Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, TX; McMullen, TX.

16 Aug 2022 12:07:40

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor McMullen, TX.

16 Aug 2022 12:03:58

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Frio, TX.

16 Aug 2022 11:06:40

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, TX; McMullen, TX.

16 Aug 2022 11:06:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pittsburg, OK.

16 Aug 2022 09:49:01

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, TX; McMullen, TX.

16 Aug 2022 09:10:25

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Frio, TX.

16 Aug 2022 09:10:24

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Aug 2022 09:00:21

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor McMullen, TX.

16 Aug 2022 08:31:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greenwood, SC.

16 Aug 2022 07:45:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor McLean, ND.

16 Aug 2022 07:45:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coosa, AL; Talladega, AL.

16 Aug 2022 07:45:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Santa Rosa, FL.

16 Aug 2022 07:45:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Escambia, FL.

16 Aug 2022 07:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Elbert, CO.

16 Aug 2022 07:45:24
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Nieuw hitterecord voor de UK

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 mei 2014, 15:55 uur | Bericht #423719
Zomer 2014 in de UK

De zomer nadert. De lente heeft voor de UK een mix van weeromstandigheden gegeven. Zal deze trend zich in de zomer gaan voortzetten?

Juni
Bij de start van de zomer is de luchtdruk boven Scandinavië en (in mindere mate) boven de noordelijke helft van de UK hoger dan gemiddeld. Ne ten zuidwesten van de Britse eilanden is de luchtdruk lager dan gemiddeld. Dit heeft een warmer dan gemiddelde maand juni tot gevolg voor het hele land. Het oosten van de UK krijgt een gemiddelde of net onder gemiddelde hoeveelheid neerslag. Dit geldt ook voor sommige westelijke regionen. In de rest van het land is het iets natter dan gemiddeld in de maand juni

Juli
De verwachtingen voor de maand juli komen overeen met een voortzetting van de gezette trend in juni. De luchtdruk boven Scandinavië blijft hoger dan gemiddeld en ten westen van de UK iets onder het gemiddelde. Dit verschil zal steeds meer van invloed zijn op het weerbeeld in de UK. Dit leidt tot een natter dan gemiddlede maand voor de westelijke regio's. In de overige gebieden valt een gemiddelde of iets meer dan gemiddelde hoeveelheid neerslag. De temperaturen komen hoger dan gemiddeld te liggen. Alleen in het zuidoostelijk deel van England stijgt het kwik tot aan de seizoensgemiddelden.

Augustus
De verwachting voor augustus is hoogt onbetrouwbaar. Echter wordt er wel een gemiddelde hoeveelheid neerslag verwacht. Het noorden vormt hier een uitzondering op. Daar wordt het iets natter dan gemiddeld. De temperatuur ligt ook iets hoger dan het gemiddelde.Uiteraard is deze verwachting onderhevig aan vele onzekerheden.


© onweer-online
Bron: NetWeather
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 mei 2014, 14:41 uur | Bericht #425504
Zomerverwachting accuweather 2014: wijdverspreide hitte en droogteEen over het algemeen drogere en warmere zomer ligt voor het Europese continent in het vooruitzicht. Volgens meteoroloog Alan Reppert komen bijna overal de temperaturen boven het seizoensgemiddelde te liggen. In vergelijkbare jaren, 2002 en 2009 met eenzelfde soort lente, was het flink heet in de maand augustus. In delen van het midden en noorden van Europa, waar air-conditioning meer ongebruikelijk is, kan dit voor gevaarlijke situaties gaan zorgen.

Mogelijke droogte in het oosten van Europa
De droogte zal vooral merkbaar zijn in het midden tot oosten van Europa: een gebied van Rusland tot het oosten van Duitsland. Meteoroloog Eric Wanenchak: "Gebieden zuidwaarts tot in Romenië kunnen droger worden dan normaal. Ik heb naar een paar vergelijkbare jaren gekeken en die zomers verliepen ook droger dan normaal. De droogte vanaf Polen tot in het westen van Rusland en de Oekraïne zorgt voor een droge en hete zomer. Dit kan funest zijn voor de gewassen." Duitsland krijgt in het tweede deel van de lente nog wat regen. Maar krijgt het land ook te maken met droogte, die naarmate de zomer vordert ook problematisch kan gaan worden." In Italië en op de Balkan zal het in juni en in de eerste helf van juli nog af en toe flink kunnen regenen. Maar deze omstandigheden houden niet aan. Daarna krijgt ook hier de droogte grip op de situatie. Gebieden dichter bij de Zwarte Zee hebben al te maken met hogere temperaturen dan gemiddeld. De winter en het begin van de lente verliepen ook al warmer dan normaal. Istanbul bijvoorbeeld, zal warmer en droger zijn. Echter hier zijn de omstandigheden niet zo extreem als verder naar het noorden of westen.

Droogte na regenval op het Iberisch schiereiland en in het westen van Frankrijk.
De zomer zal aan de koele kant beginnen met enige regenval in Portugal, Spanje en in het westen van Frankrijk. Daarna komen ook hier de boven-gemiddelde temperaturen de regio binnen. Het einde van juli en in de maand augustus zal het warm worden. Aan het einde van het seizoen zal de totale regenval lager liggen dan normaal, doordat ook hier sprake zal zijn van een langdurige droogte. Dit zal van invloed zijn op de oogst. Ook het gevaar op bosbranden neemt toe door het warme weer en het gebrek aan regen.Zuid Frankrijk, Noord Italië en Zwitserland: boven gemiddelde neerslag
Terwijl het opdroogt in de rest van het continent zal er een boven gemiddelde hoeveelheid neerslag gaan vallen in het gebied van het noorden van Italië, delen van Frankrijk tot in Oostenrijk. Gemiddeld ontvangt Zurich in de zomer zo'n 39,12cm regen. De neerslag heeft echter geen invloed op de temperaturen. Deze zullen rond het gemiddelde liggen. De gebieden dichter bij de Middellandse zeekust, zoals het zuiden van Frankrijk, het zuiden van Italië en de Kroatische kust tot in Griekenland krijgen een gemiddelde hoeveelheid neerslag en eveneens gemiddelde temperaturen.

UK start de zomer koeler en natter
De UK heeft één van de natste winters in de geschiedenis doorgemaakt. De neeslag en koelere temperaturen zullen tot in het begin van de zomer aanhouden. Echter zal dit weertype in augustus plaats maken voor warmte en droogte. Gemiddeld genomen zal de UK een normale zomer gaan doormaken.Hittegolf in Scandinavië
Van de Scandinavische landen heeft Denmarken de beste kansen op een nattere start van de zomer. Echter aan het einde van juli en in de maand augustus wordt het ook hier warm en droog. Noorwegen, Zweden en Finland krijgen te maken met een lage warme zomer. De hitte, die later in het seizoen afkomstig is van Rusland, draagt bij aan mogelijke hittegolven. Hierdoor komen de gemiddelde seizoenstemperaturen dit jaar hoger te liggen dan normaal. Ook in Scandinavië kunnen natuurbranden voor problemen gaan zorgen.

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 23 mei 2014, 14:41 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.591 topics, welke bij elkaar 447.146 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.466 leden.
Het nieuwste lid is Niels112.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3694 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3694, lezen 28 mensen het topic "Onweerskansen van 23 en 24 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Nieuw hitterecord voor de UK

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden