.

Gelaten
Inwoners reageren inmiddels gelaten op de evacuaties. Na zes dagen van overstromingen begint het een routine te worden. Mensen hebben ook gezien hoe erg het in sommige plaatsen is geweest en vrezen het opkomende water.

Van Egmond: "Ik stond gisteren bij een wegafzetting, ik was op weg naar Obrenavac, en ineens konden we niet verder. En dan gaat iedereen maar gewoon in z'n achteruit en weer terug. Ook een schoolbus moest er stoppen. Mensen worden door de chaotische situatie van hot naar her gesleept. Niemand weet nog waar hij aan toe is. Het enige wat er nog op zit is gewoon maar opvolgen wat de autoriteiten zeggen."

De inwoners van de getroffen gebieden op de Balkan zijn vaak alles kwijtgeraakt. Ze hebben behoefte aan spullen, zoals kleding en eten.

"En mensen die nog in hun huis zitten, beginnen een enorm probleem te krijgen met drinkwater. In afgelegen gebieden heeft iedereen altijd wel flessen met drinkwater op voorraad, maar dat begint nu ook op te raken. En soms komen mensen achter een politieafzetting vandaan en kijken ze om zich heen van, wat moet ik nu doen? Zij hebben helemaal niets meer."

Hulpacties
Voor de slachtoffers van de overstromingen op de Balkan zijn ook in Nederland inzamelingsacties op gang gekomen. Zo gaan er vrachtwagens met spullen die kant op. Het Nederlandse Rode Kruis heeft giro 6251 geopend voor donaties.

Bron: NOS
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 mei 2014, 17:04 uur | Bericht #424021
Duizenden mensen ontvluchten het stijgende water in de Balkan

In Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Servië hebben duizenden mensen hun huis vannacht moeten verlaten om te ontsnappen aan het stijgende water. De overstromingen hebben al aan minstens 47 mensen het leven gekost, maar er zijn nog altijd enkele mensen vermist. In Bosnië-Herzegovina moesten zowat 11.000 mensen in veiligheid worden gebracht. Ongeveer een miljoen van de 3,8 miljoen inwoners van het land zijn volgens de overheid getroffen door de watersnoodramp. In Servië hebben 10.000 inwoners van het zwaar getroffen stadje Obrenovac hun huis moeten ontvluchten. In Kroatië heeft de Sava meerdere dorpen overspoeld. Er werd ook een tweede slachtoffer genoteerd in het land.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

Overstromingen
Er wordt gevreesd voor nieuwe overstromingen in de Servische steden die langs de rivier Sava liggen. Het hoogwater zou in de loop van de dag ook de hoofdstad Belgrado bereiken, waar de Sava uitmondt in de Donau. Alles wordt in het werk gesteld om de dijken te verstevigen.

De overstromingen op de Balkan zijn het gevolg van de hevige regenval in de regio. In de drie Balkan-landen heeft het op drie dagen tijd evenveel geregend als normaal gezien in de volledige maand mei.

Schade
De overstroming is volgens de Bosnische regering de zwaarste sinds het begin van de registraties. De schade voor de boeren zou volgens lokale landbouworganisaties enkele miljarden euro's bedragen.

Ondertussen blijven ook de verschoven landmijnen zorgen baren. Alma Al-Osta van de organisatie Handicap International roept de mensen op voorzichtig te zijn. "In de overstroomde gebieden weten we niet meer waar de mijnen zich bevinden en we weten ook niet hoe en waar we ernaar gaan zoeken. We geven twee adviezen aan de bevolking: als ze hun huis schoonmaken, moeten ze heel voorzichtig zijn en ze mogen niet door het water waden", klinkt het.

Hulpacties
Het Consortium 12-12, dat een aantal organisaties verenigt in het kader van noodhulpsituaties, plant geen gecoördineerde actie in het kader van de overstromingsramp in Servië en Bosnië. Ook bij de individuele leden blijven speciale acties voorlopig grotendeels uit. Dat viel te horen bij woordvoerders van onder meer Consortium 12-12, Unicef België, Oxfam, Caritas en Dokters van de Wereld. Wie hulp wil bieden, kan steeds terecht bij hulporganisaties.

Een woordvoerder van Consortium 12-12 stelde dat er "zeker geen" gecoördineerde actie komt in het kader van de natuurramp. "We hebben ook geen organisaties ter plaatse", luidt het. Bij het Consortium viel wel te horen dat "een zusterorganisatie in Duitsland wel actie onderneemt, maar er is dan ook een nauwere band met de getroffen landen".

"We hebben er nog geen zicht op of er speciale hulp zal geboden worden", verklaarde een woordvoerster van Unicef. "Momenteel zijn er nog geen acties gepland, maar dat kan in de toekomst wel nog veranderen. Er zijn wel zes mensen van Unicef op het terrein die actief monitoren welke noden er precies zijn. Afhankelijk daarvan is het mogelijk dat Unicef België later nog actie onderneemt."

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 mei 2014, 17:54 uur | Bericht #424078
Nederland biedt Servië noodhulp

Nederland maakt 500.000 euro vrij voor noodhulp aan de gebieden in Servië en Bosnië die getroffen zijn door ernstige overstromingen.

Dat heeft minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) mede namens minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) vandaag bekendgemaakt tijdens zijn bezoek aan Servië.

‘Dit is een zware klap voor heel veel mensen. Huizen zijn weggespoeld, een deel van de oogst is verloren. Veel mensen kunnen nergens op terugvallen. Ze hebben geen spaargeld, geen verzekeringen. Nederland leeft enorm mee en we staan klaar om onze solidariteit te tonen en bij te dragen aan het lenigen van de nood’, aldus de minister.

Naast een financiële bijdrage heeft Nederland aangeboden expertise te leveren op het gebied van water- en crisismanagement, het zogenaamde Dutch Risk Reduction Team. Twee waterdeskundigen zijn al ter plekke voor ondersteuning en het inventariseren van de gevolgen van de watersnood.

Bron: BON
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 mei 2014, 21:03 uur | Bericht #424214
VTM-reporter in overstroomd Bosnië

Het Belgisch leger stuurt extra manschappen en reddingsbootjes naar de overstroomde gebieden in Bosnië-Herzegovina. Het B-fast team is al in de regio die het hardst is getroffen. De schade loopt er in de miljarden.VTM NIEUWS-reporter Romina Van Camp trok naar het dorp Vosjkova, vlakbij de grens met Kroatië.Bron: HLN/VTM
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 mei 2014, 10:19 uur | Bericht #424517
Drents drinkwater op weg naar Bosnië

Twee grote vrachtwagens met Drents drinkwater vertrekken vandaag naar Bosnië. Ze zijn beladen met 6400 noodrantsoenen drinkwater, die de waterleidingsmaatschappij Drenthe (WMD) normaal gebruikt bij calamiteiten. Het is een van de acties die op gang komen nu een enorm gebied op de Balkan overstroomd is en daardoor verstoken is van betrouwbaar drinkwater. De geste van de WMD is ingegeven doordat een van de medewerkers, Dzemal Dusinovic (57) uit Borger, uit het getroffen gebied afkomstig is Hij gaat zelf mee om de gezinnen van twee dorpen vijf liter water te brengen.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 mei 2014, 16:09 uur | Bericht #424615
B-Fast pompt water weg in BosniëIn Bosnië-Herzegovina is het team van B-Fast vanmorgen begonnen met een verkenning van het gebied waar ze actief zullen zijn. B-Fast heeft vier grote pompinstallaties mee om het overtollige water weg te pompen. Bosnië-Herzegovina, Servië en Kroatië hadden de voorbije dagen te kampen met de ergste overstromingen in meer dan honderd jaar. Tientallen mensen zijn al gestorven.

Bron: Het Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5137
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 mei 2014, 17:25 uur | Bericht #425562
Swe
Supercells also in NE Italy right now! Two low-topped supercells have also formed in the SLGT risk area in Veneto, NE Italy. Marko Korošec sends this photo from the intercept minutes ago. Currently both supercells are moving into Friuli, near Pordenone.

Bron: Severewheathereurope
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 mei 2014, 17:27 uur | Bericht #425563
Noodtoestand ingetrokken in Servië na overstromingen

De Servische regering heeft de nationale noodtoestand ingetrokken. Het waterpeil van de rivier Sava is langzaam aan het zakken. Toch is het gevaar voor dijkbreuk nog niet overal geweken. Op bepaalde plaatsen geldt de lokale noodtoestand nog.

Het waterpeil van de rivier Sava in Servië en in Bosnië is aan het zakken, maar toch is het gevaar nog niet overal geweken. Intussen zijn er solidariteitsacties opgestart. "Er zijn veel levensmiddelen nodig voor alle geëvacueerden die hier toegekomen zijn", zegt Jenike Vandenberghe vanuit Belgrado. "Veel mensen die zelf nauwelijks rondkomen, kopen voeding om dan aan de hulpbehoevenden te schenken."

Er zou ook sprake zijn om zondag een eenheid van een van de belangrijkste energiecentrales van het land opnieuw op te starten. Sinds 16 mei draait de centrale op slechts 20 procent van zijn capaciteit. "Daarna zullen ook de andere eenheden geleidelijk aan kunnen geactiveerd worden", aldus een woordvoerder van de energiecentrale.

De schade van het noodweer wordt op ruim een miljard euro geraamd. De reddingsploegen hebben al 51 doden geborgen, en duizenden mensen moesten hun huizen verlaten. Ook in Bosnië en Kroatië vielen veel slachtoffers.

Epidemiegevaar
In Bosnië hebben de autoriteiten de toegang tot twee dorpen ontzegd aan de burgers. De vele karkassen van dieren die er liggen, zouden een potentieel gevaar kunnen vormen voor de volksgezondheid. Het leger en de civiele bescherming haasten zich om zo snel mogelijk het gebied vrij te maken en te reinigen.

Het land wordt bovendien naast de waterellende geteisterd door modderstromen en grondverzakkingen. Honderden mensen al verloren hierdoor hun woning.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 mei 2014, 08:42 uur | Bericht #425708
Citytrip naar Servië wordt humanitaire missie

Normaal hadden ze gisteren een aperitiefje moeten drinken op een zonnig terras in Belgrado, maar het werd een dag helpen in een bomvolle sporthal met 400 dakloze Serviërs. In plaats van hun citytrip te annuleren, maakten vier vriendinnen er spontaan hun eigen, warme humanitaire missie van.

De Servische Sara Oklobdzija (30) verhuisde drie jaar geleden naar België, nadat ze in haar thuisstad Belgrado haar Vlaamse man leerde kennen. "Intussen heb ik hier veel Belgische vriendinnen gemaakt, en ik wil mijn verleden niet verstoppen voor hen." Daarom organiseerde Sara maanden geleden een citytrip naar de hoofdstad van Servië. "Ik wilde hen mijn mooie stad laten zien, maar ik wilde hen ook tonen dat de oorlog letterlijk voor littekens heeft gezorgd."

Maar eind vorige week begon het ongemeen hard te regenen in de Balkan. Het ergste noodweer in meer dan 100 jaar eiste tientallen levens, waarna de internationale hulpverlening op gang kwam. Vanuit ons land vertrok een team van B-Fast met immense waterpompen, maar er zijn ook kleinschalige hulpacties. Van Sara en haar vriendinnen bijvoorbeeld, die gisteren ook in Belgrado arriveerden. "We dachten eerst de citytrip waar we zo lang naar hadden uitgekeken te annuleren", zegt Ann Bellemans. "Omdat we daar toch maar in de weg zouden lopen.

Maar Sara hoorde van haar Servische vriendinnen dat alle hulp welkom was, ook de kleinste." En dus begonnen de vier vrouwen deze week aan hun eigen spontane, warme humanitaire actie. Bovenop hun vliegticket betaalden ze een extra bedrag om elk 50 kilogram bagage meer mee te mogen nemen. "Via vrienden en via Facebook hebben we dan een oproep gedaan om geld in te zamelen. In een paar dagen tijd hadden we 800 euro. Daarmee hebben we luiers, melkpoeder en babyvoeding gekocht. De Servische gemeenschap in Brussel heeft voor ongeveer 500 euro aan babyspullen binnengebracht."

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.867 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4179 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4179, lezen 23 mensen het topic "Onweerskansen van 21 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden